E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2007.04.22. 20:00 - #18837

       Sziasztok!

Hű Lányok! Hogy Ti micsoda gyönyörűségeket alkottatok az utóbbi időben! Mindenkinek gratulálok

 Nálunk ismét "bolti" szezon van, de eljön még az az idő, amikor egész nap csak sütni fogunk     Addig pedig próbálok betelni a Ti sikereitekkel. addig sem szaporodnak a fonatok úgy derék magasságban...

 Egyre közelebb vagyunk a befejezéshez, de már nem untatlak Benneteket ezzel.

 Sokat gondolok Mindenkire!   Üdv.  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2007.04.22. 19:21 - #18836

Emes!
 
Írtam már róla, hogy a kovászos tészta burgonyapehellyel dúsítva hihetetlenül el tud lágyulni, ez igaziból csak formában sütésre alkalmas. Ezen kívül a gépi recepteket nem igazán lehet egy az egyben sütőben sütni. Csökkenteni kell a folyadékot és emelni az élesztőt a gépi sütéshez képest.
 
Nos, szerintem a második dagasztás alatt hozzátett lisztet már nem rendesen dolgozta el a tésztába a gép, ez okozhatja egyrészt a rücskösségét. Valószínűleg egy kis túlmelegedés okozta elkovászolódás is közrejátszhatott, bár ezt nem tudom teljesen biztosan megítélni.
A formázott és a kész képet nézve az első tippem a kovász+burgonyapehely volt, ezért kérdeztem a receptet is.
 
 
Következőre:
  • folyadékot csökkenteném
  • élesztőt emelném
  • második dagasztásra csak néhány percet hagynám a gépben, épp csak összeálljon a tészta
  • vigyázni kell, hogy a tészta lehetőleg egyáltalán ne legyen meleg, még langyos sem!!
  • formában kell sütni
 
További sok sikert kívánok, üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.04.22. 19:06 - #18835

 spenotos lasagnespenotos metélt

Míg a nyanya kelegetett ezt készítettem. Már egy ideje piszkálta csőrömet a spenotos tészta és mivel a párom elment és így egyedül voltam, hát kipróbáltam. Most száradnak.

 

emes Előzmény | 2007.04.22. 18:56 - #18834

Csak a 2. dagasztásnál még szórtam bele jó sok lisztet, mert nagyon lágy volt. Így 1400 g-os lett a nyers tészta.

emes Előzmény | 2007.04.22. 18:55 - #18833

Ez is pont ott van a top 10-ben burgonyapelyhes rozskovászos cvímszóval.

EmMargit Előzmény | 2007.04.22. 18:51 - #18832

Emes!
 
A bal oldalon, a legújabb 10 recept között, úgy 15. helyen  Ott is rendet kell már csinálnom.
 
Írd meg légy szíves a receptjét ennek a kenyérnek! Köszönöm, Margit

emes Előzmény | 2007.04.22. 18:46 - #18831

Margitka!

Amit kitettél ide linket Új kenyér címszóval, az hol van? Mert de. kerestem de nem találtam.


EmMargit Előzmény | 2007.04.22. 18:40 - #18830

Sziasztok!
 
Itt is sikerült elolvasnom mindent.
Hát mit mondjak, fantasztikus alkotások születtek, csak kapkodom a fejemet. Gratulálok mindenkinek, külön-külön nagyon örülök ennek a sok sikeres sütésnek
 
Szini! Én minden tésztát kétszer szoktam keleszteni. Egyszer dagasztom a gépben, majd abban is kelesztem. Megint dagasztom (ekkor már rövidebb ideig is elég), majd formázom és így kelesztem másodszorra. Van aki ettől elétőren csinálja és úgy is működik a dolog.
 
Bundik! Köszönöm
 
Nelly! A Nyanya kenyér és tészta elnevezés úgy látom rajta marad már ezen a módszeren. Jópofa lehetett, hogy kiment a tésztád körülnézni a hűtődbe, bár Te biztos nem örültél neki
 
Dulifuli! Örülök - mint mindig - hogy jelentkeztél, gyere egy kicsit sűrűbben
 
Kriszti! Tényleg kicsit lemaradtál az eseményekről, de semmi se pótolhatatlan  
A nyanyáról itt olvashatsz bővebben: Új kenyér
Én nem tudtam erról a módszerről semmit, kiderült, hogy Limara egyik könyvében öregtésztának hívják, majd ezt keresztelte el Nelly nyanyának.
 
Masala! Tedd be egy fedeles dobozban a hűtőbe a tésztádat, semmi baja nem  lesz, eláll legalább egy hétig, de még tovább is. Máskor a zsömlébe is nyugodtan tehetsz ebből a tésztából
 
Lányok! Nagyon örülök, hogy ilyen sokan kipróbáltátok az elő-öreg-nyanya tésztás módszert és úgy látom mindenkinél sikeres és bevált.
Nem szeretek elrontani dolgokat, de ha ilyen lesz a végeredménye, akkor máskor is szívesen
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.04.22. 18:38 - #18829

Sziasztok!

Ma "iker" cipó nap van! Gaby is azt sütött és én is! :) Ez most a rozskovászos burgonyapelyhes reci alapján készült. És nem tudom miért, de megint borzas lett. Íme:

   

Az utolsót azért raktam nagyba, hogy jobban lehessen látni, na nem azért, hogy jobban bekaphassátok, hanem hátha meg tudjátok mondani, Margitka és a tapasztaltak, hogy mitől ilyen borzas!?


majorkaj Előzmény | 2007.04.22. 18:06 - #18828

Sziasztok Lányok !

Ismét remekeltetek és milyen gyönyörűségek születnek most a nyanyatésztával. Nem  is győzöm felsorolni a névsort, ki mindenki sütött szépségeket. Csak így tovább lányok ! Gratulálok !


gabo Előzmény | 2007.04.22. 16:57 - #18827

Sziasztok!

Tegnap nem sikerült bejelentkeznem,mindig kidobott.Nagyjából végeztünk a lakásfelujitással,hát nem semmi volt!De végül kaptam egy új lakást.Új bútorokkal,konvektorok helyett gázközponti fütés lett,új még a fürdőszoba.Ami még hátra van a konyhába a kiegészitő elemek.

Örülök,hogy újra köztetek lehetek,remélem mindenki jól  van,sok finomságot sütöttetek.Nem igérem,hogy végig tudlak olvasni Benneteket.

Puszi Gabo


masala Előzmény | 2007.04.22. 16:42 - #18826

http://miday.xfree.hu/58152  Sajna ezt mindég elfelejtem!

masala Előzmény | 2007.04.22. 16:31 - #18825

   Öregtésztás, tk.lisztes kenyér.

A kenyér állaga semmihez sem hasonlítható, nagyon finom. Leginkább a régi bolti " barna"kenyérhez hasonló. Amikor a boltban volt fehérkenyér és barnakenyér.Más semmi. Viszont a maradék tésztám másfél nap alatt majdnem kimászik a tálból. Most nem kell még kenyér, mert ma zsömléket sütöttem, de abba nem tettem ebből a tésztából, mert nem is jutott eszembe. Mit csináljak a kelni szándékozó tésztával????


hpkriszti Előzmény | 2007.04.22. 15:54 - #18824

megtaláltam.

hpkriszti Előzmény | 2007.04.22. 15:42 - #18823

Köszi,Emes,megkeresem.

emes Előzmény | 2007.04.22. 15:31 - #18822

Kriszti! A társalgóban írtam, de biztos elkerült, így ide is leírom, hol találod a "nyanyát"! Itt az áltban a 17991,-92,-93 és -95-ös hozzászólásoknál kezdődik a történet!

hpkriszti Előzmény | 2007.04.22. 15:27 - #18821

Sziasztok itt is.Nagyon szépek a sülemények,még ha nem is tudom,mi az a nyanya,akkor is.

Szóval a sütőm egy Siemens,de nem beépíthető.felül gáz,a sütő pedig villany.Bár most kicsit rossz a szám íze a számla miatt,de erről nem a sütő tehet.Én nem akartam beépíthetőt,mert szerintem nem jó.Ha beépíteném,akkor is kb. oda,ahol most van.Akkor pedig minek variálni?Sok házban laktam anno a munkánk miatt ,ahol sikerült kipróbálni a beépíthetők minden fajtáját.Nekem nem jött be.De lehet,hogy velem van baj.150 cm vagyok.Ahol nem kellett hajolni,hogy betegyek egy tepsit,vagy belekukucskáljak,azt nem bírtam kitakarítani,csak létráról,belebújva,kitekeredve.Nekem fontos volt,hogy széles legyen,hogy ráférjen egyszerre a 4 normál edény,és ne csak egy fazék és egy kávéfőző egyszerre.Fontos volt a sütő szabályozhatósága,így ha 200 fokon sütök,és átteszem pl.alsómelegre,felül garantáltan nem ég tovább semmi.Fontos volt,hogy ne legyen inox,hát nagyjából ennyi.Nem volt olcsó,de még most is azt mondom,megérte.Az emberke is cikizte ezt a 3 perc-10.000.ftos témát,így eltettük a telefonszámát.Ha nem szervízen keresztül jön,nem ennyi....


wbora Előzmény | 2007.04.22. 15:17 - #18820

Batka!

Nem email cím akart lenni :) szóval a @ helyett . van


dulifuli13 Előzmény | 2007.04.22. 14:56 - #18819

Gratula Gabye. Még semmit sem sötöttem zacsiban.

Gabye Előzmény | 2007.04.22. 14:53 - #18818

Sziasztok Pékecskék!!

Mindenki nagyon szépeket sütött, Angi, Bora, Nelly...és még sorolhatnám...Gratulálok!!

Jelentem elkészült végre az első sütőben sült kenyerem..Vagyis kenyereim, mert zacskóméreti gondok miatt két cipócska lett a tésztából..Köszönöm a segítséget Margitkának, Anginak, Julikának, és Nellynek is a szorítást!!

Íme az eredmény fázisképekben:

 

 

..http://kep.tar.hu/tar/galeriaim/50450593?o=0

A belsejéről és az ízéről még nem tudok beszámolni, de remélem rendben lesz minden..Még egyzser köszönet mindenkinek!


[Későbbi] [19757-19738] [19737-19718] [19717-19698] [19697-19678] [19677-19658] [19657-19638] [19637-19618] [19617-19598] [19597-19578] [19577-19558] [19557-19538] [19537-19518] [19517-19498] [19497-19478] [19477-19458] [19457-19438] [19437-19418] [19417-19398] [19397-19378] [19377-19358] [19357-19338] [19337-19318] [19317-19298] [19297-19278] [19277-19258] [19257-19238] [19237-19218] [19217-19198] [19197-19178] [19177-19158] [19157-19138] [19137-19118] [19117-19098] [19097-19078] [19077-19058] [19057-19038] [19037-19018] [19017-18998] [18997-18978] [18977-18958] [18957-18938] [18937-18918] [18917-18898] [18897-18878] [18877-18858] [18857-18838] [18837-18818] [18817-18798] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség