rozsakvarc: én is csak ámulok, mekkora cserepek vannak a zsemléiden :) Megnézegettem a képeidet, és ott láttam, hogy az egyik kenyered egy fekete(?) valamiben kel. Megkérdezhetem, hogy mi az? Teflonnak látszik, de én még nem láttam olyat, viszont nagyon tetszik.
bau: én szívesen letörném a középen lévő kérget, annyira guszta :)
Hát teljesen elájultam azoktól a cserepes zsemléktől...Gratulálok! Most aztán jól feltettétek nekem ezzel a mércét,mert addíg nem nyugszom,míg az enyém is nem lesz ilyen,vagy hasonló! De a mai örömöm már alakul,mert ma sütöttem egy kisméretű jénaiba próbakenyeret,és hát a héjja már kezd olyan lenni,mint szerettem volna,csak hát kicsi volt a jénai és szétnyomta a tésztát! Azért megmutatom milyen lett az első jénaisom:rozskenyér,csak víz,liszt,és élesztő,meg kicsi burg.peh.
A vége felé már levettem a fedőt,mert nem volt még a teteje megsűlve,de máskor nem fogom.Viszont így már a hőfokot is tudtam magasabbra állítani,mostkb 180 fokon sütöttem.Tehát margitka,-bevállt a tanácsod! kÖszönöm.
most fel írom ,hogy kinek mit ígértem ha valaki valamiről lemaradt síkitson,vagy legalább is jelezze!!!!! paradicsom,spenot iriszi,bezsa, kenyérke,wbora elisabeth??? MÉZ kartika 1-1kg??? katona rozsa-legény virág palánta ill szikla kerti növények akinek kell nelly-vér , ma palántázuk el az erös paprikát amit a levesbe szoktak tenni hosszu hegyes ha marad viszek azt is.
Majorkaj! Igen, jobb lett volna rajta hagyni, mert utána már nem igen lett magasabb. Ennyi lisztből még sosem sütöttem kenyeret, ezért nem tudtam, hogy mekkora lesz. Mindenki a saját kárán tanul
Én is mindig így járok mostanában a kenyereimmel mióta nyanyával sütöm. Nem szabad már sütés alatt levenni. Én múltkor megpróbáltam, de láttam nem jön hagytam. Miután megsül szépen le lehet róla venni a jénait. Nekem így soha nem volt vele gondom. De én is megfogadtam kevesebb mennyiségből készítem legközelebb, de mindig elfelejtem. Hát sajnos a szokás hatalma.
Rózsakvarc! fantasztikusak a zsemléid, és micsoda cserepes! Ezt hogy csinálod?
Bundik! Ínycsiklandóak a bucik!
Nagyon ügyesek vagytok
tegnap Limara öregtésztás kenyerét sütöttem, hááát, jól megjártam. Kicsi lett a jénaim. Mikor kezdtem sütni, még bizakodtam, hátha elfér a kenyér, de kb. 15 perc után már nyomta a tészta tetejét a fedő. Ekkor gyorsan lekaptam, de már hozzánőtt a kenyér és ki is szakadt a végeinél. Elég csúf lett a kenyerem, de a belseje szép laza, lyukacsos. Legközelebb kevesebb lisztből kell készíteni
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit