Szerintem ez csak azt mutatja, hogy férfiak tervezik a kenyérsütőgépeket Bedolg, szerintem nem létezik, hogy két órán át egyfolytában vagy egymást váltva dagasztottak az asszonyok. Én is úgy tudtam, hogy verejtékezésig, mondjuk fél-hn óra nagy tésztamennyiségnél.
Emes, most nézem: ha jól értem, amit te szeretnél, azt úgy hívják, tartalomjegyzék. a beszúrás / hivatkozás menüben van a wordben. Ehhez megfelelő formázás kell, hogy legyenek a fájlodban címsorok stb, de ezt utólag is meg lehet csinálni. A word súgójában minden le van írva érthetően.
De nem dagaszt ám ott se 2x! Az az igi, hogy alig tér el a normál progitól. Csak annyi a különbség, hogy 2x olyan sokáig melegít(40 percig!, de minek?), és 10 percel rövidebb ideig keleszt!
A teljes tk kenyeret én is 2x dagasztattam. De azt csak 1x csináltam ajándékba!
Én általában 60 deka liszttel dolgozok és min. 10-20 deka a tk liszt ebből. Ezt is csak 1x dagasztatom.
Ehhez az egyszer vagy kétszer dagaszt a gép még annyit tennék hozzá, hogy akik azt mondják, egyszeri dagasztással is jó gépi kenyeret sütnek, azok vsz. alig tesznek hozzá tk lisztet. A barna liszt, zabpehely, egyéb rostanyagok sokkal lassabban duzzadnak, és a tésztát muszáj még egyszer jó alaposan átdögönyözni, ha utána egészben süti meg az ember. Ez 50-50-es kenyerekre igaz, de szerintem már a 40-60 is bőven ez a kategória. Szóval a kétszeri dagasztás normál programon biztos nem árt.
Csak kíváncsiságból: a teljes kiőrlésű (búzakenyér meg hasonlók) programotok is csak egyszer dagaszt?
Hajtoványhoz még annyit, a recept végéről lemaradt, a töltelékhez a vaj ne legyen nagyon lágy, csak annyira, hogy kenhető legyen, különben sütés közben kifolyik. Amikor a tepsibe kerülnek, érdemes legalább 30-40 percig keleszteni, mert akkor lesznek szép könnyűek.
Köszi Limara!
Biztosan kényekmesebb lenne,de én is szeretem, ha fini lesz.Ez a hajtovány hogyan és miből készül, vagy megtatálom valahol?Nagyon fincsi lehet.Nálunk is inkább ezek mennek,mint a cukrászsütik.
Én egyszer kipróbáltam egy jól bevált recepttel. Sikerült! Csak Anyám ébredt fel rá hajnali 1/2 4-kor, és utána nem tudott visszaaludni! HI-hi! Csak nam tetszett a teteje. Mint lentebb olvashattad, én is kiveszem kelés előtt formázni picit. De mostanában a bevált receptek is keményre sikerülnek, így nem merek időzítve sütni.
Sziasztok pékmesterek! Mit sütöttetek ma,Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nem olvastam vissza. Persze aképeket látom, azok szépek mint mindig. Én holnap reggelire sütök kiflit, a férjem már teljesen rákapott aházi gyármányokra. Ti szoktatok időzitve sütni, Én még nem mertem kipróbálni,mert meg szoktam nézni keverés,dagasztás közben.Nem tudom mi lenne belöle reggelre.Majd lehet,hogy kipróbálom, de én figyeni szoktam, mert néha szórni kell, vagy locsolni.
Nekem egy kicsit kicsiknek tünnek, de nem tudom, hogy nagyobbaknak kéne é lenniük. A parizer tuti kilóg majd belőlük! Hi-hi! És ez se lett olyan szép gömbölyű, kicsit lapi, de remélem finom!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit