Húúúúú, Margitkának a haja az égnek fog állni, ha én is megtanulom a kép bemásolását az ált.-ba. Én is nagyon csípem ezeket a dolgokat, de asszem muszáj lesz visszafogni magam, hogy Margitka ne boruljon ki, mert képből fog állni az egész általános.Csak viccel a néni ! Hihihi!
Lécci, ha egy kis időd van, akkor írd meg, hogy melyik reciből csináltad ezt az álomkenyeret. Én is szeretnék meggyűrkőzni vele. Előre is köszi.
Szia Kenyérke!
Lécci írd meg a kétféle kefír elkészítését, nekem csak egyféle van.Előre is köszi. Képzeld el, mára a köményes rozskenyerem közepe olyan lett, mintha megspricceltem volna vízzel. Ki kellett dobnom. Ehetetlen lett.Nem tudom mi lett vele.
Szia Lányok!
Ma nem sütöttem semmit, rendezkedtem.
Tudnátok ötletet adni, hogy tojássárgájával mit lehetne kezdeni. Kenyérke majomkenyeréhez csak a fehérje kell, de mit csináljak a sárgájával? A fehérjével lehet piskótát csinálni. Dilemma felsőfokon. A kenyeréhez meg nincs itthon korianderem, nem hiszem, hogy más fűszerrel ki lehet-e váltani? Különben minden stimmel.
Gratula, megint gusztákat sütöttetek.
De jó, hogy már csak 26 fok van a lakásban a 29 helyett. Nagyon be van borulva nálunk, remélem éjszaka esni fog egy kicsit. Lehet, hogy ráfázok, hogy nem locsoltam. Reggel, majd kiderül.
nem bírom meg állni.hogy be ne kukucskáljak ide ,de csak ámulok és bámulok milyen szépeket gyártotok ,no meg írigykedem egy kicsit mindenki nek gratuls és jó étvágyat a sok finomsághoz
Batka nincs mit,máskor is szívesen megajándékozlak egy virtuális kaland túrával csak szólj bátran mert nem kerül semmibe
esetleg a következőnek egy kis vadvízi evezés az Osztrák alpokban?????????????
Halihóóóó Margitka!!! Már nagyon hiányoltunk! De remélem jól kipihented magad és gondolom rád is fért! Üdv. újra ITTHON!
Valaki meg tudja mondani, hogy merre lelek egy stangli receptet? A Kerek-perecbe ettem egy nagyon jópofa ízesítésűt, és arra akarnám átvariálni. Előre is köszi!
Nééne sem tétlenkedett: "Ismét Limara-kenyere, de most 15dkg teljeskiőrlésű búza - múltkor tönköly volt - a BL80as mellett. És 3 dkg búzakorpát is tettem bele, remélem csak javára szolgált! Ízét még nem tudjuk, este már nem élünk ilyesmivel..."
Superkeri kiflije: "Nagyon finom lett a kifli, jó a tésztája is, és valószínű, hogy a tésztára kent min. margarin is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen finom, és szinte teljesen letekerhető lett."
na Batka most úgy néz ki jó a betöltés tehát tegnap erre a jó kis jutalomra gondoltam a Margitka helyetesítését meg köszönve, el küldelek egy jó kis /virtúális/világkörüli hajó útra ,a pároddal mert Ő is meg érdemli hogy el tűrte hogy ilyen sokat foglalkoz velünk és nem vele.Tehát indul a mandula remélem jól érzed magad és nem leszel tengeri beteg, élvezd a megérdemelt pihenést és napoz sokat /remélem szeretsz hajókázni/habár nem egy luxus óceán járó csak egy kis romantikus ladik de annál jobb nincs nagy tömeg.Kék ég és pálmafák pá-pá.
Sziasztok Kislányok! Margitka! De jó látni, hogy te is itt vagy! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Az idő igazán kegyes volt hozzátok. Írigyeltük is a hűs habokat tőletek.
De jó, hogy már itt vagy! A Riegel sütése szerintem könnyen fog menni, hiszen "laposat" már nagyon tudunk sütni . Várom a háziasított recit! Csak bátran, bátran belefogni a kalács sütésbe, én tudom legjobban, hogy az otthon sültnek nincs párja . Szeretettel üdv.
Vagyok ám, csak nagyon szakaszosan. Elkezdtem visszaolvasni is, de Limara fonásos videóinál elakadtam, még nem jutottam tovább. Nagyon ügyes az a sorozat fonás, el kell mentenem majd, hogy alaposabban és többször is meg tudjam nézni.
Köszönöm a köszöntéseiteket, én is nagyon örülök, hogy végre köztetek lehetek.
Bau! Különösebben nem törtem a fejemet, de az a péksüti, amit minden nap ettem, bizony izgatja a fantáziámat.
Joghurtos Riegelnek hívják és így néz ki:
Ez egy lapos, alig magasabb, mint egy gyufaskatulya, kb. 8 dkg-os péksütemény, ami világosbarna és magos kívül és belül is. Finoman érezhető benne egy olyasmi fűszerezés, mint a rozskenyereimhez használt fűszerkeverék. Rozsos ízt nem érzek benne és teljeskiőrlésűnek sem gondoltam, mert elég laza szerkezetű a tészta. A színét gondolom maláta adhatja.
Most hívtam fel az üzletet, ahol az üzletvezető nagyon kedvesen segített kideríteni az összetevőit. Nos, a "nesze semmi fogd meg jól" tipikus esete, amit sikerült megtudnia.
BL 80-as lisztből van, Riegel magkeverékkel és fűszerkeverékkel, élesztővel, sóval és kicsi cukorral készül
A magok rajta: len-, napraforgó-, szezám- és talán még valami egész apró mag, amit nem tudok azonosítani, valamint zabpehely. A fűszerezése azzal a fűszerkeverékkel megoldható, ami van nekem és kapható készen, csak azt nem tudom mivel barnítsam be. A formázására már van ötletem és valószínűleg nyanyával fogom sütni. Hát ennyi, ami a tarsolyomban van jelenleg
Össze is rakok egy nyanyust, mert holnap azért már szeretnék sütni. Ma még nem jutottam hozzá, de még nem is volt létfontosságú. (Azért lehet, hogy egy kis kalácsot még sütök, mert már viszket a tenyerem )
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Ui.: Lehet, hogy karamellizált cukrot teszek majd a Riegelbe
Készíthetek fotót,de sajnos a jó gépem most nincs itthon.A videókamera meg nem fotóz szépen... A zöldségragú színes paprikából,cukkiniből gombából készül,jó fokhagymásan.A pulykamáj pedig borsosan,szalonnásan lesz zsemlemorzsába mártva,és kisütve.Ez kerül a ragura. A főzelékeket én is nagyon szeretem,de a család nem annyira! De azért remélem Bezsának ízlene a tökfőzelékem...
Bau! Mi szeretjük a főzeléket, kivétel a spenót. Holnapután zöldbabfőzelék lesz. Viszont a Te holnapi menüd, ínycsiklandó, a pulykamájat nagyon szeretem, készíts róla fotót! üdv
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit