Üdv az oldalon, érezd magad jól! Milyen az a kemencében sült lángos? Pomposra gondolsz? Azt a bal oldalon a Bármit, amit...I-ben Töki pompos néven találod meg. Ha nem ez az amit keresel, akkor majd estefelé jönnek inkább a többiek, hátha tudnak segíteni! Üdv
Sziasztok! BL 80-as lisztet az Auchanban is lehet kapni. (Bár nekem úgy tűnik, nincs túl nagy készletük belőle, így ki kell fogni...) Meg persze malomipari szakboltokban is, ami pl. nálunk, Pestszentlőrincen (Bp., XVIII. ker.) a piacon is van! (S itt például nem csak saját lisztjeit árulja a malom, hanem másokét is - ha ők nem gyártanak olyat -, és mindenféle más "kenyérbevalót" is!)
Elisabeth! Örülök a kenyered sikerének, gratulálok! Igen, egy kicsit zsúrkenyér jellegű, a tej és a burg.pehely miat, ha teljes egészében vízzel készíted, akkor megint más ízűt kapsz. Ha síma és rétes lisztből akarod csinálni, akkor 2/3-ad 1/3-ad arányban tegyél bele finom és rétes lisztet. Ha ezt a kenyeret akarod megcsinálni öregtésztával, akkor a receptet csak annyit kell változtatni, hogy visszaveszed a folyadékot 3 dl-ről 2,6-2,7 dl-re, és ehhez a tésztához teszed az öregtésztát, úgy 15-20 dkg-ot. Remélem érthető voltam, ha nem, kérdezz nyugodtan.
Ivannorbi! Én 200 fokon sütöm sütőben a kenyeret, igaz jénaiban. Ha nem jénaiban sütöd, tegyél kis tálban vizet a sütő aljába. 200 fokon süssed, ha barnulni kezdene a teteje, kb. jó fél óra után visszaveheted egy kicsit a hőfokot, vagy letakarhatod egy darab alufóliával a kenyér tetejét. Légkeverés nem kell, ha ki tudod kapcsolni, csak szárítja a kenyeret!
Adrien! Gratulálok a gépedhez, sikeres sütögetést kívánok, és üdv közöttünk! Érezd magad jól!
Hát az történt, hogy kuka voltam. Nem volt már itthon tk. lisztem, csak BL80-as és ugyanannyi majdnem ugyanannyi folyadékot tettem hozzá. Láttam, hogy valami nem oké, tettem egy kis lisztet hozzá, de közben dolgoztam is. Hát így aztán vagy pirítós lesz belőle vagy morzsa.
Sziasztok!
Ivannorbi a légkeveréses eléggé kiszárítja a kenyeret. Azonkivül tegyél egy kis lábosba vízet a sütő aljába, hogy legyen gőz. Én is 200 fok körül sütöm a sütőben a kenyeret.
Angi! Kár, hogy nem látszik jobban a képen a megvágott része a kenyérnek. A farkinca tényleg azt szokta jelenteni, hogy nedves a tészta, de kérdés, hogy tényleg farkincás volt-e?
Lehet, hogy csak tovább kellett volna keleszteni, ha volt egyáltalán valami probléma vele. Ami a képen látszik az szép. A kovászos kérdésedre Julika már válaszolt a társalgóban, csak megerősíteni tudom, amit írt. Örülök, ha belefogsz a kovászolásba, sok sikert kívánok hozzá.
Ariaden! Üdvözöllek a fórumban és gratulálok a kenyérsütő gépedhez. Remélem jól sikerült az első kenyérkéd, majd mesélj róla. A kovászos kenyér finomabb, mint a csak élesztős, egy kis gyakorlat után érdemes ebbe is belefogni.
Norbi! Szerintem egy kicsit magasabb hőfok nem ártana, de majd biztos válaszol olyan is, akiknek több tapasztalata van ezügyben, mint nekem.
Sajnálom, hogy a gépetek nem jó, de talán kedvet csinált egy új vásárlásához.
Bezsa! Mi történt a kenyereddel?
Kartika! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, várjuk a beszámolódat.
Én még most sütögetek, már két sütésem kész, de még kettő várja, hogy megsülhessen. Ma - még az én mércém szerint is - későn fogok végezni.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Időközben megtaláltam a választ a ...kezdőknek menüpont alatt. Egyébként az alap fehér kenyérre gondoltam. 160-170fokot olvastam a leírásban légkeveréssel. Ez jó lesz?
Sziasztok!
Két napja írtam, hogy újra kipróbáljuk a fantasztikus Pacific kenyérsütőnket (két év után újra). Hát kipróbáltuk! A sütésig minden rendben ment (legalábbis úgy tűnt). Elkezdett sütni, jó meleg lett az oldala, aztán kb. 10 perc után csökkent a hőmérséklete. Ezért a végére nem is sült meg rendesen. A végén mégegyszer bekapcsoltam a csak sütést, de ugyanaz lett az eredmény. Tehát a gép rossz :-(
Holnap kipróbáljuk a sütőben megsütni a tésztát. Hány fokra kell állítani az elektromos sütőt? A légkeverést be kell kapcsolni?
Elisabeth! Igyál egy kis citromfű teát, az nyugtatólag hat Rád, és jót tudsz tőle aludni az éjjel. Holnap pedig frissebben tudsz ébredni. Talán a gondokat is másképp látod! Nelly
Ja, és még érdemes beszerezned burgonya pelyhet is, mert sok kalácsba, kenyérbe is fogod egy idő után használni. Azt biztosan olvastad, hogy élesztőből mi mindig a frisset használjuk, én csak kezdetben használtam szárított por élesztőt, azóta már rég kidobtam. Viszont a frissből mindig van itthon. Nelly
Köszi, nem tudtam. Amilyen fáradt vagyok, nem hiszem, hogy bele fognék, mert muszáj kialudnom magam. A tegnap este és a mai nap nagyon rossz volt nekem. Az élet mindig produkál olyan dolgokat, amit az ember álmában sem gondolna. Holnap leírom, nagyon ki vagyok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit