E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.06.07. 19:29 - #20795

Jujj de örülök,hogy nektek is tetszik!

Az eddigi kemény és gumiízű kalácsaimhoz képest ez mesébe illő! Igazi foszlós lágy!

Angikám! Már a fele hiányzik...pedig nekem nem is szabadna enni belőle! De úgy vágytam már rá!..de majd holnaptól...


bezsa Előzmény | 2007.06.07. 19:24 - #20794

Jaj, még azt nem is mondtam, hogy készen van az új irodánkban a konyha bútor. Nagyon klassz lett. Sütő nincs benne csak melegítőlap. Majd viccből beviszem a kenyérgépemet. Aztán majd ott figyelem az eredményt.

bezsa Előzmény | 2007.06.07. 19:21 - #20793

Szia Bau!
Gratula a gyönyörűséges kalácshoz. Jópofa az a csavart.

Angi7711 Előzmény | 2007.06.07. 19:20 - #20792

bau: nagyon nagyon szépek, ügyes vagy.. ha esetleg nem fogyna el, megadjam a címem? :)))

Limara Előzmény | 2007.06.07. 19:18 - #20791

Bau! Ez a kalács meseszép, nagyon örülök neki! Gratulálok, nagyon ügyes vagy

bau Előzmény | 2007.06.07. 19:15 - #20790

Sziasztok!  Első sorban Limarának küldök egy nagy nagy puszit!...,-hogy miért is???..-hát az ő segítségével sütöttem ma egy olyan lágy olyan finom,és olyan szép kalácsot,hogy csuda! Ez már vetekszik ízre és állagra az általam elképzelttel... Dagasztás után 20 percig kelt,utána kilapítottam,megszórtam csokilencsével,mazsolával,és narancshéjjal.Feltekertem,egy óriási csiga lett belőle,meg egy kisebb csavart,és egy órán keresztül kelesztettem.Tojással lekentem és úgy sütöttem.

Köszi Limara!-ja,-csak két tojás sárgája van benne,a fehérje kimaradt,ahogy megbeszéltük!(joghurt,tojás sárg.liszt,só cukor,2.5 dkg élesztő,2dl tej,burg pehely.)

jun75limarakalcs-kis.jpg

jun75limarakalcska.jpg

belselye-limara.jpg


Angi7711 Előzmény | 2007.06.07. 19:09 - #20789

Margitka: ez a kifli kb 1,2 dl tej, 2 ek tejföl, 1 tk só, aszkorbin, 1 ek burg. pehely, 1 ek olivaolaj, 12 dkg öregtészta, 15 dkg BL 80, 5 dkg rétesliszt, 8 dkg grahamliszt, 5 dkg világos rozsliszt, fél tk cukor, 1,5 dkg élesztő.

20 perc dagasztás, 40 perc kelesztés, formázás körcikkekből, 50 perc kelesztés.

A Limarakiflit így csinálom: 2 dl tej, 2 ek tejföl, 2 ek burg. pehely, 2 tk só, aszkorbin, 4 dkg olv. vaj, 50 dkg BL 80, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő.

Kelesztés, formázás uaz.

Hol szép kiflik sikerednek, hol meg ilyenek.


Angi7711 Előzmény | 2007.06.07. 18:52 - #20788

Ma kiflit sütöttem, amolyan tk- féleséget:30492142

Mielőtt azt mondjátok, milyen szép, nézzétek meg ezt a képet is. Nem először sikerült ilyen szakadványokat sütnöm, de nem tudok rájönni az okára. Formázás után, már a kelesztésnél elkezd szakadni a tészta, ami sütés alatt még fokozódik. A Limara kiflijénél is szokott ilyen történni annak ellenére, hogy azt mindig ugyanúgy készítem. Tipp?

30492143


majorkaj Előzmény | 2007.06.07. 16:33 - #20787

Sziasztok !

Szokimoki ! Szombaton én is tervezem megsütni a pudingoscsigát. Köszi a tanácsot. Akkor nekem elég lenne fél adag is, de lehet, hogy megcsinálom az egész adagot és teszek a mélyhűtőbe is. És kb. hány darab lett belőle így ?

Zsike ! Biztosan tudunk segíteni neked egy páran villanytűzhely ügyben.

Limara ! Köszönjük szépen a videót. De ezt a variációt szoba és konyha között nem lehet sajnos gyakorolni.


Zsike Előzmény | 2007.06.07. 15:52 - #20786

Aranyos vagy Angi, köszi.

Angi7711 Előzmény | 2007.06.07. 15:48 - #20785

Egy napig nem vagyok, és mennyi finomság született!

Mindenkinek gratulálok, Gabyenak különösen :)

bezsa: lélekben veled vagyok, és segítek átlátni a káoszt :)

Limara: köszönjük a videót, biztosan sokunk nagy hasznát fogja venni!

Szokimoki: egészségetekre! Külön köszi, hogy képekkel nem sokkolsz, és nem kell nyalogatnom a monitort :)

(zárójelben megjegyzem, én sajnos lemaradtam az isteni pudingosról :( )

Zsike: hidd el, senkit sem zaklatsz, és aki tud, biztosan nagyon szívesen fog neked segíteni!


Zsike Előzmény | 2007.06.07. 15:36 - #20784

Látod Szokimoki, én is mennyi hibával írok - biztos a meleg (?)

Szóval nem laposan, hanem alaposan,

és nem afelé, hanem az felé  esetleg affelé (bár ez így pongyola, nem?)


Zsike Előzmény | 2007.06.07. 15:34 - #20783

Szép napot Mindenkinek!

Szokás szerint megint gyönyörűségeket alkottatok.

Lassan én is közeledek afelé, hogy tegyek valamit a konyhában. Ma meghozták a tűzhelyemet, aztán elrohantam a mosogatóért és a csaptelepért. Hétfőn ígérték a bútort. Jajj, már nagyon jó lesz, mert szörnyen hiányzik a konyhám. Persze még a víz és gázbekötés nem tudom, mikor lesz. De mégis látom már a végét.

Azt hiszem, sokat foglak titeket zaklatni majd, mert eddig jó kis bejáratott gázsütőm volt, laposan ismertük egymást.

Ez most villanysütő, amivel még semmiféle tapasztalatom nincsen.


szokimoki Előzmény | 2007.06.07. 14:26 - #20782

keljen egy l-lel. Bocs.


szokimoki Előzmény | 2007.06.07. 14:25 - #20781

Sziasztok Lányok!

Gabye! Tegnap megsütöttem a pudingos csigát! Isteni lett, mára egy szem sem maradt belőle, pedig 2 tepsivel lett. Ilyen még nem volt nálunk! Azt viszont megjegyzésnek odaírtam magamnak a recepthez, hogy az 50 dkg lisztből készülthöz nem elég 1 cs vaniliás puding. 2feleé vettem a tésztát, két bejglit tekertem fel, és amikor az elsőt csináltam, hát csak néztem, hogy ez az egy puding bizony mind kellett az egy bejglibe. Így villámgyorsan csináltam még egy pudingot és a mélyhűtőben (tudom, nem tesz jót neki) kihűtöttem, hogy ne kelljen nagyon meg addig a tésztám!

Lányok! Tényleg szupi nagy kenyér lesz a Tóthkomlósi lisztből! Köszönöm szépen, kár, hogy errefelé nem lehet ilyet kapni!

Jégkása! Nálunk a 100 ft-os boltba lehet kapni ilyen ostyát, igaz nem mindig. Kb 400 ft-ba kerül. Tavaly is tettem ilyet a gyerkőcök tortájára. Az idén is sikerült vennem 2-őt, el is tettem a szülinapokig.

Nagyon szépeket sütöttetek, ügyesek vagytok, mint mindig!

Szép napot mindenkinek!

 


Limara Előzmény | 2007.06.07. 13:27 - #20780

Szia Mogyi!
 
Szerintem, ha kicsit emelsz a folyadékon, biztosan lazább lesz a kenyered. A tönkölynek magasabb a sikér tartalma, nem kell hozzá külön sikért adagolni.
Azt hiszem, hamarosan én is áttérek a gépi sütésre, legalábbis míg ilyen meleg van. Legszívesebben a gépet is kivinném a teraszra, de félek, a kinti melegben rendesen túlkelne a tésztaX. Üdv

Limara Előzmény | 2007.06.07. 13:21 - #20779

Sziasztok!
 
Ha nehezen is, de megszületett a nyolcas fonás videója. Nézzétek el, legyetek szívesek, hogy kicsit törődött a tészta, de sokszor szétszedtük és újra kezdtük, míg a körülményekhez képest a legjobb felvételt sikerült megcsinálni. Az első két-három mozdulatot érdemes jobban megnézni, mert végig ugyanaz ismétlődik és ott még eléggé kivehető. A lényege, hogy 8 rudat sodrunk, nem kell vékonyra, mert nyúlik fonás közben, majd a szálakat fent összecsípjük és 4-4 szálat kétoldalra húzunk. A bal felső és a jobb felső szálat keresztezzük, úgy hogy a bal legyen felül. Majd a bal oldalról átteszük a jobb oldalra a felső szálat, és a jobb oldalon lévő szálat alatta áthúzzuk, középre tesszük. Most a jobb oldalról viszünk a másik oldalról szálat, az ott lévőt alatta áthúzva középre tesszük. És megint ugyanez balról, majd jobbról. A videót nézve biztosan érthetőbb lesz, de hoztam egy rajzot is róla.
Itt van a kép a kisült végtermékről is.
És még a mai sütésem, a cseresznyés kelttésztás pite is:  
 
Legyen szép a napotok, üdv

ILDIKO Előzmény | 2007.06.07. 13:16 - #20778

Sziasztok!

Piac, babgulyas/aLa Ildi/, sajtos mini crossantok: kesz. Vasalni "kene"DE elotte 1 pihi lesz. 16-18.00 ig be kell mennem megbeszelesre a munkahelyemre. Semmi kedvem! Ide nagy vihart josoltak mara.Termeszetesen"ma 2x mostam!!-es kint szaradnak a balkonon. Ide mindig beesik...

Lanyok, ha ilyen finomakat foztok be, tovabb hizok itt a messzi tavolbol IS! Valaki a hajszaritojaval idekuldhetne az illatokbol.Hmmmm

Megyek , majd kesobb trecsi. Pussz!


Mogyi Előzmény | 2007.06.07. 12:23 - #20777

Szép napot kívánok mindenkinek!

Köszönöm Limara a válaszodat. Lehet, hogy tényleg kevés volt benne a folyadék, bár dagasztás közben belekukkantottam, megnyomogattam rugalmas tésztának tűnt. Attól félve, hogy "túlöntözöm"X nem tettem bele többet, meg ugye a nyanya sem volt száraz, tehát az magában is tartalmaz folyadékot. Az is volt a bajom, hogy nem volt éppen otthon se kefir, se tej, mert szívesebben sütök kenyeret ezekkel. A vízzel készített kenyér gyorsabban kiszárad. Legközelebb tényleg teszek bele többet.Maradt még a nyanyából a hűtőben, így újból megpróbálom. Ugye az igaz, hogy a tönkölylisztben sok sikér van, így külön nem kell hozzátenni? Holnap  egy ilyen tk. kenyeret fogok megpróbálni (természetesen búzalisztet is teszek hozzá). Ebben a melegben nincs sok kedvem még sütővel is melegíteni a lakást, de lehet, hogy mégis azzal kellene sütnöm. Sajnos csak mezei  gázsütőm van, de talán sikerül. (Bocsi a hosszas elmélkedésért!)


Brigitta Előzmény | 2007.06.07. 10:34 - #20776

Sziasztok! Mindenkinek gratuláélok a szép sütésekhez! Gabye nagyon örülök,hogy végre Neked is sikerült, olyan kenyeret sütni,amilyenre vágytál,tuuudom milyen érzés! Jágkása!Köszi a tablót,én magamat lecserélném, persze,hogy ilyenkor vág az ember szőrnyű ábrázatot,de ha jóindulatúak akarunk lenni,azt mondjuk,hogy igy legalább nem beállitott fotók lettek,hanem természetes.Mégegyszer,köszi,és nagyon ügyesen megcsináltad!Üdv.:Brigitta

[Későbbi] [21675-21656] [21655-21636] [21635-21616] [21615-21596] [21595-21576] [21575-21556] [21555-21536] [21535-21516] [21515-21496] [21495-21476] [21475-21456] [21455-21436] [21435-21416] [21415-21396] [21395-21376] [21375-21356] [21355-21336] [21335-21316] [21315-21296] [21295-21276] [21275-21256] [21255-21236] [21235-21216] [21215-21196] [21195-21176] [21175-21156] [21155-21136] [21135-21116] [21115-21096] [21095-21076] [21075-21056] [21055-21036] [21035-21016] [21015-20996] [20995-20976] [20975-20956] [20955-20936] [20935-20916] [20915-20896] [20895-20876] [20875-20856] [20855-20836] [20835-20816] [20815-20796] [20795-20776] [20775-20756] [20755-20736] [20735-20716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU