Gabo, remek, ügyes vagy! Zsóka, a súgó fórumozóknak-ban le van írva, hogyan kell képet beszúrni, ha nem Internet Explorert használsz. Hiányzott egy egyenlőségjel meg néhány idézőjel is, azért nem sikerült. De minden gépre alapból telepítve van az explorer, azzal nem kell machinálni, csak az egérrel idehúzni a képet.
masala mi nem osztunk semmit három felé lehet hogy össze kavartál vkivel ! DE az idén nem lesz sok termés a sok bab mind el száradt holnap próbálkozunk új ültetésével. A pari sem az igazi mivel nem tudjuk locsolni az összeset alulról foltosodik azt mondják az okosok hogy hő gutát kapott.a paprikánk ül a földnél nem akar nőni /víz hiány/tehát egy szóval siralom lesz az idei termés!!!A rengeteg kardvirágom szépen szárad ki no tovább nem is folytatom.Aképek jobbra lent a társalgodó alatt KÉKKel animációs tárház/limara/no csaó
Boglárka honnan szeded ezeket az aranyos képeket? Légyszíves avass be a titokba. Láttam a kertetekről készült képeket. Bőven ad elfoglaltságot nektek! Remélem annyi örömötök is van benne, mint amennyi munka. A befőzési kapacitásotok egy mini konzervgyáréval vetekszik, még akkor is, ha három felé osztjátok.
Superkeri lehet, hogy az idén nem lesz annyi aszalás, mint tavaly, mert nem lesz rá időm. Tavaly sokat voltam itthon és nagyon élveztem az aszalást. A másik ok talán az lehetne, hogy tavaly sokat tudtunk a piacra is menni és vettünk szép meggyet jó áron. Az én kis fámon nem volt jelentősebb mennyiség, az idén viszont volt annyi, hogy 8 üveggel tettem el befőttet, venni nem kellett, de annyi nincs rajta, hogy belendüljön tőle az aszalási kedvem. Én sajnálom a legjobban, hogy nem olyan munkám van, ami mellett tudnék itthon tevékenykedni. Legalább a 4 órás munkaidőt tennék hivatalossá! Amennyivel kevesebbet keresnék, annyival többet spórolhatnék. A háztartásom gazdaságosabb lenne. Ezt már néhányszor átgondoltam.Sok mindent felhasználhatnék ill. főzhetnék, ami másnapra készítve már nem jó. A kamra feltöltéseteket láttam, az aszalás Nálatok beindult?
Piroska légy kegyelmes ,és irgalmazz szegény mit sem tu-dó gyerekeknek !!!!Biztos a nagy melegben el felejtenek sok mindent/és el akad a szavuk is/de azért estére majd számolj be ,hogy sikerült?
Mostanra sikerült kutyafuttában átolvasnom az elmúlt néhány hét kihagyását. Tételesen nem sorolom fel mi mindenről maradtam le, inkább mindenkinek minden jót kívánok így egyben.
Margitkáék mikor mennek haza?
Limara! Megsütöttem a nyanyás receptedet a "mindig beválós" kenyeredből. Csak akkor akadtam el kicsit mikor a kovász mellett valami ilyesmi jelent meg a kinyomtatott receptemben: >br> Ez mi lenne? Sajnos már nem emlékszem honnan mentettem le, így nem tudom ellenőrizni mit rontottam el. Akkor a 10 dekagramm kovász és a - 2dl víz között minek kellene lenni?
Gondoljatok rám holnap, mert érettségiztetek. Kicsit be vagyok gazolva, pedig nem nekem kellene félni.
Angi látom szorgoskodtál te is nem rossz jöhetne belőle egy kis kostoló,de nem akarom úgy megrágni mint a Gabye finom kis kenyerének a tetejét,de tudood olyan nagy cserép volt a kenyéren én meg lecsiptam de jött a többi cserép is ezért Gaby azt gondolta ,hogy oda ragadt de nem csak én torkoskodtam amikor Ő nem látta!
Boginak igaza van. A franciak most nyalaznak a csigaid helyett ES erte! Pedig ok csuszosan joool szeretik az ilyen dolgokat. Hidd el, en is nyalaztam 1 sort. Most kell sutnom, miert kieheztunk megint vmire. Pussz! Jol vagy mar??
En is 30 dkg liosztbol keszitettem,2,5 dkg elesztovel,1 tojassargaval,1 ek. olajjal,pici soval,2 es fel ek.cukorral,de nagyon keves lett a massza,meg tettem hozza keves lisztet es tejet,es miutan megkentem(ugyanazzal a toltelekkel amit leirtal) utana kelesztettem 1 orat,majd nem elomelegitett sutobe tettem.A receptben azt irta hogy 25-30 percig kell sutni,de szerintem az tul sok,asszem ettol lett olyan kemeny.es nagyon cukortalan is volt.vegul teaval es mezecskevel megettuk.En valami puha,omlosra gondoltam...Koszi,hogy leirtad!
Nagyjából megtalálod a bármitben a receptet. Margit kakaós csiga receptjét használtam, cukor helyett ami ott van 5 dkg porcukrot használtam 30 dkg liszthez. Holnap reggel majd összeszedem magam reggel, és képekkel meg midnennel együtt szépen leírom, időkkel meg ahogy kell. Röviden sima brióstésztát készítettem (ugyan az mint a kakaós csigáé), margarinos-tejes-cukros-lisztes krém az alap ebbe megy a fahéj vagy kakaó vagy kókusz, ezt kenhető sűrűségüre keverem hidegen (margarin az olvadtan kerül bele). Enyhén lazán tekertem fel a csíkokat és nagyon sokat 1-1,5 órát keltek , amig nagyon nagyon puhává nem váltak, és 2-3 szorosára meg nem dagadt a tészta. utána nem előmelegített sütőben sütöttem aranysárgára 150 fokon. igazi dagadás és puhaságképződés a sütő felmelegedése közben történik meg. Röviden ennyi, részletes leírás holnap. Nekem az itteni kenyér és egyéb tészták kicsit cukortalannak érződnek, így mindig picit többet használok. Édesítőszert abszolút nem használok, csak cukrot helyette. Kemény hmmm... erre nincs igazán tippem, szerintem nem kelt meg eléggé.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit