Szia Masala ezt a candidas kenyeret ha össze kevered pihentetni is szoktad vagy egyböl sütöd?Mert valakitől hallottam,hogy ha pihentetem a szódabikarbóna el kezd dolgozni és lazáb szerkezetü lesz .Én tavaly csináltam 3 hónapig ezt a diétát de soha nem pihentettem a tésztát és eléggé sűrű volt mindig a zsömlém. 50dkg liszt ,10dkgvaj,1doboz tejföl,1tksó 1tk szódabikarbóna ez volt a be vállt receptem /magok és sokféle fűszer kíséretében/.Van egy könyvem amit még mindig nem kaptam vissza, abba többféle candidás péksütemény van ha haza hozzák írók recepteket ki belőle mert látom hogy elég sokan sütögetnek ilyen pékárukat is .
Azért csak hozom Ildiko képeit is, nem szeretnék senkinek csalódást okozni, aki várja.
Köszönöm a képeket Ildiko! Ha szabad, akkor én a saslikból kérnék, hozzá egy kis sörkenyeret, majd desszertként egy kis aszalt szilvás sütit, vagy...... esetleg egy kapucinert Hmmm, ezt még nem tudtam eldönteni Üdv, Margit
Megosztom veletek a bevált kenyér receptemet, öt hónapja ezt esszük, mert candidások lévén diétázni kell.
Alaprecept: kenyérsütőgépbe teszek 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natúr Danone Activia joghurtot, egy joghurtos pohár vizet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat.
Ezt szoktam édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele a só, csak egy kis édesítő és variálható, ma almás-diósan készítettem, de nagy kedvenc a kókuszos is.
Bundik! Nekem is nagyon tetszik a kenyered! Jól kitaláltad a gyártási módját. Neked mostanában mindig olyan szép kenyereid születnek! Úgy látszik, megérte kísérletezned vele! Nelly
MARGITOM, kuldtem a g-mailre Neked fotokat. Ha majd lesz idod felraknad? Koszonom!! Hogy ment a napod? Miket sutogettel ma? Van "kiserleti"alanyod ujra?
Bau! Nem sok az a 12 dkg aszkorbin? Én csak 1 dkg-ot szoktam venni, ill régen annyit vettem. Aztán MArgitkától kaptam egy nagyobb adagot, hát szinte semmi nem fogyott még belőle.
Én két éve is 2.000 forintért vettem a 20 dkg-ot és örülhettem, hogy az ismerős patikus adott. Most a Bakoban ugyanennyiért 2 kg-ot kapok, ha maradt az ára.
Egy vígasztaljon, hogy a 12 dkg 3/4 - 1 évre elég lesz. Üdv, Margit
Szia Bezsa! Nagyon szívesen. Ha majd elfogy, szólsz, és megy a következő szállítmány. Addig pedig kíváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény a régebbi sütésekhez képest! Nelly
Sziasztok!Boglárka!Én 2 fajta pitét szoktam sütni,az egyik tejes ,a másik kelt,és élesztős,abba csak csipet sütőpor kell.A tejesbe nem kell egyik sem,az olyan palacsina jellegű,nagyon egyszerű,és finom.
A kelt,az pedig piskótához hasonló,mazsolás,az is finom,nem tudom,hogy ilyesmire gondoltál-e?Üdv.:Otthonka
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit