E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2007.03.30. 20:15 - #18015

Sziasztok Lánykák!

Azt a mindenit! Micsoda gyönyörűségek születtek ma is!

Limara! Ilyen gyönyörű belsejű kenyeret én még nem pipáltam!Hú de ügyes vagy!

Bezsa! Neked meg a muffinod valami csudaguszta!

Engem is kíváncsivá tett ez az öregtészta!


EmMargit Előzmény | 2007.03.30. 19:50 - #18014

Sziasztok!
 
Bezsa! Gyönyörűt sütöttél, gratulálok. A képhozás szuper, ki is lehet egyból nagyítani rákattintással.
 
Limara! Értem, persze. Ha nincsen tejtermék a tésztában, akkor minden további nélkül. Tejjel én nem merném esetleg néhány napig tárolni. Persze, ha minden nap elfogy, akkor talán még az sem problémás. Én szinte minden  tésztába teszek joghurtot, kefirt vagy tejet, így nekem marad a tészta külön gyártása. Majd kikísérletezzük meddig áll el a tészta a hűtőben.
 
Kint kérdezted Bezsát a muffinról, nem tudom ezt csinálta-e meg: Csokis-csíkos
 
Most raktam be a gépbe egy fehér, élesztő nélküli, íróst, ezt majd sütőben sütöm, a másikba ugyanezt, csak vízzel, ezt a gépben szeretném sütni és majd még egyet csinálok gépit, de azt + élesztővel.
 
Hbzs! Ha lapát nélkül sütök, akkor a kiborítás előtt megforgatom a tengelyt alul és akkor károsodás nélkül jön ki a kenyér.
 
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.30. 19:26 - #18013

Margitka! Azon gondolkodom, hogy ha kicsit nagyobb adagból készítek tésztát a kenyérnek, és azt a + részt lecsípem dagasztás után, és elteszem a következő kenyérre, akkor nem kell mindig előző este készíteni tésztát. Biztosan érted, mire gondolok.

nelly Előzmény | 2007.03.30. 19:16 - #18012

Bezsa! Tök jók lettek a muffinjaid! Annyira jól néznek ki, gyönyörű szépen kandikálnak ki a tartóból! Nelly

bezsa Előzmény | 2007.03.30. 19:05 - #18011

Lányok felfedeztem valamit, ha a tvn-ről idemásoljátok a képet és még a hozzászólásban rákattintotok akkor össze lehet nyomni kisebbre. Sarokban átlósan.

bezsa Előzmény | 2007.03.30. 19:03 - #18010

Limara gratulálok a kenyeredhez is és a kerek számhoz.

Ma jött a kisebbik lányom aki imádja a csokis kalácsot. Gyorsan nekiálltam megcsinálni a csokis-csikost muffin formában. Nagyon nagy sikere volt. 24 db lett belőle és a felébe tettem kandirozott narancshéjat. Már nincs
csokis-csikos egy db sem. Fényképezni is csak ennyit tudtam már, mert elfogyott.


nelly Előzmény | 2007.03.30. 18:54 - #18009

Szia Gabka! Én most szilikonmániás lettem, ezért ebben is képben vagyok. Nem azért mert sokat sütök benne, hanem mert egy-két dolgot favorizálok, és egyébként is érdekelnek ebből a kínálatok. SZóval amit Te keresel, ha jól gondolom, szilikon sütőlap, ebből két féle méret van, az egyik 28x22-es méret, a másik 28x38-as méret. A Metró áruházban szinte mindig van, csak ha nem akciós, akkor drágább. Nem tudom, olvastad-e, vasárnap írtuk, hogy volt a Penny-ben, 500 ft körül, de ilyen áron nem nagyon szokott lenni. Ha akciós, akkor általában 800-900 ft körül van. A Metróban viszont ha nem kék, mert az a legolcsóbb, akkor a sárga, vagy barna 2000 ft körül szokott lenni, ha jól emlékszem. De nézz szét, mert a Tescóban is szokott lenni, meg a Corában is. Ott néha 1500.-ft körül is előfordul. Remélem, erre gondoltál? Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.03.30. 18:49 - #18008

Sziasztok!
 
Julika! De jó, hogy észrevetted
 
Limara! Én  is gratulálok a kerek számú hozzászóláshoz. Nagyon stílszerűen, ezzel a gyönyörű kenyérrel érted el Üdv, Margit

Gabka Előzmény | 2007.03.30. 18:13 - #18007

Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni tepsi aljába való szilikongumit kapni? Nem szilikonos sütőpapírra gondolok, hanem olyan gumiszerű anyagra, amiből sütőformák is vannak. Én csak lapot keresek.

hbzs Előzmény | 2007.03.30. 18:04 - #18006

Sziasztok!

Jelentem, sikerült kivennem a lapátot a kenyeremből - anélkül, hogy nagy károkat okoztam volna benne.:) Sőt, így még szebben is nézett ki a lyuk;), mert ha az üstből való kiborításakor jön le a lapátról, akkor egy adag kenyér/kalács is ki szokott szakadni vele együtt, míg most én óvatosan megmozgatva lazítgattam meg, majd húztam ki, s így csak a tengely kerek, és a lapát vékony hosszúkás vágása maradt vissza. De jó! :))


Limara Előzmény | 2007.03.30. 14:15 - #18005

Tényleg! Hurrá!

majorkaj Előzmény | 2007.03.30. 14:12 - #18004

Limara !

És ahhoz is gratulálok, hogy Te lettél a 18.000 hozzászólás gazdája.


EmMargit Előzmény | 2007.03.30. 14:10 - #18003

Szia Limara!
 
440.gif        
 
Ennyire örülök
 
Gratulálok, gyönyörű kenyeret sütöttél
Este én  is fogok sütni, remélem hasonló sikerrel. Üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.30. 14:06 - #18002

Hoztam képet a megvágott kenyérről, nagyon szép lett. Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki, megéri! Köszönöm Margitka a segítséget!
 

majorkaj Előzmény | 2007.03.30. 12:51 - #18001

Szia Limara !

Gyönyörű lett az öregtésztás kenyered. Mint mindig megint szépet alkottál. Úgy látom Margitkának igaza lett, hogy Te fogod kipróbálni először. Gratulálok !


Limara Előzmény | 2007.03.30. 12:47 - #18000

Sziasztok!
 
Elkészült Margitka útmutatása és tanácsa alapján az új kenyér, ami öregtésztával készült. Nagyon szép lett, hatalmasra kelt, lemértem 95 dkg. Kitöltötte a jénait, már alig várom, hogy kihüljön és megvághassam. Arról még hozok majd képet.
   
 
Ahogy ígértem a társalgóban, részletesen a készítése: Tegnap este gépbe raktam 3 dl vizet, 1,5 tk. sót, 50 dkg BL 80 lisztet, 1 tk cukrot, 1 dkg élesztőt és 1 ek. olajat. Ebből tésztát dagasztattam, majd mikor leállt a gép, azonnal kivettem az üstöt, és a hideg kamrába tettem. Egy folpackkal takartam le lazán. Ma reggel visszatettem a gépbe, és elindítottam a programot, de annyi ideig ment, míg egy gombóccá szedte össze a tésztát. Kivettem és 20 dkg-ot visszatettem a gépbe, majd a szokásos kenyerem hozzávalóit rátettem ( a folyadék 2,7 dl helyett 2,5 dl volt) és gyors programon 20 perc alatt tésztát dagasztattam. Ment a kelesztőtálba, majd 40 perc után formáztam, és a szokásos módon sütöttem.
Szerintem gépben is meg lehet csinálni, de akkor 20 dkg öregtészta helyett csak 10 dkg-ot tennék bele.
Margitka! Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre! Üdv

Limara Előzmény | 2007.03.30. 12:38 - #17999

Otthonka! 70 dkg lisztből bőven 1 kiló felett lesz a kenyér, 50 dkg lisztből szokott lenni 90 dkg körül. Szerintem ezt a receptet felezd meg, kb. úgy jó lesz.

otthonka Előzmény | 2007.03.30. 12:24 - #17998

Zacskós kenyér. 4dl viz, 2ek. burg pehely, 4dkg margarin , 35dkg tönkölyb. lisz 35dkg BL-80-as liszt 2 Km.só 2Km cukor kéhegynyi aszk.sav 2.5dkg élesztő Ez az a recept,én u úgy gondolom, kb85 -90dkg-os lehet készen,de nem biztos. Ezt szeretném kb.60-65 dkg-osra. Előre is köszönöm Julika. Ha van hozzá 1-2 jó tanácsod hálásan köszönöm!

otthonka Előzmény | 2007.03.30. 09:56 - #17997

KislányoKk! Mindenkinek gratulálok,sok pék megirigyelhetné ezeket aCSODÁKAT. Margitka,köszönöm,hogy válaszoltál nekem,Nelly neked is hogy gondoltál rám !

Gabye Előzmény | 2007.03.30. 09:17 - #17996

Kartika! Én nagyon gondolok rád, és küldöm az energiákat, remélem segíteni fognak!Sok szerencsét!


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU