E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.03.29. 21:11 - #17975

Bau A fenék puhaságára nekem sincs ötletem. Mi lenne ha nagyobb fokon sütnéd és egy idő után a tetejét letakarnád sütőfóliával, hogy ne égjen meg.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.29. 21:10 - #17974

Szia Bezsa!

A lányom igaz langyosan tudta felvágni a kenyeret a kenyérszeletelővel, késsel még langyosan sem tudta. Nem tudom, hogy van-e kenyérszeletelőd? Ha van, próbáld meg lassan tólni a vágásnál.


bezsa Előzmény | 2007.03.29. 21:09 - #17973

Szokimoki gyönyörű a bucijaid. A mákot meg imádom.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.29. 21:05 - #17972

Szia Bau!

Én is most kovászoltam először Margitka gyorskovászával. Én kihagytam a mézet, (elfelejtettem) s rögtön galuskatészta jellegű lett. 12 órán át éjszaka dolgozott, és ma sütöttem vele.

A kenyér héja, amikor tető nélkül sütöttem nekem is vastag és kemény volt, a férjem foga le is tört. Ma elővettem a zománcozott ovális tálat tetővel és most olyan lett mint amilyennek kell lennie. A feneke puhaságára nincs ötletem.


bezsa Előzmény | 2007.03.29. 21:03 - #17971

Nem jelenik meg a kép a könyvtáramban. Elküldöm Margitkának is. Bocsánat Margitka, hogy ezzel zaklatlak, de most nem müködnek a dolgok rendesen. Aztán lassan megyek elájulni az ágyamba.

bezsa Előzmény | 2007.03.29. 21:01 - #17970

 

Hát szerintem mindenütt vacakol a net. Tvn csak ekkorában jelenik meg a képem.

http://bezsa.xfree.hu/58329

Nagyon örülök, hogy most ilyen szép gömbölyű kenyeret sütöttem. Talán még sosem volt gépi kenyerem ilyen szép tetejű, ráadásul meg is sült a teteje.


Elisabeth Előzmény | 2007.03.29. 20:57 - #17969

Szia Angi!

Hallod, merész vállalkozás volt szegény virágokat kitenni ebbe a cudar időbe. Most pakolhatod vissza. Biztos reménykedtél a jó időben, de vasárnapra ígér csak napocskát és jobb időt. Szerintem még akkor se pakold ki.


bau Előzmény | 2007.03.29. 20:56 - #17968

Itt a kenyér fotója is megvágva.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/hlyagosbelseje.jpg

Az alja lágy,szinte beszakad a kezem alatt.

A teteje meg a többi gyönyörű és finom.Mit tegyek?


Elisabeth Előzmény | 2007.03.29. 20:55 - #17967

Szia Margitka!

Kicsit sikerült elgondolkodnom, hogy a kenyér lelke a kovász és amiben sütöd elhagyhatatlan a tető. Én eddig csak tető nélkül sütöttem, mert nincs teteje a jénainak. 

Arra gondoltam, hogy hogyan lehetne kiváltani az élesztőt kovásszal? Ami kenyereket sütöttem, azok mind laposak lettek. Mondjuk nem lenne benne élesztő, hanem csak kovász. Mit szólsz hozzá? Butaság?


bau Előzmény | 2007.03.29. 20:49 - #17966

Sziasztok!

Kicsit szomorú vagyok,mert Margitka mindíg átugorja a kérdésemet...

Most előrehozom,amit tegnap írtam.Bocsi érte!

"

Szia Nelly!

A kenyeremmel most már csak az a bajom,hogy kicsit vastagabb a héjja,mint a bolti kenyérnek.Gondolom a kovásztól lenne szép vékony és ropogós.
De valahogy ninics türelmem a kovásszal játszani..

A sütőm is szórakozik velem,mert már jócskán visszavettem a sütési hőfokból,hogy ne égesse meg a kenyeret.Szabályosan 200 fok körül írjátok a sütést,-én ma pl.ezt 160 on sütöttem.

Légkeveréses a sütőm és nem lehet kikapcsolni a keverést.

Valamit még ki kéne találnom arra is,hogy a kenyér alja ne legyen puha!Nem sületlen,csak puha.Az egész kenyér jól megsült,belül is,de ahogy hozzáérek frissen,beszakad az alja.Már próbáltam kivenni 20 perccel a sütés vége  előtt,és megfordítani(fejre)-de most elfelejtettem.Akkor egész jó volt.De a pékségben sem forgatják fejre."

Margitka segíthetnél mit tegyek!

Köszi

 


Elisabeth Előzmény | 2007.03.29. 20:49 - #17965

Sziasztok Lányok!

Rögtön összeájulom magam, hogy milyen nagy segítséget tettetek nekünk. Gratula!!!


EmMargit Előzmény | 2007.03.29. 20:45 - #17964

Sziasztok!
 
Szokimoki! Hát tényleg nincsenek még most sem ott a képeid :?Amiket itt látok, azok nagyon szépek, gratulálok és örülök, hogy a kisfiadnak sikerült örömeet szerezned a mákos bucikkal
 
Nelly! Nagyon aranyosak ezek a halak és jó az ötlet
 
Bezsa! Kíváncsian várom a képeket, remélem sikerül feltenned őket.
 
Üdv, Margit
 

szokimoki Előzmény | 2007.03.29. 20:36 - #17963

Hát Lányok, vagy a g-portál a bűnös, vagy az én gépem, de semmi sem sikerül. Ráadásul feltöltöttem a a képtáramba a képeket, és ha megyitom, a mai képek nincsenek rajta.

Kipróbálom mégegyszer a linket: http://szokimoki.xfree.hu


nelly Előzmény | 2007.03.29. 20:33 - #17962

Otthonka! Szilikonforma többféle van: hosszúkás, ezt királyformának nevezzük, egy mérete van, vagy nagyon kicsi az eltérés köztük, van lapos gyümölcstorta forma, torta forma, aztán kuglóf forma, van muffin forma kicsi lukkal és nagy lukkal, aztán kerek tál forma - az alján rózsa, vagy állat mintákkal. Talán ennyi. A színük különböző, van kék, piros, rózsaszín,barna, sárga. A kék szokott a legolcsóbb lenni, de vannak kivételek. A király formát szoktam használni kalács sütésre, és 50-60 dkg liszttel készített tésztát lehet benne sütni úgy, hogy ketté osztom, és két királyformában sütöm. Tehát egy formában 25-30 dkg lisztből készült kalácsot lehet sütni. Én kenyeret ilyenben még nem sütöttem. Hátha lesz valaki, aki ebben is tud segíteni. Nelly

szokimoki Előzmény | 2007.03.29. 20:26 - #17961

És a mákos bucik:

 

  http://szokimoki.xfree.hu/


nelly Előzmény | 2007.03.29. 20:23 - #17960

Bezsa! Adj neki egy gyógypuszit, hátha türelmesebb lesz! Nelly

szokimoki Előzmény | 2007.03.29. 20:22 - #17959

Sziasztok Lányok!

Mindenki nagyon szépet sütött, ügyesek vagytok.

Limara és Nelly, tök jó volt így együtt látni titeket.

Ma sütkéreztem én is. Csináltam pitát, és egy újítást, mert a kisfiam mákos kiflit kívánt, de a pékségben elfogyott. Így gondoltam, hogy megcsinálom. karácsonykor lehetett kapni darált mákot, ami nagy előny, tekintve, hogy 3 kávédarálót tettem tönkre a mák darálásával. A mai sikeres volt, a gép is megmaradt. Szóval vettem a virslis buci tésztáját, megtöltöttem mákkal, és tök fini lett.Kisfiam örömére!

 a többi képet másik hsz-ben mutatom, mert az előbb is mindent kitörölt.

 


bezsa Előzmény | 2007.03.29. 20:15 - #17958

Párom el van keseredve, mert, hogy ameleg kenyeret nem lehet megvágni, pedig úgy megkóstolná. Ráadásul még van egy pár perc sütési idő.

Limara Előzmény | 2007.03.29. 19:30 - #17957

Szia Gólyahír! A bármit, amit..I-ben fonott kalács néven van fent az én receptem, azt sütöttük ma, ez tejszínnel készül. De bármelyik kalács receptet megsütheted, mind nagyon finom.

EmMargit Előzmény | 2007.03.29. 18:39 - #17956

Szia Gólyahír!
 
Kíváncsian várom a kovászról a híreket, biztos sikerülni fog.
Kalácsreceptet sokat találsz, nem is tudom Limara melyiket csinálta meg.
Amíg ő válaszol addig nézz körül a bal oldalon, a kalácsreceptjeim között, hátha találsz kedvedre valót. A lényeg tulajdonképpen a kalácstészta, aztán már mindenkinek a fantáziájára és az éppen otthon levő készleteire van bízva, hogy mit is alkot belőle.
 
Sok sikert kívánok, üdv, Margit

[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU