E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 23:42 - #19517

Sziasztok!
 
Meghoztam Kartika képeit, írt is hozzá:
 "
  1. kép sonkás kifli egy kis teljes kiőrlésű liszttel. De nem kellt meg eléggé. A storija az volt, hogy előző nap csináltam 6 db-ot, azok szépen megkeltek. A maradékot betettem a hűtőbe (azt hittem mint az nyanya úgy fog viselkedni) de ezek már nem keltek meg szépen és sürűek lettek.
  2. márványos kalács és kuglof, nagyon finomak lettek
  3. itt van az a kenyér, amiről irtam a neten, hogy nagyon nagy lett, nem gondoltam volna, elnyomta a jénay tetejét és úgy sült meg. Látszik ahogy elcsúszott (egyébként szép magas lett volna) jó izű nyanyás soklisztes volt. "
 
 
Köszönöm a képeket Kartika. A kenyered (is) csuda szép lett az még mindig nagyon tetszik, hogy felemelte a jénai tetejét a sülő tészta. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 23:22 - #19516

Szia Bau!
 
Akkor most visszategyük a neved mellé a képtárad címét?
 
A birsalmasajtot gyerekkoromban az apukám csinálta, emlékszem milyen jó illat volt mindig a szekrényben, ahol tartották. Üdv, Margit
 
 

bau Előzmény | 2007.05.05. 23:16 - #19515

Mivel,hogy nem beszélek angolul,eléggé nehezen igazodok ki a photobucketten.Sajnos gyakran változtatnak a feltöltésen,és a formátumokon is! Épp elég azon kiigazodni.Privát részt még nem tudtam beállítani....

A tócsni szerintem akkor jó,ha közepesen vastag a reszelt szál..Ha túl vastag,kemény lesz mire megsül,ha vékony,akkor pépes lesz.

A birsalma sajt,-pedig így készül.

 Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A "kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból. Forró vízben puhára kell főzni, majd a leszűrt gyümölcsöt össze kell törni (mintha burgonyapürét készítenénk). Az összetört birset addig főzzük, míg kavargatás közben a lábas alját meg nem látjuk. Minden kg tört gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt.
Ha kész, akkor tetszés szerinti formába öntjük, de sietni kell, mert nagyon gyorsan alvad. Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót vagy mazsolát. Ha megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk 2-3 hétig. Ha kész, fogyasztásig celofánba csomagolva tároljuk.


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 23:13 - #19514

Ildikó köszönöm, szivesen adnék egy harapást belőle.

Batka Előzmény | 2007.05.05. 23:07 - #19513

Bau, köszi! Megtaláltam - elég hamar rájön az ember, meddig kell visszatörölni, hogy elé táruljon az összes finomság, amit készítettél :-) Lehet, hogy ki fogsz nevetni, de a tócsnit kerestem, hogy meglessem, milyen vastagok/vékonyak a krumpliszálak. De ha már ott jártam, találtam még valamit: egyszer leírhatnád, te hogyan készíted a birsalmasajtot.

Így már érthető, bár én régebben is csak a "kaja" feliratú mappát láttam - a photobucketen is biztos lehet privát (jelszavas) egységeket létrehozni, ezért is furcsálltam a döntésedet.

zsofi Előzmény | 2007.05.05. 22:56 - #19512

Sziasztok!

Bocsánat, hogy régen jelentkeztem, de azért sűrűn olvaslak Benneteket. Gyönyörű kenyereket sütöttetek valamennyien, gratulálok!!!!

Gabye! Ez a túrótorta az én receptem és nálunk nagy kedvenc! A lányom mindig ilyet kér, ha módja van rá. A tésztát nem kell elősütni, pont úgy kell elkészíteni, ahogy a receptben írtam. Gyúrt tészta a forma aljába és rá a töltelék, ami ekkor még folyós, de ezt a receptben fel is tüntettem, mert amikor először sütöttem én is megijedtem, hogy elrontottam valamit. Utána elég sokáig kell sütni, kb. egy órát, amíg a töltelék már nem lötyög, de ezt is írtam a receptben. Majd a végén a cukorral felvert tojásfehérjével a tetején még kb. 10 perc sütés. Én akkor szoktam levenni róla a karimát, amikor már kihűlt és még soha nem esett szét és nagyon szép szokott lenni. Nem tudtam kinagyítani a képeidet, így igazából nem látom, a tied milye lett. A jövő hét végén lesz a kisfiam szülinapja, így én is megsütöm ismét ezt a tortát és küldök róla fotókat Margitkának. Remélem, a fenntartásaid ellenére ízleni fog a családnak!!!

Üdv Mindenkinek! Zsófi


bau Előzmény | 2007.05.05. 22:55 - #19511

Sziasztok!

Batka...-látom kerestél!

"Meg akartam kukkantani egy régebbi kaját"

Nagyon szívesen megmutatom,ha elmondod melyik az!

A képtáram címét azért kértem töröltetni,mert családi képeim is voltak benne!Gondolom ez érthető...:?Azóta már kivettem belőle.


EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 22:38 - #19510

Sziasztok!
 
Kicsit írogatok, amíg várom, hogy a kenyerem keljen. Immár majdnem két órája keleget, most már azért látszik rajta valami.
Azon méláztam, hogy tulajdonképpen oly mindegy, hogy ennyi idő alatt kivárjuk míg az élesztőgombák elszaporodnak a tésztában és meg tud rendesen kelni, vagy ugyanezt a mennyiséget a kicsi sárga csomagból belerakjuk az elején. (Sajnos ez Bezsának nem jó hír, ha tényleg szigorú diétán van a fia.) Nem vagyok a türelem mintaképe, azt hiszem - ha csak valami csodaszerkezetű kenyér nem születik ebből a kísérletből - akkor nem fogom erőltetni ezt a vonalat. Még legalább 2 órára szüksége lesz a tésztának, ahogy elnézem milyen tempóban dolgozik, ezt nem igazán nekem találták ki.
Amin még elfilózgattam, hogy valami masszív rozsos kenyeret lehetne kipróbálni ezzel a nyanyussal.  Olyasmit, mint Kenyérke rozsos kenyerei, tehát ami liszt belekerül, az csak rozsliszt és mellé a BL 80-as nyanyus, nagyobb mennyiségben. Akár, mint a mostani kenyerem arányai, 40 rozsliszthez 40 öregtészta. Hogy élesztővel-e vagy sem, azt még nem álmodtam meg, de inkább az első variációra hajlom. Elképzelhetőnek tartom, hogy jó állagú rozsos kenyeret lehetne így sütni. Ki fogom próbálni, csak kisebb mennyiséggel, mert a kosztosaim azt nem eszik meg.
 
Na megyek, meglesem megint a tésztát, hátha igaz a mondás és a gazda szemétől is hízik a "jószág"  Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 22:17 - #19509

Sziasztok!
 
Superkeri küldött a kertesbe szép képeket, majd nézzétek meg. Ide is kaptunk egy képet, a mai sütés "maradékáról". Hmmm, milyen lehetett, amikor még nem maradék volt X
 
          mai maradék
 
Köszönöm a képeket Superkeri, üdvd, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 22:03 - #19508

GABYE, ha maskor neked is tul folyos lenne a turo toltelek, akkor krverhetsz hozza 1, de max.2 ek buzadarat. Az itteni turok csapni valok, mar olyatten hogy nagyon folyekonyak.Ezert tejfolt mar nemis tudok hozza adni, es a tojas adagolassal is vigyaznom kell . No, en ezert adok hozza darat.

KARTIKA, sajnos tul tavoli fotokat vettel ill hoztad ide fel. hihi Tudod maskent beleharaptam volna am!! Nagyon gusztak! Gratula.


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:42 - #19507

Jaj bocsánat, nem egymás mellé akartam, az amúgy is nagy képet! segítsetek! (ma a technika nincs mellettem) Bocs, bocs

Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:42 - #19506

Ma ezt a két sütit csináltam, egy turótorta és egy csokis belül csokilencsés piskotarud. Ma ünnepltük a férjem szülinapját, és rém boldog voltam, mert mindkét gyermekem itt volt, a "kislányom" is a világ végéről! (hosszú idő óta ez volt egyik legszebb napom, ha nem rontja el a fénykép dolog)

 
 

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:36 - #19505

Wbora!
 
A 100 perc nekem is soknak tűnik.
Elsőre nem hagytam túl sokáig kelni a tésztát, mondjuk fél óra lehetett. Nem is kelt nagyon nagyra, talán szűken a duplájára. Ezt éppen csak összeforgattattam a géppel gombóccá és nem is formáztam a kenyeret, hanem az üstből a lisztezett tenyeremre borítottam. Olyn gyönyörű "selyemgombóc" volt, hogy nem akartam semmit törni rajta. Így tettem a jénaiba, nem is lett egészen egyenletes a formája , de nem baj. Most 120 percre állítottam be a sütő óráját, de szerintem ez kevés lesz. Fél óra telt el, de nem sok minden történt még.
 
Na majd jelentkezem, remélem lesz valami értékelhető kenyér belőle. Üdv, Margit

Gabye Előzmény | 2007.05.05. 21:36 - #19504

Gratulálok Mindenkinek a sok szép kenyérhez!!!

Én meghoztam a fura túrótortáról a képeket..Hát először nem sok jót néztem ki belőle..Linzertészta, rá a teljesen folyékony lötty..Aztán be a sütőbe..Ott lassan megsülni látszott, de azért kicsit be voltam sz-va, mikor levenni készültem róla a tortaformát..szerencsére nem esett szét..Remélem ízre is finom lesz!!

..Itt még lötyög..

..Megsült, rajta hab..

..Levetkőztetve...A felesleget leszedtem az oldaláról, az ízét meg megtudjuk holnap...


bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:28 - #19503

Wbora az első kelés 100 perc?

wbora Előzmény | 2007.05.05. 21:23 - #19502

Az az érdekes, hogy nekem nem volt sokkal hosszabb így sem a kelés, mármint a második, mert az első ugy 100 perc. Amikor kiszedtema konyharuhát mellőle, próbált elterülni, elég gyorsan be kellett mellé raknom a támasztékot. Pedig az első dagasztáskor eléggé szenvedett a gép, mert egy kis folyadékot visszatartottam. Az ízről én már csak holnap számolok be, mert ilyenkor már nem eszem kenyeret.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:20 - #19501

Wbora jól néz ki ez a kenyér. Most megállom, hogy ne harapjak bele.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:17 - #19500

Limara 2.5 óráig. Tovább nem mertem hagyni, de talán még egy kicsit lehetett volna. Így is nagyon jó lett.

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:16 - #19499

Szia Wbora!
 
Tényleg jól néz ki megvágva is a kenyered. A Skanzenes is ilyesmi szerkezetű volt. Kicsit szorosabb, apró lyukacsos és vastag héjú. Mondjuk ez utóbbi nem tudom, hogy nem a kemencéban sütéstől volt-e olyan.
Nekem is lassan keleget a tésztám, már másodjára. Kicsit lágynak tűnik, lehet, hogy nem lesz nagyon magas, de majd meglátjuk. Még rengeteg ideje van hátra a kelésből.
 
Gratulálok üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:11 - #19498

Sziasztok!
 
Bezsa! Köszönöm, aranyos vagy 256.gif
 
Batka! Kíváncsi vagyok, ha jutsz valamire, megkérlek írjál róla.  A százalék elég fontos és azt hiszem a 10 már határeset. Sajnos nem emlékszem pontosan és most nincs is időm visszakeresni.
 
Nagyon örülök, hogy a nyanyus ilyen népszerű és főleg sikeres lett mindenkinél. A legnagyobb öröm nekem, látni ezt a rengeteg szépséges kenyeret és olvasgatni, hogy minden családban örömet okoz sok-sok embernek. Ez nagyon jó, nem is hiszitek el, hogy mennyire nagyon-nagyon örülök froehlich316.gif
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
 
 

[Későbbi] [19757-19738] [19737-19718] [19717-19698] [19697-19678] [19677-19658] [19657-19638] [19637-19618] [19617-19598] [19597-19578] [19577-19558] [19557-19538] [19537-19518] [19517-19498] [19497-19478] [19477-19458] [19457-19438] [19437-19418] [19417-19398] [19397-19378] [19377-19358] [19357-19338] [19337-19318] [19317-19298] [19297-19278] [19277-19258] [19257-19238] [19237-19218] [19217-19198] [19197-19178] [19177-19158] [19157-19138] [19137-19118] [19117-19098] [19097-19078] [19077-19058] [19057-19038] [19037-19018] [19017-18998] [18997-18978] [18977-18958] [18957-18938] [18937-18918] [18917-18898] [18897-18878] [18877-18858] [18857-18838] [18837-18818] [18817-18798] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség