E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.03.25. 15:34 - #17715

Én is tök így csinálom, csak közben nekem még hűteni is kell belülről. De hát nem problem!

bedolg Előzmény | 2007.03.25. 15:29 - #17714

Elisabeth: nem lehet állítani az időt, de ha csak dagasztani akarok, én a gyorsmenüt választom (2), mert 5 perc előmelegítés után 20 perc dagasztás van benne. Aztán hagyom még 15 percig, és újraindítom. Azaz 20 perc kelesztés után ismét dagaszt 20 percet.

 


Limara Előzmény | 2007.03.25. 15:25 - #17713

Bedolg! Szerintem igaza van Batkának forma kenyeret kellene sütnöd először a sütőben, én is úgy kezdtem. Jól lehet vele gyakorolni, hogy milyen legyen a tészta állaga. Időnként még ma is sütök, szeretjük.

Batka Előzmény | 2007.03.25. 15:18 - #17712

Talán 25 deka lisztből. Ebből gondolom:

"A szilikon forma méretei: 23 cm hosszú, 10 cm széles és 6 cm magas. Kicsinek néz ki, de a benne sült kenyér 65-68 dkg-os volt. Kalácsból is elfér benne 55 dkg körül." (Margit)
És még: "A 60 dkg lisztből kb. 95 dkg-os kenyér, az 50 dkg lisztből kb. 75 - 80 dkg-os kenyér, 40 dkg lisztből kb. 60 dkg-os kenyér lesz."

A püspökkenyér valamivel gömbölyűbb, ha egyre gondolunk, az a recés, nekem a szélesebb fajta van.


bedolg Előzmény | 2007.03.25. 15:14 - #17711

Batka: püspökkenyérformám van, de szerinted abba mennyi tészta fér bele?

Bundik: nyammm :P


Batka Előzmény | 2007.03.25. 15:12 - #17710

Akár tortaformában vagy püspökkenyérformában is megsütheted, ha túl lágy, nem kötelező a jénai. Ha meg elég kemény, nem kell forma sem.


Bundik Előzmény | 2007.03.25. 15:11 - #17709

Sziasztok!
 
Minden névnapos és szülinapos fórumozónak sok boldogságot kívánok!
 
Minden ügyes kis péknek gratulálok! Sok-sok finomság készült!
 
Tegnapról adós vagyok a francia krémessel:
Francia krémes
Receptjét is leírom valamikor, ha lesz időm. Még át kell egy kicsit írnom, hogy legközelebb mit csinálok másképp.
Sajna nem érek rá, rohanok tovább.
 
További szép napot, üdv:Bundik

Batka Előzmény | 2007.03.25. 15:10 - #17708

Otthonka, a végeredmény legyen fél kilós vagy fél kiló lisztből legyen? Ha egy személyre szeretnéd, szerintem kb. 30 dekából süss, kevesebbet nem nagyon szeret az egylapátos gép. Ehhez simán elosztod kettővel a 60 deka lisztes recept hozzávalóit, és kész.

Bedolg, én már többször kifejtettem itt, hogy szerintem könnyebb sütőben kenyeret sütni, ha már valaki látott kelt tésztát. A legelső kenyerem a Stahl-féle diós-rozsos kenyér volt, amiben kb. 2/5-3/5 a barna-fehér liszt aránya, és mivel tök jól le volt írva, hogyan kell, sikerélmény lett. Nekem sokkal később lett csak gépem, és igaz, hogy már az első kenyerem is jó lett benne, de azt fenntartom, hogy nehezebb eltalálni, milyen legyen a tészta (bár kizárólag barna kenyeret, zsömlét sütök), a lábon álló kenyereket könnyebb elkészíteni. Szóval lehet, hogy próbálkozhatnál sütőben sütéssel, akár a kiflitésztát is megsütheted egészben, ha az elég kemény volt. Ott vannak a videók is, azon látszik, milyennek kell lennie.


bedolg Előzmény | 2007.03.25. 15:07 - #17707

nelly: mert úgy tudom, ahhoz keményebb tésztának kellett volna lennie, és nincs jénaim sem :)) A múltkor is azt hittem, hú, de kemény a tésztája, biztosan megtartja magát.. nem jól hittem :)

nelly Előzmény | 2007.03.25. 15:04 - #17706

Bocs, a nevem nem kellett volna!

nelly Előzmény | 2007.03.25. 15:04 - #17705

Aztán mi a csudánakNelly tetted be a gépbe? Innen már csak egy lépés, hogy beteszed a jénaiba, és keleszted még vagy 40 percet, bevágod, még 15 perc, aztán süthetted volna a lerniben! Nelly

nelly Előzmény | 2007.03.25. 15:02 - #17704

Ó, Te szegény LImara! Én nem mondom, csak gondolom akkor.. Nelly

bedolg Előzmény | 2007.03.25. 15:01 - #17703

Most tettem be a gépbe, szépen megkelt, erre mikor bekattant a helyére az üst, szépen összeesett a teteje

Limara Előzmény | 2007.03.25. 14:52 - #17702

Tegnap a nagy zűrzavarban el is felejtettem mondani, hogy amikor kivettem a virslis buci tésztáját az üstből, gyanus foltokat láttam a tésztán. Mintha eresztené az olajat a gépem. Mondjátok, hogy ugye nem! Nincs még 1 hónapos, ennyi idő alatt még nálam sem mehet tönkre! Vagy én ilyen szerencsétlen vagyok ?X

nelly Előzmény | 2007.03.25. 14:42 - #17701

Tudod, én most a jánais sütést forszírozom, és már egyre inkább sejtem, hogy hol lehet elkapni ezt a fránya kenyeret. A legutóbbi kenyerem már nagyon szépen alakult, és a férjem tegnap azt mondta, hogy ilyet enne legszívesebben mindig, mert a boltihoz képest ez sokkal finomabb. Nálam is a kelesztéssel van a gond, de tudod, azt, hogy túlkelesztettük, csak utólag tudjuk meg. Épp ezt beszéltük Limarával is tegnap. És nekem még nincs annyi tapasztalatom, mint egyeseknek. De nem adom fel, mert azért ha araszolva is, de haladok előre. Nelly

bedolg Előzmény | 2007.03.25. 14:19 - #17700

nelly: egyik sem, bár gázsütőben csak egyszer próbáltam, de mint azt akkor írtam, embert lehetett volna vele ölni :)

Most kivettem a gépből, radiátoron kel, és 2X dagasztottam. Meglátjuk.


nelly Előzmény | 2007.03.25. 14:02 - #17699

Bedolg! Neked melyik kenyér sütése nem megy? A gépi, vagy a lernis változat? Mert a gépi igazából nekem sem mindig tökéletes. Tudod, MArgitka szerint a kelesztéssel lehet a gond. Talán egyszer ott kellene szobroznom mellette, mert ha túlkel, akkor olyan szépen beesik a közepe. És ugye a programot marhára nem érdekli, hogy megkelt-e már a tészta, ő kivárja az időt. Ezért aztán jól befolyásolja a kinti meleg, meg az alapanyagok hőmérséklete is. Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.03.25. 14:02 - #17698

Bedolg ! Miért lenne nagy kérés. Max. sütünk benne egy kenyeret és meglátjuk annyian mit tudunk kisütni.

bedolg Előzmény | 2007.03.25. 13:38 - #17697

Passz... Tényleg ezzel megyek a találkozóra, és majd ott a sok hozzáértő jól megnézi nekem.. (persze, ha nem nagy kérés)

majorkaj Előzmény | 2007.03.25. 13:37 - #17696

Nem értem akkor mi lehet a baj a kenyérsütéssel. Én már a gépre gyanakszom, de ha jól emlékszem akkor másnak is van olyan típusú gépe mint amilyen a tied.

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU