Hű micsoda Riegel parádé!Bátraké a szerencse és a siker! Gratulálok!
A süti bemutató sem semmi. Szívesen elvennék 1 szelet barackost és ráadásként 1 marcipánost. Nagyon kiéheztem egy kis finomságra.
A tegnapi kalács sütési próbálkozásom kudarcba fulladt. Ma tettem a tésztához 2 dkg élesztőt és úgy elkovászolódott, hogycsak na. Olyan jó kis galuskatésztaszerű lett. Most már tudom, mit jelent az elkovászolódás. Mivel vigasztalódhatnék? Kezdjem előlről ?
5 évvel ezelőtt én is rászántam magam 1 nyári ruha vételére. Egy hétig gondolkodtam rajta, de aztán elrohantam és megvettem mert nagyon kellett. Halványkék aprómintás vászonruha. Jó strapabíró. Amikor bejön a hőség csakis azt szeretem felvenni. Este mosom, éjjel megszárd, reggel vasalom s már vehetem is fel.
Továbbá valaki mintha leírta volna, hogy hány fokon hány percig kell villanysütőben sütni a kenyeret hogy cserepes és aranysárga legyen, de sajnos sehol sem találom. Ha valaki tudja merre van a fórumon és megmondaná a hozzászólás számát, vagy felvázolná, hogy hány fok hány perc, nagyon hálás lennék. Most nagyon nem akarom elrontani, félek életre elmenne a kedvem, így mindent újra nagyon alaposan átvezsek. Most saját lábán megálló, cserepes, aranysárga kenyérkét szeretnék asztalra tenni. Villanytűzhelyem és sütőm van 230 fokig tud, tud alsó-felső vagy felső grillsütést + légkeverést.
:)))) Ez a Riegelek napja, úgy látom :)) Kicsit félve teszem közzé az enyémeket, Limara és bezsa csodái után, de hát ez is az enyém :)
Annyit én is változtattam, hogy féladagot készítettem, melybe joghurtot nem, csak vizet tettem, 2 EK burg. pelyhet, 15 dkg BL 80, 5 dkg graham, 5 dkg tk. búza volt, a karamellt kihagytam, és nyanya híjján én is rozs és búzakovászt raktam bele... Na és persze én is vékonyabbra nyújtottam. 8 db lett belőle, melyből 2 db maradt sütés után egy fél órával :))
Az íze tényleg isteni, köszönöm Margitkának, hogy megosztotta velünk :)
Szokimoki ezt írta:"Sendy! Leírom neked a receptet, ahogy mindíg csinálom a kenyereimet: 250ml víz, 20 dkg öregtészta, 2 dkg margarin, 55 dkg BL80-as liszt, 1,5 kismérő só, 1kismérő cukor, késhegynyi aszkorbinsav, 1,3 dkg élesztő. 3x20 perc (kel.dag.kel) formázom, jénaiba teszem, kelsztem kb40 percig, akkor bevágom a tetejét, és hideg sütőben kezdem el sütni.Ha megsült, egyből lespriccelem vízzel, aztán pedig gyorsan a ventillátor elé teszem:-)"
A félkövérrel kijelölt rész az amit csak most vettem igazán észre és akadtam fent rajta. Vajon Szokimoki elírta és dag, kel, dag, formáz akart lenni, vagy összegyúrom-dagasztom a tésztát, kelesztem 20 perc, dagasztom 20 perc, kelesztem 20 perc, majd megformázom, kelesztem 40 perc. Továbbá ezek gépi dagasztási adatok? Én gyakran dagasztok kézimixerrel, azzal is kell a 20 perc (igaz főként pizzát és péksütiket csinálok vele)? Továbbá 40 percig kelesztem aztán bevágom és egyből mehet a sütőbe? Nem kevés ez a kelesztési idő? Az én sütőm elég gyorsan felmelegszik (időt nem tudnék mondani).
Limara te is szépeket sütögettél. Ügyi vagy ! És még ennyi energiád volt a barack lekvár előtt ? Remélem a mérleged megjavult. Ez a csokis barackos haboslepény igen jól hangzik. Sajna az én koszorúm nem lett olyan szépséges mint a tied. De van egy kis története és ne nevess ki. Hiába volt előttem a fénykép, de előszőr úgy tekertem a kört, hogy belűl voltak a szeletek és csak nem akart nekem valami stimmelni, mire rájöttem a sok igazgatás után, hogy ki kell fordítani a tésztát. Na gondolhatod mit tekergőzött szegény. Ezért sikerült így, meg hát tudod a kézügyességem hagy maga után kivánnivalót.
Majorkaj hmmmmmmmm az a koszorú. Ma este újból bekészítem a 12 órást, mert nagyon ízlik nekünk. Ebből a Riegelből is lesz ismétlés, most több teljesőrlésűvel mert a fiam azt szereti.(és persze a magokat is megpróbálom bele tenni.
Már megint nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!
Jaj, Kenyérke! Nem vagyok én olyan, hogy ilyen kedves gesztus miatt megharagudjak! Inkább nagyon is köszönöm neked! A Kenyérke név meg nagyon tetszik nekem, olyan kedves. Most hogy személyesen is találkoztunk, már tudom, hogy illik is hozzád.:))
Elkészült a joghurtos Riegelem, nagyon finom lett, köszönet a receptért Margitkának. Picit változtattam rajta, az 50 dkg lisztből 20 dkg tk. búzaliszt lett, és kovásszal csináltam, 10 dkg rozs, 10 dkg búza került bele, mivel nincs nyanyám. Lágy barna cukrot karamelizáltam hozzá, ahogy Margitka írta.Tettem még bele 2 ek. burg. pelyhet, hogy a tk. lisztet puhítsa. Került bele len, napraforgó, szezám és amarántmag, valamint zabpehely. Annyi hibát azért sikerült elkövetnem, hogy kissé vékonyra nyújtottam a tésztát, utólag olvastam a receptet, hogy ujjnyi vastagra kellett volna hagyni. Fűszernek pedig a kotányi kenyérfűszer keverékből adtam hozzá, amiben van kömény, édeskömény és korriander. Legközelebb csak köményt és korriandert teszek hozzá, mert az édesköményt nem szeretem, és nagyon érzem rajta. Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki, nagyon finom!
Kicsit szorongva néztem most be. Vajjon mit szóltál a partizánkodásomhoz. :-)
Gondolom, hogy az ARCKÉPCSARNOK-ban lévő nagy passzivitás összességében annak tudható be, hogy a képekkel el kellene egy kicsit bíbelődni. Majd kinézek egy pár kedvemre valót a többiekéből s bebe-t hogyan működik.eszegetem. Ha nem tetszik, akkor törölni mindig lehet s az nem is olyan nehéz. Nekem még ki kell tapasztalnom, hogy itt a feliratozás megváltoztatása.
Kedves Limara, sajnos a találkozó idején nagyon le voltam fáradva. Most közel 2 heti itthonlét után sem mondhatom el magamról, hogy sikerült kipihenni magam, de legalább már nem vagyok olyan meggyötört képű.
A kenyérke nevet tulajdonképpen én változtattam meg menetközben Kenyérkére, mert gyors olvasáskor könnyebb észrevenni, hogy rólam van szó és nem egy finom kenyérkéről.
Boglárka! Köszönöm a dícséretet! Jutalmul hoztam egy új fotót,mert a második virág is kinyílt!Sajnos a kaktuszok csak rövidéletű virággal rendelkeznek,de a látványért megéri.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit