Koszi LIMARAM a dicseretet. Jol esik, de nembizom el magam. Sokszor elpruccsolok dolgokat en is!! DE az ember kinjaban lesz kreativ. Ha nincs semmi akkor kitalalsz. EZ van.
Kozben a Gorog"kenyer is kisult, szep lett. Most egy kicsit azert laposabbra sikeralt mint multkor. A teszta volt lagyabb, pedig exra lisztet tettem bele. Meg meleg, igy nem vaghato. Remelem finom is.
LIMARAM, jelentem a szilvalekvaros kevert suti IIIIsteni ! , es nagyon jol sikerult! Finom puha es az iiiize! En "megint megvaditottam 1 kicsit. Dupla adagot keszitettem es magas tepsiben sutottem. A lekvar, mint mar irtam itt igazi szar! Mar elnezest!!! En megint egy nagyobb zacsi aszaltszilvat vettem. Itt puhabbak es nagyobb szilvakat aszalnak igy tobb a "husi ". Ezt kimagoztam, ledaraltam a viz es egy jo adag cseresznye palinka hozza, vanilcuki, citromheja bovebben /en nagyon szeretem/ ebbol egyfajtalekvar kepzodott. A tobbit ugyanugy keszitettem mint ahogy leirtad. Megsult. Tetejere olvasztott baracklekvar viz higitas NELKUL gazon olvasztottam. Aztan felfoztem csokis zomancnak valot boven es erre jott a durvara darabolt dio. Olyan szep magas es puha lett! Tobbszor lesz ismetles! Fotok keszultek, majdmeg gyujtok ossze 1 parat es egyben elkuldom. Most a Gorog "kenyerem sul.Bazsalikomos Pesztoval es sajttal toltve, duplan feltekerve. Inkabb 1 kalacsnak nez ki. hihi. A multkori nagyon fini lett. Remelem ez is sikerulni fog.
A szomszed asszonynak adtam a sutibol. Ok is tobbszor adnak be nekunk./Jugoszlav muszlimok mint azt mar irtam 1x/Nagyon rendes csalad.
Ez a kenyer nagyon szep! Biztosan a tobbi leanykanak is tetszeni fog.En az engedelyed nelkul mar meg is ragcsaltam az egyik oldalrol. Gratulalok Neked! Hat, en is jartam mar igy nemcsak kenyerrel hanem egyebb mas peksutivel kalaccsal. Nem akart kelni a lelkem. Aztan amikor sutottem megtaltosodott. Neha, azert elofordul hogy tenyleg nem indul be az "uzem ". Sztem az eleszto ilyenkor a rudas benne. No, megha vmi "agyoncsapja "azt hogy Margitunk szavaival eljek es a tul meleg viz-tej, amit az elesztohoz adnal. Egyszeruen megsuti azt. Ilyenkor a bacik is megsulnek es nincs amitol keljen.
De en lattam, Neked meg cserepeid is vannak rajta! Igazi ennivalo cucika.
Sziasztok! Tegnap átestem a tűzkeresztségen, több szempontból is: sütőzacskóban ma sütöttem először kenyeret. és a kenyérbe is ma raktam először kovászt.
Limara jól bevált kenyerét csináltam, de tej helyett csak vízzel. Bedagasztottam, de el kellett rohannom. Mondom sebaj, beteszem a hűtőbe. Mire hazaértem, 2ésfél óra múlva, a kenyér iszonyatosan megkelt. Azt hittem, túlkelt, ezért kezdtem előlről. 20 perc dagasztás, 40 perc kelesztés, majd formázás. Igen ám, de a kenyér nem akart megkelni. A sütőbe tettem, rágyújtottam az 1es fokozatot, nyitott ajtónál melengettem. 3 óra múlva még alig volt nagyobb, mint az elején. Ekkor feladtam, és elkezdtem sütni. Íme az eredmény :)
Wboram, koszi a jo tanacsokat!! Ki is printelem majd hogy el ne felejtsem. Nem emlekszem mar irtad-e a recit.Mondd, a barbibe beirnad?-es ezekkel a jotanacsokkal is. Sztem vannak meg rajtam kivul is pl: ujak? akik nem ismerik ill. csak almodoznak rola. Tudod, csak ezert kerem. NAGYON szep tenyleg. Itt is nezegettem az igazi pek boltokba. Itt nyuszikat keszitenek a tesztabol, a keszet egy teszta X-et kivagnak es az ala helyezik a tojast es igy sutik meg. A szemei meg mazsolabol vannak. Koszi megegyszer elore is!! Ps: a fotodat rola meg betudnad majd szurni?
Lanyok, lenne egy "butuska "kerdesem. Langosba rakhatnek kovaszt? Nem mertem elkesziteni a TI jovahagyasotok nelkul, mert utalok dolgokat elpruccsolni. Koszonom!!
Itt olyan jo illatok terjengenek az en Limaram szilvalekvaros kevertjetol hogy a ferjem is forgolodik az agyaban. Sztem jo kajakkal almodhat! ? Itt meg mindig ragyogo nyari ido van. A madarak teljesen atelik.Olyan hangverseny van itt hogy ihaj! A macskam meg teljesen bedilizik es mekeg-enekel nekik mert "szereti "oket. No, nem!! -csak nemtudja elerni oket es oltari pipa erte.
MARGITOM, megkaptad a mailemet Gabo adatairol? Ha nem, megirnad? Koszi! Kozben a g.mailodra is kuldtem fotot, NEEEM surgos nem azert irom, csak nem tudom atment-e ez is. Mostanaban a dolgok igen maskent mennek ahogy kene itt a computerekkel stb.
Lanykak, ki mit sutoget, fozoget?? Nekem meg van spenot. Ne fujjoljatok , mi nagyon szeretjuk.Holnapra vmi levest osszedobok es fasirozott lesz krumplival es fokh.tejf. ubisali. Keszultek meg nalunk husveti fotok majd kuldok belole 1-2 ot. Keszitettetek Ti is a Husvetotokrol? Kuldjetek akkor ide.
No befejezem egyenlore a szovegelest, megyek a sutit megnezni hogy all.
Joli! Ma mi is megyünk az Assa kiállítására. Remélem találok pár szép dolgot. Ma lesz kerti tavas előadás, arra megyünk, mivel majd most fog elkészülni. Oda is kell venni növényeket. A maradék meg majd jövő héten a kertészetin.
Ildikó! Megfőztem a tojást, hagytam kihűlni, aztán jött a kis lyuk a tetejére, kicsit nagyobb fajta varrótűvel csináltam. Aztán mikor megkelt a tészta a formába, akkor beletettem a már főtt tojást, lekentem és ment a sütőbe. A sütés vége felé letakartam fóliával, hogy ne égjen meg nagyon a teteje. Többen megkérdezték, hogy akkor a tojást héjjastól kell megenni? Meg hogy miért nem pucolva teszem rá a tojást. Na mert szerintem akkor jönne az, hogy megég, így meg védi a héj. Érdemes kipróbálni, szerintem nem csak húsvétkor lehet enni :) (szerintem kevesebb cukor is elég bele)
Az én kovászaim mindig teljes kiörlésű rozslisztből készülnek.
A sikér nem az élesztőgombákat táplálja hanem kötőanyag. A szerkezet alakulásában segít. A rozsnál a kovász segítségével lehet ezt létrehozni. Kovász nélkül a rozskenyér nagyon morzsálódna és tömör maradna. Az élesztősen sütött rozskenyérnél ez nagyon jól megtapasztalható.
Az aktív kovásszal készült tészta lényegesen korábban kel meg. A passzívnál legalább a duplájával kell számolni.
Egy kicsit bekukuccs aztan csucsuzas.Panaszom van ratok! Mar megint nyalzok!! Ennek TI vagytok az oka!!-miert kellett ilyen finomakat sutnotok , es En mamlasz ujra nyalogathatom a kepernyot!
Wbora, en is szerettem volna a fonott kalacsom helyett ilyen szep tojasos kalacskat sutni.Feltem hogy a tojas megegne csak ezert nem kezdtem bele. Te vele egyutt sutod a tesztaval, a kemeny tojast? Nagyon szep es gusztusos minden.
Limaram, rajtad nem is csodallkozom.Ennyi energiad van!! Le a kalappal.Puszi!
Gabyem: ezek a sutmenyek csoda szepek. No, en mondtam is neked csiga lesz a lelkem. Nem baj am.En nagyon szeretem a ropogos sajtos reszeket /HA sajttal toltotted?/ Sztem a teszta ellagyul sutes kozben es azert fekszik el a lolkom ilyen "rendszeresen "
NELLYM, Gabo a hazat epiti at ill. felujitja. Most ok a kozvetlen szomszed lakasba koltoztek at a szomszed helyere erre az idore. Nincs computer hasznalaton addig. Azert is nemtudod elerni. Margitomnak megadtam 2 telefonszamat, azon eltudod erni ot. Nagyon szepeket sutogetsz Te is. Lattam am! Azok a kalacsok!!!Meg a kenyerke! Hmm!
No, megyek hunyni 1 sort. Holnap Limaram szilvalekvaros sutikejet keszitem el. Kinomban "megint "az aszaltszilvat daraltam le a szilvalekvar alcazasi manoverje keppen. Majd megirom hogy sikerult.
Puszi a kis szorgos kacsotokra es nagyon szep almokat mindenkinek. Visztlat : holnap!
Köszönöm az infót, hogy a Kertészetin is lesz virágkiállitás! Tegnap kimentem az infoparkba és vettem jópár muskátlit, de még vannak üres helyek a kertbe ahova szeretném még valami szépet. Tavaly vettem gyönyörü begóniákat amik egész nyáron nyiltak, de sajnos nem vészelték át a "telet" Mikor hirtelen bejött a hideg nem voltam itthon és a családom nem hozta be őket. 1 szál maradt meg belőle. Most azt is nevelgetem. Megprobálok kimenni jövő szombaton a Kertészetire ujabb beszerző körutra.
Drága Ildikó...Jelentem az össze hajtovány elterült, így át lettek keresztelve Limara féle sajtos bigákká...Egyébként itt ma nagyon kellemes idő volt, nem volt túl meleg sem, így nem volt gond sütkérezni..Mindjárt hozom is a képeket a mai termésről..
Ma nagyon kedves vendégeim voltak, bográcsban főztem töltött káposztát, csináltam Raffaelló szeletet és sósnak az apátfalvi lakodalmast. Nagyon jól éreztük magunkat.
Hoztam egy kis "maradékot húsvétról". Az első kép a L.M. féle húsvéti foszlós kalács tojással sonkához. Ezt kétszer is meg kellett sütnöm. A második alkalommal már kevesebb cukrot tettem bele (kb felét). A második képen pedig a megmaradt tojásfehérjékből készült fehér piskóta látható, kakaós porcukorral megszórva.
Köszi a választ. Ki fogom próbálni. Tegnap is tütöttem sós kiflit, amit frissen kelesztettem. Hűtősen is megcsinálom majd. Biztos nagyon jó lesz. Én ilyen hűtősen lángost szoktam csinálni. A tészta 2 hétig jó hűtőben, csak ez nálam nem tart addig. :-)))
Itt nagyon meleg van.Igazi nyar! Remelem jovo het vegetol meg nem havazni fog! Kisszobaba 26C.Napon nem is neztem mert foles van.Minden redony le van engedve. No, hallod a kenyered nagyon szep!! Az enyem sehogy sem akar cseerepesedni, ha csak ki nem hivom a tetofedoket!? Amugy finomak lesznek.No, megyek megint.Tululu!
Nagyon ugyi vagy.Hogy van kedvetek ilyen melegben sutikezni?
Az elso hajtovanyos agyutoltetem nekem is elfekudt. En csigakka evolualtam felet igy. Limaram mondta hogy vagjam szelesebbre, akkor nem kurtizankodnak annyira a fekvessel.hihi Haat en elkeszitettem azota megegyszer igy is, de meg igy is faradt "lett 1-2. Szerintem ez csak a mi szuper Limaranknak sikerul. LIMARAM: le a kalappal.!!!
Sokszor vissza!-IS nezem a suteseiteket. Almodozom roluk.Minden irigykedes nelkul mondom nagyon tudlak becsulni bennetek mert sok-sok munka es tapasztalat all mogotte. NEM tudom hogy hol maradnak a himnemu kollegak. Gyerunk fiuk! jelentkezni am. Ki-mit sutogetett.?
No, mennem kell ujra majd meg korbeallmodozok meg ujra. Pusszancs.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit