Sül a kenyerem és én most már 2 napja déltől nem eszem kenyérfélét. Párom már nagyon várja. Ma a vacsim sajt volt kigyó uborkával. Amint kész a kenyér megyek az ágyam felé ne is csábítson.
Ráadásul a mai nap rengeteg dobozt pakoltunk kis a kolleganőmmel.
Óóóhh, köszönöm...És meg kell állnom, hogy nem eszek..Csak egy csücsit engedélyezek, mielőtt elcsomagolom őket a fagyóba..Mert hát azt azért meg kell nézni, hogy ehető-e
Kicsit variáltam, ugyanis az itthon lévő házisonka állomány nem volt elég, így végül lett két sonkás, egy félig sonkás félig pástétomos és egy téliszalámis kockasajtos...Jelige: fő a változatosság..
Miért nem lesznek neked cserepeid? Cserepesedés gátló, ha sok tejtermék van a tésztájába. Mielőtt beteszed a sütőbe levizezed? És mikor kiveszed akkor is hideg vízzel? Én ma rögtön utána a ventillátor elé raktam, lettek is rajta szép cserepek. Esetleg egy kicsit próbáld magasabb hőfokon sütni. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Sajnálom, hogy nem tudod megnézni a videót, pedig nagyon érdekes. Üdv
Ez a csíkos minta, amit a kosár fonása tett rá szerintem nagyon illik a rozsos kenyerekhez. Persze a lisztes felületével együtt. Nekem nagyon tetszik! Lehet, hogy kicsit keményebbre kellene dagasztani a tésztát és akkor nem lapulna el, amikor kiboritod a kosárból.
Limara sajnos nem tudom megnézni a kalácsfonásról kitett videó linket. Azt hiszem a gép nem engedi. Nekem egyenlőre elég az is, ha a négyes fonásodat nézhetem. Most sül egy csokilencsés, kandírozott narancsos kalácsom. A négyes fonás videóját nem tenném fel nézegetni.
Az Ír sütőporos kenyeret viszont megnéztem és azt nem értem, hogy lehet így megsütni pihentetés nélkül? A sütőporhoz ez sem kell? Mert, hogy kelesztés nem kell, azt értem.
rejtvény / vagy rejtély? /
Végre néhány hete már én is sütök jénaiban kenyeret és még egyszer sem sikerült cserepeket varázsolnom a tetejére. Halvány repedések látszanak, de cserép egy db. sem. A teljesen fehér lisztből készültre sem sikerült rávarázsolni. Valamit biztosan nem jól csinálok, mert nekem a fehér lisztből készült öregtésztás tótkomlósi lisztes kenyerem sem lett cserepes. A kenyér tésztája hihetetlenül finom, nagyon élvezzük, a héja ropogós és pattog, amikor frissen szeletelem csak nem cserepes. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van??
Tudom, hogy neked egyedül nem megy..., de én úgy értem a vállveregetéseket, hogy azt megosztod az illetékessel. És a Francia rozsos kenyérnek hol találom a recijét ?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit