E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2007.06.26. 17:07 - #21555

     Sziasztok!

 Sendy! Sikeres volt a startod, csak így tovább!

 Bau! Irígylem a cserepeidet, nagyon szép a kenyered!

 Piroska! Akkor jöjjön a megérdemelt pihenés! Azt gondolom, az érettségi vizsga sikere valahol minősíti a tanárt is, hát még az elnöki dícséret!!

 Limara! Merre vagy?  Szeretném megköszönni a fincsi kifli receptjét. Az eredetihez tettem + 5dkg tk. tönkölyt, és tökmagot. Nagyon jól kelt, készült 7-8 kifli, ennek a tésztáját kinyújtás után lehelet vékonyan megkentem margarinnal, fantasztikus finom, .Délben a tökfőzeléket el is kísértem egy fél kiflivel. Hallod, Bezsa   A  többi tésztából formakenyeret sütöttem, szintén jónak látszik a belseje.


Piroska Előzmény | 2007.06.26. 16:34 - #21554

Sziasztok! Szia Margitka!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a nyaralás alatt, és épségben hazaérkeztetek. Miért van az, hogy a gépben sütött kenyereim ha gyönyörűen megkelnek a sütés közben szemmel láthatóan összetöpörödnek? Talán azért mert elég lassan melegszik be és elég alacsony hőfokon süt? Kis töpörödött fakó kenyérkék lesznek leginkább. Ha sötétebbre állítja a kenyérhéjat az ember hosszabb ideig süt vagy magasabb hőmérsékleten? Bár sajnos a csak sütésnél ezt sem lehet állítani.

Bogi! Jelentem, reggeltől estig tartott az érettségi, de mindenki túlélte szerencsésen. Mindenki megkapta legalább a kettest. A végén az elnök úr még meg is dícsért bennünket. Én még 2 db négyest is tudtam adni.

Limara! Kösz a választ. Akkor én nem is jól készítettem oda, mégis egész jó lett a gépben sütve. Én csak 10 dkg nyanyát tettem bele. A 2 dl víz kelle bele, ugye? Bocs, hogy sokat értetlenkedek, de ez az első gépi kenyér ebben a gépben, ami a család szerint is ehető lett. Így szeretném tökéletesíteni.

Ildikó! Kicsit lemaradtam az elmúlt hetekben. Meggyógyultál végre? Az antibiotikumtól vagy mástól? Ha egyszer lesz egy kis időd a holland nyelvű receptekből, amit a kenyérsütőhöz adtak, és beszkennelve elküldtem fordítasz le nekem?

Mindenkit puszilok.

Piroska


bau Előzmény | 2007.06.26. 16:16 - #21553

 Bocsi,-az előbb valamiért rossz lett a link.. itt vannak a kenyérképek.

 Tk.szezamos (3).jpg

tepsis2.jpg


bau Előzmény | 2007.06.26. 16:06 - #21552

Sziasztok!  Üdvözlöm Margitkát újra a csapatban...Úgy látszik,-hogy az ő hazaérkezése kellett ahoz,hogy elkészüljön életem leg jobb kenyere. Teljeskiőrlésű liszt,Bl 80-as,burg.pehely,joghurt,margarin,só cuk.élesztő,víz-és szezámmag van benne.Természetesen megint két nagy tepsi között sütöttem,(jénai híjján!)

Kukuccs!

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kenyeres/Tk.szezámos-tepsis%20(3).jpg

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kenyeres/Tk.szezámos-tepsis%20(2).jpg

Olyan sokat írtatok már az Ukrán rozsos kenyérről,hogy hamarosan azt is kipróbálom. mindenkinek gratulálok,aki már próbálgatta.Szebbnél szebb lett az eredmény. Kíváncsi vagyok,hogy Margitka milyen újdonsággal rukkol majd elő,mert biztosan törte a fejét valami meglepin...;)


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 15:32 - #21551

atak: én ugy szoktam hogy 30 dkg lisztből csinálok nyanyát, ez elég egy hétre majdnem, van hogy egy hetesen használom fel. lényege tényleg annyi hogy csinálsz egy kenyértésztát amit 2. kelesztéskor addig kelesztesz, amíg össze nem esik, ha már összeesett akkor használható. Gömböccé formálod és hűtőben tárolható. Amikor kell, akkor lecsippentesz egy kellő darabot langyos vizet adsz hozzá (15 dkg nyanyához én két evőkanállal szoktam), majd szépen hagyod felhigulni, átkevergeted kézzel, hogy egyeneltes folyos legyen belőle. Nekem nyanyával valami eszméletlen puha kiflijeim készültek, és a kenyereim is azóta sikerülnek. Ha nincs nyanya akkor kb. minden 5. lesz türhető, nyanyával meg, huhh.. azt hiszem eddig egyet rontottam el, de akkor én voltam a hibás, elbambultam.

Bővebban bal oldalt olvashatsz a nyanyáról: ... az öreg- (avagy nyanya- tésztához című cikkben. Margit nagyon részletesen és jól leírta a receptet és a használatát. Próbáld ki szerintem.


atak Előzmény | 2007.06.26. 15:23 - #21550

kösziiiiiiii

ezt a nyanyás dolgot még nem próbáltam, csak itt olvastam róla. ha jól értettem a nyanyakészítés tudománya annyi, hogy csinálok egy ált. kenyértésztát, és másnaposan belerakok a következő kenyérhez annyit amennyit?

nyanya nélkül szerinted nem lehet jó? nektek nem macerás ez a nyanya egy kicsit?


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 15:05 - #21549

huhh nehéz kérdés, de szerintem lehet hogy a dara volt ott a hibás.
Én a következővel dolgozok kenyérsütőgéphez (de ezt szoktam sütőbe is)

60-65 dkg a végeredmény (alap kenyérrecept)

30 dkg liszt (2 rétes 1 finom vagy kenyérliszt)
15 dkg nyanya
0,25 meleg viz (nyanyához)
0,5 dl tej
0,5 dl joghurt (kefír, amelyik otthon van és épp fel van bontva)
1 dkg margarin
1 kismérő (teáskanál) só
1,5 kismérő cukor
9 g élesztő (friss)

(Én ehhez az adaghoz van hogy hozzácsapok 3-4 evőkanál kukoricalisztet - kb 5 dkg -  sikér nélkül, ilyenkor picit több folyadékot rakok hozzá, teljesen jó szokott lenni)

Esetleg ezt mepróbálhatod úgy variálni hogy 20 dkg liszt 10 dkg kukoricaliszt, 1 csapott kávés sikér.

Az én tudásom itt teljesen kimerült, majd a nagy kenyérszakértők, biztos tudnak segíteni.


atak Előzmény | 2007.06.26. 14:46 - #21548

na itt vagyok.

köszi a segítséget. értem a dolgot. sima fehérliszttel is próbáltam. imígyen:

40 dkg rétes, 20 dkg kukorica, a többi, mint előbb, plusz raktam bele még kukoricadarát is....lehet, hogy az nyomta le?

előzőleg próbáltam egy receptet, ahol nagyon sok víz volt előírva, és sok élesztő, az meg akkorár gagadt, hogy majdnem kifolyt az első dagasztáskor, aztán ahogy megmoccant a keverőlapát le is lapult, aztán harmadszorra is feljött még, de nem eléggé, ízre az volt a legjobb.

ecetet én is aszkorbin helyett nyomtam bele, mindig kb. ennyit rakok, de a többi nem lett savanyú.


atak Előzmény | 2007.06.26. 14:44 - #21547

na itt vagyok.

köszi a segítséget. értem a dolgot. sima fehérliszttel is próbáltam. imígyen:

40 dkg rétes, 20 dkg kukorica, a többi, mint előbb, plusz raktam bele még kukoricadarát is....lehet, hogy az nyomta le?

előzőleg próbáltam egy receptet, ahol nagyon sok víz volt előírva, és sok élesztő, az meg akkorár gagadt, hogy majdnem kifolyt az első dagasztáskor, aztán ahogy megmoccant a keverőlapát le is lapult, aztán harmadszorra is feljött még, de nem eléggé, ízre az volt a legjobb.

ecetet én is aszkorbin helyett nyomtam bele, mindig kb. ennyit rakok, de a többi nem lett savanyú.


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 14:41 - #21546

Atak!

Én ma újfajta kenyérrel kisérleteztem, ami nagyon finom lett, bár sokféle liszt volt benne, én azért éreztem a kukoricát is. Ha gondolod leírom pontosan hogy csináltam. Felhasznált lisztek: (rozs, kukorica, graham, buzacsirás finom, rétes, finom). A teteje kukoricaliszttel van megszórva, nagyon finom rajta.

Rájöttem mi lehet még a gond a kenyereddel. Próbáltad már nyanyatésztával? Nekem csak akkor lesz szépen puha és ízletes a kenyér ha teszek bele nyanyát, anélkül sűrű akár a tégla, pedig nem kéne neki.

(helyesírási hibákat ne nézzétek, nagyon sietve írok, és időnként bebillen az angol billenytűzet megszokás)


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 14:35 - #21545

Kedves Atak!

Majd jönnek okosabbak is nálam, én kezdő kenyeres vagyok.

Mivel van sikér is a receptben és nem olyan tetemes a kukoricaliszt mértéke, ezért nem igazán értem mi lehet a gond, hogy sűrű.

Ecet: aszkorbin helyett használható. Én nem szoktam tenni ha nincs aszkorbin akkor se. Én látható különbséget se velük sem nélkülük nem tapasztaltam. Szerintem a két teásnyi ecettől lett savanyú.

Szerintem a kukoricát elnyomja a tönköly. Próbáltad már sima fehérkenyérrecepthez hozzáadni?

 


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 14:03 - #21544

Köszönöm szépen!

majorkaj Előzmény | 2007.06.26. 14:00 - #21543

Szia Sendy !

Ügyes vagy. Szép lett a kenyérkéd. Csak így tovább.


Sendy Előzmény | 2007.06.26. 12:32 - #21542

Sziasztok!

Elkészült első sikeres sütőben sütött kenyérkém.

15 dkg rétesliszt, 5 dkg finomliszt, 3-3 evőkanál(graham, kukorica, világos rozs, és búzacsírás finomliszt), 15 dkg nyanya. Tetejét sütés előtt eláztattam vizzel majd kukorica és graham lisztet szitáltam rá. Kenyérben: egy pupos teáskanál szezám és lenmag.

És a képek:

http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070626_kenyer01.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070626_kenyer02.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070626_kenyer03.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070626_kenyer04.jpg


iriszi Előzmény | 2007.06.26. 10:22 - #21541

Most én is kiflit csinálok+rozs kenyeret a kenyér olyan gyorsan szárad ebben a melegben.A rozs jobban birja szerintem.

majorkaj Előzmény | 2007.06.26. 09:20 - #21540

Superkeri !

Biztos ízleni fog nektek is. Mi is inkább kiflizünk. Valahogy jobban hozzányúlunk mint a kenyérhez. A Kenyérke rozskenyerére pedig csak biztatni tudlak, nem ördöngösség.


superkeri Előzmény | 2007.06.26. 09:13 - #21539

     Majorkaj!

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz. Tettem a tésztába lenmagpelyhet ás tökmagot. Látod, ismét kiflizünk, kenyérre olyan ritkán kerül sor. Pedig egyszer szeretném megsütni a Kenyérke-féle rozsost, igen nagyon ízlett


majorkaj Előzmény | 2007.06.26. 09:07 - #21538

Szia Superkeri !

Igen láttam, hogy Limara írt egy új kifli recit tegnap. Sőt én már ki is próbáltam.  Még finomabb mint a Tejfölös kifli, érdemes kipróbálni.


superkeri Előzmény | 2007.06.26. 08:59 - #21537

               Sziasztok!

 Gratulálok a sok sikeres sütéshez!

Most kel a nyanyás kiflim, tegnap Limara írt egy új recit, nem tudom láttátok-e.


superkeri Előzmény | 2007.06.26. 08:56 - #21536

      Szia Margitka!

 Nagyon örülök, hogy újra köztünk vagy! Sokszor emlegettünk, hiányoztál.


[Későbbi] [21675-21656] [21655-21636] [21635-21616] [21615-21596] [21595-21576] [21575-21556] [21555-21536] [21535-21516] [21515-21496] [21495-21476] [21475-21456] [21455-21436] [21435-21416] [21415-21396] [21395-21376] [21375-21356] [21355-21336] [21335-21316] [21315-21296] [21295-21276] [21275-21256] [21255-21236] [21235-21216] [21215-21196] [21195-21176] [21175-21156] [21155-21136] [21135-21116] [21115-21096] [21095-21076] [21075-21056] [21055-21036] [21035-21016] [21015-20996] [20995-20976] [20975-20956] [20955-20936] [20935-20916] [20915-20896] [20895-20876] [20875-20856] [20855-20836] [20835-20816] [20815-20796] [20795-20776] [20775-20756] [20755-20736] [20735-20716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU