A mai termés: szokásos kalácstésztám, fele hármasfonásba fonva, fele kinyújtva és feltekerve, 10 db-ba vágva, muffinformában sütve, és persze az elmaradhatatlan Limara féle kifli, öregtésztával, óriáskiflinek, amarántmaggal:
Nagyon szép napot kívánunk Nekde, Szokimoki neved napján!
"Isten éltessen sokáig, míg a tenger ki nem szárad bokáig!" - mondta Horn Mici Gedeonnak ( a fekete embernek ) :)
Képzeljétek, kedves pékecskék, milyen jó dolog történik hamarosan velem! Úgy döntöttünk Férjecskémmel, h veszünk egy kenyérsütőgépet!! Már 2. éve sütögetek, tudjátok, de eddig csak egy nagyon klassz Bosch sokfunkciós robotgép dagasztóját vettem segítségül, és sütőben sütöttem. és az az igazság, most is sütőben szeretnék sütni, mert az tetszik, de a többit a gépre hagynám! Túl sok időmet vette el a két poronty ( 2 éves, ill. 3 hónapos )mellett ez a mód, vmint ha nincs radiátor, nem tudtam szépen keleszteni... Napok óta olvasok sok-sok gép-leírást, tanácsot, tapasztalatot... és most már végképp nem tudom mit szeretnék!! Férjem 2 lapátosat javasol, de ő is csak tőlem értesül mindenről, bár tegnap már ideültettm Hozzátok! :) Mitől óvtok minket, milyen NE legyen??? Köszönöm!!! Nééne
Tegnap rabukkantam egy jo oldalra a net-en. Itt kepeslap kuldo szolgalat is van, rentgeteg!!! foto, stb-vel. Talan Ti is hasznat veszitek. En csak tegnaptol ismerem ezt az oldalt. www.hoxa.hu Sok nevetest kivanok Nektek is a jo fotokhoz.Cica baratok is nagy hasznat vehetik. hihi
Igen, tudom. Azt is, hogy a Candida diétában nem lehet kovászos dolgot sem enni, csak azért kérdeztem Bezsát, hátha más miatt kell diétáznia a fiának és kovászosat ehetne. Azzal kicsit könnyebb dolga lenne.
Bezsa, bocsánat, elfelejtettem - már ha a fele fehér liszteset sütötted meg -, hogy be kell vágni, lehetőleg kereszt alakban a tetejét, akkor ott kicsit felhasad, de máshol nem. Én is így jártam az elsővel, a másodiknál már bevágtam, és jó lett. Margit, a kovász attól kovász, hogy belekerülnek a vad élesztőgombák, szóval abból nincs élesztőmentes.
Kuksza! Üdvözöllek körünkben, örülök, hogy elszántad magad és írtál is. Remélem mi is megismerhetünk, ahogy Te már ismersz minket.
A kérdésedre válaszolva: Ha a hűtőben reggelig még kel a tésztád, akkor van esély, hogy még nem fulladt ki az élesztő benne, akkor érdemes egy próbasütésre. (A meleg tésztában, amíg teljesen áthűl, addig még dolgozik az élesztő.) Ha nem kelt, illetve nem sikerül a próbasütés, akkor érdemes bármilyen módon még élesztő anyagot beledolgozni, mert kidobni kár lenne. Ez lehet akár néhány csepp vízben elfolyósított élesztő, akár öregtészta is, mindkettő jó megoldás lehet.
Egyébként bármilyen kelt tésztát csinálsz, édemes arra vigyázni, hogy ennyire ne melegedjen túl, mert az mindenképpen árt neki. Várom további jelentkezésedet és sok sikert a mentőakcióhoz.
Bezsa! A sütőporos kenyérfélék repednek. Ez van sajnos. Sok német képet láttam, és szinte mind repedt volt. Nem tudom, hogy ott divat-e a sütőporos péksüti, vagy miért sütnek ilyeneket, de sok ilyen recepttel találkoztam. A nyanyásod gyönyörű lett!!!!!
Élesztőmentesen készülő kovászt sem ehet a fiad?
Kartika! Az szép teljesítmény az élesztőtől, hogy sütés közben megmemelte a jénaid tetejét. Látod, kalapot emelt a teljesítményed előtt
További szép estét kívánok a még ébren levőknek és szép álmokat az aludni térteknek, üdv, Margit
Margitka! van egy több mint 1 hetes öregtészta darabom. Használhatom még? én jónak látom, még mindig kicsit dagad a hütőben. Holnap használnám kenyérnek. Lehet? Megyek megint ki a telekre, a héten nem voltam köztetek megint, vagy oktattam v. későn jöttem haza és már tudtam jönni. azért sokat gondolok rátok. Kár hogy a telken nincsen netezési lehetőség. (igaz igy nyugis is) azért elmondom nektek hogy jártam és majd fel teszem a kenyeret is. Csináltam egy öregtésztás kenyeret. Egy elég nagy hosszúkás jénayba tettem. Kint ősrégi gáztűzhely van, már szegényen nincs csak egy égési fokozat. Betettem a kenyérkét (máskor is sütöttem benne) egyszer csak mikor megyek megnézni hogy áll, mit látok. elnyomta a magas jénay aljat, az volt felül a mélyebb, elcsúszott a kenyéren a fel kint volt, a felén meg ült a jénay mint egy sapka! igy is megsült jó lassan, spriccelgettem közben. Szép lett volna a kenyér ha szegény nem lett volna féloldalas. (kicsit mókás volt) közben sütöttem kint egy csokis kuglofot, egy márványos kalácsot és egy nagyon kellemes kis mézeslapos süteményt csokimázzal. (ezt az egyet nem fényképeztem le, nem volt érkezése, elfogyott) csináltam egy Limara féle kiflit, ami valamiért sürű lett és nem lett az igazi kelt? nem tudom miért? Ezekről küldök képet majd.
Én új vagyok, de Ti már régi ismerősök vagytok, mert már jó ideje olvaslak Titeket :-). Kérdésem van, azért is szedtem össze a bátorságomat és regisztráltam.
Ma reggel bekevertem a gépemmel (LeCaf BGB-404 ősrégi, de működő) fánktésztát (Calas - ha így ismeritek). Lefuttattam a dagasztás programot, szépen meg is kelt (a melegentartó funkción is hagytam, hogy még jobban megkeljen), de aztán rájöttem, hogy nincs időm kisütni, így beraktam a hűtőbe. Jól össze is esett és most nem tudom, hogy holnap tudok-e csinálni belőle finom fánkot vagy dobhatom ki. Ráadásul úgy vettem ki a gépből, hogy volt vagy 50Cfokos az edény. Félek, hogy tönkrement az élesztő benne.
Szerintetek tudok valamit kezdeni vele? Dagasztassam meg ezt újra vagy dobjam ki? Esetleg öregtésztás módszerrel meg tudom menteni egy részét? Ti hogy csinálnátok?
Otthonka!!Már itthagytam a gépet,mert jött a testvérem,kicsit elbeszélgettünk,mikor elment akkor vettem észre,hogy bekapcsolva maradt.Még csak belepillantok,godoltam,s mit látok Otthonka gyönyörű kenyerét,és kiflijeit.Nagyon-nagyon ügyes vagy!!Gratulálok!!Igyekszem követni Téged és a többieket is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit