E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.05. 23:35 - #18235

Sziasztok!
 
Hozok képeket.
Szegény Nééne, már gondolom igen várta, hogy meghozzam a krumplis kenyeréről a képeket, ami a múltkori sikerén felbuzdulva, szintén saját recept alapján készített.
Nagyon örülök Nééne a sikerednek , emlékszem még a kezdeti lépéseidre az NLC-n.
 
 
Még jelentkezem képekkel, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.05. 22:41 - #18234

Sziasztok!
 
Gratulőálok mindenkinek a szép sütéséhez, nézzétek el, hogy nem név szerint, de mindenkire gondolok
 
Piroska, látom már kaptál válaszokat, én is csak ugyanazt tudnám mondani.
 
Jó utat mindenkinek aki elutazik az ünnepekre és jó pihenést kívánok.
 
További szép estét, aki még ébren van, üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.04.05. 21:33 - #18233

Bezsa, értem csak azt hittem hátha van valami jó kis tapasztalatod vele és tudunk sütni egy jó kis kenyeret belőle.

bezsa Előzmény | 2007.04.05. 21:31 - #18232

Majorka azt géphez adták ajándékba, még nem próbáltam. Majd talán az ünnepek után kipróbálom.

majorkaj Előzmény | 2007.04.05. 21:27 - #18231

Szokimoki és Bezsa gratulálok a kalácskáitokhoz. Szépek lettek.

Bezsa ! Azt szeretném kérdezni, hogy abból a lisztből ami a kalács mellett van Te már használtál ? Nekem is van egy itthon, de még nem mertem kipróbálni. Én hülye már hónapokkal ezelőtt megvettem gondolva a cukorbetegségemre.


Piroska Előzmény | 2007.04.05. 21:17 - #18230

Már megint én vagyok. Látszik, hogy a párom éjszakás.

Bundik!

A hólyagos zsemlédhez ha nincs búzakorpám mit kell módosítani még a hozzávalókon?

iroska


bezsa Előzmény | 2007.04.05. 21:17 - #18229

Sziasztok!

Kisült az első kalácsom az új gépben. Olyan magasra kelt, hogy a tetejét 5 cm magasra kellet kitámasztanom. Letakartam konyharuhával a gépet, hogy azért a meleg ne szökjön ki. Elkészült az első adag piskóta tallér. Ez most lekvárral töltöttem. A kalács mellet a liszt csak azért van, hogy a méreteket lehessen látni.

 

 lekvárral töltött  citromos kalács

Most kel Joli gépi kalácsa, kicsit másképp, mert nem volt itthon kókuszreszelék ezért kókusztejpor ment bele, aztán az egész tésztába belekevertem a kakaót és aztán kinyújtottam, bőven megszórtam csoki lencsével, feltekertem és visszaraktam a gépbe. Ez kevesebb liszttel készült, remélem nem nő akkorára mint az előző.


Piroska Előzmény | 2007.04.05. 20:25 - #18228

Sziasztok! Kenyérke, Kartika, Limara!

Köszönöm a válaszokat.
Kartika! Kellemes húsvéti utazgatást és pihenést kívánok Nektek.

Kenyérke! Sajnos többre nem emlékszem. Finom, erős citromos íze volt a tésztájának.

Piroska


Limara Előzmény | 2007.04.05. 19:45 - #18227

Sziasztok!
 
Piroska! Az öregtésztát nyugodtan beteheted a hűtőbe, én egy folpackkal takartam le, ugyanúgy viselkedik, mint a kovász. Egy hét alatt fogyott el, semmi baja nem volt. 50 dkg liszthez 20 dkg örgkovászt tettem, így lett majdnem 1 kilós kenyerem, a magvas kicsit több lett mint 1 kiló.
A kenyered bevágáskor azért esett össze, mert már nagyon meg volt kelve, egyszerűen kiszöktek a gázok a bevágáskor. Én kb. akkor szoktam bevágni, mikor kétszeresére nő meg a tészta, ez olyan 40 perc alatt meg van, ha ennél nagyobb a tészta akkor már inkább ne vágd be.
 
Kartika! Nagyon szép kirándulásotok lesz, érezzétek jól magatokat. Erre mifelénk jöttök?
 
Legyen szép az estétek, üdv

bezsa Előzmény | 2007.04.05. 19:19 - #18226

A mamám szurkálja piskóta korongokat, jól el van velük. Annyi helyre akarom ajándékba is, hogy a párom csak nézi a sok tálcányi korongokat. Most egy adagot lekvárral kentem meg és majd megy rá a csoki öntet.

Ma még egy kalács készülni fog. Hozom majd a képeket.


Kartika Előzmény | 2007.04.05. 19:16 - #18225

Piroska, bár nem engem kérdeztél, énnekem is ha későn vágom be a kenyeret akkor összeesik. Én már nem merem én amikor elhelyezem a tepsiben v. jénayiba rá kb. 10 percre bevágom és akkor szépen megmarad a vágás.

kenyerke Előzmény | 2007.04.05. 19:13 - #18224

Jééé! 2x is megjelent a hozzászólásom!

kenyerke Előzmény | 2007.04.05. 19:11 - #18223

Szia Piroska :-)

Ha egy kicsit bővebben le tudnád írni a süteményt, akkor konkrétabban tudnék rákeresni.

Szerintem vaniliás linzertészta lehetett, aminek utólag szórták meg a tetejét kristálycukorral.

Orosszal most már inkább csak a férjem miatt vagyok kénytelen foglalkozni. Ő sajnos nem internetezik. Talán a lányok az orosz klubban majd tudnak segíteni az ünnepek után, amikor legközelebb összejövünk.


kenyerke Előzmény | 2007.04.05. 19:11 - #18222

Szia Piroska :-)

Ha egy kicsit bővebben le tudnád írni a süteményt, akkor konkrétabban tudnék rákeresni.

Szerintem vaniliás linzertészta lehetett, aminek utólag szórták meg a tetejét kristálycukorral.

Orosszal most már inkább csak a férjem miatt vagyok kénytelen foglalkozni. Ő sajnos nem internetezik. Talán a lányok az orosz klubban majd tudnak segíteni az ünnepek után, amikor legközelebb összejövünk.


Kartika Előzmény | 2007.04.05. 18:50 - #18221

Sziasztok kislányok!

Holnap hajnalban indulok Erdélybe 5 napra, egy nagyon szép útra! ott Húsvétolunk egy erdélyi faluban, megnézzük a húsvéti szokásokat. Majd fotozók. Sok szép helyet bejárunk, ez nekem nagyon fontos és nosztalgikus, mert édesapám itt élt, és rém sokat mesélt róla gyerekkorunkba.Jártam már párszor Erdélybe, de akkor még a nagyon gyermekeim kicsik voltak, rokonoknál voltunk és inkább rájuk figyeltem, mint a táj szépségeire. Aztán most több mint 20 év után újra megyek. Ez társas út, egy nagyon jó kis családi iroda szervezésében, nagyon sok látnivalóval. A szállás Szovátán lesz, ami a gyógyvizéről híres.

Most sütöm az útra a kalácsokat, sima és aszalt szilvával töltött. Már csináltam mákos-megyes kifliket, és mivel nem volt elég a töltelék lett egy pár sajtkrémes-parmezános-kapros. (hát már a fiúk be is tömték) sajnos kép nem készült. Utána készül a cipó amit az utra viszünk magunkkal.

Gondolok rátok, hiányozni fogtok!
mindenkinek szép Ünnepet és kellemes Húsvétolást kívánok!

kenyerke Előzmény | 2007.04.05. 18:40 - #18220

Szia Szokimoki!

A Te kalácsod is étvágygerjesztő ám! Én is készülök valami kalácsfélét sütni húsvétra. Még nincs teljesen eldöntve, hogy milyen legyen

Köszönöm a lelkesítést! Tavaszi szünet van. A hétvégével együtt nincs egy hét sem. De már nagyon vártam, hisz évközben még betegeknek sem szabad lennünk.

Most végre rendezhettem az e-mail fiókjaimat és az albumokat. Az elmúlt időszakban nemigen volt időm képekkel bíbelődni, bár készültem, fényképezgettem. Ebbe az albumba könnyen és gyorsan fel lehet tölteni a képeket.
http://www.webshots.com/user/kenyerke04

 Rakok fel még több képet az elkövetkező napokban, hogy Ti is hadd nézelődjetek nálam.

 


Piroska Előzmény | 2007.04.05. 18:31 - #18219

Ja, ezt kifelejtettem:

Kenyérke! Te mint az orosz kultúra ismerője, hátha tudsz nekem segíteni. Gyerekkoromban ettem egy orosz teasüteményt. Finom citromos volt a tésztája, a tetején pedig csillogott és ropogott a kristálycukor. Nem ismered véletlenül a receptjét?

Másik kérdésem hozzád: Nem tudsz valamilyen orosz honlapot olyasmit mint az iwiw?

Piroska


Piroska Előzmény | 2007.04.05. 18:28 - #18218

Sziasztok!
Szia Margitka!

Mostanában ritkán érek rá internetezni. Most olvastam vissza kb. egy hetet egyhuzamban. Néhány rövid hozzászólásom illetve kérdésem lenne.

Margitka! A múltkor is kérdeztem már, de nem kaptam választ. Ha gyönyörűen megkel a kenyér, de félidőben bevágva a vágás nem szétnyílik, hanem összetöpörödik kicsit a kenyér az mitől van? Amikor a kelesztés elején vágtam be annyira megkelt, hogy a vágás szinte eltűnt. Jénaiban sütöttem. Először szinte kitöltötte a jénait, aztán a teteje lapos lett, picit talán horpadt is. (Majd küldök képet is.) Ez miért volt?
Jól vagy már? Sikerült meggyógyulnod?

Bundik! Ha még érdekel a "kinyomós" tészta nekem van egy bevált receptem. Szerintem már bemásoltam egyszer, de elküldöm e-mailben.

Limara! Az öregtésztás kenyérnél ha nem teszed bele az összes előtésztát mit csinálsz a maradékkal? Mekkora kenyér lesz abból a receptből?

Üdv: Piroska

 


Limara Előzmény | 2007.04.05. 17:31 - #18217

Szokimoki! Én is egésznap ablakot és függönyt mostam, virágokat mosdattam. Gyönyörűek a kalácsok, gratulálok!
 
Holnap én is elkezdek süzni, sakk tortát meg mákos linzert, bár azt lehet csak szombaton sütöm. Ma a férjem hozott a boltból 2 csomag darált kekszet, értettem a célzást, így keksztekercs is lesz.

szokimoki Előzmény | 2007.04.05. 17:23 - #18216

Sziasztok Lányok!

Kenyérke! Jaj de guszták ezek a kenyérkék!

Én ma ablakot és függönyt mostam, és csináltam egy főpróbát a húsvéti kalácsból. Igaz, tavaly is ezt csináltam, de az már régen volt.

  http://szokimoki.xfree.hu


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU