Julika,Nagyon koszonom az utmutatast!! Megprobalom a heten. En most gep nelkul keszitem, mert itt holnapra 29C mondtak. Csak tul melegedne sztem. Julika, Te jenaiban sutotted ezt a szep kenyerkedet, vagy csak ugy siman sutoben+spricceles etc.? Kivancsi vagyok! Majd a lanyom telefonjan keszitek fotot, mert az en digit kameram kipurcant. Remelem sikerulni fog es nem a NASA muholdjait fogja gyarapitani! hihi
No, megegyszer puszi erte! Most megyek csucsikazni. Jo receptes almokat kivanok mindenkinek!
Sziasztok, micsoda gyönyörűségek születtek! hát mindenkinek gratulálok nagyon-nagyon! Most kevertem be az öregtésztának valót, és majd jön a proba. Remélem nekem is is ilyen csoda dolgok fognak születni mint nálatok. Mostanában nem igen tettem fel dolgokat, azért sütögetek. Legujabban érdekességeket probálok ki. Vettem egy krimi könyvet, ahol sütemények sorát süti az iró, abból probáltam ki egy csokis-meggyest. Kellemes volt. Bár a telken sütöttem meg ahol nem jó a sütő (száz éves) és nem pont igy irják le a sütését, de azért finom lett. Kép nem készült, majd legközelebb, mert a fiamék újra kérték.
Gaby! irtam a tortabevonot én is? nem emlékszem. Mivel keveset vagyok fent, be-be irok néha, de már annyi minden van, nem tudom követni.köszi. Kellene nekem is feket csoki csak!
Én a Bármit II-ben található 103. hozzászólás alatt lévő recept és útmutatás alapján csináltam. Remélem megtaláldo. Várom ám a beszámolót és drukkolok neked, hogy sikerüljön.
Jégkása! Igazat adok Neked! Sok fajta kenyeret ettem már,de ez a legjobb. Ráadásul szépen sikerül megsütni is, nem lehet elrontani. Ráadásul a férjemnek és a fiamnak is nagyon tetszik. Végre, én is élhetek hétköznap kenyér életet! És a vasárnap sütött kenyerem egyáltalán nem fujtós, száraz. Szóval nagyon,nagyon klassz. Mindenkinek tudom ajánlani.Nelly
Ez az öregtésztás kenyér nagyon jó. A legjobb kenyér amit eddig sütöttem. Ki fogom próbálni kiflinek formázva is. Holnap fogok pompost sütni majd abba is teszek öregtésztát, majd beszámolok róla.
Szép estét mindenkinek!A mai kenyeremmel én is csatlakozom Otthonkához.Úgy csináltam mindent.ahogy le van írva(Limara jól bevált kenyere),szépen meglelt,megsült szép pirosra,a belezete is nagyon jó állagú lett,az íze is isteni finom,de ugyan az a szindróma lépett fel mint Otthonkánál,én is egy kicsit laposnak találom.Nem tudom mi lehet az oka,mert már ez a harmadik kenyerem és az előző kettő szép magas volt.Lehet,hogy nagy butaságot mondok de úgy tűnt mintha akkor lapult volna el amikor a hideg vízzel spricceltem le sülés után.lehetséges,hogy még hagyni kellene egypicit tovább sülni?
most vettem ki az áztató vizből és mostam át őket de a lenmag olyan nyulós ragacsos szerintem az nem jó valami nagyon kioldodhatott belőle délbe áztatam be sok volt az idő,avizbe bizti lehet hogy ki kell dobnom de a reggelt még megvárom mi lesz vele
Boglárka amit beáztattál azt tedd bele a margit féle dupla dobozba, hogy ne álljon alatta a víz, de figyelni kell, hogy mindég nedvesek legyenek a szemek. Amikor először csináltam, akkor nedves papírzsebkendőn csíráztattam őket. A csíráztató tálat biztosan meg tudod venni a bioboltokban is. Ez az agyag edény azért jó, mert jól be kell áztatni és tartja a nedvességet, aztán reggel és este átmosom és bevizezem a tálat.
A magokat majd csíra állapotban kell ízlelgetni és amelyik ízlik, azt kell csíráztatni. A mustármag pl. kicsit csípős, de nagyon finom. A zsázsa is ehez hasonlít.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit