Szia Szini! Én ugyan nem vagyok Margitka, de ha elolvastad volna még este a válaszom, akkor már olvashattad volna akkor, hogy mit kell csinálni a virslis bucival. KÁR, hogy nem nézted meg! Pedig én akartam segíteni!!! Nelly
Megint fantasztikusakat alkottatok! Gratulálok mindenkinek!
A virslis buci nálunk is nagy siker. Vittem be múltkor a munkahelyemre tízórainak, és a lányok rögtön leadták a rendelést. Amikor névnapja van valakinek, az szokott hozni valami nasit, sütit vagy valami harapnivalót. Nekem ezt kell majd sütnöm :)
Tegnap megsütöttem a második öregtésztás kenyeremet, ez még szebb, finomabb lett, mint az első. Több mint egy kilós lett, de ma már újat kell sütnöm, mert a fiúknak annyira ízlett, hogy el is fogyott. Maradt még egy adag öregtésztám, abból most kelnek a zsemléim.
Kedves Margit remélem még több ilyen bakis kenyered fog születni, amiből ilyen szuper recepted tudsz kitörpölni :) Az öregtésztával készült kenyereim lettek eddig a legfinomabb, legkenyeresebbek. A fiúk úgy döntöttek, hogy ezután már csak ilyet süthetek :) Mégegyszer köszi a jó ötletet! Mindig szívesen próbálom ki az új receptjeidet. /Azért a konyharuhásat kihagytam a menüből :) /.
A kenyérsütőgépem megint felmondta a szolgálatot, újból leesett róla az egyik ékszíj. Valószínűleg kinyúlt már. A párom megint szétszedte, és felrakta, de azt hiszem be kell szereznem egy új ékszíjat :(.
Kedves Gabye! 1 kg helyett 2 kg csokilencsét kérek. Kérlek javítsd át! Köszi!
Ha kész lesz a zsemle, hozom a képet róla. Addig is további ilyen szép, napsütéses vasárnapot mindenkinek, üdv: Bundik
En nem szoktam kulon keleszteni dagasztas utan. Formazom nyujtom a tesztat, a langyos vagy valamivel PICIT melegebb virslivel toltom es utana kelesztem en 1/2 orat, lefedve zacsival letakarva. Megkenem /en/ tojassal/felverve/ esetleg magokkal meg megszorva, aztan sutes.
En azert ide bemasoltam Neked MARGITUNK recijet is. Sok sikert!!
E.Margit receptje
Virslis buci:
50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes) 1 egész tojás 1 dl kefír v. joghurt 1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést.
A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.
A megunhatatlan buci, most mustárral megkenve a sütés előtt:
Egy kis "kilengés", szalámis változat:
Iker bucik:
Mini változat, 60 dkg lisztből készült és majdnem 60 db lett belőle. A kicsi virsliből nem volt ennyi, ezért felkarikázott rendes virslivel pótoltam ki.
Megint egy mini változat, most fele tk liszttel készült. A tészta egy részéből kicsi kiflik lettek.
Kedves Margitka irtam neked pénteken de sajna nem találtad csak 1 kérdésem lenne a virslis bucinál kell a tésztát gondolom keleszteni de a virslivel együtt vagy ha a gép össze dolgozta?Köszönöm szépen előre is .Mindenkinek szép napot.
Ildikóm! A Te csodaszép tortáid nálam mindig sikert aratnának, küld át nekem, ha csak egy rossz pillantást is vetnek rá! Hát a férjed azt hiszi van neked is Harry Potter varázslópálcád? Vagy tudja, hogy csukott szemmel is remekművelet alkotsz!
Fényképezőgéped remélem javítható, tudod ami elromolhat egyszer el is romlik, sajnos!
Jo reggelt mindenkinek! Tegnap tettem-vettem, megmeg kerteszeti vasar volt itt lent a bevasarlo kozp-ba. Nagyon szep viragok magok stb voltak. Volt egy Indonez kezmuveszeti sator es nagyon szep fafaragvanyokat adtak el.Lattam egy szamomra nagyon szepet. Egy specialis gyikocska ami Indoneziaban el a hangyaevo volt kifaragva egy tojas tetejen. Mivel bevasarlas alatt voltam nem vettem meg, mondvan hatha osszetorik"" . Du visszamentem egyse volt mar! Mostnyafogok magamba hogy miert nem vettem meg akkor!!!
No ilyen a szerencsem is. Ami nagyon bosszant es elszomorit az a fenykepezo gepem. Remelem megtudjak javitani!Tegnap meg plusszba ezert is nem jottem mert levoltam konyulva"".
Ma hajnali 01.30-ig keszitettem egy szulinapi tortat ajandekba. A ferjem a tudtom nelkul be igerte a mostohalanyomeknak. A ferje szulinapos. NEM is lenne gond ezzel csak este mondta meg!! AZT hiszi a ferjem sztem hogy varazsolni tudok vagy a tortak is csirabol kelnek "./?/ Nos nekialltam hogy Ne kelljen egnem. Finom lesz, es Scharlott bomba alakra keszitettem. "hogy egy kicsit luxusabbul is kinezzen. Citromos torta minden ertelemben. Teszta, krem stb. Majd a tetejet csokival diszitem es lekvaros athuzassal. Most nem kremmel. Mivel Hollandok, csak a jo Istenke tudja hogyan fognak ra "reagalni"marmint az izere stb. Maguk nemigen keszitenek, de fitymalas mindig van. cimmel.
Nagyon ugyik vagytok! Szepeket sutogettetek! Pssszt! En mindig megcsorikazom am!! Ugyhogy vigyazzatok vele kinek talaljatok ele MEG foton is!! hihi HA megragcsaltak, akkor AAz En voltam. Bocsi!
Most megyek es sutok egy Gorog "kenyeret nekik meg.
MARGITOM, mi az a nyanya teszta? Vagycsak huncutkodtal biztosan. hihi
Gratulalok az ujjonan jotteknek a sutesekhez. Lanyok /es a fiuk IS!/ Ha elsure nem sikerul, akkor nem kell "abbahagyni"mondogatni szabad"" DE tovabb probalkozni KELL . Soha NE lankadjatok le.Ami 1x nem sikerul majd kesobb IGEN. Sok sikert!!
Eszembe jutott, hogy a Bakoban jó árban lehet natur burgonyapelyhet is kapni, azt hiszem 2 kg-os kiszerelésben van.
A társalgóban írt HbKati, gratulálok a sikeres sütéséhez!! Kíváncsian várom a képeket, ha sikerül legközelebb csinálni.
Otthonka! Szerintem is lágy lehetett a kenyértésztád. A kovászos tészták másképp vislekednek, mint a csak élesztősök, bizony ellágyulnak menet közben, főleg, ha egy kis burgonyapelyhet is tettél hozzá.
Bezsa és Limara! Gratulálok a szépséges sütéseitekhez!
Nelly! Te lassan kalácsgyárat nyithatsz
A nyanyatészta teljesen jó
Mi ma délután elmentük a keresztmamámhoz. Vittem egy kenyeret és vittem magunkkal nyersen Pompos tésztát és a rávalókat egy hűtőtáskában. A tésztát még reggel elkészítettem és betettem a hűtőbe egy dobozban. Délutánra szépen megkelt a hidegben is, így csak átgyúrtam egy kis liszten és csak nyújtani, keleszteni és sütni kellett. Nagyon finom lett , de most egy időre megint kihagyom ezt a jó kis kalóriabombát.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
sziasztok,a reggeli segítség meg hozta kalácsát. Nagyon jól sikerült a kalács de nem kuglóf formába tettem ahogy eredetileg terveztem hanem fonott koszorú lett belőle mert nagyon tetszett a pengével felvágott koszorú és inkább azt a formát választottam.EZ lehet hogy az iker /horoszkop/ MIVOLTOMNAK IS KÖSZÖNHETŐ MERT AZ EGYIK FELEM ELTERVEZI A MÁSIK CSAKAZÉRT IS MÁST CSINÁL.DE A kuglóf forma is csak elkészül valamikor. Szomoru vagyok mert egyre jobban kedvet kapok a sütögetéshez erre anyukám eltiltott mondván megtelt a mélyhütő most egy darabig felejtsem el a sütést.nembaj majd a szép képeitekkel vigasztalodom. néha olyan csábitó hogy bele harapnék a monitorba.
Húha! A májam az irigységtől már háromszorosára nőtt! Imádom a gesztenyés sütiket Limara! És milyen gyönyörűen sikerült díszítened! Grattulálok! Bezsa! Én már ránézésre is megmondom, hogy biztos finom lesz, mert ha egy kenyér ilyen gyönyörűen néz ki, akkor finomnak is kell lennie! Te is ügyi vagy! Mint mindig! Nelly
Minap az nlc-n nézelődtem, ott találtam ennek a gesztenye kockának a receptjét. Férjem kedvéért megcsináltam, én nem szeretem a gesztenyés sütiket. Finom lett, de legközelebb fele krémmel csinálom, rengeteg lett, pedig kicsit kevesebbet is csináltam, mint a recept írja, ráadásul 5 tojás helyett én 8-ból csináltam hozzá piskótát.
Gabye! Margitka receptjei között nézzél szét, mert főnökasszonyunk szinte mindig tesz tk. lisztet is a kenyerekhez. Ha csak tk. kenyeret akarsz, akkor Kenyérke receptjeit nézegesd, de azok sütőben sülnek tudomásom szerint. A legújabb 10 recept között, lent baloldalon van Szabolcs kenyere, nézd meg azt is! Üdv
Iriszi! Megnéztem a receptet a bármit-ben, és valóban félre érthető, de öregtésztát a kovász helyett kell beletenni a tésztába. Akármelyik receptet kiválaszthatod, és kovász helyett kell öregtésztát tenni, majd megkérem Margitkát, javítsa át. ne haragudj, hogy hamarabb nem vettem észre, üdv
Sziasztok Pékecskék! Holnap készülök megsütni az első kovászos kenyeremet, ehhez kérnék segítséget tőletek..Nincs valami jól bevált kovászos receptetek, lehetőleg TK lisztből? Egyenlőre csak búzakovászom van - bár már megvettem az edénykét a rozskovásznak is - és mivel jénaim is csak mini ezért egyenlőre gépben sütnék...Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit