E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.28. 20:03 - #17895

Nekem is hozott a férjem BL 112-es lisztet, én gépben sütöttem belőle kenyeret, nagyon szép lett, nem vettem észre rajta semmi különöset

EmMargit Előzmény | 2007.03.28. 19:57 - #17894

Szia Gabye!
 
Én nem mertem még magában a BL 112-vel sütni, mert a malomban, hol vásárolni szoktam, ott mondta a hölgy, hogy ez lágyítja nagyon a tésztát. Ehhez képest Joli véletlenül sütött belőle kenyeret, ha jól emlékszem csak utóbb vette észre, hogy nem BL 80-as volt és jól sikerült a sütése. Szóval, nem tudom conf44.gif Én mindenesetre már maradok a BL 80-nál és ehhez teszek tk. lisztet, ha olyan jellegűt szeretnék sütni.
Szerintem inkább kisebb adagokban használd el, úgy biztos nem okozhat problémát.
 
További szép napot, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.03.28. 19:52 - #17893

Szia Gólyahír!
 
Biztos az a szárított tésztadarab is megfelel egy kovászindításhoz, bár lehet, hogy azt érdemesebb tartaléknak meghagyni.
Ez gondolom a régi, hagyományos kovászolás elvén működhet, amikor a kész kenyértésztából tettek félre egy darabot és megszárították, hogy a következő sütést legyen mivel indítani.
 
Majd mesélj, kíváncsian várom. Üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.03.28. 19:50 - #17892

Bocsi! De ez azt bizonyítja, hogy 2x olyan éhes vagyok, mint gondolnátok!

emes Előzmény | 2007.03.28. 19:48 - #17891

Hát van nektek lelkivilágotok? A szegény éhezőnek csorgatjátok a nyálát! De, az én hibám! Minek jövök ide? :)

emes Előzmény | 2007.03.28. 19:48 - #17890

Hát van nektek lelkivilágotok? A szegény éhezőnek csorgatjátok a nyálát! De, az én hibám! Minek jövök ide? :)

Limara Előzmény | 2007.03.28. 19:43 - #17889

Szia Neene! Gratulálok, nagyon szép a kenyered, ügyes vagy!

EmMargit Előzmény | 2007.03.28. 19:38 - #17888

Sziasztok!
 
Meghoztam Nééne képeit a Burgonyapelyhes, rozsos kenyeréről. Nagyon szép lett, gratulálok:
 
 
Tényleg jó keményre sikerülhetett a tészta, hogy ki tudott repedni  Üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.28. 19:19 - #17887

Szia Elisabeth!
Örülök, hogy sikerült a kenyér, és a férjed tetszését is elnyerte. Én szilikonos sütőpapírt teszek a jénai aljába, így egészen biztosan nem fog beleragadni.
Sajnálom, hogy nem vagy jól, remélem csak a frontok okozzák a vérnyomás ingadozást, és gyorsan rendbe jössz!
A kovászt mérheted kanállal is, ha hűtőből veszem ki, lecsendesedett jó kemény kovász, akkor 2 nagy ek. kell bele, ez kb. 10 dkg. Ha aktív, híg kovász, akkor nehezebb kanálra átszámolni. Ha gyakorlottabb és bátrabb leszel, már nem kell szentírásnak venni, hogy pontosan 10 dkg legyen a kovász, én sem szoktam mindig, van úgy hogy csak 8, de van úgy, hogy 15 dkg is belekerül. Persze ilyenkor a hozzáadott folyadék is változik, de azt sem szoktam mindig pontosan mérni, a 2 dl-es pohárral beleöntöm a folyadékot, a többit szemre adom hozzá. Az, meg hogy elnézted a folyadék mennyiségét, ugyan már, bármelyikünkkel előfordul. Remélem hamarosan jobban leszel, üdv: Limara

Elisabeth Előzmény | 2007.03.28. 19:08 - #17886

Limara kenyerét sütöttem meg.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.28. 19:07 - #17885

Sziasztok!
Elnézést kérek, hogy tegnap zárlatom volt a 0,7 dl-el. Sajnos nem vagyok tökéletes, a matek sosem volt erősségem. ZÁRLAT!

Gondoltam, hogy aki már készítette ezt a kenyeret, a 10 dkg mennyiséget evőkanállal meri bele abba a valamibe amibe meg akarja mérni, ezért kérdeztem, hogy hány evőkanál? Magamból indultam ki.

Legnagyobb sajnálatomra a jénait nem kentem ki, s megint a kenyér alja beleragadt, úgyhogy emiatt nagyon csúnya lett, ezért nem készítek róla képet, majd a holnapiról. A férjem megkóstolta, nem bírta megállni, azt mondta, ez igen ez kenyér. Úgyhogy holnap ismét megcsinálom. Meglepődtem amikor a gép nyögött alatta, hú mondom, ebből meg mi lesz. Hát csodálatosan puha kenyér, mikor próbáltam kiszedni akkor érzékeltem, és a héja sem annyira vastag és az is puhább. Meg akartam a burg.pelyheset csinálni, de nem jó napom van. A vérnyomim szórakozik. Majd legközelebb. További sok sikert mindenkinek.

majorkaj Előzmény | 2007.03.28. 18:54 - #17884

Szokimoki és Bau !

Ügyesek vagytok, szépeket sütöttetek !


Angi7711 Előzmény | 2007.03.28. 18:13 - #17883

Gabye: én is egyszer ilyet kaptam a boltba, és mondhatom, az egyik legjobban sikerült kenyeremet sütöttem meg vele. A zacskó hátulján volt egy recept, azt csináltam meg.

emes Előzmény | 2007.03.28. 17:49 - #17882

Gaby!

Én is vettem már ilyet! Margitka azt mondta, hogy nagyon ellágyítja a tésztát! Így csak kis mennyiségben szabad a tésztához adni, vagyis csak lassan tudod elhasználni! Nekem már elfogyott! :) Úgy a 20. kenyér után! :)

Tsók: Emes


Golyahir Előzmény | 2007.03.28. 17:02 - #17881

Szia Margit!

Köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor kovászolni fogok. Nem kezdhetném azzal a szárított kenyértésztával, amit félreraktam. Nagyon szimpi baktériumok lehetnek benne, mert egyébként tök finom lett a kenyér.

 


Gabye Előzmény | 2007.03.28. 17:00 - #17880

Sziasztok Lánykák!

CSak egy gyors kérdés erejéig ugrottam be..Elmentem ma a szokott boltba pár dolgot venni, többek között liszteket..És most hogy hazaértem és pakolok el - látom ám, hogy a BL-80 as helyén a BL-112-es volt, így azt vettem...Sütött ilyennel már valaki, felhasználható, vagy keverni kellX??? Előre is köszönöm a válaszokat, este visszaolvasok!


bau Előzmény | 2007.03.28. 16:39 - #17879

Szia Nelly!

A kenyeremmel most már csak az a bajom,hogy kicsit vastagabb a héjja,mint a bolti kenyérnek.Gondolom a kovásztól lenne szép vékony és ropogós.
De valahogy ninics türelmem a kovásszal játszani..

A sütőm is szórakozik velem,mert már jócskán visszavettem a sütési hőfokból,hogy ne égesse meg a kenyeret.Szabályosan 200 fok körül írjátok a sütést,-én ma pl.ezt 160 on sütöttem.

Légkeveréses a sütőm és nem lehet kikapcsolni a keverést.

Valamit még ki kéne találnom arra is,hogy a kenyér alja ne legyen puha!Nem sületlen,csak puha.Az egész kenyér jól megsült,belül is,de ahogy hozzáérek frissen,beszakad az alja.

Margitka segíthetnél mit tegyek!

Már próbáltam kivenni 20 perccel a sütés vége  előtt,és megfordítani(fejre)-de most elfelejtettem.Akkor egész jó volt.De a pékségben sem forgatják fejre.


nelly Előzmény | 2007.03.28. 16:29 - #17878

Szia Bau! Tényleg rég jártál erre, már hiányoltalak! Nagyon szépeket sütöttél. ÉN a kenyered előtt fejet hajtok, a többi is jól sikerült, de ez valami csodás! Milyen szépen megsült, jól látszanak a vágások, és tényleg cserepesek! Gratulálok! Nelly

bau Előzmény | 2007.03.28. 16:09 - #17877

Sziasztok!

Régen jártam erre,mert sok a dolgom,de ma jólsikerült finomságokat hoztam mutatni.

A cserepesedő Bundik-hólyagosom(én nem kovásszal sütök)

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/bundikhlyagosacserepes1.jpg

És a gubakifli ,melynek egyik felébe kipróbáltam a lekváros tippet!

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/gubakiflik.jpg

Valaki írta a napokban,hogy a híg lekvárhoz pudingport kell keverni!

Hát íme!Tényleg nem folyik ki!

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/lekis.jpg

 

 


emes Előzmény | 2007.03.28. 15:10 - #17876

Bundik! Én sütöttem fokhagymasóval! Nyami-nyami!

Szokimoki! Nem vehetnék a kiflidből, nem ebédeltem!

Limara! Én mondtam, hogy a te bevált kenyerednek, még az illata is bolti! Gyártsál cimkéket nyugodtan: Made in Limara!

Angéla! Felfedted magad? Mi történt?

Tsók: Emes


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU