E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.22. 21:09 - #20195

Sziasztok lanyok!

Masalam, ez jo volt, mi? A bakimra gondoltam.hihi Meg jooo hogy tenyleg nincs semmi bajod!!Jot rotyogtem megint a sajat hulyesegemen.

A RAMA oldala teljesen felujult, HA vki kivancsi ra. Meghirdettek egy palyazatot, nyeremenyekkel. RAMAVAL sutott recepteket kell elkuldeni fotokkal stb. Ha valakit erdekelne. Mar sokan kuldtek be fotokat. Tobb "foldim"is akad /Szombathelyiek/ de az orszag kulonbozo reszerol is vannak bekuldok. "oszt"vannak nagyon aranyos fotok is sutogeto gyerekekkel.

Ma bejelentkeztem a tarsalgoba aztan eltuntem . Elnezest!! A ketyegom mostanaban nagyon nemjo kezd lenni. Le kellett fekudnom. Majd jovo heten megkene ujra latogatnom a korzeti orvosomat mielott ugyvakarnanak ossze vhol .

Ti jooool beindultatok am a nyanyus meg stb! Ha fotot nem is latok de olvasom am. Gratula nektek!! es sok sikert .

Valaki , kerte multkor az EVA szelet recijet. A RAMAN vkinek megvan, csak e-mailt kell irni neki.

 

 


emes Előzmény | 2007.05.22. 21:07 - #20194

Hali!

Margitkával beszéltük, hogy lehetséges-é a bedagasztott kenyér kelését lelassítani 10 órára. Hát én kipróbáltam, megfogadva Margitka tanácsait. Reggel 1/2 7 kor bepakoltam a gépbe a cuccokat és hagytam 20 percet előmelegíteni. 20 p. dagasztás után hagytam egy kicsit a tésztát, míg a gyereket elvittem az oviba, az kb szintén 20 p. volt. Utána megformáztam, bevágtam(1. kép), be a jénaiba, rá a tető és be a hűtőbe. Ez kb 1/2 8 kor volt. Elmentem dolgozni és este 7-re értem haza. A kenyér szép formájú volt(2. kép), de látszott, hogy még kelhetne egy kicsit talán, de rezgett azért. Itt megjegyzem, hogy én haza szóltam 6-kor, hogy vegyeék ki a hűtőből, hogy melegedjen egy kicsit a tészta! De hát a zuram férfiből van! Letette a telefont és, mint aki jól végezte dogát csinálta tovább a dolgát, és a hűtőben hagyta a kenyeret. Na úgy hidegen beraktam a sütőbe és megsütöttem. Az egyik oldala kissé szétnyílt. A héja alatt a másik oldalon nagy luk, mit luk barlang lett, és miután kivettem a jénaiból a teteje a közepénél beesett egy kicsit. Ízre jó, habár még meleg volt mikor megvágtuk. Majd kísérletezem még, és arról is beszámolok!

Na sajna most nem hozok képeket, mert már másodszorra töltöttem fel a galériámba a képeket,de hibát jelez  valamiért. Majd holnap újra próbálkozom.

Tsók: Emes


EmMargit Előzmény | 2007.05.22. 19:59 - #20193

Szia Nelly!
 
A kelesztés alatt mindig lágyul valamennyit a tészta. Megázik, nyújthatóvá válik a sikér és egy egész csomó minden történik a tésztában, amiket mi nem is látunk. Én biztos vagyok benne, hogy ezekre mind szükség van és a nyanya végül is attól öreg, hogy egyszer alaposan megkelt, sőt túlkelt. Szerintem a dagasztás után közvetlenül hűtőbe tett tészta nem fogja ugyanazt produkálni, kivéve, ha szép lassan a hűtőben is túl tud kelni. Erre egy csomó idő kell, akár 2 napig is tud kelegetni. Olvastam, hogy Limara kipróbálta így a tésztát, de gondoltam kivárom vele a tapasztalatokat, addig nem szólok bele. Akármilyen meleg lesz, szerintem mindenképpen meg kell keleszteni a tésztát, legfeljebb sokkal rövidebb idő alatt lezajlik az egész folyamat, mint korábban. Szerintem a maradék tésztádat tedd ki megkelni  Üdv, Margit

nelly Előzmény | 2007.05.22. 19:13 - #20192

Ma én is sütöttem egy újabb nyanyás kenyeret. A nyanyát azzal a módszerrel csináltam, amikor nem kelesztem meg, hanem dagasztás után egyből bemasírozott a hűtőbe. Most 20 dkg-ot raktam 50 dkg liszthez, 1 dkg élesztő, és a szokásos 2,6 dl folyadék, meg 2 ek olaj. Hát olyan kemény lett a dagasztás után, hogy már akkor repedezett volt, amikor kivettem az üstből. Gyorsan raktam még hozzá 1 ek vizet, kézzel átdagasztottam, és így kelesztettem. Mikor megsült, az egyik oldala egy kicsit berepedezett, de egyébként szép lett. Pedig én már feladtam, hogy ebből nem lesz ma kenyér. Azért arra kíváncsi lennék, hogy mi a fenétől lett ennyire tömör? Mikor mindent ugyanúgy csináltam, mint máskor. EGyedül a nyanya volt más. Abban nem volt élesztő, mert MArgitka javasolta, hogy rakjak bele régi nyanyát, és ne legyen benne más. Állagra a nyanya nem is volt rossz, szóval nem tom, miért hülyéskedett velem dagasztás után?

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 18:51 - #20191

Nagyon köszönöm,isiben is igy volt.Legalább ebben legyek haladó!

Batka Előzmény | 2007.05.22. 18:32 - #20190

Meg is van, a névsorban is előkelőbb helyre kerültél ;-)

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 18:30 - #20189

Szia,Batka!Megkérhetlek,hogy az Otthonka -nevet Brigittára cseréld a Fórumozók képeinél?Köszönöm,más bajom már nem lesz!

Batka Előzmény | 2007.05.22. 18:06 - #20188

Margit, nagyon helyes, hogy ezt a díjbirkózót is betetted, hadd érezzük úgy, hogy te sem vagy tökéletes :-) Én legalábbis az ilyenekből bátorságot szoktam meríteni :-)

Bezsa, megvan a kókuszpasztád, 3 csom., ahogy rendelted, majd a találkára szállítom.

Kénytelen voltam én is másik lisztet venni, mint a megszokott, mert egy ideje az olcsóbb helyeken nem kapható cerbona, és hihetetlen a különbség. Teljesen máshogy viselkedik, ebből ugyanannyi folyadékkal keményebb tészta lesz, viszont muszáj kétszer átszitálni, mert állás közben is csomósodik.

Elisabeth Előzmény | 2007.05.22. 17:50 - #20187

Szia Sendy!

Szeretnélek megkérni, ha időd engedi, lécci írd be a "Mindent bele" kelt recijét. Szeretnék megpróbálkozni vele. Már kezd zsömi fóbiám lenni. Eddig még nem sikerült egy normális zsömit csinálnom állagilag. Előre is köszi.

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 17:31 - #20186

Angi

Angi7711 Előzmény | 2007.05.22. 17:22 - #20185

bezsa: ezt neked is köszönhetem :)

bezsa Előzmény | 2007.05.22. 17:12 - #20184

Angi nagyon klassz lett a kenyered. Margitka én jót mosolyogtam a formáján.

masala Előzmény | 2007.05.22. 17:09 - #20183

El kellett küldenem az előbb a levelet, mert azt hittem nem lett jó. A mai napom remeke egy túlkelt kenyérke. A zsömlék jók lette.http://miday.xfree.hu/58152

Csak azért csinálok ilyet, hogy valamiben én legyek a jobb. Limarát úgy sem tudom lekörözni! Úgy látom Margit is megunta a tökéletes kenyereket! Hiába no, ez a nagyság átka!


masala Előzmény | 2007.05.22. 17:04 - #20182

Szia Ildi!

Nincs semmi bajom, mindkét lábam egészséges, csak Limara cserepei nagyon megviselnek! Úgy vagyok velük, mint Te, amikor végig nyalod a képernyőt. Szokimoki írt helyettem is, hogy NE aggódj. Van amikor félre olvassa az ember lánya a szöveget. Sose bánd! Csak sajnálom, ha félrevezet ez valakit. A tortád nagyon finom lett!

Tegnap befejeztük a pakolászás nagy részét. Most még nem mindennek van meg a helye. Szerintem még átrakom a fiókokat párszor, aztán az lesz a vége, hogy fel kell cimkézni, hogy a férjem is tudja, mit, hova tettem. Rengeteg hely van, a könyvespolc fele még üres. Igaz, hogy kb. 10 éve vannak könyvek dobozokban, mert sose volt  hová tenni és én könyvet nem dobok ki. A gyerekeim mesekönyveit is őrzöm. Jó lesz az unokámnak. Remélem az olvasás azért nem megy ki a divatból!
  http://miday.xfree.hu/61092


Angi7711 Előzmény | 2007.05.22. 16:51 - #20181

Hát, lányok, eddig is el voltam halva a nyanyás kenyér puhaságától, de ezzel a tótkomlósival valami hihetetlen könnyű lett :)

Angi7711 Előzmény | 2007.05.22. 16:25 - #20180

Íme: 30139080

szokimoki Előzmény | 2007.05.22. 14:20 - #20179

Sziasztok Lányok!

Margitka! Tetszik a kenyered, csak mérséleten nevetgéltem egy kicsit.  jár így az ember ha  tavaszi hőség van. Mi lesz velünk nyáron?!

Brigi! nagyon szép kenyeret sütöttél, és úgy látom, hogy stimmel a mérete is.

Sendy! Megnéztem a képtáradat, ügyes vagy, nagyon kis guszta dolgokat sütögetsz!

Limara! Én ilyen kenyeret akarok sütni . Ilyen gyönyörű csattanásookat én még sosem csináltam. Már el is fogyott a tegnapi gyönyörűség? Mondjuk ezen nem csodálkozom! Kérem elküldeni a kicsttant részét... az egésszel együtt.


superkeri Előzmény | 2007.05.22. 13:41 - #20178

   Sendy! Nagyon ügyes vagy, végig néztem a sütödédet, szupi!!

Limara Előzmény | 2007.05.22. 13:40 - #20177

Sendy! Gyönyörűek, még jó hogy most ebédeltem

superkeri Előzmény | 2007.05.22. 13:38 - #20176

         Sziasztok!

Brigitta! és Limara! Gyönyörűségeket sütöttetek, gratulálok . Már többen írtátok, hogy a magára hagyott tésztából, mindig sikeresebb a kenyér . Mi lehet az oka? talán a tésztának is nyugalomra van szüksége?

 Margitka! Hát ez hogy történhetett? Gyorsan beállni a pótvizsgázók sorába, és kérünk hozni eyg szupi kenyeret!

 Üdv. Mindenkinek  Skeri


[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU