Óóóhh, köszönöm...És meg kell állnom, hogy nem eszek..Csak egy csücsit engedélyezek, mielőtt elcsomagolom őket a fagyóba..Mert hát azt azért meg kell nézni, hogy ehető-e
Kicsit variáltam, ugyanis az itthon lévő házisonka állomány nem volt elég, így végül lett két sonkás, egy félig sonkás félig pástétomos és egy téliszalámis kockasajtos...Jelige: fő a változatosság..
Miért nem lesznek neked cserepeid? Cserepesedés gátló, ha sok tejtermék van a tésztájába. Mielőtt beteszed a sütőbe levizezed? És mikor kiveszed akkor is hideg vízzel? Én ma rögtön utána a ventillátor elé raktam, lettek is rajta szép cserepek. Esetleg egy kicsit próbáld magasabb hőfokon sütni. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Sajnálom, hogy nem tudod megnézni a videót, pedig nagyon érdekes. Üdv
Ez a csíkos minta, amit a kosár fonása tett rá szerintem nagyon illik a rozsos kenyerekhez. Persze a lisztes felületével együtt. Nekem nagyon tetszik! Lehet, hogy kicsit keményebbre kellene dagasztani a tésztát és akkor nem lapulna el, amikor kiboritod a kosárból.
Limara sajnos nem tudom megnézni a kalácsfonásról kitett videó linket. Azt hiszem a gép nem engedi. Nekem egyenlőre elég az is, ha a négyes fonásodat nézhetem. Most sül egy csokilencsés, kandírozott narancsos kalácsom. A négyes fonás videóját nem tenném fel nézegetni.
Az Ír sütőporos kenyeret viszont megnéztem és azt nem értem, hogy lehet így megsütni pihentetés nélkül? A sütőporhoz ez sem kell? Mert, hogy kelesztés nem kell, azt értem.
rejtvény / vagy rejtély? /
Végre néhány hete már én is sütök jénaiban kenyeret és még egyszer sem sikerült cserepeket varázsolnom a tetejére. Halvány repedések látszanak, de cserép egy db. sem. A teljesen fehér lisztből készültre sem sikerült rávarázsolni. Valamit biztosan nem jól csinálok, mert nekem a fehér lisztből készült öregtésztás tótkomlósi lisztes kenyerem sem lett cserepes. A kenyér tésztája hihetetlenül finom, nagyon élvezzük, a héja ropogós és pattog, amikor frissen szeletelem csak nem cserepes. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van??
Tudom, hogy neked egyedül nem megy..., de én úgy értem a vállveregetéseket, hogy azt megosztod az illetékessel. És a Francia rozsos kenyérnek hol találom a recijét ?
Mostanában ritkán jövök felétek,de azért olvaslak ám benneteket!Sajnos most hosszabb időre egyedül vagyok,és a fényképezőm is úton van ezért se nem sütök,se nem fotózok.De azt látom,hogy a mi házunk azért nem készül el,mert Anginál voltak a cserepesek!gyönyörű az a kenyér!Megnéztem a nyolcas fonásos videót is,gondolatban már tekergetem az agyamat is,de hamarosan sor kerül egy ilyen klassz kalács készítésére!
Csak ne lenne olyan átkozottul meleg errefelé...Se eső,se hűvös...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit