E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.04.11. 13:50 - #18415

Szia Punch!
 
Üdv az oldalon, érezd magad jól! Milyen az a kemencében sült lángos? Pomposra gondolsz? Azt a bal oldalon a Bármit, amit...I-ben Töki pompos néven találod meg. Ha nem ez az amit keresel, akkor majd estefelé jönnek inkább a többiek, hátha tudnak segíteni! Üdv

hbzs Előzmény | 2007.04.11. 12:56 - #18414

Sziasztok! BL 80-as lisztet az Auchanban is lehet kapni. (Bár nekem úgy tűnik, nincs túl nagy készletük belőle, így ki kell fogni...) Meg persze malomipari szakboltokban is, ami pl. nálunk, Pestszentlőrincen (Bp., XVIII. ker.) a piacon is van! (S itt például nem csak saját lisztjeit árulja a malom, hanem másokét is - ha ők nem gyártanak olyat -, és mindenféle más "kenyérbevalót" is!):)

punch Előzmény | 2007.04.11. 12:44 - #18413

Sziasztok!

Új felhasználó vagyok ezen a portálon. Segítene valaki nekem abban, hogy hol találok kemencében sült lángos receptet?

Előre is köszönöm: Vali


Limara Előzmény | 2007.04.11. 10:02 - #18412

Ivannorbi! Várjuk a beszámolót, sok sikert!

ivannorbi Előzmény | 2007.04.11. 10:00 - #18411

Köszönöm a válaszokat, délután próbálkozok (először 200 fokon, majd 180-on, légkeverés nélkül)

Angi7711 Előzmény | 2007.04.11. 09:09 - #18410

Margitka: itt a vágott része a kenyérnek: http://img1.tar.hu/fanni0407/img/29357171.jpg#3n

majorkaj: köszönöm a választ!


Limara Előzmény | 2007.04.11. 09:05 - #18409

Gabye! Gratulálok a kislegényhez, gyönyörű baba! Sok-sok örömöt, egészséget kívánok neki és az anyukájának is, legyenek nagyon boldogok!
 

Limara Előzmény | 2007.04.11. 09:01 - #18408

Jó reggelt! Sziasztok!
 
Elisabeth! Örülök a kenyered sikerének, gratulálok! Igen, egy kicsit zsúrkenyér jellegű, a tej és a burg.pehely miat, ha teljes egészében vízzel készíted, akkor megint más ízűt kapsz. Ha síma és rétes lisztből akarod csinálni, akkor 2/3-ad 1/3-ad arányban tegyél bele finom és rétes lisztet. Ha ezt a kenyeret akarod megcsinálni öregtésztával, akkor a receptet csak annyit kell változtatni, hogy visszaveszed a folyadékot 3 dl-ről 2,6-2,7 dl-re, és ehhez a tésztához teszed az öregtésztát, úgy 15-20 dkg-ot. Remélem érthető voltam, ha nem, kérdezz nyugodtan.
 
Ivannorbi! Én 200 fokon sütöm sütőben a kenyeret, igaz jénaiban. Ha nem jénaiban sütöd, tegyél kis tálban vizet a sütő aljába. 200 fokon süssed, ha barnulni kezdene a teteje, kb. jó fél óra után visszaveheted egy kicsit a hőfokot, vagy letakarhatod egy darab alufóliával a kenyér tetejét. Légkeverés nem kell, ha ki tudod kapcsolni, csak szárítja a kenyeret!
 
Adrien! Gratulálok a gépedhez, sikeres sütögetést kívánok, és üdv közöttünk! Érezd magad jól!
 
Kartika! De jó volt Neked!

Gabye Előzmény | 2007.04.11. 08:53 - #18407

Sziasztok Pékecskék! Kicsit off leszek, de jelentem tegnap igazoltan voltam távol..Az igazolásom ez a kis legényke:

Ő a keresztfiam, tegnap éjjel 11:45 perckor született 3490 grammal és 55 cm-el


bezsa Előzmény | 2007.04.11. 08:21 - #18406

Szia Margitka!

Hát az történt, hogy kuka voltam. Nem volt már itthon tk. lisztem, csak BL80-as és ugyanannyi majdnem ugyanannyi folyadékot tettem hozzá. Láttam, hogy valami nem oké, tettem egy kis lisztet hozzá, de közben dolgoztam is. Hát így aztán vagy pirítós lesz belőle vagy morzsa.

 


bezsa Előzmény | 2007.04.11. 08:17 - #18405

Sziasztok! Ivannorbi a légkeveréses eléggé kiszárítja a kenyeret. Azonkivül tegyél egy kis lábosba vízet a sütő aljába, hogy legyen gőz. Én is 200 fok körül sütöm a sütőben a kenyeret.

majorkaj Előzmény | 2007.04.11. 08:12 - #18404

Szia Ivannorbi !

Én a villanysütőben nem szoktam bekapcsolni a légkeverést és így 200 fokon sütöm kb. 1 órát a kenyeret.


EmMargit Előzmény | 2007.04.11. 00:56 - #18403

Sziasztok!
 
Angi! Kár, hogy nem látszik jobban a képen a megvágott része a kenyérnek.
A farkinca tényleg azt szokta jelenteni, hogy nedves a tészta, de kérdés, hogy tényleg farkincás volt-e?
Lehet, hogy csak tovább kellett volna keleszteni, ha volt egyáltalán valami probléma vele. Ami a képen látszik az szép.
A kovászos kérdésedre Julika már válaszolt a társalgóban, csak megerősíteni tudom, amit írt. Örülök, ha belefogsz a kovászolásba, sok sikert kívánok hozzá.
 
Ariaden! Üdvözöllek a fórumban és gratulálok a kenyérsütő gépedhez. Remélem jól sikerült az első kenyérkéd, majd mesélj róla. A kovászos kenyér finomabb, mint a csak élesztős, egy kis gyakorlat után érdemes ebbe is belefogni.
 
Norbi! Szerintem egy kicsit magasabb hőfok nem ártana, de majd biztos válaszol olyan is, akiknek több tapasztalata van ezügyben, mint nekem. 
Sajnálom, hogy a gépetek nem jó, de talán kedvet csinált egy új vásárlásához.
 
Bezsa! Mi történt a kenyereddel?
 
Kartika! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, várjuk a beszámolódat.
 
Én még most sütögetek, már két sütésem kész, de még kettő várja, hogy megsülhessen. Ma - még az én mércém szerint is - későn fogok végezni.
 
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit

ivannorbi Előzmény | 2007.04.10. 22:49 - #18402

Időközben megtaláltam a választ a ...kezdőknek menüpont alatt. Egyébként az alap fehér kenyérre gondoltam. 160-170fokot olvastam a leírásban légkeveréssel. Ez jó lesz?

ivannorbi Előzmény | 2007.04.10. 22:36 - #18401

Sziasztok! Két napja írtam, hogy újra kipróbáljuk a fantasztikus Pacific kenyérsütőnket (két év után újra). Hát kipróbáltuk! A sütésig minden rendben ment (legalábbis úgy tűnt). Elkezdett sütni, jó meleg lett az oldala, aztán kb. 10 perc után csökkent a hőmérséklete. Ezért a végére nem is sült meg rendesen. A végén mégegyszer bekapcsoltam a csak sütést, de ugyanaz lett az eredmény. Tehát a gép rossz :-( Holnap kipróbáljuk a sütőben megsütni a tésztát. Hány fokra kell állítani az elektromos sütőt? A légkeverést be kell kapcsolni?

nelly Előzmény | 2007.04.10. 21:41 - #18400

Elisabeth! Igyál egy kis citromfű teát, az nyugtatólag hat Rád, és jót tudsz tőle aludni az éjjel. Holnap pedig frissebben tudsz ébredni. Talán a gondokat is másképp látod! Nelly

nelly Előzmény | 2007.04.10. 21:39 - #18399

Ja, és még érdemes beszerezned burgonya pelyhet is, mert sok kalácsba, kenyérbe is fogod egy idő után használni. Azt biztosan olvastad, hogy élesztőből mi mindig a frisset használjuk, én csak kezdetben használtam szárított por élesztőt, azóta már rég kidobtam. Viszont a frissből mindig van itthon. Nelly

Elisabeth Előzmény | 2007.04.10. 21:38 - #18398

Szia Nelly!

Köszi, nem tudtam. Amilyen fáradt vagyok, nem hiszem, hogy bele fognék, mert muszáj kialudnom magam. A tegnap este és a mai nap nagyon rossz volt nekem. Az élet mindig produkál olyan dolgokat, amit az ember álmában sem gondolna. Holnap leírom, nagyon ki vagyok.

nelly Előzmény | 2007.04.10. 21:36 - #18397

Ildikó! Köszi a képet, de nem mutatom meg a férjemnek, mert azt hiszi, hogy cukkolom! Nelly

nelly Előzmény | 2007.04.10. 21:33 - #18396

Elisabeth! Ugye tudod, hogy Limara csak holnap reggel lesz? Akkor biztosan fog rá válaszolni! Nelly

[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU