E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.07.06. 21:18 - #22315

Sziasztok lanykak!

Milyen finom dolgok szulettek megint!!! Hmmmmm! Koszonom a "zeneszerzoknek "a lehetoseget hogy ilyen szep eloadast hallgathassak. Ezt a 2 kis fiatal enekest En meg nem ismerem ill. tem. A Kelly Family is johet orrba szajba. Nagyon szeresssssuk! hihi Amugy eleg szeles a gusztusom a zenei teren is.

Lanyok, mindenki meggyogyult? Mar jobb kezd lenni az en nyavajam is, de nagyon vigyazok. "Ovatos "vagyok mert nemakarok meg 1x olyan fajdalmat.Ez hasonlit Hofi Geza "kirakat"betegsegere. hihi

Most sul eppen gepben a sorkenyerkem.Magok + "megint"piritott hagymaval.Isteni illata van. Kozben keszitettem egy "gorog"kenyeret + Limaram 4-es fonasaval.Megtoltottem meg bazsalikomos pestoval. Szep lett. Kostolo kesobb, mert forro. Ezt sutoben sutottem.

Aki tud, kuldjetek tokfozeleket gombaporkit, mert irtatok rola. En imadom. A ferjem nem /tokfozelek/. Idezem: "kenjed a hajadra"!   No most erre mit szoljak. ?? Nekem az o fantazia dietajukat kell keszitenem. No EZERT kertem csak toletek a fozeleket. hihi

Nagyon csoda dolgokat keszitettetek. Jokat kajalok amikor ide jovok.

Mi ujsag veletek?? Milyen ido van otthon? Itt az uszonyaink nonek ki annyi az eso es olyan extrem zivatarok is vannak. Foleg ejjel az utobbi idoben. Ki tud aludni?Ma meg elsem tudtam menni bevasarolni, mert olyan szelvihar volt hogy no. De tenyleg. Ja! es eso is vele. Azt hittem elviszi a haztombot.Javulast egyenlore nem hallottam hogy mondtak volna.


bau Előzmény | 2007.07.06. 21:16 - #22314

Bogika! Nyomózónak elmehetsz...-tényleg nincs beleírva,de a sípszónál teszem hozzá a magokat!

EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 21:06 - #22313

A Gere pékség képei között találtam:
 
 
 
A jobb alsó sarokban, elől, az a tigriskenyér.

EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 21:03 - #22312

Szokimoki!
 
Szerintem igen.

szokimoki Előzmény | 2007.07.06. 20:55 - #22311

Margitka! Ez egy kis téglalap formájú kenyérke, pont olyan mint a szép kis kék királyformában ami sül, nincs megvágva sem, hanem szép egyenletesen van megszórva vele. akkor ha megkelt, akkor szórjak rá? És előtte spricceljem meg vízzel és úgy szórjam rá ugye?

Köszönöm a segítségedet!


EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 20:51 - #22310

Szokimoki!
 
Ha egységesen van a felszínén, akkor kelés után szórják meg. Ha mintásan, szétnyílva, akkor a formázás után, és a kelésnél szétnyílik a tésztán.

boglarka70 Előzmény | 2007.07.06. 20:44 - #22309

no no Baukám akkor hibás a sorrend mert vagy 5x el olvastam de én semilyen magot nem látok a felsorolt SORRENDEDBEN!!!!Nézük csak meg mégegyszer!!!

szokimoki Előzmény | 2007.07.06. 20:42 - #22308

Köszönöm szépen Margitka! Holnap kellene egy kenyeret sütnöm, úgyhogy kipróbálom. Ha jól emlékszem kívülről is be van szórva ilyennel, azt mikor kell szerinted kelés előtt vagy kelés után?

bau Előzmény | 2007.07.06. 20:42 - #22307

Azért köszönjük,egy próbát biztosan megér!


EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 20:32 - #22306

Szia Szokimoki!
 
Kukoricás kenyeret én szándékosan nem sütök sose, de ezt a pelyhet én is kipróbálnám, ha találnék valahol.
 
Mindenképpen érdemes kipróbálni, nem tennék elsőre többet belőle, mint a burgonyapehelyből.
Hogy ettől könnyű lenne a tészta, azt nem hiszem, a pékségekben rengeteg adalékanyagot, "felfújószert" használnak, ezekkel bármiből tudnak pillekönnyű kenyeret gyártani. Pl. egy igazi rozskenyér sem lehetne olyan szerkezetű, mint amiket a boltokban kapni.
Ettől függetlenül biztos finom lesz tőle a kenyér, és, ha nem túl sokat teszel bele, akkor biztos nem nehezíti el. A nyanyussal már olyan jó szerkezetű kenyereket sütünk, hogy az biztos megtartaná a jó állagát annak is.
 
Hát, ez nem sok, én tudom, de azért remélem tudtam valamicskét segíteni. További szép estét, üdv, Margit

masala Előzmény | 2007.07.06. 20:31 - #22305

Én már elhasználtam egy zacskó kukorica pelyhet, de / ez engem minősít / nem  vettem észre semmi extrát. Ill. legalább olyan jó volt, mint a burg.pehely.

szokimoki Előzmény | 2007.07.06. 20:28 - #22304

Szia Bezsa! kíváncsi leszek a kenyeredre! majd írd meg légyszi, hogy milyen lett a kukoricapehelytől.

Bau! Hátha megkapjuk rá a választ, hogy érdemes -e vele sütni!


bau Előzmény | 2007.07.06. 20:24 - #22303

Szokimoki! Ha tudnád,hogy napok óta engem is ez a kérdés izgat...

Kenyérkének pedig köszönöm,hogy megmutatta azt a zenei linket Declenről! Azóta azt hallgatom-már fél délután!

http://www.youtube.com/watch?v=vdonLEyaVRA


bezsa Előzmény | 2007.07.06. 20:23 - #22302

Szia Szokimoki! Én pont most tettem a cukkínis kenyerembe egy kis kukoricapelyhet. Nagyon kiváncsi leszek a végeredményre, mert ezt gépben sütöm.

szokimoki Előzmény | 2007.07.06. 20:21 - #22301

Sziasztok Lányok!

Gyönyörűeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!

Margitka! azt szeretném Tőled kérdezni, hogy : van itt egy pékség ahol pillekönnyű kukoricapelyhes kenyeret szoktam néha venni. Ma rátaláltam kukoricapehelyre, ami pont olyan kinézetű mint a burgonyapehely csak sárga, Szerinted ha a szokásos kenyeremhez hozzátennék belőle úgy mint a burgonyapehelyből szoktunk, szerinted lehetne olyan finom kenyerem? vagy ahhoz azért több dolgot kellene változtatni?

Előre is köszönöm a segítségedet!

Üdv, Szokimoki


bau Előzmény | 2007.07.06. 20:17 - #22300

Pelyhet azt teszek bele... ebben is van! Az könnyíti a belső szerkezetét!

EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 20:17 - #22299

Sziasztok!
 
Bau, neked is gratulálok a kenyeredhez!
 
Emes! Itt a recept: Fánk (sütőben sült)
Lassabban kel, mint a szokásos kelt tészták, majd hozzá is írom a recepthez. Ebből a mennyiségből 24 db nagy (dupla) muffinformányi lesz, tehát elég sok. Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, én rengeteget sütöm.
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.07.06. 20:15 - #22298

Bau!

Igen, már egyszer ezt letárgyaltuk, de azóta is a te kenyered van a lelkiszemeim előtt!!! Már alig teszek bele a tésztába 1-2 kanák kefírt, tejet, meg pelyhet azt meg egyáltalán, de lehet, hogy legközelebb mégis csak tök meztelenül fogom sütni a kenyeret! Azért köszönöm a dícséretet! :)


bau Előzmény | 2007.07.06. 20:10 - #22297

Emes!  Micsoda telhetetlen népség vagyyunk...:) mindenkinek az kell ami neki nem sikerül..:) Én Pl. vékony héjjú kenyeret szeretnék,mert a párom csak azt akarja megenni. Nekem meg ízlik ez a vastagabb is! Emes! próbálj meg kevesebb tejterméket beletenni és akkor nagyobb a siker! És ne aggódj! Ez a kenyér gyönyörű!:)

emes Előzmény | 2007.07.06. 20:01 - #22296

Még egyszer jelentkezem, mert nem akartam ezt az előzőhöz csapni.

Margitka, köszönöm a kukoricás-tanácsot!

Mindenki nagyon szépeket sütött!

De! Én most Bau robogós, vastaghéjú, szép piros kenyerét irígylem!!! Én is ilyet szeretnék sütni! Legszívesebben megenném az egész kenyér héját!!! Megpróbáltam legutóbb úgy sütni, hogy mikor elérte a tészta a teljes méretét, levettem a jénai tetejét, ez még félidőben sem volt. Íme ilyen lett:

 Ez a kedvenc sörös kenyerem, csak van benne búzacsíra, és sok mag. Mikor kisült ropogott, de 2 óra múlva már puha volt a héja.

Emes


[Későbbi] [22635-22616] [22615-22596] [22595-22576] [22575-22556] [22555-22536] [22535-22516] [22515-22496] [22495-22476] [22475-22456] [22455-22436] [22435-22416] [22415-22396] [22395-22376] [22375-22356] [22355-22336] [22335-22316] [22315-22296] [22295-22276] [22275-22256] [22255-22236] [22235-22216] [22215-22196] [22195-22176] [22175-22156] [22155-22136] [22135-22116] [22115-22096] [22095-22076] [22075-22056] [22055-22036] [22035-22016] [22015-21996] [21995-21976] [21975-21956] [21955-21936] [21935-21916] [21915-21896] [21895-21876] [21875-21856] [21855-21836] [21835-21816] [21815-21796] [21795-21776] [21775-21756] [21755-21736] [21735-21716] [21715-21696] [21695-21676] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU