Ha szeretitek a kínai kaját,akkor itt egy kis kóstoló.Édes-savanyú hús rizzsel.Én imádom,főleg ha még jó csípős is!Most nem kellett sütnöm,hát egy gyors kaját akartam csinálni.Pont ez a jó benne,hogy a rizzsel együtt 20 perc az egész!
Ebben a sorrendben teszem bele a gépbe (nekem egykaros gépem van, kb. 75 dkg-os kenyeret süt) dagasztom, megszórom magocskákkal (napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag), formázom, megvágom, zacsiba teszem, ott még kel kb. 1 órát, aztán 170 fokos sütőben (gáz) pirosra sütöm. Rögtön ki kell venni a zacsiból!! Ha kicsit ragadós, amikor dagasztod, meg kell szórni egy-két csipet liszttel. Nekem ez nagyon bejött! Remélem, ha kipróbálod, neked is! :-))))))
Kartika: igen, legközelebb én is azt fogok beletenni, csak azt előbb lőnöm kell vhonnan. Gondolom az nem megy szét a tésztában, hanem úgy viselkedik, mint egy jólnevelt mazsola a kalácsban. :)
Angi, ja én aszalt paradicsomot szoktam bele tenni, azért más. gratulálok hozzá és mindenkinek aki szépeket sütött, Szokimoki, Jégkása, Superkeri, és mindenki akit kihagytam. tényleg megyek. üdv.üdv.
Kartika: nem, nem látszanak a paradicsomok, mert ez olajban eltett pari volt, ami szinte kenhető. A fotón picit sárgásabb foltok vannak, sztem ott vannak a paradicsomok :)
Azért bosszant, hogy bent felejtettem, mert csupa tönköly lisztből volt az egész. Az pedig nem a legolcsóbb liszt. Na mindegy több is veszett Mohácsnál.
Most kel a nyanyás kenyerem egy adag még volt és mindjárt összeállítok egy újabb adagot. Ma este enyém az unoka.
Angi apró kis "piszkok" vannak a kenyeredbe!!!(he-he). Jól néz ki.
Margitka, köszönöm a tanácsot, én sem értem miért lett ilyen. A belseje finom, egy kicsit tömör, nem éreztem hogy sokáig kellt volna, és nem volt meleg a lakásban. (én majd megfagytam) szóval nem értem. Remélem azért a következő magasabb lett. (előzőek is azok voltak)
köszönöm a perec receptet, igyekszem többféle finomat csinálni holnapra. Mikor tőlem elmennek a gyerekeim folytatodik a buli a fiaméknál a barátok ott ünneplik a lányomat még oda is sütögetek. (tegnap éjjel is fél1 dolgoztam, de melót) Nem bánom, örülök hogy itthon a lányom! mindenkinek jó hétvégét kívánok, süssetek szépeket, majd vasárnap este ha még bírom magam akkor benézek elolvasni titeket.
Ma i kenyerem: Limara féle tk öregkenyér, tönkölyliszt helyett grahammal, joghurt helyett paradicsomszósszal, aszalt paradicsommal, parmezánnal és bazsalikommal fűszerezve:
Kartika! Én is a Margitka recije alapján szoktam ezt a oerecet megsütni amit Jégkása is, próbáld ki. Nagyon finom.
Jégkása! megsütöttem a recepted alapján a vajas pogit! nagyon finom lett. Igaz, én tettem bele cukrot is, mert direkt édes pogit akartam, de nagyon jó kis állagú pogi lett belőle! köszi a recit!
AAAaaa! Micsoda szepeket sutogettetek. Nekikene allni a hetvegen nekem is ujra kenyeret sutnom. A hajtovanyom jol sikerult, de megint eldolt legtobbje.Pedig szelesebb "alapra"vagtam. Irgum-burgum! De nagyon finomak lettek.Egy kicsit megint valtoztattam benne.A 6dl tejbol 4dl-t tettem bele , a kimaradt 2dl-ert 2dl tejfollel potoltam.Minden folyadeknak szamito reszt felmelegitettem mikroba igy gyorsabban kelt.A tesztaba meg fuszereket es szaritott paradicsom db-okat raktam.Parmezan+ fiatal sajtis toltelek volt benne. Hetvegere vmi almas dolgot kene "gyartani".Szombaton zsibibe megyek . /bolhapiac/Lanyok a kiralyno szulinapi zsbijebe 1 euroert vettem egy arany nyaklancot pici szivvel. Az illeto nemigen erthetett a femekhez, En egybol kiszurom az ilyet. En meg nemvilagositottam "fel. A lanykam jart jol.Itt tovabbra is szakad.Majd 2 hete ez a franya fejfajas visszajott.Fogy a gyogyszer rendesen. Megkell keresnem ujra a fizikosomat. JEGKASA hogy ez nem jutott eszembe hogy a hajtovanyt edesen is keszithetem!!?? Ugyes vagy!
No, elbucsuzok, mert fellottek a pizsit.Reggel dolgozom.Almodjatok TI is szepeket es finom recepteket. Jo ejt mindenkinek!
Kérdezte Kartika, hogy mi lehetett a gond ezzel a kenyérrel.
Szerintem túlmelegedhetett a tészta, talán a 20 perces második dagasztás alatt. Mivel csak nagyon megkelt képet látok, korábbit nem, így teljesen nem vagyok benne biztos, még lehet az is, hogy csak simán túlkelt egy kicsit. (Bár a bevágások mintha nyíltak, kitöltődtek volna még a sülés alatt, ez pedig nem erre utal.)
A következő biztos megint jobban fog sikerülni, üdv, Margit
Szuperkeri, Wbora! Isteni volt a mentás kalács, illata, ize! jó hogy irtatok róla, a hétvégén lehet hogy csinálok is egyet! Volt amikor tettem bele apróra vágott mentalevelet, mivel a mentaport jól elkeveri a gép és isteni ezért azt használtam friss hiján. br>mindenki szépeket sütött megint. Gratulálok. Holnap nem biztos hogy tudok jönni, mert telek és a lányom szülinapja. Jönnek vendégségbe, sütés-főzés (csak jó idő legyen) majd jelentkezem, jó hétvégét mindenkinek, jó sütést-főzést.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit