Kedves Pékecskék, nagyon köszönöm a dícséreteket, de meg kell mondanom, az itteni tapasztalt pékmesterek segítsége nagyban befolyásolta a kimenetelét a tegnapi munkálkodásomnak!
Még egyszer:
..és külön köszönet Limarának hihetetlen türelméért!!!
További szép napot Mindenkinek, Limarának kitartást a gyerekzsúrhoz, Íriszinek jobb egészséget..És mindenkinek szép napot!
Gabye! Látod! Megérte kiflit sütni! Szépek lettek! Remélem, már kialudtad a nagy izgalmat! De megsúgom, hogy én is izgulok minden új készítésekor! És ha tehetem én is szeretem az on line segítséget! Olyan bizonság érzetet nyújt!
Lányok! Én neveztem Gaby kiflijeit Gombóc Artúr kifliknek, mert Gaby azt mondta, hogy van közte kicsi, nagy, közepes, csücskös, behajtott szélű...stb! De hát a változatosság gyönyörködtet!
Kedves Gabye! Úgy látom, megérte a tegnapi okítás a lányoktól kifli ügyben, mert valami csoda klasszak lettek! Gratulálok! Ügyes kislány vagy! Margitka! Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat édesanyám helyett is. Nagyon örülök, hogy még velünk él, és egészséges, kis fürge, mindig lóti-futi kis asszony! Nelly
Kartika! Hát az orchidáid egyszerűen mese szépek! Látszik rajtuk a sok törődés, szeretet amivel gondozod őket! Kicsit irigy vagyok ám, mert nálam nem szeretnek a virágok, még a leg igénytelenebb is kipusztul sajnos
Gabye! Gyönyörűek ezek a kiflik, légy szíves, ne bántsd őket! Ügyes vagy!
Kartika! Örülök, hogy tetszik a bagett, legközelebb igyekszem mellé írni, hogy pontosan mennyi az annyi. Természetesnek vettem, hogy kis doboz a joghurt, azt meg nem is vettem még észre, hogy nem egyformák a joghurtok. Az is igaz, én mindig Danont használok. Üdv
Limara szia. Az én gépem sem töri össze a tésztát, alig hallani hogy ejt. megcsináltam a sajtos bagett receptedet tegnap, bünöztem mert későn lett kész (sajnos képet nem csináltam) de be is faltunk a férjemmel egy-egy db-ot. Finom lett. Viszont nekem nem teljesen értelmezhető az egy doboz kefir. Gondolom ez egy kis doboz lehet 160 v. 175 dkg. (mivel több féle van) Hadd kérjelek benneteket ha receptet tesztek fel, legalább zárójelbe tegyétek mennyi az annyi? Köszi.
Szia Otthonka, én régebben többször sütöttem időzítve, minden további nélkül lehet az én gépemen, de olyankor csak vizzel csinálom, és úgy teszem az élesztőt, hogy ne érjen a folyadékhoz legfelülre. Szépen megsüti úgy is, de ezt már ccsak akkor csináld, ha ismered a gépedet, és azt a kenyeret megsütötted már többször időzítés nélkül és tudod hogy viselkedik.
Hát egész nap nem értem ide, most talán lesz már egy kis időm. Ma délben úgy eláztam, hogy a munkám közben haza kellett jönnöm kabátot cserélni, mert az egész hátam úszott Borzasztó pocsék idő volt egész nap és még most is esik rendületlenül.
A társalgót olvasgattam és ott talákoztam új névvel.
Sanyooo, üdvözöllek nálunk és gratulálok a gépedhez itt is. Ugye az Indexen vagy ugyanezen a néven és mi már "találkoztunk"?
Nelly! Sok boldogságot kívánok Anyukádnak, születésnapja alkalmából!
Limara! Sok erőt kívánok a holnapi zsúrhoz
HAUSER BM 830 ügyben:
A géphez 2 pár dagasztólapát jár, de csak egy pár van a csomagolásban. Szólni kell, hogy kéritek a másodikat is, és postán utólag elküldik. Óvatosan bele kell majd próbálni a gépbe, nekem az egyik tengelyre ráesik az új lapát, egész a teflonon fekszik fel. Nem vettem észre és fel is kapta a teflon egy kis körben a tengely körül. Szervizt még nem kérdeztem, mert csak Pesten van és még nem tudom hogy jutok majd oda be.
Bedolg! Az egy dagasztás igaziból kevés a kelt tésztának. Hogy miért, azt a bal oldalon, a tanácsok között megtalálod. A második dagasztást egy alapos átgyömöszölés és a foprmázás is helyettesítheti, de valami módon mindenképpen össze kell nyomni a tésztát!
Emes! Gratulálok a bürlikhez! Ezek pici zsömlécskék, de a kettő azért már méretes
Egyelőre végére értem a mondókámnak, majd még jelentkezem, üdv, Margit
Hát, nálam biztos az volt - "megerjedt" az egész, csak nem romlott el teljesen. Szép kis lapos, lyukacsos cuccok lettek. De más is lehet, tényleg nem tudom.
Sziaszto!!Bocsi hogy nem voltam,de rengeteg munkám volt,látom itt zajlott az élet.én szoktam időzítve kenyeret sütni,és tényleg jól sikerül,mondhatni hogy bhetente így sütöm a kenyeret,szerintem próbáljátok ki.
Lehet, hogy túl sokáig dagasztottad, és az orrodban maradt a szaga :-) Nem tudom, mitől lehet. Én nemrég csináltam egy élesztőszagú zsemlét, de az barna volt, és biztos túlkelt, mert elmentem szomszédolni :-)) Más esetre nem emlékszem, pedig érzékeny az orrom.
Te, mint kézi gyurmás! Biztos meg tudod mondani, hogy mikor marad élesztő szagú a kelttészta? Ha nincs jól kidagasztva? Mert annó mikor én csináltam kézzel a kalácsot, mindenki nagyon dícsérte, de én mindig éreztem rajta azt a szagot! De nekem is gyöngyözött a homlokom már 5 perc után!
Hihihi. Kicsit komolyabban: saját tapasztalat, hogy a gyöngyöző homlok legalább negyed óra intenzív kézi gyurmákolás után jön csak, gyakorlatlanoknak is. A kenyérsütő előtt én kézzel dagasztottam, az volt a legszebb, amikor a kész tésztába kellett beledolgozni az olvasztott vajat vagy olajat....
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit