Szia Ivannorbi! Nem tudok senkit, aki ilyen gépet használna a fórumozók közül, mondjuk ettől még lehet. Szerintem próbáljátok meg Margitka gépi alapkenyerét megsütni, az mindig sikerül, mindannyian azzal kezdtük. Egyszerű, nagyon jó recept, annak be kellene válnia. Itt találod meg:
60 dkg lisztből készítettem a kalácsot és azt feleztem el a két királyformára. Tehát 30 dkg lisztből teszek egy formába. Szívesen átszámolom neked 30 dkg-ra a receptet ha gondolod.
Az Ukrán rozskenyerem finom ízre. Természetesen teljesen más mint a fehér kenyér, de én szeretem. Majd teszek fel felvágva is róla képet, hogy Kenyérke megszakértse (hú de csúnyán hangzik) majd nekem.
Gratulálok mindenkinek! igazán sok szépséges minden született!
Julika! nagyon tetszik az ukrán rozskenyered, kíváncsi leszek, hogy mit mondasz majd az ízére, így a fehér kenyerek után. kíváncsi vagyok. Nagyon szép lett a kalácsod is, te mennyi lisztből sütöd a királyformában? Azért kérdezem, mert neked is és Gabyenak is olyan szép lett a kalácsotok, nekem meg kirepedt, meg kihízott a formából. Én 37,5 dkg lisztből sütöttem. Az 50 dkg receptemet "el háromnegyedeltem".
Sziasztok Lányok!
Bocs, hogy ide is beírom, de itt nagyobb a forgalom:
2 és fél éve kaptunk egy Pacific PBM-3 típusú kenyérsütőt ajándékba (nem tűnt újnak), de nem sikerült vele kenyeret sütni. Nem sült meg rendesen (azóta sem használtuk). A feleségem az utóbbi időben többször emlegette, hogy jó lenne, ha vennénk egy kenyérsütőt. Most, hogy ez ügyben olvasgattam ezen az oldalon, gondoltam, hogy kap még egy esélyt az öreg Pacific, hátha csak a recept volt rossz. Nincs valakinek tapasztalata erről a gépről? A típusleírásnál olvasható nem túl bíztató! Üdv! Norbi
Ui: És bocs, hogy egybe írom az egészet, de ez a Firefox miatt van!
A sütőben sült fánkot holnapra kellett halasztanom, mert közbejött 2 adag 8 tojásos piskóta, ez most lett kész nem régen. A Panában sütöttem még egy gépi kenyeret, az nagyon jó lett.
Szép napot és meghitt ünnepet kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit
Bau szép sütései az elsők, ezeket a képeket még tegnap küldte:
Ezzel a képpel pedig kellemes ünnepeket kíván mindenkinek:
Boglárka is kellemes Húsvétot kíván nekünk ezzel a képpel:
Piroska az elmúlt hosszabb időszak sütéseiről küldött képeket és írt is hozzá:
„Sziasztok!
Bár mostanában elég kevés a szabadidőm, én is sütöttem ezt – azt. Persze nem egyszerre. Egy kis ízelítő az elmúlt másfél hónapból Nektek.
Először a süteményeket és péksüteményeket küldöm.
Üdv: Piroska”
A következő levélben ez állt:
„Sziasztok! Szia Margitka!
Ebben az üzenetben a kenyerekből mutatok meg párat. A Joli receptje alapján készült burgonyapelyhes nálunk a sztár csavart formában a gépben sütve, de azt már nem fényképezgetem, mert az már nem újdonság.
Próbálkozom Margitka kovászos alap receptjével is, kis burgonyapehellyel és joghurttal megbolondítva. Ezeknek viszont nem sül meg olyan szépre a teteje. Sajnos a csak sütésnél nem lehet a héj színét beállítani, csak az egész programoknál. Ezért próbálkoztam ezekkel is: a franciakenyér programmal, és a normállal, úgy, hogy duplán csináltatom az első dagasztást, és kiveszem a lapátokat dagasztás után. Még mindig nem az igazi.
Próbálkoztam a jénais sütéssel is. Az első kenyér kis adagból készült és kicsit lapos lett. (27,5 dkg liszt). A második nagyobb adagból készült (40 dkg liszt), és gyönyörűen kitöltötte a jénait kelés közben, de aztán lapos lett a teteje mire megsült. Miért?
A legnagyobb bánatom az, hogy még nem találtam olyat ki, ami automatán süthetően ízlene a családomnak. Így, ha nem érek rá fél napot itthon tölteni boltit kell ennünk.
Üdv: Piroska”
Köszönöm a képeket Piroska és gratulálok a szép sütéseidhez. Nagyon örülök, hogy a jénais sütésbe is belefogtál. Hogy miért lapult el a kenyered, erre talán választ találsz a bal oldalon, a jénais sütésről szóló kis összefoglalóban. Ezt olvastad már? Valószínűleg a tészta összetétele volt olyan és esetleg még egy kicsit túl is kelt.
A leveleket megkaptam már, de még gőzerővel konyházom, így nem volt időm hozni a képeket.
Kelesztés és sütés? A kelesztése szerintem kb 40 (-60) perc körül lehet, de hát ez sok mindentől függ. Ha látod, hogy szépen elkezdett már kelni, akkor be lehet vágni, ez mondjuk 20-25 perc után esedékes. Sütési hőfokot még nem nagyon merek írni, inkább azt, hogy úgy sütheted, mint a kiflit, de 5-10 perccel tovább, mint azt szoktad. Gondolom szendvicsnek nem nagy kenyereket szeretnél, így legalább kettő lesz ennyi tésztából.
Sok sikert hozzá, ha megsütöd. A képeket megpróbálom még ma hozni. További szép estét, üdv, Margit
Elronthatatlan és nagyon finom, laza a kiflim tésztája. Sütöttem már kenyereket is belőle, annak is nagyon finom. Ha gondolod, próbáld ki azt, de biztos kapsz még más ötleteket is. Üdv, Margit
A rozskenyér kicsit kirepedt, de azért az nem vészes. Én sokkal rosszabbra számítottam, amikopr azt olvastam, hogy sírni tudnál miatta Remélem finom lesz, nagyon kíváncsi vagyok rá. Üdv, Margit
Még ki kellene találnom milyen kenyeret süssek húsvét hétfőre szendvicsnek. Valami zsúrkenyérfélét szeretnék, laza tésztával, de hosszúkás hagyományos formájút. Várom az ötleteket, de elronthatatlan reciket kérek, mert nincs idő ismétlésre.
A tejfölös kifli receptet már lementettem, csak a műfaját nem tudtam behatárolni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit