Sziasztok!
Mindenkinek gratuláélok a szép sütésekhez!
Gabye nagyon örülök,hogy végre Neked is sikerült,
olyan kenyeret sütni,amilyenre vágytál,tuuudom milyen érzés!
Jágkása!Köszi a tablót,én magamat lecserélném,
persze,hogy ilyenkor vág az ember szőrnyű ábrázatot,de ha jóindulatúak akarunk lenni,azt mondjuk,hogy igy legalább nem beállitott fotók lettek,hanem természetes.Mégegyszer,köszi,és nagyon ügyesen megcsináltad!Üdv.:Brigitta
Mindenkinek gratulálok a szépséges sütögetéseihez: Rózsakvarc, Neene, Jégkása, Gabye, Kartika, Joli... remélem nem hagytam ki senkit a névsorból.
Masala ! Nagyon szépen köszönöm a diabetikus befőtt reciket. Nem voltam én türelmetlen, csak nem akartam plusz munkát okozni, ha már én is találtam egy kis utánajárással. Tudod írtam, hogy ráér egy pár napot, sőt még az égiek sem akarták, hogy a cseresznyét le tudjuk szedni és el tudjam rakni üvegekbe.
Itt egy fél ordításssssssssssss, mert félig már elköltözött az iroda. Tegnap nem is volt netem.
Zsemlét sütöttem a Limara féle kenyér tésztából, mert most úgy látom, hogy a péksütik kelendőbbek.
Irtóra elfáradtam, mert a költözés közben azért a mukának is kell mennie és biztos ismeritek azt a képet, mikor költözés közben ott van egy nagy halom felesleges dolog amit 2 év alatt a kollegák összegyüjtöttek és nem dobtak ki.
Időnként volt csodálkozás amikor hónapok óta keresett dolgok előkerültek, mert ezt-azt rápakoltak.
Szóval van egy kis romhalmaz, de látom azért az alagút végét.
Egy cukrászdában láttam ilyeneket kiakasztva, elképzelhetőnek tartom, hogy a Bakoban is lehet kapni. Máshol még nem láttam, igaz nem is szoktam kimondottan nézegetni. A cukrászdában meg tudom kérdezni, hogy adnak-e el belőle, ha igen és érdekel, akkor szívesen elküldöm. (Nem tudom az ilyen "utaztatást bírja-e???) Üdv, Margit
Sajnos nincs Margitka, tudom igy nehéz a segítség. Én arra gondolok hogy nagy neki a jénai és nem felfelé hanem széltében hagyja terjedni. Nem gondolod? A legelső volt a legmagasabb eddig, se támasztani nem kellett semmit és szép magas volt. De nekem soha nem volt olyan magas mint itt amit sokszor látok!
Tud nekem valaki segíteni tortára tehető ostyaképet keresek amit interneten is meglehet rendelni. Pár hónapja bukkantam rá de már nem tudom mi volt az oldal. Beírtam keresőbe is már de csak három oldalt adott ki, az pedig egyik sem volt jó.
Margitka! 1 kanál pehely volt benne. Igazán mondom olyan jó kis masziv keményke tészta volt, megállt egyedül, csodálkoztam is. Ezért sem értem. Szinte soha nem volt ilyen masziv a tésztám. Nem a gépben kelesztettem, kivettem és a müa. kelesztőtálba tettem, majd a jénaiba és ügy be a langyos elzárt sütőbe, hogy egyenletes legyen. Minden olyan szakszerű volt, annyira bosszant. Izre annyira finom, hogy csak na. Ruganyos, izletes, eteti magát.
Én a mai rozskenyerembe tettem 2 ek, kb. 10 dkg rozskovászt a nyanya mellé. Eddig csak nyanyussal csináltam, de most a rozskovászomat szeretném elfogyasztani az elutazásom előtt és nagyon szeretem az ízét a kenyerekben. (A búzát lefagyasztom az eredeti tervem szerint, de rozsból kevéske van, ezt inkább elhasználom, majd a búzából csinálok megint, ha hazajöttem.)
Majd beszámolok az eredményről, ha kész a kenyér, most még csak a kelesztés elején tart.
A hólyagosban burgonyapehely is van, ugye? Már kopik kissé az emléke, de annak idején többször is volt róla, szó, hogy a kovász+burgonyapehely együttese nagyon ellágyítja a tésztát, lehet, hogy ezért nem lett magas a kenyered?
Most már meghoztad közben a képet is, így láthatom is a kenyeredet, a képen nagyon szépen néz ki. Üdv, Margit
Itt a kenyerem, még a jénaíban, mert úgye ilyen a sietség. Elfelejtettem alátenni a sütőpapirt és az alja kicsit odasült. Meg kellett várni mig hihűl. én mindig 50 dkg lisztből csinálom a kenyeret, nem nagy nekem ehhez ez a 8 l jénai, ahhoz hogy szép magas is legyen? Nem találtam igazán kisebb hasonlót. Hány l-es lenne jó?
Kenyérke, nagyon örülök a receptnek, nagyon szépen köszönöm! én annyira vártam, neki fogok állni és megcsinálom. Nekem annyira ízlett, hogy el sem tudom mondani. Mégegyszer köszönöm. Itt a tegnap éjjeli "szülésem" egy saját variáció, van benne 25 dkg nyanya és 3 kanál rozskovász és a holyagos kenyér receptje, de a fehértönköly helyett grahamliszt van benne. Nagyon-nagyon finom. (sajnos, pedig már fogyoznom kellene, amit eddig soha nem csináltam, max. figyeltem mit eszek pár napig) > egyetlen problémám, hogy nem tudom miért nem magas??? nagy az edény a 50 dkg lisztnek? mert minden arány jó, nagyon klasz kemény, de nem túl kemény volt az állaga, szépen megállt. Kérem a tudosok: Margitka, Jégkása, Bundik, Joli, Julika, Bezsa és még sorolhatnám válaszát!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit