E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.05.11. 18:09 - #19815

Szép hétvégét mindenkinek!

Ha szeretitek a kínai kaját,akkor itt egy kis kóstoló.Édes-savanyú hús rizzsel.Én imádom,főleg ha még jó csípős is!Most nem kellett sütnöm,hát egy gyors kaját akartam csinálni.Pont ez a jó benne,hogy a rizzsel együtt 20 perc az egész!

knai-rizzselkis.jpg


ILDIKO Előzmény | 2007.05.11. 17:24 - #19814

Sörös kenyér - Kisbence
  2005.09.09. 21:22


Sörös kenyérke Kisbence recije:

  • 1 EK olaj
  • 1 EK ecet
  • 1,7-2 dl sör!
  • 1-1,2 dl langyos víz
  • 40-45 dkg BL 80 liszt
  • 10-15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 1,5 kismérő só
  • 3/4 nagymérő cukor
  • 1-1,2 dkg élesztő

Ebben a sorrendben teszem bele a gépbe (nekem egykaros gépem van, kb. 75 dkg-os kenyeret süt) dagasztom, megszórom magocskákkal (napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag), formázom, megvágom, zacsiba teszem, ott még kel kb. 1 órát, aztán 170 fokos sütőben (gáz) pirosra sütöm. Rögtön ki kell venni a zacsiból!! Ha kicsit ragadós, amikor dagasztod, meg kell szórni egy-két csipet liszttel. Nekem ez nagyon bejött! Remélem, ha kipróbálod, neked is! :-))))))

Magos kenyér


Angi7711 Előzmény | 2007.05.11. 15:52 - #19813

Kartika: igen, legközelebb én is azt fogok beletenni, csak azt előbb lőnöm kell vhonnan. Gondolom az nem megy szét a tésztában, hanem úgy viselkedik, mint egy jólnevelt mazsola a kalácsban. :)

Kartika Előzmény | 2007.05.11. 15:46 - #19812

Angi, ja én aszalt paradicsomot szoktam bele tenni, azért más. gratulálok hozzá és mindenkinek aki szépeket sütött, Szokimoki, Jégkása, Superkeri, és mindenki akit kihagytam. tényleg megyek. üdv.üdv.

Angi7711 Előzmény | 2007.05.11. 15:45 - #19811

bezsa: köszi :) tudom, én piszkítottam bele

Angi7711 Előzmény | 2007.05.11. 15:42 - #19810

Kartika: nem, nem látszanak a paradicsomok, mert ez olajban eltett pari volt, ami szinte kenhető. A fotón picit sárgásabb foltok vannak, sztem ott vannak a paradicsomok :)

bezsa Előzmény | 2007.05.11. 15:40 - #19809

Azért bosszant, hogy bent felejtettem, mert csupa tönköly lisztből volt az egész. Az pedig nem a legolcsóbb liszt. Na mindegy több is veszett Mohácsnál. Most kel a nyanyás kenyerem egy adag még volt és mindjárt összeállítok egy újabb adagot. Ma este enyém az unoka. Angi apró kis "piszkok" vannak a kenyeredbe!!!(he-he). Jól néz ki.

Kartika Előzmény | 2007.05.11. 15:38 - #19808

Köszönöm Angi, de nem látszanak benne a paradicsomok???

Angi7711 Előzmény | 2007.05.11. 15:27 - #19807

Megvágva: 29920411

Kartika Előzmény | 2007.05.11. 15:24 - #19806

Margitka, köszönöm a tanácsot, én sem értem miért lett ilyen. A belseje finom, egy kicsit tömör, nem éreztem hogy sokáig kellt volna, és nem volt meleg a lakásban. (én majd megfagytam) szóval nem értem. Remélem azért a következő magasabb lett. (előzőek is azok voltak)

köszönöm a perec receptet, igyekszem többféle finomat csinálni holnapra. Mikor tőlem elmennek a gyerekeim folytatodik a buli a fiaméknál a barátok ott ünneplik a lányomat még oda is sütögetek. (tegnap éjjel is fél1 dolgoztam, de melót) Nem bánom, örülök hogy itthon a lányom!
mindenkinek jó hétvégét kívánok, süssetek szépeket, majd vasárnap este ha még bírom magam akkor benézek elolvasni titeket.

Kartika Előzmény | 2007.05.11. 15:16 - #19805

Angi csodaszép a kenyered! majd mutasd meg belülről is. kösz

Angi7711 Előzmény | 2007.05.11. 15:13 - #19804

Ma i kenyerem: Limara féle tk öregkenyér, tönkölyliszt helyett grahammal, joghurt helyett paradicsomszósszal, aszalt paradicsommal, parmezánnal és bazsalikommal fűszerezve: 29919893

szokimoki Előzmény | 2007.05.11. 11:17 - #19803

oerecet=perecet

szokimoki Előzmény | 2007.05.11. 11:15 - #19802

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépeket sütöttetek! Ügyik vagytok!

Kartika! Én is a Margitka recije alapján szoktam ezt a oerecet megsütni amit Jégkása is, próbáld ki. Nagyon finom.

Jégkása! megsütöttem a recepted alapján a vajas pogit! nagyon finom lett. Igaz, én tettem bele cukrot is, mert direkt édes pogit akartam, de nagyon jó kis állagú pogi lett belőle! köszi a recit!


EmMargit Előzmény | 2007.05.10. 22:12 - #19801

Sziasztok!
 
Superkeri is küldött képet a rozsos cipóról és a töltött kifliről. Nagyon guszta lett
 
                    Rozsos, öregtésztás cipó és töltött kifli
Nagyon örülök, Superkeri ennek a a sikernek, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.10. 22:07 - #19800

AAAaaa! Micsoda szepeket sutogettetek. Nekikene allni a hetvegen nekem is ujra kenyeret sutnom. A hajtovanyom jol sikerult, de megint eldolt legtobbje.Pedig szelesebb "alapra"vagtam. Irgum-burgum! De nagyon finomak lettek.Egy kicsit megint valtoztattam benne.A 6dl tejbol 4dl-t tettem bele , a kimaradt 2dl-ert 2dl tejfollel potoltam.Minden folyadeknak szamito reszt felmelegitettem mikroba igy gyorsabban kelt.A tesztaba meg fuszereket es szaritott paradicsom db-okat raktam.Parmezan+ fiatal sajtis toltelek volt benne. Hetvegere vmi almas dolgot kene "gyartani".Szombaton zsibibe megyek . /bolhapiac/Lanyok a kiralyno szulinapi zsbijebe 1 euroert vettem egy arany nyaklancot pici szivvel. Az illeto nemigen erthetett a femekhez, En egybol kiszurom az ilyet. En meg nemvilagositottam "fel. A lanykam jart jol.Itt tovabbra is szakad.Majd 2 hete ez a franya fejfajas visszajott.Fogy a gyogyszer rendesen. Megkell keresnem ujra a fizikosomat.  JEGKASA hogy ez nem jutott eszembe hogy a hajtovanyt edesen is keszithetem!!?? Ugyes vagy!

No, elbucsuzok, mert fellottek a pizsit.Reggel dolgozom.Almodjatok TI is szepeket es finom recepteket. Jo ejt mindenkinek!


jegkasa Előzmény | 2007.05.10. 21:43 - #19799

Kartika!
 
Margitka Perec recijét sütöm, mindig hamar elfogy ezt most kiegészítettem 20 dkg öregtésztával.Perec
 
Jégkása

EmMargit Előzmény | 2007.05.10. 21:39 - #19798

Sziasztok!
 
Kartika képeit is meghoztam:
 
   
 
Kérdezte Kartika, hogy mi lehetett a gond ezzel a kenyérrel.
Szerintem túlmelegedhetett a tészta, talán a 20 perces második dagasztás alatt. Mivel csak nagyon megkelt képet látok, korábbit nem, így teljesen nem vagyok benne biztos, még lehet az is, hogy csak simán túlkelt egy kicsit. (Bár a bevágások mintha nyíltak, kitöltődtek volna még a sülés alatt, ez pedig nem erre utal.)
 
A következő biztos megint jobban fog sikerülni, üdv, Margit
 
 

Kartika Előzmény | 2007.05.10. 21:36 - #19797

Jégkása szépek a sütéseid, a perec milyen? recije van?

Kartika Előzmény | 2007.05.10. 21:35 - #19796

Szuperkeri, Wbora! Isteni volt a mentás kalács, illata, ize! jó hogy irtatok róla, a hétvégén lehet hogy csinálok is egyet! Volt amikor tettem bele apróra vágott mentalevelet, mivel a mentaport jól elkeveri a gép és isteni ezért azt használtam friss hiján.
br>mindenki szépeket sütött megint. Gratulálok. Holnap nem biztos hogy tudok jönni, mert telek és a lányom szülinapja. Jönnek vendégségbe, sütés-főzés (csak jó idő legyen) majd jelentkezem, jó hétvégét mindenkinek, jó sütést-főzést.

[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU