E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.17. 20:45 - #18575

Sziasztok!
 
Újítottam ma valamit. Megetettem tegnap a búzakovászomat, ami ma délre gyönyörű, aktív állapotba került. Sajnáltam, hogy ma nem kell kenyeret sütnöm, holnapra meg lefut az aktív korszaka. Gondoltam egyet és hibernáltam az aktivitását   Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb és leghabosabb állapotában beraktam a hűtőbe. Már belekevertem azóta, szépen megnyugodott, és nem vesztette el az aktív kovászra jellemző tulajdonságait. Most a gépi kenyerembe tettem egy kicsit, de a főpróba holnap lesz, ha sütős kenyeret sütök vele. Majd mesélek a további fejleményekről. Üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:45 - #18574

Ildiko nézted már a videós oldalt itt. Ott a formázást láthatod.

bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:44 - #18573

Hát én csak parmezán teszek bele vagy ha még van itthon más sajt (eidami v, trappista, bár ezt egy olasz szentségtörésnek tartaná)akkor azt keverek még hozzá. Hát nem egész fél kg tésztához elég.

ILDIKO Előzmény | 2007.04.17. 20:36 - #18572

Jaj, EMES es MARGITOM! Neha hiaba finom amit elkeszitettel, HA a formazasod csapnivalo. Amikor megformaztak oket vekony es hosszukasak voltak. Most hogy az eleszto segitett rajtuk jobban neznek ki.hihi

EmMargit Előzmény | 2007.04.17. 20:32 - #18571

Szia Bezsa!
 
Aranyos az unokád.
 
Látom ma Limara aikidozni ment, Te fociztál, lassan sportoldallá válunk :))
 
További szép estét, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.04.17. 20:26 - #18570

Ildikó!

Megszakadok a röhögéstől! Ez tetszik nagyon!


ILDIKO Előzmény | 2007.04.17. 20:25 - #18569

Sziasztok!

BEZSAM, nagyon aranyos az unokad. Jol tetted hogy inkabb vele jatszottal. Biztos megvolt ma a kilometered akkor.hihi

Lanyok,uj oldalreszt kell itt nyitni. Szexis peksutemenyekkel cimmel.

LIMARAM tejfolos kiflijet keszitem es ennekem olyan elfuseraltan sikerult a kifli formazasa hogy EZ inkabb egy nagy kukira hasonlit.

LIMARAM: beiratkozok hozzad egy hitterito kifliformazo tanfolyamra!!! Remelem mire megkel a 8db nem nol golyolyuk!!! 

Ilyen elfuseralt format.EZ talan azert van mert igazi pekaru kiflit meg sohse formaztam, csak sutiket. /?/


emes Előzmény | 2007.04.17. 20:19 - #18568

Köszi Bezsa! Már el is mentettem! A Pecorino mihez hasonló? V. mivel helyettesíthető? És ez egy csomag fél kilós tésztára elég, v. csak a felére?

bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:18 - #18567

Az unokámnak félelmetesen jó a szövege és a humorérzéke. Inkább feldob, mint lefáraszt. A 86 éves anyámnak ő az erőt adó. Amikor itt van anyám megtáltosodik. Ha nincs itt akkor csak ücsörög.

bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:16 - #18566

Pesto Genovese 2.

 

2 ek friss bazsalikom,

2 ek friss petrezselyem,

5 dkg kemény Pecorino,

5 dkg Parmezán,

3 gerezd fokhagyma,

2 ek fenyőmag,

1 dl olívaolaj,

só,

bors.

 

Lereszelem a sajtokat. A zöldnövényeket, a fokhagymát és a fenyőmagot finomra vágom és mixerben, vagy mozsárban a többi hozzávalóval finom pasztává dolgozom.

 

A frissen kifőzőtt spagettivel összekeverem és még egy kis sajtot szórók rá.


emes Előzmény | 2007.04.17. 20:08 - #18565

Szia Bezsa!

Aranyos az unokád! Lefárasztott? Azt a spagettit kipróbálnám, ha megadnád a recijét. Előre is köszönöm!


bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:05 - #18564

Emes kicsit megpíritod és belesütheted a kenyérbe. Én időnként szoktam. Nagyon szeretjük a fenyőmagos pastás spagettit.

bezsa Előzmény | 2007.04.17. 20:03 - #18563

  Petra070412 013.jpg

Én ma sütés helyett unokámmal fociztam.


emes Előzmény | 2007.04.17. 19:45 - #18562

Sziasztok!

Szóval! Tesztelni akartam az új 8 licsis jénaimat, ezért 75 deka lisztből csináltam kenyeret, kétféle kovásszal, Limara beváltja után szabadon. Hát elámultam mire kisült! Kitöltötte a jénaimat! A tetejét hálla isten nem érte el, de szép nagy lett: 1467 g! Na ez már kenyér! Nagyon kíváncsi vagyok az ízére a rozskovász miatt, de csak holnap lesz megszegve szerintem.

 

Más! Vettem fenyőmagot! Valaki tud rá recit? És találtam egy-két kukoricás kenyeret, de, ha valakinek van bevált recije, szívesen venném! Köszike!

Tsók: Emes


ILDIKO Előzmény | 2007.04.17. 19:42 - #18561

Sziasztok!

LIMARAM, a kenyerked recijet megtalaltam, csak a kiflikedbol melyik receptet dicserik annyira a lanyok?

Tyuu , KENYERKE! Eltudom kepzelni micsoda oriasi lehet. En falun szoktam latni ilyen nagyokat, de allati takarmany tokot. Varazslatos hogy mekkorara tudnak noni!Valamikor en is imadtam!  a sutotokot. Aztan gyerekfejjel egyszer uuugy bezabaltam belole hogy hetekig nagyon beteg lettem. Utana ha vki sutott, a vilagga tudtak vele zavarni ugy megundorodtam tole. Az aszaltszilvaval is igy vagyok IMADOM! Regen azt is dugni kellett elolem mert "szimatra "mentem es mindig megkundiztam. Majd mindig van tartalek most is itthon.

 


kenyerke Előzmény | 2007.04.17. 19:26 - #18560

Sziasztok!

Emes, szerintem a borzast lehet, hogy egy pici vízzel: többször vizezett kézzel jobban át kellett volna gyúrni, majd formázni és keleszteni.

Túlkelt s visszadagasztott kenyereknél is előfordulhat, hogy a kenyér tésztája egyenetlen marad.

Margitnak igazat adok, a rozskovászos fehérkenyér valahogyan ízletesebb lesz. Természetesen itt a kovász csupán az ízesítést szolgálja az élesztő mellett.

Ha Ti nem szeretitek a rozskenyeret, akkor rozsos kenyeret úgy is meg lehet próbálni, hogy a rozslisztmennyiséget rozskovásszal helyettesíted a kenyérben.

ILDIKÓ, 15 kg-os volt ez a töki. A nagy, 24 kg-os a hálószobában gyapjú szőnyegen pihenve várja sorsát. Gyönyörű hamvas töki. Örül a szívem, amikor a reggeli fénysugárban rápillantok. Időnként óvatosan oldalra fordítom, hogy a popóját ellenőrizzem. Nehogy elülje, elnyomorodjon és tönkre menjen. Tavaly télen, az év elején jöttem rá, hogy a legjobban a hálószobában lehet a tököt nálunk tárolni, mert itt nem vagy igen keveset fűtünk. Alattunk a lakás üres. A lakója már évekkel ezelőtt a lányához költözött. Így a hálónkban a padló elég hideg. Ezt a fajta tököt a Fáma szerint 2 évig lehet tárolni. Amit felvágtunk nagyon szép érett friss tök volt.


emes Előzmény | 2007.04.17. 19:21 - #18559

Margitka!

A 10 legújabb receptél van egy rozsos sokkovászos reci. De miért sokkovászos? Csak egyféle, azaz rozskovász van benne!?

Bocsi, köszi: Emes


ILDIKO Előzmény | 2007.04.17. 17:32 - #18558

Sziasztok!

ZSIKE,  Nagyon orulok hogy rendbejott a szemed. Azert vigyazz meg ha mondtak hogy kimeljed meg 1-2 dologban. Segitseget meg NE szegyelj kerni, nehogy megemeld magad es a szembelnyomas valtozastol valami tortenjek ujra. Gondolj mindig arra hogy milyen gorongyos "volt az ut a gyogyulasig!

Lanyok remekeltek remekeltek!Latom!

LIMARAM, meselnel tobbet a hires kiflidrol es a kenyerrol. A lanykak igen emlegetik es szeretnem kiprobalni.Megadnad hozza a "hazszamot"? Nagyon koszonom. A szilvalekvaros sutid is nagy slager lett!  Mindenhol izlett!!! Mar megint azt kerdeztek miert nem adok el sutiket ill. egyebb pekarut rendelesre. Haat, ez egy sajat hobbym lett. ES ki a fene akar professzionalis lenni. Meghat nem vagyok en pek. Akkor sorozatban rendelgetnenek es akkor mar nincs megallas utana.

Latjatok, koszonet TIii Nektek!!  Ma megmutattam egy Holland ismerosnek az oldalt, a Ti fotoitokkal, sutesekkel stb. Elallt a szaja!   Ok ha sutnek akkor mix porbol. EZ a tudomany itt es hogy ezt ok sutottek a kenyersuto gepukon. Nemelyik mix tenyleg nem rossz, mert en is sutottem valaha veluk, dehat az IGAZI az igazi sajat krealas a sajat ingujjadbol cimmel. Haaat EZ arulkodik "" a fotoitokrol.

LIMARAM tovabbi gyogyulast a gyermekednek! KENYERKE ez a toki oles nagyon tetszett. Ez a tok meg egy kisebbfajta kutyahazikonak is beillett. Nyugodtan kilehetett volna egyet belole farigcsalni mert akkora volt. Hogy birtatok el?Hany kilos lehetett?

Ma, lehet hogy szunetelek, vagy vmi gyorsat keszitek majd.

Pusszantas!


emes Előzmény | 2007.04.17. 16:22 - #18557

Margitka!

A mostani kenyerem is Limara beváltjából indult. Most 75 deka lisztből készül, amiben van 10 deka tk tönköly, és megint lecseréltem a vizet joghurtra. A kovászt megosztottam 2/3 búza, 1/3 rozskovászra. És természetesen teleszórtam maggal. Én is jobban szeretem a kefíres/joghurtos tovább puha változatot.


EmMargit Előzmény | 2007.04.17. 16:16 - #18556

Szia Emes!
 
Azt én szoktam mondani, hogy a teljesen búzalisztből készülő kenyér is sokkal finomabb szerintem a rozskovásszal, mint a búzakovásszal. Én legalábbis nagyon szeretem, remélem nektek is beválik. Majd mesélj, üdv, Margit

[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU