E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.05.06. 19:09 - #19595

Limara én is egyszer dagasztom és aztán 20 perc kelés, aztán kézzel átgyúrom egy kicsit és utána kb. 1 óra kelesztés. Aztán hideg sütőben indítom a sütést.Eddig bevált. Mennyiféle módszer van. Az a lényeg, hogy sikerül mindenkinek.

ILDIKO Előzmény | 2007.05.06. 19:08 - #19594

Bau, johogy elobb hoztad, ezt is megkostoltam...

De most tenyleg! Nagyon szep a Tied is.       

Lanyok majd megkerem az itteni bandat hogy rakjak fel az elmaradt fotoimat haaad hizzak en is.hihivicceltem!!!                                 


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:06 - #19593

Szia Bezsa!
 
Elsőre szerintem felesleges "kifulladásig" dolgoztatni az élesztőt. Ha valami miatt nagyon lassan kel a tészta, akkor talán szükséges egy kicsit hosszabb ideig keleszteni, de általában nicsen rá szükség. Ha szépen, szemmel léthatóan kezd kelni a tészta - mondjuk duplájára megkel - akkor nyugodtan lehet már másodjára dagasztani. A második kelesztés pedig annyi idő, amíg kellően megkel a tészta, ez ugye sok mindentől függ, de mindenképpen jóval hosszabb, mint az első volt.
Én így csinálom és nekem bevált eddig mindenféle tésztánál. Üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.05.06. 19:05 - #19592

Bezsa! Ez azért van, mert én és még néhányan csak 1x 20 percig dagasztunk gépben, utána rögtön jön a hosszabb kelesztés, majd gyengéd ellapogatás után formázás és második kelsztés.

bau Előzmény | 2007.05.06. 19:02 - #19591

Margitka! Gyorsan kiszaladtam,és megvágtam a kenyeret...

Nagyon finom,nagyon puha,és jó szaftos is.  Tettem bele egy ici-pici élesztőt is,de talán csak fél deka lehetett.Éppen csak,hogy legyen benne valami.

nyanysTk.jpg

Azért egy 5 perccel tovább süthettem volna!8|

Bezsa!Azelőtt én sem hagytam tovább kelni a tésztát,de rájöttem,hogy szebb így!Most amikor "ejtene " a gép,akkor kikapcsolom,és hagyom tovább kelni,majd kiveszem és formázom,utána a tepsiben kelesztem szükség szerint.Nagyon függ a konyha hőmérsékletétől,hogy meddíg kelesztem még.Ez a mai kenyerem,hideg konyhában,hideg sütőben kelt,és hatalmas lett.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/nyanystk.jpg


ILDIKO Előzmény | 2007.05.06. 18:54 - #19590

Sziasztok!

Nagyon szepeket sutogettetek! Superkeri kerdezi: Lehet-e fokozni? Lehet NALAM, mert mind megkajaltam! Olyan szepek voltak a kepek, s a sutmenyek, igy hat menteni"" kellett kerem amig elnem kesem. No, ez is 1 vers.

Iriszi, a lanyoknak is mondtam le a kalappal, de Nalad /ez a torta/ meg a hozentrogeros gatyam sem marad fent! hihihi. Nagyon szeplett a tortad! Gratula. Hianyoltam is a multkor mar hogy nem... A palacsinti tejfolos ontethez ha lehet ne rakj legkozelebb darat, mert amint latod besuriti, de nagyon. Igy is bizti fincsi. A tejfol a sutes kozben igy is veszit folyadekot, s ezert amolyan kocsonyas lesz. Probald ki legkozelebb ugy./Ps: jo minosegu tejfol surubb./

Kuldjel mar 1 szelettel legyszi! Felraknad a receptjet?? koszi!


bezsa Előzmény | 2007.05.06. 18:50 - #19589

Margtka!

Most már nem először olvasom, hogy van aki első kelesztésnek is egy órát hagyja a kenyeret. Én 20 percig szoktam hagyni és a második kelesztés lesz kb. egy óra. Hogy van ez?


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 18:49 - #19588

Sziasztok!
 
Íriszi, ez a torta gyönyörű, köszönjük szépen.
 
Bezsa! Gratulálok a barátnődnek.
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 18:43 - #19587

Szia Bau!
 
Igen az szokta az ilyesmi kirepedést okozni. Kár, hogy nincs megvágott képed, az is segítene megítélni. A folyadék nagyjából szerinem rendben volt a tésztában, élesztőt nem írtál, az 1 órás kelesztés nem minden esetben elég, tudod, sok dologtól függ. (Hideg sütő, mennyi élesztő, estleg hideg tészta, stb.) Üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.05.06. 18:42 - #19586

 Jutka első nyanyása

Ma ketten is debütáltak nyanyásból. Superkeri és a barátnőm

Itt hozom az első nyanyás kenyeréről a képet.


superkeri Előzmény | 2007.05.06. 18:34 - #19585

    Margitka! Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar hoztad a képeket!!

  Lányok! Köszönöm, köszönöm a sok segítséget, bíztatást. valóban nagyon örülök a kenyérkémnek .

Úgy látom, ma Mindenki remekelt, kitett magáért, a családért


otthonka Előzmény | 2007.05.06. 18:32 - #19584

Superkeri! Előttem már mindent leirtak,fokozni nem is lehet,én is szeretettel gratulálok! Nelly valamitől homályos a szemem!Nagyon szépeket irtál,megható.Annál is inkább,mert ma reggel a férjem a kislányommal a karján átadott nekem egy csokrot,az első igazi Anyák napi virágomat,Nagyon szép pillanat volt,ezekért érdemes élni,ha néha cudarul bánik is velünk a Teremtő.Azt mondjá k,csak annak tesz a vállára terhet,aki képes azt hordani.Kivánom mindannyiunknak,legyünk rá képesek nap mint nap! Üdv.:Otthonka.

bau Előzmény | 2007.05.06. 18:31 - #19583

Majorkaj!

Örülök,hogy kipróbáltad,eddíg csupa jó visszajelzést kaptam!Szerintem is nagyon laktató!

 


majorkaj Előzmény | 2007.05.06. 18:30 - #19582

Bau ! Köszönöm a töltöt zsömi ötlete, nagyon fincsit ebédeltünk belőle.

bau Előzmény | 2007.05.06. 18:29 - #19581

Margitka!

Azt írtad,hogy az alulkeltség okozza a kirepedést!

Leírom,hogy hogyan készült a nyanyásom...

3 nappal ezelőtt volt hűtőslángosom,annak a maradéka lett a "nyanya"

3dl langyos vízzel kevertem be az 50 dkg lisztet,de kellett hozzá még 2 kanálnyi liszt. Volt benne burg.pehely,és aszkorbin,meg só,cukor...Ezt dagasztotta a gép 20 percig,majd kelesztettem egy órát.ekkor formáztam,és újból kelt egy órát.Kezdett rogyadozni a tészta,(olyan mint mikor túl kel),-ezért indítottam el a sütőt!(ja,-és a hideg sütőben volt kelesztve).Gondolod,hogy kevés volt neki?:?


majorkaj Előzmény | 2007.05.06. 18:28 - #19580

Superkeri ! Gratulálok a nyanyás kenyeredhez és kiflidhez. Nagyon ügyes vagy és egyáltalán nem kezdő cserepek vannak a kenyéren. Ez már igazán profi sütögetés.

A többi kis pékecske is nagyon szépeket alkotott már emgint, név nélkül írom most, mert kivétel nélkül minden szépséges.

Ma ebédre elkészítettem a Bau féle töltött zsömit. Nagyon fincsi és igen laktató lett. De én szégyen szemre vettem hozzá a zsömléket. Még maradt egy kicsi vacsira is.


bezsa Előzmény | 2007.05.06. 18:25 - #19579

Lányok nem tudom a képek nézegetése nem hizlal?

Dagasztódik a második nyanyásom, mert nekünk már alig van. Ez most friss nyanyás még nem volt a hütőben.

Nelly a nyanyám már a legutolsó adag volt és kicsit vénecske ezért is melegítettem a vízzel.

 


iriszi Előzmény | 2007.05.06. 18:25 - #19578

2007 május 016.jpgtúros palacsinta.Történet édes tejfölt akartam rátenni,de elég hig volt gondoltam kiprobálom amiit Ildiko irt griz a turóba.Ha abba jó tejfölbe is jó lesz.Beraktam a sütöbe és mire kivettem tejbegrizz lett a tetején.

iriszi Előzmény | 2007.05.06. 18:22 - #19577

2007 május 015.jpg  Ezzel a tortával kívánok minden kedves anyukának,mamának,dédinek Boldog Anyák Napját!

Limara Előzmény | 2007.05.06. 18:21 - #19576

Superkeri!
 
Ez a kenyér profi, nagyon ügyes vagy, gratulálok! Csoda szép lett minden!

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU