E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Gabye Előzmény | 2007.03.24. 10:11 - #17595

Kedves Pékecskék, nagyon köszönöm a dícséreteket, de meg kell mondanom, az itteni tapasztalt pékmesterek segítsége nagyban befolyásolta a kimenetelét a tegnapi munkálkodásomnak!

Még egyszer:

..és külön köszönet Limarának hihetetlen türelméért!!!

További szép napot Mindenkinek, Limarának kitartást a gyerekzsúrhoz, Íriszinek jobb egészséget..És mindenkinek szép napot!

emes Előzmény | 2007.03.24. 09:28 - #17594

Gabye! Látod! Megérte kiflit sütni! Szépek lettek! Remélem, már kialudtad a nagy izgalmat! De megsúgom, hogy én is izgulok minden új készítésekor! És ha tehetem én is szeretem az on line segítséget! Olyan bizonság érzetet nyújt!

Lányok! Én neveztem Gaby kiflijeit Gombóc Artúr kifliknek, mert Gaby azt mondta, hogy van közte kicsi, nagy, közepes, csücskös, behajtott szélű...stb! De hát a változatosság gyönyörködtet!

Tsók: Emes


majorkaj Előzmény | 2007.03.24. 07:57 - #17593

Szia Gabye !
Hát tényleg nem tudom mitől lennének ezek Gombóc Artúros kiflik. Szépek nagyon, főleg elsőre. Gratulálok, ügyes vagy.

nelly Előzmény | 2007.03.24. 07:45 - #17592

Kedves Gabye! Úgy látom, megérte a tegnapi okítás a lányoktól kifli ügyben, mert valami csoda klasszak lettek! Gratulálok! Ügyes kislány vagy! Margitka! Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat édesanyám helyett is. Nagyon örülök, hogy még velünk él, és egészséges, kis fürge, mindig lóti-futi kis asszony! Nelly

Limara Előzmény | 2007.03.24. 07:43 - #17591

Kartika! Hát az orchidáid egyszerűen mese szépek! Látszik rajtuk a sok törődés, szeretet amivel gondozod őket! Kicsit irigy vagyok ám, mert nálam nem szeretnek a virágok, még a leg igénytelenebb is kipusztul sajnos

Limara Előzmény | 2007.03.24. 07:36 - #17590

Gabye! Gyönyörűek ezek a kiflik, légy szíves, ne bántsd őket! Ügyes vagy!
 
Kartika! Örülök, hogy tetszik a bagett, legközelebb igyekszem mellé írni, hogy pontosan mennyi az annyi. Természetesnek vettem, hogy kis doboz a joghurt, azt meg nem is vettem még észre, hogy nem egyformák a joghurtok. Az is igaz, én mindig Danont használok. Üdv

EmMargit Előzmény | 2007.03.24. 00:09 - #17589

Sziasztok!
 
Meghoztam Gombóc Artúr képeit. Ugyan nem tudom mitől kapta Gabye kiflije ezt a nevet, de aranyos:
 
                                              Tejfölös_kifli_dagasztva
 
 
 
Gyönyörű lett a kifli, gratulálok hozzá Gabye  üdv, Margit

Kartika Előzmény | 2007.03.23. 22:16 - #17588

Szia Superkeri! neked is boldog szülinapot! Minden szépet és jót kívánok neked.

bocs mindenkitől hogy késésben vagyok, most olvasok vissza. Te is egy saját orchideát kapsz tőlem!

Kartika Előzmény | 2007.03.23. 22:12 - #17587

Ildikó nagyon boldog születésnapot kivánok neked sok szeretettel ez a saját orchideám, küldöm szeretettel.

Kartika Előzmény | 2007.03.23. 22:07 - #17586

Limara szia. Az én gépem sem töri össze a tésztát, alig hallani hogy ejt.
megcsináltam a sajtos bagett receptedet tegnap, bünöztem mert későn lett kész (sajnos képet nem csináltam) de be is faltunk a férjemmel egy-egy db-ot. Finom lett. Viszont nekem nem teljesen értelmezhető az egy doboz kefir. Gondolom ez egy kis doboz lehet 160 v. 175 dkg. (mivel több féle van) Hadd kérjelek benneteket ha receptet tesztek fel, legalább zárójelbe tegyétek mennyi az annyi? Köszi.

Kartika Előzmény | 2007.03.23. 22:02 - #17585

Szia Otthonka, én régebben többször sütöttem időzítve, minden további nélkül lehet az én gépemen, de olyankor csak vizzel csinálom, és úgy teszem az élesztőt, hogy ne érjen a folyadékhoz legfelülre. Szépen megsüti úgy is, de ezt már ccsak akkor csináld, ha ismered a gépedet, és azt a kenyeret megsütötted már többször időzítés nélkül és tudod hogy viselkedik.

EmMargit Előzmény | 2007.03.23. 21:24 - #17584

Szia Ildiko!
 
Születésnapod alkalmából én is minden jót kívánok neked. Sokat gondoltam rád ma.
 

EmMargit Előzmény | 2007.03.23. 21:22 - #17583

Sziasztok!
 
Hát egész nap nem értem ide, most talán lesz már egy kis időm. Ma délben úgy eláztam, hogy a munkám közben haza kellett jönnöm kabátot cserélni, mert az egész hátam úszott  :? Borzasztó pocsék idő volt egész nap és még most is esik rendületlenül.
 
A társalgót olvasgattam és ott talákoztam új névvel.
Sanyooo, üdvözöllek nálunk és gratulálok a gépedhez itt is. Ugye az Indexen vagy ugyanezen a néven és mi már "találkoztunk"?
 
Nelly! Sok boldogságot kívánok Anyukádnak, születésnapja alkalmából!
 
Limara! Sok erőt kívánok a holnapi zsúrhoz
 
HAUSER BM 830 ügyben:
 
A géphez 2 pár dagasztólapát jár, de csak egy pár van a csomagolásban. Szólni kell, hogy kéritek a másodikat is, és postán utólag elküldik. Óvatosan bele kell majd próbálni a gépbe, nekem az egyik tengelyre ráesik az új lapát, egész a teflonon fekszik fel. Nem vettem észre és fel is kapta a teflon egy kis körben a tengely körül. Szervizt még nem kérdeztem, mert csak Pesten van és még nem tudom hogy jutok majd oda be.
 
Bedolg! Az egy dagasztás igaziból kevés a kelt tésztának. Hogy miért, azt a bal oldalon, a tanácsok között megtalálod. A második dagasztást egy alapos átgyömöszölés és a foprmázás is helyettesítheti, de valami módon mindenképpen össze kell nyomni a tésztát!
 
Emes! Gratulálok a bürlikhez! Ezek pici zsömlécskék, de a kettő azért már méretes
 
Egyelőre végére értem a mondókámnak, majd még jelentkezem, üdv, Margit

Batka Előzmény | 2007.03.23. 20:50 - #17582

Hát, nálam biztos az volt - "megerjedt" az egész, csak nem romlott el teljesen. Szép kis lapos, lyukacsos cuccok lettek. De más is lehet, tényleg nem tudom.

emes Előzmény | 2007.03.23. 20:42 - #17581

Ja! Akkor az a túlkelés szaga? Na,ma is tanultam valamit!

Muci Előzmény | 2007.03.23. 20:26 - #17580

Sziaszto!!Bocsi hogy nem voltam,de rengeteg munkám volt,látom itt zajlott az élet.én szoktam időzítve kenyeret sütni,és tényleg jól sikerül,mondhatni hogy bhetente így sütöm a kenyeret,szerintem próbáljátok ki.

Batka Előzmény | 2007.03.23. 19:42 - #17579

Lehet, hogy túl sokáig dagasztottad, és az orrodban maradt a szaga :-) Nem tudom, mitől lehet. Én nemrég csináltam egy élesztőszagú zsemlét, de az barna volt, és biztos túlkelt, mert elmentem szomszédolni :-)) Más esetre nem emlékszem, pedig érzékeny az orrom.

emes Előzmény | 2007.03.23. 18:43 - #17578

Batka!

Te, mint kézi gyurmás! Biztos meg tudod mondani, hogy mikor marad élesztő szagú a kelttészta? Ha nincs jól kidagasztva? Mert annó mikor én csináltam kézzel a kalácsot, mindenki nagyon dícsérte, de én mindig éreztem rajta azt a szagot! De nekem is gyöngyözött a homlokom már 5 perc után!


Batka Előzmény | 2007.03.23. 18:23 - #17577

Hihihi. Kicsit komolyabban: saját tapasztalat, hogy a gyöngyöző homlok legalább negyed óra intenzív kézi gyurmákolás után jön csak, gyakorlatlanoknak is. A kenyérsütő előtt én kézzel dagasztottam, az volt a legszebb, amikor a kész tésztába kellett beledolgozni az olvasztott vajat vagy olajat....

bedolg Előzmény | 2007.03.23. 17:45 - #17576

a gyakorlott dagasztóknak anno lehet, hogy kellett... én ezt 5 perc után is tudnám produkálni :)


[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU