Az az igazság, hogy rücskös kenyerem csak kovászos kenyérből lett. Az is csak akkor, amikor valami nem stimmelt a kovászommal. Ezért is váltottam át az öregtésztásra. A maradék kovászom pedig a lefolyóban végezte :)
Nekem is lett már ilyen rücskös a kenyerem :(. Margit segítségével jöttem rá, hogy nekem is túlmelegedett a tészta. Most már csak nyitott tetővel dagasztom. Bár legutóbb is nyitottal csináltam, mégis egy kicsit rücskös lett, amikor már formázva kelt. Kiszedtem, és újból átdagasztottam. Ez segített rajta. Nem lett tökéletes, de azért sokkal jobb lett, mint számítottam.
Micsoda remekművek születtek tegnap is :) Mindenkinek gratulálok :)
emes: pont ilyen kenyereket sikerült nekem is gyártanom párszor. Azt hiszem, tegnap írtam is, hogy megpróbáltam a tésztával mindent, hogy jobb legyen. Kezdtem a víz hozzáadásával. Sajnos semmi eredmény, aztán a liszttel és az olajjal is végigjátszottam uezt. Az eredmény mégis egy elterült, rücskös kenyér, ami már a formázásnál is rücskös, vagyis inkább olyan hálós szerkezetű lett. Én arra a megvilágosodásra jutottam, hogy a tészta túlmelegedett dagasztás közben. És hogy csak miért néha, és nem mindig? Hát, ezt csak azzal tudom magyarázni, hogy valószínűleg egyszer melegebbek, máskor hidegebbek voltak a hozzávalók. Amikor melegebbek voltak, akkor lett a tészta is túlmelegedett, elkovászolódott, mivel a gép akkor hamarabb tudta azokat (túl)melegíteni. Úgyhogy én ezentúl nyitott tetővel dagasztok.
Nem csodálom, hogy nem találtad, mert feltölteni feltöltöttem, csak éppen a képtáramba nem tettem fel, ezt is korrigáltam. Kezdek rájönni dolgokra. Idő kérdése minden, csak elég türelmetlen vagyok. Bocsika. Köszönöm, hogy felraktad a képeket.
Kedves Ildikó!
Nekem nagyon tetszik a tortád,az én képeim fogyókúrásak,merthogy nincsenek,de remélem már nemsokára hozhatok,és meghálálhatom a lánykáknak,a rengeteg segitséget.Úgyhogy én kimélem aTe popókádat.
Minden jót Neked ,üdv Otthonka
A barmibe beirtam a Citromos Csokoladebomba recijet./remelem jol es nemhagytam ki semmit! /
Tiiiinektek tetszik az en tortam? NO, itt tobbet es szbbet latok NALATOK!! Jot hizott a seggem most!!-mert vegigettem a TI "etlapjaitokat"a fotokrol. Huuuu ! Micsoda falatok"-at!
Nagyon gratula mindenkinek! Morzsanyit "azert "hagytam Nektek is a Ti produkcioitokbol. hihi.
GABOM! Welkom terug!! Isten hozott ujra itt! Biztos dogi sok munka volt, de most van egy nagyon szep uj es friss lakasod! Gratulalok!
MINDEN SZULI ES NEVNAPOSKANAK A HETEN: Kivanok erot-egeszseget, szerencset, boldogsagot! ES hogy a kenyersuto ereje legyen Veletek! Luke IldikoNL
Megint sok-sok finomság készült, alig győztem visszaolvasgatni, pedig csak tegnap délelőtt jártam fennt! Gratulálok.
Tegnapról adós vagyok a képekkel. Délutánra akadt egy kis váratlan programunk, és már nem tudtam visszajönni. Sajnos csak a kenyéré van meg, mert a zsemléseket véletlenül letöröltem :( Viszont legközelebb is öregtésztás zsemlét sütök!
Bau, Kartika! Gabye jegyzi a rendeléseket, biztos felírja majd a kandírozott narancshéjat is. Biztos, hogy 20-20 dkg-ot kértek csak belőle? Én ennyit majdnem beleteszek egy kalácsba, de kettőre már biztos nem lenne elég.
90 dkg körüli, zárt dobozos kiszerelésben van, szerintem ez nem egy túlzó mennyiség, de hát ahogy gondoljátok. Én szétmérem szívesen, ha összejön egy doboznyi rendelés.
Bau! Szépeket sütöttél, gratulálok hozzá! Zserbót már nekem is kéne sütni lassan
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit