E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.03.23. 17:33 - #17575

Igen, épp ezt írtam, hogy én is így tudtam (verejtékezés). De ahhoz nem kell két óra....

bedolg Előzmény | 2007.03.23. 17:22 - #17574

 „amíg meg nem csordul az eresz” ez akár azt is jelentheti, hogy izzadni kezdenek, vagy majd' bepisilnek, vagy az orruk kezd el folyni


Batka Előzmény | 2007.03.23. 17:04 - #17573

Szerintem ez csak azt mutatja, hogy férfiak tervezik a kenyérsütőgépeket Bedolg, szerintem nem létezik, hogy két órán át egyfolytában vagy egymást váltva dagasztottak az asszonyok. Én is úgy tudtam, hogy verejtékezésig, mondjuk fél-hn óra nagy tésztamennyiségnél.

Batka Előzmény | 2007.03.23. 17:02 - #17572

Emes, most nézem: ha jól értem, amit te szeretnél, azt úgy hívják, tartalomjegyzék. a beszúrás / hivatkozás menüben van a wordben. Ehhez megfelelő formázás kell, hogy legyenek a fájlodban címsorok stb, de ezt utólag is meg lehet csinálni. A word súgójában minden le van írva érthetően.

bedolg Előzmény | 2007.03.23. 16:51 - #17571

milyen jó dolgunk van :)

http://www.etelkoz-karos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=56


bedolg Előzmény | 2007.03.23. 16:16 - #17570

enyém is uazt csinálja, mint emesé.

emes Előzmény | 2007.03.23. 15:27 - #17569

Batka!

De nem dagaszt ám ott se 2x! Az az igi, hogy alig tér el a normál progitól. Csak annyi a különbség, hogy 2x olyan sokáig melegít(40 percig!, de minek?), és 10 percel rövidebb ideig keleszt!

A teljes tk kenyeret én is 2x dagasztattam. De azt csak 1x csináltam ajándékba!

Én általában 60 deka liszttel dolgozok és min. 10-20 deka a tk liszt ebből. Ezt is csak 1x dagasztatom.


Batka Előzmény | 2007.03.23. 14:55 - #17568

Ehhez az egyszer vagy kétszer dagaszt a gép még annyit tennék hozzá, hogy akik azt mondják, egyszeri dagasztással is jó gépi kenyeret sütnek, azok vsz. alig tesznek hozzá tk lisztet. A barna liszt, zabpehely, egyéb rostanyagok sokkal lassabban duzzadnak, és a tésztát muszáj még egyszer jó alaposan átdögönyözni, ha utána egészben süti meg az ember. Ez 50-50-es kenyerekre igaz, de szerintem már a 40-60 is bőven ez a kategória. Szóval a kétszeri dagasztás normál programon biztos nem árt.

Csak kíváncsiságból: a teljes kiőrlésű (búzakenyér meg hasonlók) programotok is csak egyszer dagaszt?

otthonka Előzmény | 2007.03.23. 13:56 - #17567

Köszi Limara megtaláltam ,majd ki fogom próbálni!

Limara Előzmény | 2007.03.23. 13:50 - #17566

Köszi Julika!
Hajtoványhoz még annyit, a recept végéről lemaradt, a töltelékhez a vaj ne legyen nagyon lágy, csak annyira, hogy kenhető legyen, különben sütés közben kifolyik. Amikor a tepsibe kerülnek, érdemes legalább 30-40 percig keleszteni, mert akkor lesznek szép könnyűek.

majorkaj Előzmény | 2007.03.23. 13:40 - #17565

Emes és Limara !

Ismét szépeket gyártottatok. Képzelem Limara milyen lenne a Hajtoványod, ha még formában is lennél ma.


Limara Előzmény | 2007.03.23. 13:38 - #17564

Otthonka! Itt találod a receptet: //gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1600999
 
 

otthonka Előzmény | 2007.03.23. 13:23 - #17563

Köszi Limara! Biztosan kényekmesebb lenne,de én is szeretem, ha fini lesz.Ez a hajtovány hogyan és miből készül, vagy megtatálom valahol?Nagyon fincsi lehet.Nálunk is inkább ezek mennek,mint a cukrászsütik.

emes Előzmény | 2007.03.23. 13:22 - #17562

Szia Otthonka!

Én egyszer kipróbáltam egy jól bevált recepttel. Sikerült! Csak Anyám ébredt fel rá hajnali 1/2 4-kor, és utána nem tudott visszaaludni! HI-hi! Csak nam tetszett a teteje. Mint lentebb olvashattad, én is kiveszem kelés előtt formázni picit. De mostanában a bevált receptek is keményre sikerülnek, így nem merek időzítve sütni.


Limara Előzmény | 2007.03.23. 13:16 - #17561

Szia Otthonka!
 
Másfél éve sütöm a kenyeret, de még én sem próbáltam időzítve sütni, pont ezek miatt!

otthonka Előzmény | 2007.03.23. 13:11 - #17560

Sziasztok pékmesterek! Mit sütöttetek ma,Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nem olvastam vissza. Persze aképeket látom, azok szépek mint mindig. Én holnap reggelire sütök kiflit, a férjem már teljesen rákapott aházi gyármányokra. Ti szoktatok időzitve sütni, Én még nem mertem kipróbálni,mert meg szoktam nézni keverés,dagasztás közben.Nem tudom mi lenne belöle reggelre.Majd lehet,hogy kipróbálom, de én figyeni szoktam, mert néha szórni kell, vagy locsolni.

bedolg Előzmény | 2007.03.23. 12:56 - #17559

Limara: még hogy alkotói válság :) Ugyan kérem :) Szépek lettek, mint mindig

Limara Előzmény | 2007.03.23. 12:46 - #17558

Sziasztok!
 
Hoztam képet a hajtoványról, csak azért, hogy Nelly is kedvet kapjon hozzá!
 
 
Emes! Szépek a bürlik!

bedolg Előzmény | 2007.03.23. 12:38 - #17557

emes: nagyon guszták, ismételten büszkék vagyunk rád :)

emes Előzmény | 2007.03.23. 11:49 - #17556

Tátám!:

  

Nekem egy kicsit kicsiknek tünnek, de nem tudom, hogy nagyobbaknak kéne é lenniük. A parizer tuti kilóg majd belőlük! Hi-hi! És ez se lett olyan szép gömbölyű, kicsit lapi, de remélem finom!


[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU