Szeretettel üdvözlöm az újakat, kint a társalgóból HBKatit és itt Gólyahírt.
Katitól várom a híreket a kalácsról.
Gólyahír! A kovásszal kapcsolatban Limara már válaszolt neked. Én is csak azt tudom javaasolni, hogy a házi kovászolásba fogjál bele, az sokkal egyszerűbb, mint bármilyen egyéb megoldás, és természetesen kérdezzél bátran, nagyon szívesen válaszolunk, segítünk
Szokimoki! Nagyon szépet sütöttél, gratulálok hozzá!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Angi! Van ekkora formám is, kettő. Egyik szilikonos. Ezekben szoktam kalácsot sütni. 60 dkg lisztből készítem a tésztát, és megfelezem, csokilencsével, aszaltgyümivel töltve sütöm.
Szia Bundik! Egy kis illatminta pedig jó lenne, biztosan nagyon fincsi a kenyér, én is kipróbálom majd, csak a fokhagyma városában vagyok!
Tegnapi kenyeremet ajándékba vittem, az elöbb hívtak, hogy csak egy nagy baj volt a kenyérrel. Már kezdtem rosszul lenni, mikor kiderült, csak a felcimkézést hiányolták róla! Üdv
Üdv az oldalon! Választ biztosan kapsz, itt nagyon klassz, segítőkész csapat van, bármit kérdezhetsz bátran.Margitka általában este felé jön, akkor tud válaszolni a kérdésedre, de itt senki sem használ szárított kovászt, mert az csak ízjavító, de az igazi kovász szerepét nem tölti be. Bal oldalon találsz infókat a kovász készítéséről és a kovászos sütésről. Légkeverésről nem tudok nyilatkozni, nekem nincs, de úgy tudom, hogy a kenyereket nem sütik légkeveréssel. Sütőben itt legtöbben jénaiban sütünk, 200 fokon. Biztosan hamarosan jönnek a többiek is, és segítenek.
Régebben sütött valamelyikőtök (elnézést, de elfelejtettem, hogy ki volt) fokhagymás sóval kenyeret. Olyan nyálcsorgatóan írta le az illatokat, hogy akkor kedvet kaptam én is sütni ilyet. Fokhagymás só hiányában fokhagymás olajjal csinálom. Még így is isteni illatok terjengenek! Sajnos illatot nem tudok küldeni
Legközelebb a többi fűszeres olajjal is kipróbálom. Azt hiszem még pikáns ízű van.
Szóval köszönet az ötletért!
Mindjárt indulnok kell melózni, úgyhogy elköszönök. További kellemes napot, üdv: Bundik
Szia Gólyahir!
Én is kismama vagyok u.ebbe a cipőben járok .Már sokat tanulta itt! Azt javaslom,délután jobb oldali rovatban kérdezd újra.Akkor szoktak a profik jönni!
Nemrég találtam meg azt a fórumot, és mint kisbabával otthon lévő anyuka kenyérsütéssel pepecselek. Az a kérdésem lenne, hogy ha kenyértésztából rakok félre és kiszárítom és azt használom fel legközelebb, akkor a bekevert szárított tésztás lisztes víznek milyen állagúnak kell lennie, amikor kész van. Meg úgy általába, meddig éledezzen. Most vettem egy bioboltba kovászt (szárított tésztadarabot). A kenyér íze és külseje gyönyörű lett, de belül kicsit szalonnás kívűl pedig berepedezett lett. Szóval kezdhetek kísérletezni. A kovász vagy tíz órát kelt, és csak pár szomorú buborék látszott mikor megkevertem, a kenyér kelt vagy kilenc órát. Légkeveréssel jobb e sütni és hány fokon? Köszönöm és várom a választ ha esetleg kapok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit