E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ircsi13 Előzmény | 2007.04.29. 15:53 - #19235

   Szia Bundik!

Boldog szülinapot kívánok Bundik!

Köszi a finom recepteket!
                                               Ircsi

bau Előzmény | 2007.04.29. 15:41 - #19234

Én is szeretnék Boldog szülinapot kívánni BUNDIKNAK,-ha már oly gyakran sütöm a hólyagos kenyerét....

bundikhlyagosacserepes1.jpg


nelly Előzmény | 2007.04.29. 15:09 - #19233

Én is szívből gratulálok Bundik! Nelly

emes Előzmény | 2007.04.29. 14:19 - #19232

Boldog névnapot Bezsa!

 Boldog szülinapot Bundik!

Itt a mai Lala, 4 féle töltelékkel: túrós-fokhagymás, baconos, vajas és pizzás.


jegkasa Előzmény | 2007.04.29. 14:18 - #19231

Sziasztok!
 
Most egyszerre küldöm a névnaposoknak és a születésnaposoknak  jó kívánságaimat.
 
 

EmMargit Előzmény | 2007.04.29. 13:51 - #19230

Szia Kenyérke!
 
Kitartó voltam és megtalátam a a gépi Ukrán rozskenyeredet. Nagyon guszta lett, biztos finom is. Gratulálok hozzá, üdv, Margit

Batka Előzmény | 2007.04.29. 13:14 - #19229

Megint egy szülinapos, és megint majdnem lemaradtam! Isten éltessen, Bundik!

Katamami, nekem is van egy elfekvő gépem, enyhén meglazult a tengely, ezért még időben dagasztógépre cseréltem, most ott ül a szoba sarkában. Magát a gépet tök ingyen odaadom bárkinek, az üst 4500 körül van hozzá, de ez is használható még egy darabig. Részletes leírás a rövid ismertetőknél. Szegedre még talán el is tudnám küldeni, amíg tart a vizsgaidőszak.

Margit, ez a pékség élmény lehetett!

Én mostanában szódabikarbónás kenyerekkel kísérletezek, mert gyorsabban elkészül, és csak barna lisztből is kiváló lesz.

ILDIKO Előzmény | 2007.04.29. 12:29 - #19228

Sziasztok lanyok!

Kel a nyanyusom! DE azt a mindenit: EZ nem cafol ra a nevere, de nem am!!   Olyan rucskos szakadt repedt a lelkem hogy elneveztem BANYA-kenyernek. Ennek meg a Nivea-visage sem segitene ha megkennem vele. A jo Istenke tudja csak, hogy mi fog kisulni !  Lisztes pakolasos tapetaragaszto""".hihi Kidobni mar csakazert sem fogom. Elfogyasztom uuugy ahogy lesz. pedig mindent a reci szerint keszitettem. Vett meg fel vizet, mert nagyon szaraz volt. Nemakart osszeallni , DE nem tul sok benne! A vasorru muve ez. Elvarazsolta. No, megyek es beteszem sutni mert most csorgott az ora.

KATAM: multkor amikor kerdeztel a keresett tortarol, vartalak hogy valaszolsz aztan nem jottel. Igy En is elmentem a dolgomra. Nincs harag am NEM azert mondom!! Orulok hogy CSAKmeglett a reci amit kerestel. Jo sutogetest es kostolgatast.

BUNDIKOM: Nagyon boldog szulinapot, erot-egeszseget es sok szerencset kivanok!!


kenyerke Előzmény | 2007.04.29. 11:50 - #19227

Sziasztok!

Boldog, vidám ünneplést kívánok minden kedves ünnepelőknek!

Mégegyszer nagyon köszönöm a válaszokat az élesztő lefagyasztására vonatkozóan.

Ma kísérletező kedvemben vagyok. Jól bevált napi rozskenyérkénket (ukrán)most gépi sütésre adaptáltam. Ha beválik, akkor a nyári hőségek idején áttérek a csupán gépi sütésekre. Sőt a kelési fázist nyugodtan áttehetem éjszakára. Igy azt hiszem bárki süthet magának egy kis adag rozskenyeret is ha a családban egyébként nincs rá igény.

A gépi kenyeret is kézzel kell dagasztani, az eddigi gyakorlatnak megfelelően s aztán megformázva betenni a tartályba. A nedvesen tartás itt is fontos, de 1-2 alkalomnál többre nincs szükség, sőt sütéskor egyáltalán nem kell rá vizet porlasztani..

A rozskenyérke, most sül. Nagyon ígéretesnek látszik. Mindjárt fel is teszem az albumomba az eddig készült fázisképeket.


ircsi13 Előzmény | 2007.04.29. 11:21 - #19226

 Szia Bezsa!

Boldog névnapot!


HBKati Előzmény | 2007.04.29. 11:06 - #19225

Mindenkinek aki ünnepel:Nagyon sok boldogságot kívánok!!

bezsa Előzmény | 2007.04.29. 11:01 - #19224

 Birth00110.gif

Bundik Boldog születésnapot!


HBKati Előzmény | 2007.04.29. 11:01 - #19223

Ildikó!Neked is köszönöm a segítségedet!Margitka megoldotta a problémámat.A zebra tortát kerestem,csak valamiért(talán Cavington kellene) csíkos néven kerestem.

HBKati Előzmény | 2007.04.29. 10:54 - #19222

Elisbeth!Nagyon köszönöm,hogy segítettél,de nem a kekszre gondoltam és közben meg is oldódott a dolog.Én nem adtam jó információt a gondommal kapcsolatban.

EmMargit Előzmény | 2007.04.29. 10:46 - #19221

Szia Bundik!
 
Sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából
 
 
Üdv, Margit

Bundik Előzmény | 2007.04.29. 09:57 - #19220

Sziasztok!
 
Bezsa utólag is sok boldog névnapot kívánok!
 
Szokimoki köszönöm a jókívánságot, hát igen, ma beléptem a XXXX-esek táborába  Egy kisebb kertipartit rendezünk, a nővéremék jönnek át. Grillezünk valamit.
 
Margit nagyon érdekes volt a pékes beszámolód! Köszönet érte! Azt hiszem megint elleshettünk valamit a profiktól 440.gif Azért én maradok a saját készítésű kenyérkéimnél. Valahogy jobban esik, ha tudom, hogy a saját "verítékem" is benne van (akár szó szerint is lehet érteni )
 
További szép tavaszias napot kívánok, üdv:Bundik

iriszi Előzmény | 2007.04.29. 09:53 - #19219

Boldog Szülinapot Kivánok!

szokimoki Előzmény | 2007.04.29. 09:09 - #19218

Sziasztok Lányok!

Bundik! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

 


otthonka Előzmény | 2007.04.29. 06:11 - #19217

Sziasztok!Most jutottam át a demarkációs vonalon,alig győzők olvasni.Nálunk még tart az ostrom,de már haladunk,ha lassan is.Gratulálok Mindenkinek a szépségekért!

Bezsának utólag is boldog névnapot kivánok!

Én is sütögetek,ahogy a munka engedi.Nem tudom mikor tudok jönni,addig minden jót kivánok Mindenkinek!

Sziasztok!üdv.Otthonka


EmMargit Előzmény | 2007.04.29. 01:05 - #19216

Sziasztok!
 
Vittem a kertesbe képeket. Játékot és egy kis ízelítőt is a Skanzenből. A talán legérdekesebbeket azonban itt mutatatom meg:
 
 
 
 
Hát ez lenne az, gondolom megértitek miért hoztam ide
 
Kb. fél órával a kenyérsütés előtt érkeztünk ide. Ez elég volt, hogy körbenézzek és felmérjem a terepet és szóba elegyedjek a pékkel. Kicsit beszélgettünk, kérdezgettem, aztán elmeséltem, hogy én is szoktam kenyeret sütni, ezért érdeklődöm ilyen részletesen. Kicsit vizsgáztatott, amikor kérdeztem milyen lisztből is sütnek. Összehúzott szemöldökkel rámnézett, azt mondja 112-ből és várta a hatást. Mondtam neki, hogy én 80-ból és rámosolyogtam Kicsit megenyhülve mondta, hogy ők csak a kovászt csinálják abból. No, szóval a vizsgán átmentem, így még azt is megengedte, hogy bemenjek fotózni, amikor beveti a kenyereket a kemencébe.
 
Az 1. képen a formázott, kelő tészta látható.
A 2. képen a gőzcsinálás legutolsó fázisa. Jobbra látható egy műanyag vödör, ez volt tele vízzel és poharanként locsolta be a "pékbácsi" a tűztérbe. Borzasztó nagy gőzt csinált, bár nem tudom a kenyerek körül mennyi maradt belőle, mire a több mint 50 cipót és veknit bevetette. Kint mindenesetre elég elviselhetetlen, füstös gőz volt. 
A többi képen a kenyerek bevetése látható. Kifordította a kosárból a péklapátra, lekente egy nagy, vizezett kefével, bevágta és betolta a kemencébe. Olyan lazán bánt a megkelt tésztával, ahogy én sose mernék. Korábban már próbálkoztam kosárban kelesztéssel, főleg mert azt reméltem tőle, hogy egyenletesebb szerkezetű kenyeret lehet majd sütni, de akkor még nem volt elég nagy edényem, amibe át tudtam volna a kosaramból borítani a tésztát. Most ez megint eszembe jutatta a kosaras kelesztést, így a nagy jénaimmal újra ki fogom próbálni.
 
Ami még érdekesség: Rákérdeztem a kovászra, hogyan csinálják? Tudjátok mi derült ki???????????
Azt amit most csinálunk nyanyust, azt használják ők is kovásznak  
12 órát kelesztik, majd langyos vízzel elkeverik és így teszik hozzá a sót és a többi lisztet. Ebből lett az a tészta, amit a képeken láthattok. Állítása szerint semmilyan adalékot nem használnak, de el is hiszem, mert érdekes módon elég szoros kenyeret sütnek. Ja..., mert kaptam egy szelet kóstolót, nagyon szerette volna bebizonyítani, hogy a házi kenyér azért talán mégsem olyan, jó, mint az ő kemencében sült cipója
Vastag, nagyon ropogós héja volt és az alja bizony feketére sült (égett).
A 3-4. illetve a 8-9. képen talán lehet látni, hogy a kiborított tészta hogy ellapult. Nagyon lágy, de kimondottan jó szerkezetű, állagú volt a tésztájuk. Ahogy kiborította, néhány pillanat múlva szépen elterült a lapáton. Gondolom még olyan fázisban kell kifordítani és sülni tenni a tésztát, amikor a sütés alatt még egy kicsit kelni tud, mert a kész kenyér szép, gömbölyű tetejű volt.
Az áraik horrorisztikusak voltak. Egy kicsi, kb. maréknyi pogácsa 100 forint, ezek a kenyércipók (súlyát nem tudom, talán 60-70 dkg-osak lehettek) 250 forint, egy fél kilós kalács 450 forint volt. Na mindegy, hisz nem vásárolni mentünk, ezt csak érdekességként jegyeztem meg.
 
Szóval nagyon látványos, érdekes és tanulságos volt az egész, nagyon örültem, hogy sikerült így elcsípni ezt a kenyérsütést és egy ilyen közlékeny, végül is barátságos péket találni mindehhez.
 
Szép napot kívánok még egyszer mindenkienk holnapra, üdv, Margit
 

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU