E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Sendy Előzmény | 2007.06.20. 18:28 - #21275

Zsike: 25 perc előmelegített sütőben sütés az azt jelenti hogy bekapcsolod a tűzhelyt, majd amikor kialszik a kis lámpa és egy kattanó hangot ad a sütő akkor teszed be a sütit és onnantól számolod a 25 percet. Ez nálam kb úgy alakul hogy 5-10 perc (sacc) bemelegedési idő, beteszem a tepsit majd 25 perc szintiszta sütés. nellynek igaza van a hőfokokkal kapcsolatosan, csak irányelvnek jók. Nekem iszonyatosan süt a gép, 200 fok az csak kezdésnek jó nálam, utána mindig lejjebb kell vennem. De az enyém sajnos nem programozható :(

Nem előmelegített sütőben nem annyira meghatározható hogy meddig kell sütni: amikor jó a színe, addig kb. Én kelt tésztákat szeretem így sütni, mert jól megdagadnak mire bemelegszik a sütő, és onnantól számítva kicsit kevesebb idő kell mint a teljes sütés. (Pányi szakácskönyve is ajánlotta ezt) Hasraütés szinten mondom (szóval nem biztos hogy jók az arányok teljesen, az én sütőmnél kbre így mükszik): péksütemények és kalácstésztájú sütik esetén berakom a megdagasztott megformázott tésztát tartalmazó tepsit a sütőbe. Ott hagyom megkelni, így nem foglal helyet. Ha megkelt akkor bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és benthagyom a tepsiket. Mire eléri a 180 fokot addigra jól megduzzadnak a tésztáim, majd onnantól kisebb tészták (pl a kis csigáim) 15 perc sütést kapnak, majd visszakapcsolom 150 fokra és azonnal bekapcsolom rá a légkeverés. Ekkor pirul meg szépre. Légkeverésnél végig ott vagyok és figyelek mert +5 perc és szénné ég :(.


nelly Előzmény | 2007.06.20. 18:16 - #21274

NA most az előírt hőfok nem mindig jó. Nekem például egy kicsit magasabbra kell állítanom az előírtnál, mert másképp nem sül meg.l Szóval majd kitapasztalod Te is idővel, hogy a reciben ajánlott hőfok Nálad ideális-e. Nem akarok vitázni, de a sütési idő a már felmelegített hőfokon való sütést jelenti. Legalábbis szerintem.

Zsike Előzmény | 2007.06.20. 18:15 - #21273

Ez is csipog a végén, egészen addig, amíg el nem hallgattatom.

Zsike Előzmény | 2007.06.20. 18:14 - #21272

Nelly! Neked is kösz. Nekem is van lámpa, majd figyelek, viszont olyan lehetetlen leírás van a sütőhöz, ami alig érthető. Ugyanis több típusról írnak egyszerre, abból próbálja az ember kibogarászni, melyik az övé.

Zsike Előzmény | 2007.06.20. 18:12 - #21271

Sendy! Aranyos vagy, köszi. Akkor, ha jól értem, a bemelegedést be kell kalkulálni a sütési időbe, zaz a 25 percben - amit írtál - benne van a bemelegítési idő is.

Tudod 35 évig használtam az előző gázsütőmet, már nagyon jól ismertük egymást, és most kicsit olyan bizonytalan lettem. persze majd kialakul.


nelly Előzmény | 2007.06.20. 18:12 - #21270

SZia Zsike! Nekem csak légkeveréses a sütőm, és programozható. SZóval amikor a sütő hőfoka eléri a megfelelőt, akkor teszem csak be a tésztát, és akkor indítom el az időzítést is.Nekem van egy kis lámpám, és az világít, amikor bekapcsol a sütő, aztán ha eléri a kívánt hőfokot, akkor kialszik a lámpa. Aztán amikor a letelik az előírt idő, akkor csipog a jelzőm. Szóval az enyém ilyen. De a módszer mindenütt ugyanez.

Sendy Előzmény | 2007.06.20. 18:08 - #21269

korrigálok:

Kelt tészták: kiflik, briosok, csigák... esetén célszerűbb már eleve a süteménnyel együtt melegíteni a sütit** - sütőt akar lenni -, de így rövidül a sütési idő. kelt tésztáknál amikor már majdnem jó, szoktam adni légkeverést utolsó 5-10 percre.


Sendy Előzmény | 2007.06.20. 18:07 - #21268

Szia Zsike!

Piskóta: van valami hőkapcsoló kattanó hang, meg lámpa ami jelzi, mikor érte el a hőfokot a sütőd, a piskótákat ekkor kell berakni. Ezt jelenti az előmelegített sütő. Előmelegített sütő 180 fok 25 perc az ajánlott sütés piskótákhoz.

Kelt tészták: kiflik, briosok, csigák... esetén célszerűbb már eleve a süteménnyel együtt melegíteni a sütit, de így rövidül a sütési idő. kelt tésztáknál amikor már majdnem jó, szoktam adni légkeverést utolsó 5-10 percre.

Pizzáknál: előmelegített sütő 200 fok 5-10 perc sütés, majd felső grillsütés 150 fokra visszakapcsolva légkeveréssel.

Légkeverés +20 fokot jelent kb, és sokkal gyorsabban sül, és pirul is meg a tészta.


Zsike Előzmény | 2007.06.20. 17:52 - #21267

Sziasztok! Hú, de meleg van.

Köszönöm a segítséget, a villanysütővel kapcsolatban. ma nem nyugodtam, s amikor hazaértem, nekikezdtem egy kis egyszerű vízespiskótának.

Végül sikerült szépen megsütnöm, de valahogy nem volt igazán tudatos, ahogy csináltam. Megzavart valami, mégpedig az, hogy eddig én a gázsütőbe akkor tettem be a tepsit, amikor már előmelegítettem.

Most  mi a teendő, beállítottam a sütési módot, időt, hőmérsékletet, de még nem tettem bele a süteményt, csak akkor, amikor már valamennyire melegnek éreztem a sütöt. persze az idő közben ketyegett. Szóval a kérdésem az, hogy az un. előmelegített sütőbe teendő sütiknél az előmelegítést be kell kalkulálni az időbe, vagy az időt csak akkor állítjátok be, amikor beteszitek a tepsit.

Lehet, hogy kicsit bonyolultan írtam le, bocsi, lehet az is, hogy hülyeséget kérdeztem.

Azért sikerült a süti, nem is esett össze, könnyű, magas, egyenletes, de nem tudom, tulképpen nem lehetett volna egyszerűbben csinálni.


boglarka70 Előzmény | 2007.06.20. 13:59 - #21266

BRIGI

boglarka70 Előzmény | 2007.06.20. 13:57 - #21265

Brigitta ?Otthonka ?hol vagy nem tán téged is ÁT-alakítanak azért tűntél így el!

Sendy Előzmény | 2007.06.20. 12:40 - #21264

Grillpác hagymának, húsnak, krumplinak egyaránt:

Olaj, mustár, bors, pirospaprika, mindenféle fűszer ami van otthon és idepasszol(gyros, grill klasszikus, grill mustáros), aprított fokhagyma. Ebben a lében szoktam megsütni/főzni a szeletekre vágott hagymát (természetesen sok sok fokhagyma is kell a vöröshagyma mellé) és krumplit együtt, vagy külön-külön. Nem kell sok lé rá, csak hogy épp legyen mindenhol egy kicsi. A maradék lében áztatom a hús minimum 1-2 órát, és utána úgy sütjük meg. Ha itthon grillezünk, vagy előtte itthon vagyok akkor wokban szoktam a krumplit és hagymát előre megcsinálni. Grillen alulófiafészkeket szoktam készíteni és abban  sütöm/főzöm meg.


Limara Előzmény | 2007.06.20. 12:31 - #21263

Szia Sendy!
 
Egyszerű pizzatészta amiből kicsi lepénykéket csináltam és azt grilleztem meg. Annyit kell rajta módosítani, hogy egész vékonyra kell ellapogatni , mert nagyon megkelt és figyelni kell, nehogy megégjen! Érdemes kipróbálni!
Mi is szívesen grillezünk, hagymát is és krumplit is szoktunk, de szívesen veszem az új recepteket is. Nálunk a grillezett fokhagyma a nyerő!

Sendy Előzmény | 2007.06.20. 12:28 - #21262

Limara!

http://s2.images.www.tvn.hu/2007/06/18/18/47/www.tvn.hu_7e0ceea2879953d56b42111447d85475.jpg

Mit sütsz a kép jobb felső sarkán? valami tésztának néz ki. Leírod léci a receptjét?

Mi is gyakran grillezünk, van pár receptféleségem erre is, de ilyen tésztát még nem láttam. 

Pácolt krumplit és hagymát próbáltál már grillhez csinálni? Baráti kör imádja, mindig csinálok, ha van rá lehetőségem.


HBKati Előzmény | 2007.06.20. 12:21 - #21261

Limara!Nagyon gusztusos ez a leves!Nálunk szerencsére mindenki szereti a gyümölcs levest.Készülhet bármilyen gyümiből.

Limara Előzmény | 2007.06.20. 12:11 - #21260

Hoztam nektek egy kis hideg vörösboros meggylevest. Diétázók is ehetik!
 

HBKati Előzmény | 2007.06.20. 11:47 - #21259

Sendy!Ez az előbb lemaradt!


HBKati Előzmény | 2007.06.20. 11:39 - #21258

Hú Sendy!Gyönyörűek ezek a csigák.Érzem az illatát,sőt már az ízét is mert egy-egy picit csíppentettem mindegyikből.

Sendy Előzmény | 2007.06.20. 11:25 - #21257

Sziasztok!

Mai alkotásom: (a csigák az újak)

Fahéjas, kókuszos és kakaós csigák.

http://egerek.extra.hu/cpg1410/thumbnails.php?album=16

Akinek nem jönne be, itt a konkrét linkek:

http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga1.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga2.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga3.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga4.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga5.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga6.jpg


HBKati Előzmény | 2007.06.20. 11:23 - #21256

Szia iriszi,Brigitta és majorkaj!Szép napot nektek is!A társalgó kb 15x kidobott,azért írtam ide.

Limara,akkor sajnos így marad(a képtár)nem volt szándékos.Csak mostmár valaki más is tegyen fel képet,ne én legyek ott az elején,duplán.Tudod azt szokták mondani,hogy "jóbol is megárt a sok".A kisfiadnak hogy tetszett a táborozás?


[Későbbi] [21675-21656] [21655-21636] [21635-21616] [21615-21596] [21595-21576] [21575-21556] [21555-21536] [21535-21516] [21515-21496] [21495-21476] [21475-21456] [21455-21436] [21435-21416] [21415-21396] [21395-21376] [21375-21356] [21355-21336] [21335-21316] [21315-21296] [21295-21276] [21275-21256] [21255-21236] [21235-21216] [21215-21196] [21195-21176] [21175-21156] [21155-21136] [21135-21116] [21115-21096] [21095-21076] [21075-21056] [21055-21036] [21035-21016] [21015-20996] [20995-20976] [20975-20956] [20955-20936] [20935-20916] [20915-20896] [20895-20876] [20875-20856] [20855-20836] [20835-20816] [20815-20796] [20795-20776] [20775-20756] [20755-20736] [20735-20716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU