Julika, Bezsa! Olyan gyönyörű a kenyeretek, hogy méltán röpködtetek örömötökben! Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!
Mi a kenyérkéinktől dagadunk, Margitka meg reméljük a büszkeségtől, hogy ilyen ügyes pékek vannak itt!
Ma én is a maradék nyayatésztámat dagasztottam be, most sok tk. tönkölyt tettem bele és magokat, majd látom milyen lesz, kicsit szorosabb lett a tészta, nem is kell kitámogatni.
Nálam csak a hütöben van hideg a lakás 21fokos én oda tettem lehet azért nem lett olyan szép a kenyerem .Most már szebb a nyanya látom a levegösségét az átlátszó dobozban.
Sziasztok Pékecskék!...Akkor pénteken érdeklődöm és majd jelentkezem az eredménnyel..Batka, megkérdezem neked a mogyi pasztát..Ha még valakinek lenne kérdése, a mai napon tegye meg tétjét!!!
Boglárka70..A kéréseid között szerepelt 0,5 DKG vajkaramella, azt önhatalmúlag 50 dkg-nak vettem, nem baj?
Lanykak, megszeretnem koszonni Nektek a segitseget az oregteszta es a "nyanyus"reci visszakeresesehez es a jo tippeket. Visszaolvastam. Mindenkinek egy "Brezsnyevi"csok!! hihi Sajnos En nagyon trottyos kezdek lenni. Pocsekul tudok mar visszakeresni, mert nem emlekszem hogy mikor es hol is emlitettetek a dolgokat. Koszike megegyszer. PS: Ne legyetek ram bosszantkodok ezen okok vegett.Jo? Nem lustasagbol kerem. Pusszancs!!
Batka! Pontosan nem tudom, de 3-400 forint lehet az 1 kg Tiramisu por. A férjem mondta, de ő sem esküszik rá.
Annak idején tortabevonóból én 10 dkg-osat vettem annyiért, sőt még többért, mint Te a 20-ast
Lányok, kérdezzertek, ha valaminek az ára érdekel, akkor megírom, mint most Batkának. Egészen pontos árakat nem minden esetben tudok, de fel lehet hívni az üzletet is, készségesen fognak válaszolni, akár árat, akár kiszerelést szeretnétek tudni.
Sorban olvasok és közben folyamatosan írom a hozzászólásomat. Most látom, hogy Masala is éppen ezt javasolta, mint én. Köszönöm
Julika! Gratulálok a 19.000. hozzászóláshoz
Huhúúú, lányok a következő kerek lesz csak igazán kerek szám
Gabye ötletét is köszönöm a Bakoval kapcsolatban
Angi, Bau, Bezsa, Julika! Gratulálok a szépséges sütéseitekhez
Szokimoki! A nyanyának a tésztájával a következő a helyzet.
Megcsinálod készre és nem túl meleg helyen (de nem hűtőben!!) hagyod túlkelni. Ez nekem az elsőnél a 18 fok körüli konyhám volt és itt maradt kint 12 órát a tészta. Ez az idő nem biztos, hogy mindig, minden körülmények között szükséges, de mindenestre elég hosszasan kell állnia, hogy elkezdjen magától visszahuppanni a tészta. Amikor ezt kivártad, akkor kell a géppel éppen csak visszaforgatni gombócba a tésztát, majd fedeles tálba (kicsit körbelisztezve) a hűtőbe tenni. Ettől kezdve már bármikor lehet vele sütni, nekem legalább másfél hétig is elállt már.
Én most már a régi nyanya utolsó darabjával csinálom a következőt és, ha csak nem nagyon sürgős a dolog, akkor nem teszek bele élesztőt egyáltalán. Így is gyönyörűen megkel, csak kicsit lassabban. Most kb 20 órát kelt.
Ma ezzel sütöttem én is egy új fajta kenyeret. 1.5 kg-os lett és sajnos le kellett vennem a sütés előtt a jénai tetejét, mert már hozzáért a tészta. Valamelyest még így is kicserepesedett, de persze nem az "igazi". Majd hozok róla képet és írok neki receptet is, de az már nem ma lesz, mert fáradt vagyok már.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Lányok köszönöm a Baba gratulációt, holnap megint babanap van, megint későn leszek. És ÓRIÁSI BOLDOGSÁGOM VAN (a sok probléma mellett) JÖN A LEÁNYKÁM HAZA! 1 ÉV UTÁN!!!! VÉGRE LÁTOM.
Csodálatosak a kenyerek! Bezsa, hogy te milyen vetitési trükköket tudsz, hogy csinálod? Jó lenne ha már kapnék egy kis számítógépes oktatást is. nem csodálom a ha repkedtek? Mikor kinéztem nem ti voltatok az ablak előtt elhúzó csoport??
Szokimokinak tisztelettel jelentem, a tüzet eloltottam! Remélem, így már jó a kép mérete, nekem a nagy sem tolta szét, de én nagy felbontáson netezek.
Gabye, hálám üldözni fog. Ha szépen megkérlek, felvennéd az árkérdező listára a mogyorópasztát is? Ezt Masala listájából vettem, és hálám jeléül szívesen adok majd belőle, ha ez az, amire gondolok (az árából sejteni fogom...)
Nagyon szépek a kenyerek! Úgy látom, Margitkának egy szava sem lehet ránk, mert nagyon igyekszünk! Bezsa! Ez a kenyér majd megszólal! Olyan szépen sült meg, hogy valami csuda! Julika! Nagyon klasszul sikerült a kenyered! Nagyon szépen látszanak rajta a cserepek! Gratulálok lányok! Nelly
Szóval ma egy nyanyatésztás Limara féle tönkölyös kenyérkét sütöttem. Már amikor először megkelt akkor láttam, hogy olyan hólyagos a tészta mint még soha. Csak úgy durogott a formázás, átgyúrás alatt. Akkorára kelt már a jénaiban is, hogy csak úgy pislogtam. Hideg sütőben kezdtem sütni és már láttam pár perc után, hogy a tészta elérte a jénai tetejét. Na végig aggódtam a sütést, hogy biztos szét fog szakadni amikor leveszem a tetőt. És képzeljétek nem így történt. Viszont ezért lett ilyen lapos. És lássatok csodát megszületett pékmesterséem első cserepes remekművem. Szóval ezért röpködtem a lakásban.
És ma még ért egy kellemes meglepetés. A párom ma tudta visszavinni a Metroba a Bomann digitális mérlegemet. A vevőszolgálatos hölgy bekapcsolta, és jó volt a masina. Na addig nyomkodta amíg prudkálta ugyanazt a hibát amiért elvittük. SZó nélkül kicserélték egy teljesen ugyanolyan Clatronic digitális mérlegre. Ennek már van szervíze.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit