Szia,jegkasa!Én sütöttem,Limara kalácsot,nagyon jó szerkezetű lett,de hamar megkelt,oda kell figyelni rá.A nygy kalács még 2 nap múlva is puha volt!Próbáld ki!Üdv:otthonka
Nagyon szépeket sütötteket. Azok a kiflik szivesen beleharapnék. A kenyerek is nagyon tetszenek.
Sütöttem a maradék öregtésztával graham lisztes kenyeret jól sikerült, majd küldök fotót. Ma sütök még kalácsot.Margitka! Most már a munkahelyemről is elengednek tudok menni a találkozóra, ha csak valami katasztrófa nem jön közbe.
Régen, amikor még épp csak megkaptam a fényképzős telefonomat, akkor a családom kicsit bolondnak nézett, amint rohangálok a konyha és a szobai számítógép között egy telefonnal. Tegnap éjjel már egyedül voltam, amikor a fényképezőgép mellé még a centit is vittem magammal, de azt hiszem jobb is
Otthonka, azért majd máskor is mérek neked
A rozskenyeremnek ez a variációja is nagyon finom lett. Most ettem belőle, olyan puha, amit ki se nézne az ember egy ilyen szerkezetű kenyérből.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Te jó Ég, Margitka, meddig lehet ezt még fokozni??? Csodaművekkel jössz, mi meg áhítunk már egy igazi lágy kenyérkét magunknak... Nagyon csinos kenyereket sütöttél megint!!
MARGITOM, otthon a BAKOba lehet kapni vanilia rudat? Itt 1db jool kiszaradt csoroget arulnak markasat""! Azelott szep puhat frisset lehetett kapni 2-ot ezert az arert.A Soregi oldalon neztem egy kis zacsisok , lehet vagy 10 benne.Draga otthon?? Ezt csak kivancsisagbol kerdezem, mert kivancsi vagyok otthon mennyit kernek el igy erte. KOSZIKE!
Nagyon sajnálom, hogy így kifogtátok a vihart, remélem azért komolyabb kár nem ért titeket. Ez ért el hozzátok:
Elnézést kérek azoktól, akiket ez a téma nem annyira érdekel. Én kb 1 éve kezdtem nézelődni az időjárással foglalkozó oldalakon és engem megfogott. Most már csak, ha valami komolyabb esemény várható, akkor szoktam kicsit intenzívebben olvasgatni a témában. Ígérem, csak ritkán hozok majd ilyesmit Üdv, Margit
A kalács tésztát ezentúl akkor lágyabbra gyúrom.Eddíg olyan kemény volt majdnem,mint a kenyerem..
A kifliket mindíg kör alakú tésztából vágom,8 részre.A leg kisebb csücskét megfogom,és a másik végét tekerem,de a csücsők kicsit nyúlik utána.És a lényeg,-hogy a csücsök alulra kerüljön,mert különben felpöndörödik sülés közben.Próbáljátok meg úgy letenni a tepsire,hogy a két végét mikor behajlítjátok,(kipróbálni),melyik oldalon adja ki magát szebben.Hajlítás lefelé,majd felfelé,(ahogy jobb) mert nem mindegy...Kicsit bonyolultul írtam,de talán érthető...
Bau! Ezek a kiflik valami csodaszépek! Én még sosem tudtam ennyire pontosan szépen feltekerni a kifliket. Nagy vagy már kifli sütésben! Ügyes vagy! Nelly
A kalácstésztát kinyújtom, tekerem és így fonom. Én is kínlódni szoktam, ha nem elég lágy a tészta. Ha lágy akkor viszont ragad , ha túl lágy akkor még el is terülhet, ha forma nélkül sül.
Egy egész picit csináld lágyabbra, akkor könnyebb lesz vele dolgozni. Sok sikert hozzá, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit