E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.03.28. 14:48 - #17875

Sziasztok!
 
Szeretettel üdvözlöm az újakat, kint a társalgóból HBKatit és itt Gólyahírt.
Katitól várom a híreket a kalácsról.
 
Gólyahír! A kovásszal kapcsolatban Limara már válaszolt neked. Én is csak azt tudom javaasolni, hogy a házi kovászolásba fogjál bele, az sokkal egyszerűbb, mint bármilyen egyéb megoldás, és természetesen kérdezzél bátran, nagyon szívesen válaszolunk, segítünk 
 
Szokimoki! Nagyon szépet sütöttél, gratulálok hozzá!
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:56 - #17874

Szívesen! Kérdezz bátran, bármit! Mindig van valaki, Margitkában tutira bízhatsz, aki segít!

Golyahir Előzmény | 2007.03.28. 12:45 - #17873

Köszönöm a választ Limara és Otthonka, akkor este újra próbálkozom a jobboldalon.

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:45 - #17872

Igen, 30-35 dkg-ból lehet benne szépen sütni, szerintem

Angi7711 Előzmény | 2007.03.28. 12:40 - #17871

Limara: akkor kb 30 dkg lisztből készült tészta (kenyér, kalács) fér el benne?

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:35 - #17870

Angi! Van ekkora formám is, kettő. Egyik szilikonos. Ezekben szoktam kalácsot sütni. 60 dkg lisztből készítem a tésztát, és megfelezem, csokilencsével, aszaltgyümivel töltve sütöm.

Angi7711 Előzmény | 2007.03.28. 12:30 - #17869

Limara: kár

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:17 - #17868

Angi! Nem, az a forma 32x8x12 cm -es

Angi7711 Előzmény | 2007.03.28. 12:15 - #17867

Ide is leírom, hátha vki lemaradt a közösben róla: bedolg vagyok, csak újraregisztráltam

 


Angi7711 Előzmény | 2007.03.28. 12:13 - #17866

Limara: ez a forma 25X11X7 cm-es?

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:11 - #17865

Otthonka!
 
Ez az a forma, ebben van a kalács és ebben sült ez a kenyér is:
  Mindkettő 50 dkg lisztből készült, de kalácsnak ideálisabb, ha csak 40 dkg-ból készül.

szokimoki Előzmény | 2007.03.28. 12:11 - #17864

Köszönöm!

Limara Előzmény | 2007.03.28. 12:03 - #17863

Szokimoki! Gyönyörű kifliket sütöttél, gratulálok!

szokimoki Előzmény | 2007.03.28. 11:54 - #17862

Sziasztok Lányok!

Ma végre sort kerítettem Limara tejfölös kiflijére, igaz, csak joghurt volt itthon, de nagyon fini lett.

 http://szokimoki.xfree.hu


Limara Előzmény | 2007.03.28. 11:15 - #17861

Szia Bundik! Egy kis illatminta pedig jó lenne, biztosan nagyon fincsi a kenyér, én is kipróbálom majd, csak a fokhagyma városában vagyok!
 
Tegnapi kenyeremet ajándékba vittem, az elöbb hívtak, hogy csak egy nagy baj volt a kenyérrel. Már kezdtem rosszul lenni, mikor kiderült, csak a felcimkézést hiányolták róla! Üdv

Limara Előzmény | 2007.03.28. 11:11 - #17860

Szia Gólyahír!
 
Üdv az oldalon! Választ biztosan kapsz, itt nagyon klassz, segítőkész csapat van, bármit kérdezhetsz bátran.Margitka általában este felé jön, akkor tud válaszolni a kérdésedre, de itt senki sem használ szárított kovászt, mert az csak ízjavító, de az igazi kovász szerepét nem tölti be. Bal oldalon találsz infókat a kovász készítéséről és a kovászos sütésről. Légkeverésről nem tudok nyilatkozni, nekem nincs, de úgy tudom, hogy a kenyereket nem sütik légkeveréssel. Sütőben itt legtöbben jénaiban sütünk, 200 fokon. Biztosan hamarosan jönnek a többiek is, és segítenek.

Bundik Előzmény | 2007.03.28. 11:07 - #17859

Sziasztok!
 
Minden betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok!
 
Régebben sütött valamelyikőtök (elnézést, de elfelejtettem, hogy ki volt) fokhagymás sóval kenyeret. Olyan nyálcsorgatóan írta le az illatokat, hogy akkor kedvet kaptam én is sütni ilyet. Fokhagymás só hiányában fokhagymás olajjal csinálom. Még így is isteni illatok terjengenek! Sajnos illatot nem tudok küldeni
Legközelebb a többi fűszeres olajjal is kipróbálom. Azt hiszem még pikáns ízű van.
 
Szóval köszönet az ötletért!
 
Mindjárt indulnok kell melózni, úgyhogy elköszönök. További kellemes napot, üdv: Bundik

otthonka Előzmény | 2007.03.28. 10:08 - #17858

Szia Gólyahir! Én is kismama vagyok u.ebbe a cipőben járok .Már sokat tanulta itt! Azt javaslom,délután jobb oldali rovatban kérdezd újra.Akkor szoktak a profik jönni!

Golyahir Előzmény | 2007.03.28. 09:45 - #17857

Sziasztok!

Nemrég találtam meg azt a fórumot, és mint kisbabával otthon lévő anyuka kenyérsütéssel pepecselek. Az a kérdésem lenne, hogy ha kenyértésztából rakok félre és kiszárítom és azt használom fel legközelebb, akkor a bekevert szárított tésztás lisztes víznek milyen állagúnak kell lennie, amikor kész van. Meg úgy általába, meddig éledezzen. Most vettem egy bioboltba kovászt (szárított tésztadarabot). A kenyér íze és külseje gyönyörű lett, de belül kicsit szalonnás kívűl pedig berepedezett lett. Szóval kezdhetek kísérletezni. A kovász vagy tíz órát kelt, és csak pár szomorú buborék látszott mikor megkevertem, a kenyér kelt vagy kilenc órát. Légkeveréssel jobb e sütni és hány fokon? Köszönöm és várom a választ ha esetleg kapok.


Elisabeth Előzmény | 2007.03.28. 08:23 - #17856

Szia Bedolg! Pedig muszáj lesz, asszem, hogy Húsvét előtt 5 perccel neki is fogok.

[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU