Kenyérke javaslatára nyitom ezt a témát. Nagyon jónak tartottam az ötletét, hogy a konyhai és kenyérsütős eszközeinket bemutathatnánk egy külön fórumban.
Ki-ki a kedvenc formájú, márkájú, stb. edényét, háztartási gépét, eszközét mesélheti el, mutathatja meg. Esetleg, ha egy-egy új darabbal gazdagszik a háztartás, akkor annak is a jó/rossz tulajdonságait megoszthatjuk egymással.
Köszi, megtaláltam, hát, nem semmi. Ezt a tűzhelyet azért szépen leamortizálták a lyukacsokon kívül is, az enyémen egyetlen karc sincs, nem is tudom, mivel lehetne megkarcolni. Kérek tippeket :-)
Fercsi, bal oldalt a kenyérsütőgépek -> rövid ismertetők között találod a géphez a programtáblát. Ha már láttál kenyérsütőgépet, csak ennyi kell, hogy működtetni tudd, de annyi biztos, hogy anyukádnak neked kell megtanítanod a használatát, nálunk a nagyim már képtelen megjegyezni a legtöbb dolgot, és nem is látja jól a gombokat, úgyhogy mi már nem kísérletezünk ilyesmivel.
Engem érdekelne a lyukacsos lap, eddig még csak ripityomra tört cerant láttam. Azért röhej, hogy nem képesek megjavítani.
A háztartási gépek fogyasztása a teljesítményüktől is függ, 600W az nem nagy szám, ráadásul ezt csak a sütéskor éri el (az utolsó egy óra), és egyébként is folyton ki-be kapcsolja a melegítést. A villanysütő ehhez képest min. 2000W, kb. mint a mosógép fűtőszála.
A tüzhelyet a házzal együtt "vettük", nagyon sajnálom, mert előtte ilyen volt az álmom. Ez után gáz főzőlap és villany sütő mellett szavazok. Sajna 3 gyerek mellett és munka mellett előfordul, hogy kifut valami. A tűzhely miatt voltam szervízben Szegeden a legnagyobb-nál és nem tudnak segíteni, állítólag lehet így is használni, de én félek. Ha érdelek valakit megpróbálom lefotózni és feltenni ide.
A kenyérsütő tényleg nem vészes, a 3 órás működés miatt többre gondoltam.
Szia SMac! Tegnap válaszoltam a kenyérsütőgép energiafogyasztása ügyében, de tényleg nagy volt a forgalom - a tanulság: sűrűbben kell ide visszanézni
De bemásolom újra, tavaly vagy mikor kimértem az enyémet:
kenyérsütőgép (600 W teljesítményű, Hausmeister)
2ó53p kisebb vekni, 1. (normál) program:
össz. 0,406 kWh
ebből sütésig 0,062 kWh
2,5/596 W min/max. teljesítményfelvétel
13,5 Ft - akkori áron
Vagyis jóval gazdaságosabb, mint a villanysütő, és ha csak dagasztás-kelesztésre használod, az csak kb 1-2 Ft.
A kerámialapos tűzhelyet nagyon sajnálom, igaz, én nem nagyon szoktam kifuttatni dolgokat, mert szeretném minél tovább használni, és óvom, csak a tésztavíz megy ki néha. Meg a gyümölcslevesen meg madártejen kívül talán nem is főzök cukros dolgokat. Cukorszirupot pedig mindig duplafalú edényben (gőz fölött), az soha nem fog kifutni! Ha ez segít, a tetején a ceranlapot külön le lehet cseréltetni, nem két fillér, de nem is egy új tűzhely ára, és nem kell kidobni az egész tűzhelyet. Szerintem hívd fel a garanciajegyen látható szervizt, ők biztos tudnak segíteni.
Találtam is egy linket, ahol - igaz, szakmabeliek számára - le van írva, hogyan kell:
Tegnap kérdeztem a társalgóban, hogy kb mennyi energiát fogyaszt egy kenyérsütő, de olyan élénk volt a forgalom, hogy nem tudom reagált-e valaki.
A másik, visszaolvasva az itteni hozzászólásokat a kerámiafőzőlap és cukor kapcsolatáról, nekem sajnos keserű tapasztalataim vannak.Ilyen tűzhelyem van (volt), mogyorókrémet készítettem (cukor, víz összefőzni), gyorsabban felforrt mint gondoltam, gyorsan bele a margarint erre az edény szélénél kifutott és egyből bele is égett a lapba, amit ezek után nem nagyon merek használni (a kazánházban szerencsére van egy régi gáztűzhely). Olyan mintha pl csavarhúzóval apró lyukakat ütnék a lapba. A szervíz szerint lehet kapni olyan anyagot amivel a ceran lapot időnként be kell kenni, de az sem biztos védelem. Ez sima cukorszirup volt, én sajna nem tudok úgy főzni, hogy állandóan figyelem az edényeket, van ami majdnem mindig kifut. Remélem nem vagyok egyedül.
Szasztok!
Vettem (használtan) az anyukámnak egy kenyérsütôgépet teljesen új állapotban (Alaska BM 2000), de nem adtak hozzá használati utasítást, amit utólag vettem észre.
Az üzletben nem tudnak segíteni, csak egy másik típuséval, mivel viszont az anyukám 75 éves (csekély technikai érzékkel), jó lenne egy korrekt leírás errôl a típusról. Segítsen valaki, ha tud...
fercsi (20/984-2050, kissfercsi@freemail.hu)
Szia! Az egész neten egyetlen használati utasítást sem találtam, egy helyen volt utalás arra, hogy lengyel változata létezik. Viszont ha leírod szépen, sorban, hogy hányas program mennyi ideig tart (ezt kiírja, ha végignyomogatod a programkapcsolót, azt csak megtalálod az összesen 4 gomb között :-), akkor szerintem tudunk neked segíteni, ugyanis sok gépnek hasonlóak a programjai. De ha beleolvasol a kenyérsütőgépek ismertetőibe (bal oldalon), akkor könnyen lehet, hogy felismered a tiedéhez legjobban hasonlító gépet. Egyébként valószínűleg az 1-es programmal kell normál fehér kenyeret süni.
sziasztok szeretnek segitseget kerni tegnap kaptam egy kenyer suto gepet de sajnos semilyen hasznalati utasitas nincsen hoza nemet gyartmany FIF Brotbackautomat Md10259 ez van az ajara irva sehol se talalok hoza semifele utasitas ha valaki tudna segiteni nagyon orulnek koszonom
Na, mégis: "Ma már természetes, hogy a legtöbb gépet beépítjük a bútorba. A beépíthető sütők mérete azonos. Bármilyen terméket választunk, azt be tudjuk építeni az előre gyártott korpuszokba, akár hagyományos elhelyezéssel, akár szemmagasságba, egy magas szekrény közepébe.
Az elektromos kerámiafőzőlap praktikus és könnyen tisztán tartható. Igaz, mind az ára, mind a fenntartása drágább, mint a gáz főzőlapé, mégis mind többen ilyet választanak. A kerámialap legfőbb ellensége a cukor, amely, ha kiszóródik a forró lapra, tönkreteheti a főzőfelületet. "
Ezzel együtt minden korábbi állításomat fenntartom :-)
hg.hu
Persze, a sütő élhet külön életet, nézd meg pl. a Stahl konyháját. Az új sütők fala nemigen melegszik át, azt teszel alá és fölé, amit csak akarsz. És persze a főzőlap alá is, az csak egy fióknyi helyet foglal el. Nálunk nem fért volna el külön, mert csak a mikrónak volt hely, és akkoriban még pontosan kétszer ennyibe került volna a beépíthető szett..... Azért azt enyhén szólva túlzásnak tartottam, és most is annak tartom. Nekem az okozott volna gondot, hogy pontosan milyen magasságba helyezzem el, hogy ne boruljon ki a tepsi, amikor kiveszem, és a sülő étel ellenőrzéséhez meg a kukucskáláshoz is jó magasságba kerüljön. Én meg vagyok elégedve a hagyományossal, mert ha a nézegetéshez le kell hajolnom, az nem fárasztó, amikor meg kiveszem, azt egyszerűen már megszoktam, hogy felfelé kell emelni, hogy lerakhassam. De szerintem ezt a mozdulatot könnyíti meg a jól pozicionált, beépített sütő azzal, hogy a teli tepsit lefelé kell vinni, hogy pultot érjen.
Hááát, szerintem a ceran eléggé inert, nehogy már az olvadt cukor "beleegye" magát. De tény, jobb, ha tisztán tartjuk. Én nem is nagyon szoktam a tűzhely közelében cukrozni - a sütiket nem ott készítem, a teát üresen isszuk, mi más van még?
Nekem a szerelő mondta aki beüzemelte, hogy a cukor ha ráolvad beeszi magát a kerámialapba az azt alkotó részecskék közé, és akkor már nem lehet megmenteni. Én nem nagyon értek hozzá technikailag, de engem meggyőzött, és nem a tűzhelyen szóróm a cukrot a kajába.
Ja, és ha a Zeblogban balra fent az építész oldalak feliratra kattintasz, a hivatalos cégoldalukhoz jutsz el, sok-sok számítógépes látványtervvel és fotóval illusztrálva minden munkájuk.
Ja igen, műanyagot sem szabad rátenni... ugyanaz az eredmény, mint a cukorral - már volt, hogy a pultról átlógott a tűzhelyre folpack, aztán csodálkoztam, hogy mi ilyen elképesztően büdös. Vagy az edényfogó kesztyű gumi akasztója, fuj! De nyom nélkül el lehet tüntetni, én inkább a teafoltoktól tartok, az szivárványos szokott maradni néhány tisztításig. Ahová belinkeltem a tűzhelyem képét, ott van egy használati utasítás, abban minden le van írva, hogyan kell "gondozni" a készüléket.
A többieknek is mondom - hátha más is építkezik -, hogy a Zeblogról még azt kell tudni, hogy egy építész és a lakberendező felesége írja. Ha bal oldalt az archívum legelejére kattintasz, a telekvásárlástól kezdve az építkezés minden lépését egészen a kert kialakításáig fotókkal és műszaki megjegyzésekkel is dokumentálták!
Karamellizálódik, és hidegen ráköt. Azért nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy Piroska feltünteti: az említett pengével ezt is le lehet kaparni, de ha kihűl, tényleg karcmentes súrolóval kell nekiesni. Már előfordult, de még mindig foltmentes a lap.
Közben eszembe jutott, hogy a beépíthető lapot és sütőt egymástól távol is el lehet helyezni (pl. a sütőt derékmagasságba). Szóval azt is meg lehet gondolni, hogy nem ilyet szeretnél-e a különálló helyett, bár ez még mindig sokkal drágább megoldás.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit