E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.04.15. 13:38 - #18495

Koszi LIMARAM a dicseretet. Jol esik, de nembizom el magam. Sokszor elpruccsolok dolgokat en is!! DE az ember kinjaban lesz kreativ. Ha nincs semmi akkor kitalalsz. EZ van.

Kozben a Gorog"kenyer is kisult, szep lett. Most egy kicsit azert laposabbra sikeralt mint multkor. A teszta volt lagyabb, pedig exra lisztet tettem bele. Meg meleg, igy nem vaghato. Remelem finom is.

LIMARAM javulast kivanok!!


Limara Előzmény | 2007.04.15. 12:49 - #18494

Szia Ildikó!
 
Mindig ámulatba ejtesz a kreativitásoddal, emelem kalapom előtted!  Nagyon ügyes vagy, örülök a süti sikerének

ILDIKO Előzmény | 2007.04.15. 12:13 - #18493

Sziasztok!

LIMARAM, jelentem a szilvalekvaros kevert suti IIIIsteni ! , es nagyon jol sikerult! Finom puha es az iiiize! En "megint megvaditottam 1 kicsit. Dupla adagot keszitettem es magas tepsiben sutottem. A lekvar, mint mar irtam itt igazi szar! Mar elnezest!!! En megint egy nagyobb zacsi aszaltszilvat vettem. Itt puhabbak es nagyobb szilvakat aszalnak igy tobb a "husi ". Ezt kimagoztam, ledaraltam a viz es egy jo adag cseresznye palinka hozza, vanilcuki, citromheja bovebben /en nagyon szeretem/ ebbol egyfajtalekvar kepzodott. A tobbit ugyanugy keszitettem mint ahogy leirtad. Megsult. Tetejere olvasztott baracklekvar viz higitas NELKUL gazon olvasztottam. Aztan felfoztem csokis zomancnak valot boven es erre jott a durvara darabolt dio. Olyan szep magas es puha lett! Tobbszor lesz ismetles! Fotok keszultek, majdmeg gyujtok ossze 1 parat es egyben elkuldom.  Most a Gorog "kenyerem sul.Bazsalikomos Pesztoval es sajttal toltve, duplan feltekerve. Inkabb 1 kalacsnak nez ki. hihi. A multkori nagyon fini lett. Remelem ez is sikerulni fog.

A szomszed asszonynak adtam a sutibol. Ok is tobbszor adnak be nekunk./Jugoszlav muszlimok mint azt mar irtam 1x/Nagyon rendes csalad.

No, megyek konyhazni meg.


Limara Előzmény | 2007.04.15. 10:25 - #18492

Szia Angi!
 
Gratulálok, gyönyörű kenyeret sütöttél!

ILDIKO Előzmény | 2007.04.15. 10:04 - #18491

Szia Angi!

Ez a kenyer nagyon szep! Biztosan a tobbi leanykanak is tetszeni fog.En az engedelyed nelkul mar meg is ragcsaltam az egyik oldalrol. Gratulalok Neked! Hat, en is jartam mar igy nemcsak kenyerrel hanem egyebb mas peksutivel kalaccsal. Nem akart kelni a lelkem. Aztan amikor sutottem megtaltosodott. Neha, azert elofordul hogy tenyleg nem indul be az "uzem ". Sztem az eleszto ilyenkor a rudas benne. No, megha vmi "agyoncsapja "azt hogy Margitunk szavaival eljek es a tul meleg viz-tej, amit az elesztohoz adnal. Egyszeruen megsuti azt. Ilyenkor a bacik is megsulnek es nincs amitol keljen.

De en lattam, Neked meg cserepeid is vannak rajta! Igazi ennivalo cucika.


Angi7711 Előzmény | 2007.04.15. 09:17 - #18490

Sziasztok! Tegnap átestem a tűzkeresztségen, több szempontból is: sütőzacskóban ma sütöttem először kenyeret. és a kenyérbe is ma raktam először kovászt.

Limara jól bevált kenyerét csináltam, de tej helyett csak vízzel. Bedagasztottam, de el kellett rohannom. Mondom sebaj, beteszem a hűtőbe. Mire hazaértem, 2ésfél óra múlva, a kenyér iszonyatosan megkelt. Azt hittem, túlkelt, ezért kezdtem előlről. 20 perc dagasztás, 40 perc kelesztés, majd formázás. Igen ám, de a kenyér nem akart megkelni. A sütőbe tettem, rágyújtottam az 1es fokozatot, nyitott ajtónál melengettem. 3 óra múlva még alig volt nagyobb, mint az elején. Ekkor feladtam, és elkezdtem sütni. Íme az eredmény :)

29434520

29434522

29434523


ILDIKO Előzmény | 2007.04.15. 08:53 - #18489

Sziasztok lanyok!

Wboram, koszi a jo tanacsokat!! Ki is printelem majd hogy el ne felejtsem. Nem emlekszem mar irtad-e a recit.Mondd, a barbibe beirnad?-es ezekkel a jotanacsokkal is. Sztem vannak meg rajtam kivul is pl: ujak? akik nem ismerik ill. csak almodoznak rola. Tudod, csak ezert kerem. NAGYON szep tenyleg. Itt is nezegettem az igazi pek boltokba. Itt nyuszikat keszitenek a tesztabol, a keszet egy teszta X-et kivagnak es az ala helyezik a tojast es igy sutik meg. A szemei meg mazsolabol vannak. Koszi megegyszer elore is!! Ps: a fotodat rola meg betudnad majd szurni?

Lanyok, lenne egy "butuska "kerdesem. Langosba rakhatnek kovaszt? Nem mertem elkesziteni a TI jovahagyasotok nelkul, mert utalok dolgokat elpruccsolni. Koszonom!!

Itt olyan jo illatok terjengenek az en Limaram szilvalekvaros kevertjetol hogy a ferjem is forgolodik az agyaban. Sztem jo kajakkal almodhat! ? Itt meg mindig ragyogo nyari ido van. A madarak teljesen atelik.Olyan hangverseny van itt hogy ihaj! A macskam meg teljesen bedilizik es mekeg-enekel nekik mert "szereti "oket. No, nem!! -csak nemtudja elerni oket es oltari pipa erte.

MARGITOM, megkaptad a mailemet Gabo adatairol? Ha nem, megirnad? Koszi! Kozben a g.mailodra is kuldtem fotot, NEEEM surgos nem azert irom, csak nem tudom atment-e ez is. Mostanaban a dolgok igen maskent mennek ahogy kene itt a computerekkel stb.

Lanykak, ki mit sutoget, fozoget?? Nekem meg van spenot. Ne fujjoljatok , mi nagyon szeretjuk.Holnapra vmi levest osszedobok es fasirozott lesz krumplival es fokh.tejf. ubisali.                                 Keszultek meg nalunk husveti fotok majd kuldok belole 1-2 ot. Keszitettetek Ti is a Husvetotokrol? Kuldjetek akkor ide.

No befejezem egyenlore a szovegelest, megyek a sutit megnezni hogy all. 

 


wbora Előzmény | 2007.04.15. 07:55 - #18488

Sziasztok!

Joli! Ma mi is megyünk az Assa kiállítására. Remélem találok pár szép dolgot. Ma lesz kerti tavas előadás, arra megyünk, mivel majd most fog elkészülni. Oda is kell venni növényeket. A maradék meg majd jövő héten a kertészetin.

Ildikó! Megfőztem a tojást, hagytam kihűlni, aztán jött a kis lyuk a tetejére, kicsit nagyobb fajta varrótűvel csináltam. Aztán mikor megkelt a tészta a formába, akkor beletettem a már főtt tojást, lekentem és ment a sütőbe. A sütés vége felé letakartam fóliával, hogy ne égjen meg nagyon a teteje. Többen megkérdezték, hogy akkor a tojást héjjastól kell megenni? Meg hogy miért nem pucolva teszem rá a tojást. Na mert szerintem akkor jönne az, hogy megég, így meg védi a héj. Érdemes kipróbálni, szerintem nem csak húsvétkor lehet enni :) (szerintem kevesebb cukor is elég bele)


kenyerke Előzmény | 2007.04.15. 01:27 - #18487

Szia Emese!

Az én kovászaim mindig teljes kiörlésű rozslisztből készülnek.

A sikér nem az élesztőgombákat táplálja hanem kötőanyag. A szerkezet alakulásában segít.
A rozsnál a kovász segítségével lehet ezt létrehozni. Kovász nélkül a rozskenyér nagyon morzsálódna és tömör maradna. Az élesztősen sütött rozskenyérnél ez nagyon jól megtapasztalható.

Az aktív kovásszal készült tészta lényegesen korábban kel meg. A passzívnál legalább a duplájával kell számolni.


ILDIKO Előzmény | 2007.04.14. 22:49 - #18486

Sziasztok lanykak!

Egy kicsit bekukuccs aztan csucsuzas.Panaszom van ratok! Mar megint nyalzok!! Ennek TI vagytok az oka!!-miert kellett ilyen finomakat sutnotok , es En mamlasz ujra nyalogathatom a kepernyot!

Wbora, en is szerettem volna a fonott kalacsom helyett ilyen szep tojasos kalacskat sutni.Feltem hogy a tojas megegne csak ezert nem kezdtem bele. Te vele egyutt sutod a tesztaval, a kemeny tojast? Nagyon szep es gusztusos minden.

Limaram, rajtad nem is csodallkozom.Ennyi energiad van!! Le a kalappal.Puszi!

Gabyem: ezek a sutmenyek csoda szepek. No, en mondtam is neked csiga lesz a lelkem. Nem baj am.En nagyon szeretem a ropogos sajtos reszeket /HA sajttal toltotted?/  Sztem a teszta ellagyul sutes kozben es azert fekszik el a lolkom ilyen "rendszeresen "

NELLYM, Gabo a hazat epiti at ill. felujitja. Most ok a kozvetlen szomszed lakasba koltoztek at a szomszed helyere erre az idore. Nincs computer hasznalaton addig. Azert is nemtudod elerni. Margitomnak megadtam 2 telefonszamat, azon eltudod erni ot. Nagyon szepeket sutogetsz Te is. Lattam am! Azok a kalacsok!!!Meg a kenyerke! Hmm!

No, megyek hunyni 1 sort. Holnap Limaram  szilvalekvaros sutikejet keszitem el. Kinomban "megint "az aszaltszilvat daraltam le a szilvalekvar alcazasi manoverje keppen. Majd megirom hogy sikerult.

Puszi a kis szorgos kacsotokra es nagyon szep almokat mindenkinek. Visztlat : holnap!


Joli Előzmény | 2007.04.14. 21:15 - #18485

Wbora!

Köszönöm az infót, hogy a Kertészetin is lesz virágkiállitás! Tegnap kimentem az infoparkba és vettem jópár muskátlit, de még vannak üres helyek a kertbe ahova szeretném még valami szépet. Tavaly vettem gyönyörü begóniákat amik egész nyáron nyiltak, de sajnos nem vészelték át a "telet" Mikor hirtelen bejött a hideg nem voltam itthon és a családom nem hozta be őket. 1 szál maradt meg belőle. Most azt is nevelgetem. Megprobálok kimenni jövő szombaton a Kertészetire ujabb beszerző körutra.

További szép estét mindenkinek!

Üdv: Joli


Gabye Előzmény | 2007.04.14. 20:16 - #18484

Tehát a mai termés:

 Limara féle fontott kalács

 Limara féle sajtos bigák..

..és az első kovászom is mütyizik a tálkájában


Gabye Előzmény | 2007.04.14. 20:05 - #18483

Drága Ildikó...Jelentem az össze hajtovány elterült, így át lettek keresztelve Limara féle sajtos bigákká...Egyébként itt ma nagyon kellemes idő volt, nem volt túl meleg sem, így nem volt gond sütkérezni..Mindjárt hozom is a képeket a mai termésről..

Limara Előzmény | 2007.04.14. 19:42 - #18482

Sziasztok!
 
Ma nagyon kedves vendégeim voltak, bográcsban főztem töltött káposztát, csináltam Raffaelló szeletet és sósnak az apátfalvi lakodalmast. Nagyon jól éreztük magunkat.
 
 

wbora Előzmény | 2007.04.14. 18:56 - #18481

Bocsi, nem a második képen, hanem a negyediken :) a második sorban.

wbora Előzmény | 2007.04.14. 18:55 - #18480

Sziasztok!

Hoztam egy kis "maradékot húsvétról". Az első kép a L.M. féle húsvéti foszlós kalács tojással sonkához. Ezt kétszer is meg kellett sütnöm. A második alkalommal már kevesebb cukrot tettem bele (kb felét).
A második képen pedig a megmaradt tojásfehérjékből készült fehér piskóta látható, kakaós porcukorral megszórva.

húsvéti foszlós kalács tojással - kelés utánhúsvéti foszlós kalács tojással - sütés előtthúsvéti foszlós kalács tojással - sütés után

fehér piskóta


Katamami Előzmény | 2007.04.14. 18:28 - #18479

Szia bezsa és otthonka!
Csak most tudtam visszajönni.
Köszi a választ. Ki fogom próbálni. Tegnap is tütöttem sós kiflit, amit frissen kelesztettem. Hűtősen is megcsinálom majd. Biztos nagyon jó lesz. Én ilyen hűtősen lángost szoktam csinálni. A tészta 2 hétig jó hűtőben, csak ez nálam nem tart addig. :-)))

ILDIKO Előzmény | 2007.04.14. 17:03 - #18478

Szia EMES!

Itt nagyon meleg van.Igazi nyar! Remelem jovo het vegetol meg nem havazni fog! Kisszobaba 26C.Napon nem is neztem mert foles van.Minden redony le van engedve. No, hallod a kenyered nagyon szep!! Az enyem sehogy sem akar cseerepesedni, ha csak ki nem hivom a tetofedoket!? Amugy finomak lesznek.No, megyek megint.Tululu!


emes Előzmény | 2007.04.14. 16:51 - #18477

Ildikó!

Nálunk a házban 19-20 fok van csak a földszinten. Épp most vettem fel egy kardigánt. A tetőtérben, már van vagy 24 is! De a konyha lent van! :)


ILDIKO Előzmény | 2007.04.14. 16:45 - #18476

Szia GABYE!

Nagyon ugyi vagy.Hogy van kedvetek ilyen melegben sutikezni?

Az elso hajtovanyos agyutoltetem nekem is elfekudt. En csigakka evolualtam felet igy. Limaram mondta hogy vagjam szelesebbre, akkor nem kurtizankodnak annyira a fekvessel.hihi Haat en elkeszitettem azota megegyszer igy is, de meg igy is faradt "lett 1-2. Szerintem ez csak a mi szuper Limaranknak sikerul. LIMARAM: le a kalappal.!!!

Sokszor vissza!-IS nezem a suteseiteket. Almodozom roluk.Minden irigykedes nelkul mondom nagyon tudlak becsulni bennetek mert sok-sok munka es tapasztalat all mogotte. NEM tudom hogy hol maradnak a himnemu kollegak. Gyerunk fiuk! jelentkezni am. Ki-mit sutogetett.?

No, mennem kell ujra majd meg korbeallmodozok meg ujra. Pusszancs.


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU