E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.06.28. 07:58 - #21637

Jó reggelt pékecskék!
 
Szokimoki! Gyönyörű lett a kenyered, gratulálok!
Ma én is újból próbálkozom, hátha a tegnapi kudarcok után eszembe jut, hogyan is kell kenyeret sütni!
 
Ildikó! Sokat tanakodtunk Nellyvel, mit is küldjünk, szerettünk volna magyaros dolgokkal meglepni, azt gondoltuk, talán nehezebben jutsz ott hozzá.
Én már főztem a fűszerekkel amiket küldtél, a mogyorószószt még ugyan nem próbáltam, de ami késik nem múlik. Nekünk nagyon tetszett, én szoktam készíteni ilyen fűszeres indiai, vagy keleti ízvilágú ételeket. A Nigella magtól meg teljesen oda voltam, már kerestem, hogy honnan tudnám beszerezni. Fantasztikus kis magvak. Kenyérre szórtam eddig díszítésnek inkább, de így is érződik a fantasztikus aromája. Már kutakodtam a neten, mire is lehetne még hasznáni. A múltkor láttam Nigella műsorában, de már nem nagyon emlékszem mire használta, de valami olyasmi rémlik, hogy kicsit szárazon megpirította és salátára szórta. A gyönyörű goblennek meg mindenki csodájára jár!
 
Legyen szép a napotok, itt most eléggé lehült a levegő, miután éjszaka esett!

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 07:23 - #21636

Amarillisz:

Neked is csak tanácsolni tudom a nyanya tésztát. Én anélkül nem tudtam igazán jókat sütni.


ILDIKO Előzmény | 2007.06.28. 07:08 - #21635

Sziasztok!

Gabo, olvastam tegnap a kefir gondjaitokat. En meg soha nem keszitettem DE nemlehet otthon keszen kapni, akkor betudsz vele tejet "oltani". 1x mintha lattam vhol a TV-ben hasonlot.

Aztan jott a szokasos hulye gondolatom: "vegy 2 gruz -orosz csizmat..helyezd a tej kozelebe 1 napig es... Masnap garantaltan bevan oltva.hihihi BOCSI! DE.. megint a gyerek.../kavet megittam es ebredezek sztem.

 


EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 22:25 - #21634

Sziasztok!
 
Szokimoki! Gyönyörű a kenyered  Annak idején, még a jénai előtti időszakban, nekem is az ablakban hűtött kenyereim lettek legelőször cserepesek. Igaz a mai cserepes kenyerek mellett azok csak cserépkezdemények voltak
 
Köszönöm a fiamnak szóló jókívánságokat mindenkinek, áltadtam neki, ő is köszöni.
 
Amarillisz! Csak élesztős és elég jó szerkezetű zsömle ez: Joghurtos zsömle
Angi zsömléje gyönyörű lett, meg lehet esetleg próbálni kovász nélkül is, az élesztőn szerintem nem kell emelni akkor sem.
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit

szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:18 - #21633

Angi!

Gratulálok a gyönyörű zsömlékhez! Melyik recept? Joghurtos zsömle? Nekem még a zsömle a mumus, abból nem sikerült még szépet sütnöm!

Na mivel szépen elbeszélgetek magammal, ezért el is köszönök! Jó éjt mindenkinek!


szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:12 - #21632

Na jól van, csak megmutatok egy ilyen ventillátorral cserepesre hűtött öregtésztás fehérkenyeremet:-)


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 22:04 - #21631

Köszönöm, majd megpróbálom! báááár, csak ennyi folyadékkal lett viszonylag sima a teteje, és nem darabos, de mindenképp kipróbálom!!!

Sendy, Bau! igen az gramm akart lenni, csak kissé fáradt vagyok már, bocsi...

majd azt még megkérdezném , nem tudom kinél láttam azokat a szép zsemléket, azt lehet élesztővel is és mennyivel?már 3- szor én is sütöttem, de még nem találtam meg az igazi receptet, plusz kicsit kicsikre sikeredtek...párom szerint lilliputiak!

na jó, most búcsúzom, jó éjt mindenkinek!


szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:02 - #21630

Sziasztok Lányok!

Nem vesztem ám el, csak egy kicsit. Ilyenkor jóidőben állandóan úton vagyunk. Gyors itthoni dolgaim végeztével ovi, játszótér este fél 9-ig aztán ha minden kész, már hulla vagyok. Sütögettem mostanában is elég sokat, de már nem akartalak benneteket az ezredik lala kifli, pudingos csiga, nyanyás kenyér képekkel terhelni. De tervben van Limara új kifli receije, azt ígérem megmutatom. Ja , csináltam egy kis csúsztatott palacsintát is, de azzal meg az történt (ilyen még nem volt!) hogy túl édesre sikeredett. Nálunk ez eddig nem volt probléma, de  most a saját készítésű eperlekvár, meg a cukros dió egy kicsit tömény lett bele.

Nagyon jól bejött Limara azon ötlete is (mint eddig minden ötlete) hogy a kisült kenyeret rögtön a ventillátor elé teszem és gyönyörű cserepes lett Már ami arra hajlamos:-) És el is jutott a tudatomig, hogy az ablakba is ezért szoktam kitenni rögtön sülés után, hogy a szél megfújja egy kicsit ;-)És ettől lesz cserepes! Szóval köszi Limara!

Margitka! Nagyon jók a képek, tényleg látszik rajtuk, hogy nagyon jól éreztétek magatokat! És a Nagyfiadnak Nagyon boldog születésnapot kívánok így utólag is!

További kellemes estét mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 22:01 - #21629

Szia Piroska!
 
A kenyér belseje nyirkos akkor szokott lenni, ha tömör marad a tészta. A tömörséget okozhatja, ha nem kel meg valamitől rendesen, de, ha pl. túl sok folyadéktól összeesik sülés közben, akkor ez is.
 
Melyik ez a konkrét recept, ami nem sikerült tökéletesen? A készítés menetét is írd meg légy szíves pontosan!
 
Várom jelentkezésedet, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 21:53 - #21628

Amarillisz!
 
Az 1 dkg élesztőn már nincs mit csökkenteni, akkor csak-csak a folyadékkal kell kezdeni valamit. Nem kell sokkal csökkenteni, de valamenynivel biztos. Próbáld ki, hogy 4 dl helyett, csak 3,7 - 3,8 dl-t teszel, és dagasztás közben szükség szerint pótolod még evőkanalanként, ha szükséges. Egy egész picit legyen csak keményebb a tészta, mint amilyen most volt, így reményeim szerint jól fog sikerülni. Az olajat mindjárt az elején a tésztába teheted, nem kell vele a sípszóig várni.
 
Sok sikert kívánok, várom a beszámolódat róla, üdv, Margit

Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:51 - #21627

Szerintem az gramm akart lenni, csak elírta.

bau Előzmény | 2007.06.27. 21:50 - #21626

Amarillis!  Biztosan jól írtad azt a 12.5 dkg élesztőt???8o

Az rengeteg!


Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:48 - #21625

Bocsánat, nem én voltam kérdezve, csak gondoltam leírom, hogy nálam mi volt az ami ugyan ezt eredményezte.

Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:41 - #21624

Piroska, nekem is hasonló gondom volt eleinte, akármilyen jól mértem ki, nem volt jó. Nálam a probléma az volt, hogy csaltak a mércéim. Most digitális mérleget használok és a kenyérsütőhöz adott ml mérőt. Így már sikerülnek a receptek elsőre. Lehet Nálad is hasonló a probléma?

Piroska Előzmény | 2007.06.27. 21:24 - #21623

Sziasztok! Szia Margitka!

Margitka! Miért van az, hogy ugyanabból a receptből nekem nem lett olyan lágy a kenyér bele mint Bundiknak? Olyan is van, amikor ugyanabból a receptből nyirkos marad a belseje a kenyérnek. Mitől függ, hogy száraz, nyirkos, vagy pont jó lesz a belseje a kenyérnek? Sütési hőmérséklet vagy idő? Vagy a kelesztés?

Bogi! Köszönöm a lufis macsekot. Aranyos.

Angi! A zsömle kelesztését és sütését szeretném részletesen tudni. Hőfok + idő. Gyönyörű. Én is ilyet szeretnék...

Ildikó! Ne szégyelld Magadat. Majd ha lesz időd apránként megcsinálgatod. Nem múlik rajta az élete senkinek.:-)))

Üdv mindenkinek:
Piroska


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 21:17 - #21622

Szia! örülök, hogy válaszoltál a kérésemre! nos összetevők: 60 dkg BL80 liszt, késhegy acsorbin, só, cukor - 2 -2 kk., 12.5 dkg élesztő-ezt már 10 re csökkentettem, de így se jó, 4 dl folyadék( ez most csak víz, de általában fele víz, fele kefir), sípszónál, egy kevés olivaolaj. ennyi mégse jó....

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 21:02 - #21621

Szia Amarillisz!
 
Üdvözöllek körünkben.
Írd meg légyszíves, hogy pontosan mit és mennyit teszel a kenyérbe, akkor könnyebb lesz segíteni. A problémád okát nagy valószínűséggel a folyadék illetve az élesztő körül kell keresni, ezt teljesen jól látod. Várom válaszod, üdv, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.06.27. 20:56 - #21620


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 20:55 - #21619

sziasztok! én még új vagyok itt, bár már régóta ismerem az oldalt. segítséget szeretnék kérni, nem tudtam kihez forduljak, ezért jöttem ide. kb. 2 hete sütök kenyérsütő géppel, ami ízre nagyon finom, de a teteje, mindig lapos marad, vagy eléggé beesik. pedig már csökkentettem az élesztő mennyiségét, a folyadékot nem akarnám, mert az elején így is eléggé egyenetlen lett a teteje.egyébként imádok kelt tésztákat sütni, eddig kézzel készítettem mindent, de hála E.Margitnak, már elindultam a kenyérsütés rögös útján is....szóval ha tudnátok segíteni, megköszönném! sziasztok!

boglarka70 Előzmény | 2007.06.27. 20:52 - #21618

le vagyok törve mert szépen felraktam a bagel-leket egy tányérra,már ami maradt!És átszaladtam a szomszéd fotosokat kersni ,az egyik még nem jött haza a másik már nem jön haza ezért most megeszem mérgembe a fotónak valót

[Későbbi] [21677-21658] [21657-21638] [21637-21618] [21617-21598] [21597-21578] [21577-21558] [21557-21538] [21537-21518] [21517-21498] [21497-21478] [21477-21458] [21457-21438] [21437-21418] [21417-21398] [21397-21378] [21377-21358] [21357-21338] [21337-21318] [21317-21298] [21297-21278] [21277-21258] [21257-21238] [21237-21218] [21217-21198] [21197-21178] [21177-21158] [21157-21138] [21137-21118] [21117-21098] [21097-21078] [21077-21058] [21057-21038] [21037-21018] [21017-20998] [20997-20978] [20977-20958] [20957-20938] [20937-20918] [20917-20898] [20897-20878] [20877-20858] [20857-20838] [20837-20818] [20817-20798] [20797-20778] [20777-20758] [20757-20738] [20737-20718] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség