E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 16:16 - #21657

Amarillisz:

Én 10 dkg liszt 5 dkg nyanya aránnyal dolgozok mind géphez mind sütőhöz. Csodát művel. Habkönnyű és puha a tészta, egyenletesen nagy buborékok képződnek, és kissé... jaj.. hogy is fogalmazzak... én teltebbnek érzem tőle a kenyeret, kiflit.... Olyan mint ami jó régóta készül és kellemesen összeértek benne az ízek. Nélküle nekem picit gyorskenyér íze van. Burgonyapelyhet még nem próbáltam, ma sikerült vennem, elég horror ára van. 560 ft / fél kg és decemberig áll el. Én minap cukkinival gazdagítottam a kenyerem és fenségesen puha lett tőle. Másnap is sokkal-sokkal-sokkal puhább volt mint a többi kenyerem.


Angi7711 Előzmény | 2007.06.28. 16:02 - #21656

Piroska: ma kerek 40 percig keltek a zsömlék.

Brigitta Előzmény | 2007.06.28. 16:01 - #21655

Szia Amarillisz! Igy van,ahogy Angi irta,és ehhez a gépi mennyiséghez 1dkg élesztőnél többet nem kell tenni.Nem tudom,mekkora adagot sütsz,én 44dkg liszthez,10dkg nyanyát tettem,és majdnem egy egész adag lett belőle.

Angi7711 Előzmény | 2007.06.28. 15:55 - #21654

Amarillisz: sokkal lágyabb, könnyebb lesz tőle a kenyér, mintha csak élesztővel készítenéd. Tényleg csodát művel a tésztával. Ha gépben sütöd a kenyereidet, akkor, ha jól emlékszem a pékek tanácsára, 50 dkg liszthez csak 10 dkg nyanya elég. (60 dekához kb 12 dkg)

Amarillisz Előzmény | 2007.06.28. 15:48 - #21653

sziasztok! igen olvastam a tudnivalókat a nyanyáról, de érdekelne, mennyiben lesz más tőle a kenyér, mint ha élesztővel készítem? és 60 dkg liszthez, 20-30 dkg nyanya kell, de atöbbi hozzávaló aránya ezzel nem változik?elbírja a gép ezt a mennyiséget? mert én csk géppel sütök, nem sütőben.mivel ehhez is kell pehely, úgy látszik, azt be kell szereznem...

boglarka70 Előzmény | 2007.06.28. 15:19 - #21652

szokimok : ÚGY ÚGY mondtam én ,hogy a kerek erdőbe mivel ha jól tom akkor nálatok Nagy erdő van ha az emlékezetem nem csal! itt ni!!!!!!!!!!!

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 14:51 - #21651

Szia Amarillisz: elolvastad amit Margit írt a nyanyatésztáról bal oldalt a Néhány tanács és ötlet.... alatt az ...öreg-(avagy nyanya- tésztához cikket? Mit szeretnél tudni a nyanyával kapcsolatosan, ha kifejted, tudunk válaszolni.

Limara Előzmény | 2007.06.28. 14:36 - #21650

Sziasztok!
bocs, hogy beleszólok, de ha a folyadék felét joghurtra vagy tejre cseréli, akkor is szép lágy lesz a zsemle, esetleg nem lesz ilyen cserepes.

Angi7711 Előzmény | 2007.06.28. 14:27 - #21649

Amarillisz: mit szeretnél tudni a nyanyáról?

Angi7711 Előzmény | 2007.06.28. 14:16 - #21648

Amarillisz: sajnos nincs tippem, mivel lehetne helyettesíteni, mivel tudomásom szerint a pehely lágyítja meg, és ettől nem lesz morzsalékos. A gépen kívül kelesztek mindent, mivel az én gépem eléggé melegít, és számtalanszor kovászolta túl a tésztát.


Amarillisz Előzmény | 2007.06.28. 13:58 - #21647

Sziasztok!

Angi7711! tőled érdeklődnék arról a szép zsömiről....hogy mivel nincs burgonyapelyhem, lehet azt valamivel helyettesíteni? és a gépben kelesszem, vagy inkább vegyem ki?mivel hogy elég sok benne az élesztő...

a kenyérről még nincs hírem, mert majd csak holnap sütök...de ha nem sikerülne, tudtok bővebbet írni a nyanya tésztáról? bár olvastam róla, de azért mégis....

előre is köszönöm, sziasztok!


szokimoki Előzmény | 2007.06.28. 13:11 - #21646

Bocsi ha félreérthető voltam. Az én receptem a sűrűbb, nem a nyanya.

szokimoki Előzmény | 2007.06.28. 13:07 - #21645

Szia Sendy! Nem a nyanya a sűrűbb! Az rendesen 50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 ek olaj, 1,5 kk só. 1kk cukor és 1 dkg élesztő. Tehát ez a nyanya recept. Ebből kell 20 dkg hozzá a megfelelő idő (nyanyaérés) eltelte után. A kenyérrecept pedig az amit leírtam.

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 13:02 - #21644

Szóval ha jól értem a titkot: sűrűbb nyanya és az említett recept.

szokimoki Előzmény | 2007.06.28. 12:48 - #21643

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a dícséreteket, aranyosak vagytok!

Angi! Köszi a zsömle recit, alkalomadtán kipróbálom majd!

Sendy! Leírom neked a receptet, ahogy mindíg csinálom a kenyereimet: 250ml víz, 20 dkg öregtészta, 2 dkg margarin, 55 dkg BL80-as liszt, 1,5 kismérő só, 1kismérő cukor, késhegynyi aszkorbinsav, 1,3 dkg élesztő. 3x20 perc (kel.dag.kel) formázom, jénaiba teszem, kelsztem kb40 percig, akkor bevágom a tetejét, és hideg sütőben kezdem el sütni.Ha megsült, egyből lespriccelem vízzel, aztán pedig gyorsan a ventillátor elé teszem:-)

Annyi megjegyzés hozzá, hogy pl az öregtésztába 50 dkg liszhez kell 3 dl víz, ehhez képest én 55 dkg liszthez teszek 2,5 dl vizet, így nem terül el a kenyerem!

Bogi! Nálunk még nincs Auchan, így maradt a kerek erdő!

További szép napot mindenkinek!


Angi7711 Előzmény | 2007.06.28. 10:56 - #21642

Margitka: Köszönöm a gyors javítást :) Én még nem is köszöntöttelek, de úgy gondoltam, majd a falon, "személyesen". Mivel azonban még mindig nyári zápor vagy, ezért engedd meg, hogy azt mondjam: Isten hozott ismét közöttünk. Hiányoztál ám :)

Piroska: sajnos nincsenek pontos adataim a kelesztési időről. Az biztos, hogy 20 perc dagasztás után 20 perc kelesztés, majd átgyúrás és formázás. Kb 30-35 perc lehetett a 2. kelesztés, de ez tudod, sok mindentől függ. Azért is írtam, hogy figyelni kell a tésztát, és amikor már olyan kocsonyásan rázkódik, akkor gyorsan lespriccelni, és hideg sütőbe tenni. A hőfok ugyanaz, mint kenyérnél, az első 10 percben 3as fokozat (nekem ez a legnagyobb fokozat) a gázsütőben, majd visszavenni 2esre (eggyel alacsonyabbra). A sütési idő kb 30-35 perc, mikor már szépen megbarnult, akkor kell kivenni, és megint lespriccelni. Remélem tudtam segíteni, de ma megint fogok csinálni, és szorgalmasan jegyzetelek majd :)

Szokimoki: huuu, micsoda kenyérke :) Gratulálok, nagyon ügyes vagy :) A receptet megtalálod itt, a 21607 (?) hozzászólásomnál. Nincs benne tejtermék, meg a recept is amolyan saját próbálkozás.  


Sendy Előzmény | 2007.06.28. 09:26 - #21641

Szokimoki: elárulhatnád hogy hogyan sikerül ilyen szépre egy kenyér. Nekem ilyen még sose sikerült, se a héjszín, se repedés, az meg pláne nem, hogy a kis szemét megálljon a maga lábán és ne terüljön szét, mint az Alföld. :((

boglarka70 Előzmény | 2007.06.28. 08:47 - #21640

hol is?????????? Debrecenbe a kerek erdőbe !!!!!!!!!!!!

boglarka70 Előzmény | 2007.06.28. 08:46 - #21639

szokimoki ne má !!!!!!!!!!!!!!!!ezt a kenyeret előttem veted az auchenbe akciósan csak nem mertem rád szólni mert nekem is tele volt a kosaram friss kenyér és pékáruval

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 08:15 - #21638

Sziasztok!

Cukkini és a tök felhasználása:

Cukkinikenyér, cukkinifasírt és tökfözelék. A tökmagokat pedig most szárítom.

http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070628_cukkinik_1.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/egyebek/20070628_cukkinik_3.jpg


[Későbbi] [21677-21658] [21657-21638] [21637-21618] [21617-21598] [21597-21578] [21577-21558] [21557-21538] [21537-21518] [21517-21498] [21497-21478] [21477-21458] [21457-21438] [21437-21418] [21417-21398] [21397-21378] [21377-21358] [21357-21338] [21337-21318] [21317-21298] [21297-21278] [21277-21258] [21257-21238] [21237-21218] [21217-21198] [21197-21178] [21177-21158] [21157-21138] [21137-21118] [21117-21098] [21097-21078] [21077-21058] [21057-21038] [21037-21018] [21017-20998] [20997-20978] [20977-20958] [20957-20938] [20937-20918] [20917-20898] [20897-20878] [20877-20858] [20857-20838] [20837-20818] [20817-20798] [20797-20778] [20777-20758] [20757-20738] [20737-20718] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség