Jaj, még azt nem is mondtam, hogy készen van az új irodánkban a konyha bútor. Nagyon klassz lett. Sütő nincs benne csak melegítőlap. Majd viccből beviszem a kenyérgépemet. Aztán majd ott figyelem az eredményt.
Sziasztok! Első sorban Limarának küldök egy nagy nagy puszit!...,-hogy miért is???..-hát az ő segítségével sütöttem ma egy olyan lágy olyan finom,és olyan szép kalácsot,hogy csuda! Ez már vetekszik ízre és állagra az általam elképzelttel... Dagasztás után 20 percig kelt,utána kilapítottam,megszórtam csokilencsével,mazsolával,és narancshéjjal.Feltekertem,egy óriási csiga lett belőle,meg egy kisebb csavart,és egy órán keresztül kelesztettem.Tojással lekentem és úgy sütöttem.
Köszi Limara!-ja,-csak két tojás sárgája van benne,a fehérje kimaradt,ahogy megbeszéltük!(joghurt,tojás sárg.liszt,só cukor,2.5 dkg élesztő,2dl tej,burg pehely.)
Mielőtt azt mondjátok, milyen szép, nézzétek meg ezt a képet is. Nem először sikerült ilyen szakadványokat sütnöm, de nem tudok rájönni az okára. Formázás után, már a kelesztésnél elkezd szakadni a tészta, ami sütés alatt még fokozódik. A Limara kiflijénél is szokott ilyen történni annak ellenére, hogy azt mindig ugyanúgy készítem. Tipp?
Szokimoki ! Szombaton én is tervezem megsütni a pudingoscsigát. Köszi a tanácsot. Akkor nekem elég lenne fél adag is, de lehet, hogy megcsinálom az egész adagot és teszek a mélyhűtőbe is. És kb. hány darab lett belőle így ?
Zsike ! Biztosan tudunk segíteni neked egy páran villanytűzhely ügyben.
Limara ! Köszönjük szépen a videót. De ezt a variációt szoba és konyha között nem lehet sajnos gyakorolni.
Lassan én is közeledek afelé, hogy tegyek valamit a konyhában. Ma meghozták a tűzhelyemet, aztán elrohantam a mosogatóért és a csaptelepért. Hétfőn ígérték a bútort. Jajj, már nagyon jó lesz, mert szörnyen hiányzik a konyhám. Persze még a víz és gázbekötés nem tudom, mikor lesz. De mégis látom már a végét.
Azt hiszem, sokat foglak titeket zaklatni majd, mert eddig jó kis bejáratott gázsütőm volt, laposan ismertük egymást.
Ez most villanysütő, amivel még semmiféle tapasztalatom nincsen.
Gabye! Tegnap megsütöttem a pudingos csigát! Isteni lett, mára egy szem sem maradt belőle, pedig 2 tepsivel lett. Ilyen még nem volt nálunk! Azt viszont megjegyzésnek odaírtam magamnak a recepthez, hogy az 50 dkg lisztből készülthöz nem elég 1 cs vaniliás puding. 2feleé vettem a tésztát, két bejglit tekertem fel, és amikor az elsőt csináltam, hát csak néztem, hogy ez az egy puding bizony mind kellett az egy bejglibe. Így villámgyorsan csináltam még egy pudingot és a mélyhűtőben (tudom, nem tesz jót neki) kihűtöttem, hogy ne kelljen nagyon meg addig a tésztám!
Lányok! Tényleg szupi nagy kenyér lesz a Tóthkomlósi lisztből! Köszönöm szépen, kár, hogy errefelé nem lehet ilyet kapni!
Jégkása! Nálunk a 100 ft-os boltba lehet kapni ilyen ostyát, igaz nem mindig. Kb 400 ft-ba kerül. Tavaly is tettem ilyet a gyerkőcök tortájára. Az idén is sikerült vennem 2-őt, el is tettem a szülinapokig.
Nagyon szépeket sütöttetek, ügyesek vagytok, mint mindig!
Szerintem, ha kicsit emelsz a folyadékon, biztosan lazább lesz a kenyered. A tönkölynek magasabb a sikér tartalma, nem kell hozzá külön sikért adagolni.
Azt hiszem, hamarosan én is áttérek a gépi sütésre, legalábbis míg ilyen meleg van. Legszívesebben a gépet is kivinném a teraszra, de félek, a kinti melegben rendesen túlkelne a tészta. Üdv
Ha nehezen is, de megszületett a nyolcas fonás videója. Nézzétek el, legyetek szívesek, hogy kicsit törődött a tészta, de sokszor szétszedtük és újra kezdtük, míg a körülményekhez képest a legjobb felvételt sikerült megcsinálni. Az első két-három mozdulatot érdemes jobban megnézni, mert végig ugyanaz ismétlődik és ott még eléggé kivehető. A lényege, hogy 8 rudat sodrunk, nem kell vékonyra, mert nyúlik fonás közben, majd a szálakat fent összecsípjük és 4-4 szálat kétoldalra húzunk. A bal felső és a jobb felső szálat keresztezzük, úgy hogy a bal legyen felül. Majd a bal oldalról átteszük a jobb oldalra a felső szálat, és a jobb oldalon lévő szálat alatta áthúzzuk, középre tesszük. Most a jobb oldalról viszünk a másik oldalról szálat, az ott lévőt alatta áthúzva középre tesszük. És megint ugyanez balról, majd jobbról. A videót nézve biztosan érthetőbb lesz, de hoztam egy rajzot is róla.
Piac, babgulyas/aLa Ildi/, sajtos mini crossantok: kesz. Vasalni "kene"DE elotte 1 pihi lesz. 16-18.00 ig be kell mennem megbeszelesre a munkahelyemre. Semmi kedvem! Ide nagy vihart josoltak mara.Termeszetesen"ma 2x mostam!!-es kint szaradnak a balkonon. Ide mindig beesik...
Lanyok, ha ilyen finomakat foztok be, tovabb hizok itt a messzi tavolbol IS! Valaki a hajszaritojaval idekuldhetne az illatokbol.Hmmmm
Köszönöm Limara a válaszodat. Lehet, hogy tényleg kevés volt benne a folyadék, bár dagasztás közben belekukkantottam, megnyomogattam rugalmas tésztának tűnt. Attól félve, hogy "túlöntözöm" nem tettem bele többet, meg ugye a nyanya sem volt száraz, tehát az magában is tartalmaz folyadékot. Az is volt a bajom, hogy nem volt éppen otthon se kefir, se tej, mert szívesebben sütök kenyeret ezekkel. A vízzel készített kenyér gyorsabban kiszárad. Legközelebb tényleg teszek bele többet.Maradt még a nyanyából a hűtőben, így újból megpróbálom. Ugye az igaz, hogy a tönkölylisztben sok sikér van, így külön nem kell hozzátenni? Holnap egy ilyen tk. kenyeret fogok megpróbálni (természetesen búzalisztet is teszek hozzá). Ebben a melegben nincs sok kedvem még sütővel is melegíteni a lakást, de lehet, hogy mégis azzal kellene sütnöm. Sajnos csak mezei gázsütőm van, de talán sikerül. (Bocsi a hosszas elmélkedésért!)
Sziasztok!
Mindenkinek gratuláélok a szép sütésekhez!
Gabye nagyon örülök,hogy végre Neked is sikerült,
olyan kenyeret sütni,amilyenre vágytál,tuuudom milyen érzés!
Jágkása!Köszi a tablót,én magamat lecserélném,
persze,hogy ilyenkor vág az ember szőrnyű ábrázatot,de ha jóindulatúak akarunk lenni,azt mondjuk,hogy igy legalább nem beállitott fotók lettek,hanem természetes.Mégegyszer,köszi,és nagyon ügyesen megcsináltad!Üdv.:Brigitta
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit