.....és most már én is , mármint kész vagyok. Jól elfáradtam mára, majd olvassátok át legyetek szívesek az irományomat és kérem javítsatok ki, ha valamit nem jól írtam, vagy szóljatok, hogy milyen kiegészítésre lenne még szükség.
Az eredetijét a "Néhány tanács és ötlet...." címszó alatt találjátok meg, csak azért hoztam ide, hogy ne kelljen keresgélni.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Hiába, így jár, aki egész nap nem tudott itt lenni és sok mondanivalója van.
Tehát, ma megsütöttem ugyanazt a kenyeret, mint tegnap, egy "aprócska" különbséggel. Ma megkaptam Nelly jóvoltából a tótkomlósi kenyérlisztet és ez került a tésztába.
Hihetelenül laza, jó szerkezetű kenyeret sikerült sütnöm, nem is tudom a képeken mennyire látható, hogy szinte végig teljesen egyformán lyukacsos a kenyér, jóformán nem sűrűbb az alja, mint a teteje.
A két kisebb fiammal és a férjemmel is külön-külön eljátszottam, hogy megmutattam nekik a kenyeret és a kinyújtott kezükbe adtam, hogy emeljék meg. Mindhármuknak meglendült felfelé a karja, amikor megkapták a kenyeret, mert a mérete alapján súlyosabbra számítottak
Én azt hiszem, hogy a pályafutásom eddigi legjobb kenyerét sikerült megsütnöm ezzel a recepttel és ezzel a liszttel.
Aki nem szereti a rozst, annak is érdemes egyszer kipróbálni, mert ez pont az a kategória, amit a rozskovásszal kapcsolatban szoktam emlegetni, hogy olyan "igazi" kenyéríze van a kenyérnek, de nem lehet külön kiérezni belőle a rozsízt.
Köszönöm Limarának, hogy megismertette velünk ezt a lisztet és köszönöm Nellynek, hogy kaphattam is belőle
(Julikával már egyeztettünk, hogy mikor tudja elvinni az övét.)
Még lehet, hogy jelentkezem, ha sikerül megírnom az öregtésztás részt. Üdv, Margit
Kenyérke elküldte nekem az Ukrán rozskenyerének a képeit, amit a gépben sütött. A receptjét feltette a diétás receptekhez, én mellé tettem a képeket, de megmutatom itt is:
Nagyon szép kis kenyér lett, lehet, hogy tényleg kipróbálom magamnak egyszer én is. Köszönöm a képeket Kenyérke, üdv, Margit
Én nem tudok olyan jó kis beszámolót hozni,mint Margitka,de talán érdekességként megnézitek,amit ma láttam.Egykiállításról hoztam a képeket.Városunkban található egy ipari skanzen.A régi bányász családok házi pékségét így mutatja be.Dagasztó gép,kenyér és kifliformázó,és zsemle gép.A szakajtókban pedig a kenyerek keltek.
Bundik! Köszönöm a választ. Én is ezeket találtam. Vagy a film kellene, vagy olyan mint a 100 híres regény röviden, amiből a cselekményt végig tudnánk venni, mert elolvasni már nincs időnk igazából.
Sziasztok!
Most mentek el a vendégeink. Nagyon jól sikerült a buli. A fiúk megcsinálták a harcsapörköltet csak icipicit segítettünk. Jókat mulattnk mert lemérték a hagymát, paradicsomot amit bele kellett tenni.Finom lett. Még a barátnőm is megkóstolta aki nem eszik halat.
Össszeállítottunk egy nyanyás kenyeret és elvitte a barátnőm jénaistól, már csak ki kell otthon sütnie.
Nagyon tetszett nekik a nyanyás kenyér.
Kiváncsi vagyok rá, hogyan sikerül neki.
Holnap egy nyanya tésztát kell összeállítano, mert elfogyott. Tegnap a kisebbik lányom i8s elvitt egy adagot.
öregtészta rozskovásszal és utána tk. tönköly és tönköly rétesliszt, tönköly fehérliszt. Csoda finom és csoda szép!!! 1456gr-os lett. Két nap alatt ennyi maradt belőle. Az én öregtésztám a hűtőből van kivéve és egyből ment a gépbe. A mai kenyeremből újra tettem el egy adag tésztát. http://miday.xfree.hu/58152
Budnik csak tesztelni akarta biztosan mennyire figyelünk. Én is kinagyítottam a képet, mert nem tudtam eldönteni, hogy csak azért nem látom-e jól, mert kicsit, vagy hogy vak vagyok.
Lányok! Kitől kell kérnem az árlistát? Vagy már nem lehet rendelni? Vidékre is meg tudjátok oldani a postázást? Bocsi a tolakodásért de még új vagyok (vagyis régi olvasótok). Tegnapelőtt érdeklődtem a nyanyás tésztáról és többen is segítettetek! Köszönöm! Jelentem tegnap bedagasztottam, de ma nem értem rá sütni, így visszadagasztottam a tálba, hogy ki ne figyeljen holnapra, és ha minden igaz holnap sütöm az első nyanyásomat! Addig is jó sütögetést!
Én nem szoktam semmit sem csinálni a nyanyával, az egy hetest is csak kikapom a hűtőből, beledobálom a gépbe és elindítom. 5 percet melegít a gép. Eddig nem volt vele gondom szerencsére.
Én sem használom már a Tesco-sat. Örülök, hogy elfogyott. Próbaképpen vettem Ferencvárosit és Cerbonát. Ezután ha nem találok mást, maradok a Cerbonánál. Még a SzabóMalom lisztje nagyon jó, csak kevés helyen lehet kapni.
Margit még eszembe jutott, hogy nem tudnál-e a néhány tanács és ötlet...-hez készíteni egy kis összefoglalót a nyanyáról is? Azt hiszem sokunknak javára válnának tapasztalataid. (Most a hozzászólásokból próbálok szemezgetni, és lementeni a gépemre)
Délelőtt sütöttem egy nyanyásat. Nagyon szép lett. Kicsit öregecske volt már a nyanya, ezért 30 dkg.hoz tettem kb 1,5 dl meleg vizet, összekevertettem a géppel, 4-5 kanál lisztet is raktam még hozzá. Jól kikevertettem, kicsi buborékok voltak a tetején. Ezt hagytam kb 20 percig, utána dagasztottam be 60 dkg liszttel. Kb 30 perc kelesztés után visszadagasztottam, ekkor már szép sima, selymes volt a tésztája. Újabb kelesztés kb 50 perc, majd formázás után be a sütőbe.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit