E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.04.08. 09:12 - #18295

Szia Ivannorbi! Nem tudok senkit, aki ilyen gépet használna a fórumozók közül, mondjuk ettől még lehet. Szerintem próbáljátok meg Margitka gépi alapkenyerét megsütni, az mindig sikerül, mindannyian azzal kezdtük. Egyszerű, nagyon jó recept, annak be kellene válnia. Itt találod meg:
//gportal.hu/gindex.php?pg=4935604 Jó kiindulási alap lenne, eldőlhet hogy a gép a rossz, vagy sem. Sok sikert, üdv

majorkaj Előzmény | 2007.04.08. 09:11 - #18294

Szia Szokimoki !

60 dkg lisztből készítettem a kalácsot és azt feleztem el a két királyformára. Tehát 30 dkg lisztből teszek egy formába. Szívesen átszámolom neked 30 dkg-ra a receptet ha gondolod.

Az Ukrán rozskenyerem finom ízre. Természetesen teljesen más mint a fehér kenyér, de én szeretem. Majd teszek fel felvágva is róla képet, hogy Kenyérke megszakértse (hú de csúnyán hangzik) majd nekem.


szokimoki Előzmény | 2007.04.08. 08:50 - #18293

Sziasztok Lányok!

Gratulálok mindenkinek! igazán sok szépséges minden született!

Julika! nagyon tetszik az ukrán rozskenyered, kíváncsi leszek, hogy mit mondasz majd az ízére, így a fehér kenyerek után. kíváncsi vagyok. Nagyon szép lett a kalácsod is, te mennyi lisztből sütöd a királyformában? Azért kérdezem, mert neked is és Gabyenak is olyan szép lett a kalácsotok, nekem meg kirepedt, meg kihízott a formából. Én 37,5 dkg lisztből sütöttem. Az 50 dkg receptemet "el háromnegyedeltem".

Szép napot mindenkinek!


ivannorbi Előzmény | 2007.04.08. 08:43 - #18292

Sziasztok Lányok! Bocs, hogy ide is beírom, de itt nagyobb a forgalom: 2 és fél éve kaptunk egy Pacific PBM-3 típusú kenyérsütőt ajándékba (nem tűnt újnak), de nem sikerült vele kenyeret sütni. Nem sült meg rendesen (azóta sem használtuk). A feleségem az utóbbi időben többször emlegette, hogy jó lenne, ha vennénk egy kenyérsütőt. Most, hogy ez ügyben olvasgattam ezen az oldalon, gondoltam, hogy kap még egy esélyt az öreg Pacific, hátha csak a recept volt rossz. Nincs valakinek tapasztalata erről a gépről? A típusleírásnál olvasható nem túl bíztató! Üdv! Norbi Ui: És bocs, hogy egybe írom az egészet, de ez a Firefox miatt van!

majorkaj Előzmény | 2007.04.08. 08:22 - #18291

Lányok !
 
Mindenki gyönyörűségeket sütött: Bundik, Gabye, Piroska, Bau, Margitka. Gratulálok mindenkinek.

majorkaj Előzmény | 2007.04.08. 08:19 - #18290

Sziasztok !
 
Kartika küldi nektek szeretettel ezt a kis nyuszis képet és minden kedves Pékecskének Kellemes Húsvéti ünnepeket kíván.
 

Limara Előzmény | 2007.04.08. 08:13 - #18289

Sziasztok!
 
Fantasztikusan szépeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2007.04.08. 01:19 - #18288

Sziasztok!
 
Még néhány kép az én estémről is:
 
 
 
A sütőben sült fánkot holnapra kellett halasztanom, mert közbejött 2 adag 8 tojásos piskóta, ez most lett kész nem régen. A Panában sütöttem még egy gépi kenyeret, az nagyon jó lett.
 
Szép napot és meghitt ünnepet kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.08. 00:37 - #18287

Szia Katamami!
 
Én sajnos nem látom a képet. Nincs valami állítási lehetőség, hogy publikus legyen a képtár?
A kis piros x-re kattintva ugyanis a képtárad nevét megtaláltam, de azon kívül mindent nem elérhetőnek jelöl és megnyitni sem tudtam a képtárat sem.
 
Remélem holnap láthatjuk a kalácsodról a képet, üdv, Margit 

EmMargit Előzmény | 2007.04.08. 00:32 - #18286

Sziasztok!
 
Hozom a képeket, amiket kaptam.
 
Bau szép sütései az elsők, ezeket a képeket még tegnap küldte:
 
Ezzel a képpel pedig kellemes ünnepeket kíván mindenkinek:
 
                                      
 
Boglárka is kellemes Húsvétot kíván nekünk ezzel a képpel:
 
                                        Boglárkától
 
Piroska az elmúlt hosszabb időszak sütéseiről küldött képeket és írt is hozzá:
 

„Sziasztok!

Bár mostanában elég kevés a szabadidőm, én is sütöttem ezt – azt. Persze nem egyszerre. Egy kis ízelítő az elmúlt másfél hónapból Nektek.

Először a süteményeket és péksüteményeket küldöm.

Üdv: Piroska”

Almatorta Aranygaluska Kifli Kifli_közelről

Kiflik Meggyes_csokis_muffin Meggyes_csokis_muffin Meggyes_csokis_muffin

                                                           Sajtos_fánk

 

A következő levélben ez állt:

„Sziasztok! Szia Margitka!

Ebben az üzenetben a kenyerekből mutatok meg párat. A Joli receptje alapján készült burgonyapelyhes nálunk a sztár csavart formában a gépben sütve, de azt már nem fényképezgetem, mert az már nem újdonság.

Próbálkozom Margitka kovászos alap receptjével is, kis burgonyapehellyel és joghurttal megbolondítva. Ezeknek viszont nem sül meg olyan szépre a teteje. Sajnos a csak sütésnél nem lehet a héj színét beállítani, csak az egész programoknál. Ezért próbálkoztam ezekkel is: a franciakenyér programmal, és a normállal, úgy, hogy duplán csináltatom az első dagasztást, és kiveszem a lapátokat dagasztás után. Még mindig nem az igazi.

Próbálkoztam a jénais sütéssel is. Az első kenyér kis adagból készült és kicsit lapos lett. (27,5 dkg liszt). A második nagyobb adagból készült (40 dkg liszt), és gyönyörűen kitöltötte a jénait kelés közben, de aztán lapos lett a teteje mire megsült. Miért?

A legnagyobb bánatom az, hogy még nem találtam olyat ki, ami automatán süthetően ízlene a családomnak. Így, ha nem érek rá fél napot itthon tölteni boltit kell ennünk.

Üdv: Piroska”

Gépi_kenyér_kel Jénais_kenyér_lapos2 Gépi_kenyér_kész

Jénais_kenyér_formázva1 Jénais_kenyér_kel1 Jénais_kenyér_kész1 Jénais_kenyér_kész2

Jénais_kenyér_kész3 Jénais_kenyér_lapos Gépben_sült_kenyér

Köszönöm a képeket Piroska és gratulálok a szép sütéseidhez. Nagyon örülök, hogy a jénais sütésbe is belefogtál. Hogy miért lapult el a kenyered, erre talán választ találsz a bal oldalon, a jénais sütésről szóló kis összefoglalóban. Ezt olvastad már? Valószínűleg a tészta összetétele volt olyan és esetleg még egy kicsit túl is kelt.

Még jelentkezem képekkel, üdv, Margit


Katamami Előzmény | 2007.04.08. 00:15 - #18285

Megpróbálom a képet feltölteni. Sütöttem kalácsot. Ahhoz képest, hogy eddig kelt sütit nem nagyon tudtam csinálni, elég jó lett. Nagyon örülök.
Jó éjszakát mindenkinek

Piroska Előzmény | 2007.04.07. 23:48 - #18284

Margitka!

Köszönöm szépen a választ. Jó éjt.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.04.07. 23:37 - #18283

Szia Piroska!
 
A leveleket megkaptam már, de még gőzerővel konyházom, így nem volt időm hozni a képeket.
 
Kelesztés és sütés? A kelesztése szerintem kb 40 (-60) perc körül lehet, de hát ez sok mindentől függ. Ha látod, hogy szépen elkezdett már kelni, akkor be lehet vágni, ez mondjuk 20-25 perc után esedékes. Sütési hőfokot még nem nagyon merek írni, inkább azt, hogy úgy sütheted, mint a kiflit, de 5-10 perccel tovább, mint azt szoktad. Gondolom szendvicsnek nem nagy kenyereket szeretnél, így legalább kettő lesz ennyi tésztából.
 
Sok sikert hozzá, ha megsütöd. A képeket megpróbálom még ma hozni. További szép estét, üdv, Margit

Piroska Előzmény | 2007.04.07. 23:09 - #18282

Szia Margitka!

Köszönöm a tippet. A kelesztés, és sütés hogyan alakul ha kenyér formában készül a kifli tésztája, (idő, hőfok, vágás)?

Küldtem Neked 2 e-mailt.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.04.07. 23:01 - #18281

Szia Piroska!
 
Elronthatatlan és nagyon finom, laza a kiflim tésztája. Sütöttem már kenyereket is belőle, annak is nagyon finom. Ha gondolod, próbáld ki azt, de biztos kapsz még más ötleteket is. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.07. 22:55 - #18280

Szia Julika!
 
A kalácsaid egyszerűen gyönyörűek lettek  
A rozskenyér kicsit kirepedt, de azért az nem vészes. Én sokkal rosszabbra számítottam, amikopr azt olvastam, hogy sírni tudnál miatta Remélem finom lesz, nagyon kíváncsi vagyok rá. Üdv, Margit
 
 
 
 

Piroska Előzmény | 2007.04.07. 22:10 - #18279

Sziasztok!

Még ki kellene találnom milyen kenyeret süssek húsvét hétfőre szendvicsnek. Valami zsúrkenyérfélét szeretnék, laza tésztával, de hosszúkás hagyományos formájút. Várom az ötleteket, de elronthatatlan reciket kérek, mert nincs idő ismétlésre. ;)

A  tejfölös kifli receptet már lementettem, csak a műfaját nem tudtam behatárolni.

Piroska


majorkaj Előzmény | 2007.04.07. 22:01 - #18278

Szia Piroska !

Ha azért kérdezed, hogy hol keresd, akkor a Bármit II-ben van a 83-as reci.


jegkasa Előzmény | 2007.04.07. 21:55 - #18277

Sziasztok!
 
Nem vesztem el csak sokat dolgoztam, majd holnap küldök azért képeket.
 
Mindenki nagyon szépeket sütööt. Gratulálok!!

jegkasa Előzmény | 2007.04.07. 21:53 - #18276

Sziasztok!
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU