E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.06.12. 19:41 - #20977

Superkeri! Gyönyörűeket alkottál, az aranygaluskára én is ráizgultam (volna)

majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 19:38 - #20976

Superkeri !

Nagyon szépket sütöttél, most igazán elvennék egy aranygaluskát. Gratulálok !


Batka Előzmény | 2007.06.12. 19:09 - #20975

Éééés... már itt is vannak! Keresztlányi segítséggel sütött dolgok sora:

öregtésztás kenyér öregtésztás zsemle 

sajtos buci aranygaluska

Öregtésztás kenyér és zsemle, sajtos buci, aranygaluska. Ez a zsemle valami gyönyörű lett! A sajtos buci sima kenyértészta sajttal megszórva?

A kertesben pedig szuperkkk-kaktuszok!


superkeri Előzmény | 2007.06.12. 18:21 - #20974

        Sziasztok!

 Már régen írtam, most tudtam visszaolvasni. Hát elsősorban Mindenkinek gratulálok a sok-sok sikeres és finom sütéséhez

 A múlt héten nálunk vendégek voltak, így jó sokat süthettünk. Nagy sikere volt az öregtésztából készülteknek. Kenyér, buci, kifli, zsemle. Egyik nap aranygaluskát is sütöttünk muffin formában, és vaníliasodó volt mellé.

 A héten pedig elkezdtük a kamra feltöltését, cseresznyét tettünk el befőttnek és a fagyasztóba is jutott.  Most pedig szemmel tartom a rebarbarát, mert szeretnék lekvárt készíteni belőle. Tavaly főztem először, de nagyon fincsi volt.

Küldök képeket Batkának!

 Üdv. Mindenkinek  Skeri


Gabye Előzmény | 2007.06.12. 13:19 - #20973

Angi! Gratulálok!!! Nagyon jól néz ki a kenyérkéd..Én is beindítottam a folyamatot!

Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:47 - #20972

Limara: köszi :)

majorkaj: neked is köszönöm :) a tapasztalataimat meg tudom osztani veled, de még én is kezdő vagyok :))

Szerintem ahogy öregszik a kovász, annál kevesebb idő kell neki a keléshez. Vagyis nagyon remélem :)

Az igaz, hogy aki dolgozik, az csak hétvégén tud ilyet sütni, főleg addig, ameddig nem tapasztalja ki a kenyér viselkedését.


Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:44 - #20971

Egy napos állás után még finomabb: 30570430


majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 12:44 - #20970

Szia Angi !

Tényleg szép lett az Ukrán rozskenyered. Én még csak reménykedni tudok, hogy nekem is fog sikerülni. De ebben már Te is fogsz tudni segíteni nekem. Csak az a rettentően hosszú kelesztési idő ne lenne, de mint tudjuk jó kenyérkéhez idő kell.


Limara Előzmény | 2007.06.12. 12:39 - #20969

Angi! Nagyon szép lett, gratulálok!

Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:33 - #20968

Ahogy igértem, íme a rozskenyér kenyerke receptje, és instrukció alapján:

Az első: 3056948630569487 Nem sikerült valami jól, mondhatni ehetetlen lett :)

A második: 3056948830569490 Finom, puha, már csak a külalakján kell javítani :)


majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 12:30 - #20967

Látom Limara, te nem csak elméletben tudod, hanem alkalmazod is a fogyis módszert. Nagyon jól néz ki a mai ebéded.

Limara Előzmény | 2007.06.12. 12:23 - #20966

Nos, a diéta jegyében a mai ebédem:
 
Grillezett feta fenyőmaggal és balzsamecetes salátával. Finom volt megint, bár eddig mindig a sütőben grilleztem, de most nem akartam bemelegíteni, így grillserpenyőbe tettem. Rendesen szét is folyt, nem győztem visszahajtogatni a széleit. Oregánóval, borssal fűszereztem, bedörzsöltem egy kicsi olívaolajjal , mikor majdnem készen volt reszeltem rá 1 gerezd fokhagymát. Üdv

Mogyi Előzmény | 2007.06.12. 12:02 - #20965

Szép napot mindenkinek! Margitka én is minden jót kívánok névnapod alkalmából.   (Édesanyámat is Margitnak hívták.) 

Vasárnap megsütöttem a nyanyás kenyeremet. A szokásos zsiradék, ecet, sót, kb. 17 dkg fehér kenyérliszt BL-80 és 15 dkg tk tönkölybúza liszt, ehhez adtam kb. 15 dkg nyanyát, ami 1 hete  csücsült a hűtőben és hozzázuttyintottam egy kis vizet csakúgy gondolomnyi mennyiséget és 1 pohár kefirt, majd megmelegítettem a mikróban. Most bátrabb voltam a folyadékot tekintve. Dagasztás közben tettem még bele több alkalommal egy-egy nm tejet. 3 nm lenmaggal kiegészítve gyönyörű magas kenyeret sütöttem. Ilyen magas talán még sosem volt. Nekem csak kisteljesítményű gépem van, de annak a tetejéig feljött sütés közben (16 cm), egy kicsit aggódtam is, mert eléggé megközelítette az ablakot. Finom és szép lyukacsos, sajna nem tudtam megörökíteni.


wbora Előzmény | 2007.06.12. 11:02 - #20964

Sziasztok!

Margit! kicsit elmaradva, de szeretnék neked boldog névnapot kívánni!

                         

Egyenlőre csak olvasok, többre sajnos nem jut idő. Hétvégén hosszú szünet után megint sütöttem kenyeret, ami a nyanyába került dupla adag élesztő miatt ismét lapos lett. Meg egy Limara féle fonott kalácsot csokilencsével. Utóbbiról majd hozok képet is, de egyenlőre még nem jutottam el odáig, hogy leszedjem a fényképezőről.

Megint olyanokat sütöttetek, hogy a billentyűzetemet takaríthatom a rácsorgó nyáltól :)


Limara Előzmény | 2007.06.12. 10:40 - #20963

Sziasztok!
 
Találtam még egy videót az Ír sütőporos kenyér készítéséről :

majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 10:38 - #20962

Szia Bundik !Te is hoztad a szokásos formádat, ügyi vagy.

Limara ! Megnéztem, mit megnéztem megbámultam a kalácsfonásról a videót. Mondhatom igazi profi ez a hapsi. Na de mire ezt én kihámoznám melyiket mikor fogja és hova teszi és melyik a következő szál, addigra lemenne a nap. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.


Bundik Előzmény | 2007.06.12. 10:30 - #20961

Sziasztok! Fantasztikus "költemények" születtek! Mindenkinek gratulálok! Iriszi gyönyörű lett az élesztőmentes nyanyásod! Limara Te hoztad a szokásos formádat, mint mindig:), megint egy csodálatos kenyeret sütöttél.
 
Mostanában próbálok rozsosabb kenyereket sütni. Ma 20 dkg nyanyához raktam 10dkg tk rozs, 10 dkg fehér tönköly és 40 dkg BL80-at. Ebből elvettem újabb nyanyához 20 dkg-t, hogy legközelebb kicsit rozsos nyanyusom legyen. Így a 3 literesben sütöttem meg.
TK rozsos
Legközelebb apránként emelem a tk rozs mennyiségét, míg eléri a teljes liszt mennyiségének a felét. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle :)
 
Sajnos csak ennyi időre tudtam bekukkantani, mindenkinek további szép napot kívánok, üdv: Bundik

bezsa Előzmény | 2007.06.12. 09:43 - #20960

Jah, elméletben profi vagyok.

majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 08:58 - #20959

Jól mondod Limara. Elméletben tudjuk, de olyan nehéz rászánni magát az embernek és elkezdeni.

Limara Előzmény | 2007.06.12. 08:54 - #20958

Hát, igen, a legnagyobb probléma, hogy elméletben tudjuk, mit kellene csinálni, életmódváltás, mozgás, stb, stb....

[Későbbi] [21677-21658] [21657-21638] [21637-21618] [21617-21598] [21597-21578] [21577-21558] [21557-21538] [21537-21518] [21517-21498] [21497-21478] [21477-21458] [21457-21438] [21437-21418] [21417-21398] [21397-21378] [21377-21358] [21357-21338] [21337-21318] [21317-21298] [21297-21278] [21277-21258] [21257-21238] [21237-21218] [21217-21198] [21197-21178] [21177-21158] [21157-21138] [21137-21118] [21117-21098] [21097-21078] [21077-21058] [21057-21038] [21037-21018] [21017-20998] [20997-20978] [20977-20958] [20957-20938] [20937-20918] [20917-20898] [20897-20878] [20877-20858] [20857-20838] [20837-20818] [20817-20798] [20797-20778] [20777-20758] [20757-20738] [20737-20718] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség