Mindenki szépet sütött! Mikor lesz nekem is ilyen szép kenyerem?! Remélem hamarosan. Öreges szeretnék lenni, a kovászkoz nagyon nem akaródzik nekiállni :) Ha még egy hétig táppénzen lennék, akkor biztosan nekiállnék az öregnek is :)
Azért egyenes a vége a kenyeremnek, mert ami még sosem fordult elő, végig érte a tészta, és majdnem kicsi lett neki a jénai. De 86 dkg- os lett, az 50 dkg lisztből, és 20 dkg nyanyából.
Elisabeth, ha erre jársz: az adatlapodon nem jól van megadva a képtárad neve, a link a főoldalra mutat. Az is elég, ha megmondod, milyen néven hoztad létre, be szeretném tenni a többi közé a Fórumozók képei listába. Ha van olyan, akinek még nincs ott, de szeretné, szóljon, lehet, hogy csak nem vettem észre.
Ja, Wbora portálos címét sem tudom kihámozni, csak ha közvetlenül egy képre mutat.
Tényleg, és ha ilyen szépeket írsz nekem, akkor még el is érzékenyülök! Azért jözttem ám most ide, hogy hátha hallok valami hírt a nyanyakenyeredről! Nagyon ügyes vagy, kalács után most már a kenyereket sem fogod győzni gyártani!
Drága Limarám! Azt hiszem, csodahelynek fogom nyilváníttatni a konyhádat. Amióta hazajöttem onnan, azóta gyönyörű kalácsokat sütök folyamatosan. Ma megsütöttem életem első igazi kenyerét, a fiam, mikor meglátta, így szólt: Húha!
Szóval gyönyörű lett, magas, szép piros, nem szakadt szét, és még sorolhatnám. Nyanya kenyérnek hívom, mert az öreg nekem nem szimpi. És így olyan aranyos, mint a kenyerem. Batkát kértem meg, hogy felvarázsolja ide. Neki előre is köszönöm.És Neked Limarám még egyszer, hogy annyit kínlódtál velem, és segítettél.Aztán persze sorolhatom még, hogy MArgitkának, mert jó volt a receptje, az útmutatása, és minden pékecskének, aki előttem járt, törte az utat, hogy én már csak a készre legyek kitanítva. Nelly
A disznóvágásos vért mi is így esszük.De a csirkevért kiveszem a fagyasztóból, és a majdnem készre főtt tyúkhúslevesbe főzöm. Aztán megeszem az egészet a család elől, mert szerencsére senki nem szereti rajtam kívül. Ez azért sajnos ritkán fordul elő.
ezt a véres témát ne ott beszéljük ki mert még valaki rosszra gondol hat. mi ugyszoktuk csinálni a vérpörköltet hogy meleg vízbe bele tesszük a már a megaludt vért 4-5 percre ,utána kockázzuk és sok sok hagymára tesszük só,bors, fokihagyma .majoranna,pirospaprika 10 perc kb mig őssze rottyan és kész .De mi jobban csak disznó vágáskor friss vérből én még hütöset nem probáltam .Te is így szoktad csinál ni vagy hasonlóan??
Gyerekek! Sajnos engem is elért a kenyérsütők átka. Az egyik lapátom alján a tészta vörös barnává vált. Valszeg a tömítéssel lesz a gond. Holnap elmegyek keresni hozzá gumit, aztán meggyógyítjuk. Kell nekem annyit sütögetni?!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit