MARGITOM, koszike a jotanacsot!! Bizony nehez lesz igy egyszerre mindent megvarialni, mert a kavebol valo "feldobo"hatoanyag hianyoznifog.hihi.No, de legfontosabb az egeszseg. Probalok minden ilyen zavaro dolgot elhagyni nehogy komolyabb dolgok keletkezzene. Iiigy is epp eleg. Megint fizikora kell jelentkeznem, mert "megint"napi2-3 fajd csill AZ mar szokvanyos lett. Szep napot mindenkinek!Jo sutogetest. Este fentleszek.
Már hozom is Superkeri képeit és kicsit másolok a leveléből, mert ott bővebben írt a kalácsokról:
"...A kalácscipócska tésztájából készült 2 kalács, csokis-mazsolás, és mediterrán mix-es. Szépek lettek, majd szelve megmutatom. És formáztunk mini calzonet, barackost, majd a maradékból pedig fonott muffinok sültek. Ezek fincsik, már lopkodtam belőle...."
Superkeri! Gyönyörűek lettek, gratulálok Üdv, Margit
Én sok kávét iszom. Mivel nem akarom a vérnyomásomat az egekbe kergetni, ezért évek óta a következő kávét főzöm. Összekeverek: 25 dkg normál kávét, 25 dkg koffeinmentes kávét és 50 dkg olyan kávékeveréket, ami felesben koffeines. Az első két kávéféle minőségi, ez utóbbi egy egyszerű, olcsó kis "vacak", de így keverve jó. Ezt főzöm hosszú (tehát nem presszó-) kávénak, majd felesben tejjel iszom. Napi 6-7 biztos legurul belőle, de így semmi problémát nem okoz. Az erős kávét már nem is nagyon tudom és merem meginni.
Hátha találsz magadnak Te is valami hasonló megoldást. Üdv, Margit
Mint azt ma már a társalgóban írtam, megérkezett a Bakos rendelés jó része. Ami hiányzik, azt remélem sikerül még a találkozóig beszereznem, de most nem is erről szeretnék írni.
Amikor kiderült, hogy vajkaramella forgács nincs, akkor néhányan jeleztétek, hogy nem kértek csokiforgácsot helyette, de volt aki kért. Sajnos ennek a felírása maradt el, hogy ki, vagy kik kérték. Most szeretném kérni, hogy aki kért jelezze megint, mert itt van 2 kg és keresem a gazdáját.
Vajkaramellát kért volna: Bezsa, Kartika, Nelly, Masala, Íriszi és Bogi. Gondolom közülük volt aki kért csokit, csak ezért soroltam fel a neveket.
No, megfoztem, mostam, teregetes, ruhaleszedes,macskarendezes, s mindezt kave nelkul! Azt hiszem hogy a kavet lekell epitem reggeli 1-re /Te jooo Isten! Hogyan fogom kibirni egesz nap? / Nem iszok pedig sokat. Max. 4 xes ez olyan Holland lotty pedig. sajnos a sajat kakukkos oram"" mostanaban sokszor tuuul kakukkol s felek hogy 1x igazabol kipurcan ez vegett. Mar most sirok...hupp hupp hupp. EZ vegett. Valami malata kaveval potlom hogy az illuzio legalabb megmaradjon.
MASALA, gratulalok az uj gepedhez! A ferjednek meg sussel finomakat mert nagyon megerdemli a "pozitiv" jovahagyas vegett.
Gratulálok az új szerzeményedhez. Remélem hamarosan összebarátkoztok és összeszoktok Elta asszonnyal. Nagyon tetszik az elnevezés: Bomann úr, Elta asszony.
Lányok ! Ismét szépeket sütöttek. Gratula mindenkinek.
Ez az új szerzeményem. Lecseréltem Bomann urat. Nem tudom, mi lesz a sorsa.Pénteken visszük a szervízbe, de lehet, hogy selejt lesz belőle.Ha mégsem, akkor lesz kettő. A férjem rábólintott a vásárlásra, mert látta, hogy mennyire elkeseredtem.
Kartika a sütemény Ildikó receptje. Én csak annyit változtattam rajta, hogy kisebbet sütöttem és nem citromos krémet csináltam bele, hanem egy eperdarabos vanília pudingot főztem. Ildiébe is van puding, de az övébe sok citromlé és héj is van.
A csokoládénak csak az a trükkje /nálam /, hogy 10 dkg csokoládét 2ek olajjal együtt olvasztok fel mikróban. Kis teljesítményen, inkább 3x, csak ne főljön meg.
Kartika jövő héten pontosítunk az utazással kapcsolatban, jó? Itt nem tudlak kivárni, mert Te is éjszakai bagoly vagy. Majd küldök emilkét.
Bezsa csinálhattál volna még 6 kiflivel többet és akkor nem kellett volna kézzel mancsoskodnom az egy lapáttal működő gépemben.Egyik kezemmel egész dagasztás alatt lökdöstem vissza a tésztát arra az egy szem lapátra. Így csináltam 2x tésztát. NE próbáljátok ki!! Nem ér annyit!
Ez elsőre szerintem teljesen jól sikerült, más nem hiányzik neki, mint az a kis idő, ami a férjed jóvoltából most kimaradt. Szerintem mindent ugyanígy csinálj, csak legközelebb addig ne tedd le a telefont, amíg a hűtőből elő nem vette
A nagy lyuk az formázási hiba szokott lenni. Ha liszt marad nagyobb mennyiségben a tésztán és ezt beleforgatod, akkor nem kel egybe, hanem elválik. Na, hát ezt most csak remélem, hogy érted, de sietek, nehogy elhívjanak, mielőtt befejezném az írást. Nagyon kíváncsian várom a további fejleményeket, majd mesélj! Üdv, Margit
Tegnap nem sikerült a képtáramba feltölteni a képeket. Most hozom, és idemásolom a hozzászólásomat is, hogy ne kelljen visszakeresni:
Margitkával beszéltük, hogy lehetséges-é a bedagasztott kenyér kelését lelassítani 10 órára. Hát én kipróbáltam, megfogadva Margitka tanácsait. Reggel 1/2 7 kor bepakoltam a gépbe a cuccokat és hagytam 20 percet előmelegíteni. 20 p. dagasztás után hagytam egy kicsit a tésztát, míg a gyereket elvittem az oviba, az kb szintén 20 p. volt. Utána megformáztam, bevágtam, be a jénaiba, rá a tető és be a hűtőbe. Ez kb 1/2 8 kor volt. Elmentem dolgozni és este 7-re értem haza. A kenyér szép formájú volt, de már látszott, hogy az egyik fele jobban kinyílt.És az is látszott, hogy még kelhetne egy kicsit talán, de rezgett azért. Itt megjegyzem, hogy én haza szóltam 6-kor, hogy vegyeék ki a hűtőből, hogy melegedjen egy kicsit a tészta! De hát a zuram férfiből van! Letette a telefont és, mint aki jól végezte dogát csinálta tovább a dolgát, és a hűtőben hagyta a kenyeret. Na úgy hidegen beraktam a sütőbe és megsütöttem. Az egyik oldala kissé szétnyílt. A héja alatt a másik oldalon nagy luk, mit luk barlang lett, és miután kivettem a jénaiból a teteje a közepénél beesett egy kicsit. Ízre jó, habár még meleg volt mikor megvágtuk. Majd kísérletezem még, és arról is beszámolok!
Ma 32 kiflit sütöttem és és egy Joli féle gépi kalácsot csokilencsével. Fotó nincs párom elvitte a fényképező gépet.
Mindegyik nagyon jó lett. Egyik adag kiflit a barátnőmnek sütöttem a kalácsot meg azért mert a férje érdeklődött, hogy nem szeretnék-e kalácsot sütni. Nagyon ízlett a múltkori is nekik.
Nem volt hideg a konyhában egyáltalán. A kalácsot kikapcsolt gépnél kelesztettem.
Köszönöm a válaszokat, majd akkor még ezekből kitalálom, hogy hogyan is lesz. Lehet inkább felkelek 5-kor a biztonság kedvérét aztán 0-ról megcsinálom. Most már legalább ezeket a dolgokat is tudom. Ebből is látszik, mennyire kezdő vagyok. Amúgy az a 40 fok úgy 40 hogy igazából sacc épphogy kézmeleg szokott ilyenkor a sütőben lenni, csak ekkora fokozatra kell beállítanom a sütőt. Ezen a beállításon gyönyörűen tudnak dagadni a tésztáim.
Már meg akartam kérdezni. Kelesztés közben a légkeverés számít valamit, vagy van értelme, vagy árt? Mert amikor a már megformázott kiflijeim a sütőben vannak és várnak sorukra, akkor gondoltam hogy mi lenne ha kapna kevés légkeveréses kézmeleg hőmérsékletet. Hátha szebben megkelne vagy valami.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit