Boglárka küldött a candidás diétához egy hasznos összefoglalót. Mivel külön ilyen topikunk nincs, így a diétás kenyérreceptesbe tettem be. Köszönöm Boglárkának a küldeményt, szerintem nagyon hasznos. Üdv, Margit
Én akkor is amondó vagyok, hogy korábban kellene kivenned a lapátot. 60-70 perc kell egy kenyérnek végső kelesztésként, a 40 is kevés. Nem emlékszem, hogy írtad-e, hogy mennyi élesztőt teszel, mennyi liszthez, de lehet, hogy kicsit emeltebb adag élesztőt vagy folyadékot használsz, ezért tudott megkelni ilyen rövid idő alatt a tésztád? A hirtelen változás okát nem tudom megfejteni, pedig valami biztos van, csak rá kellene jönni Üdv, Margit
Szia Masala!
Látod én a szinezékre nem gondoltam, hogy ott is pancsolnak. Nemcsak romlott husit lehet kapni.
A géppel kapcsolatosan nekem 1,5 hónapja van gépen, nekem azt tanácsolták mások, hogy kétlapátosat az szebben tudja kidolgozni. Igaz, hogy én kocasütögető vagyok, de nekem bevált. Azt hiszem, hogy amiért nem vagyok benne annyira sikeres, mert elsőre jobban sikerültek, szerintem valahol elrontom, csak még nem jöttem rá, hogy hol. Az én gépem AFK BM-3-om van, 12.990.-Ft volt az Auchanban.
Az utolsó ejtés után 30 perc körüli idő szokott lenni a hátralevő kelesztés, ez persze, hogy nem elég. Az utolsó valós dagasztás után vedd ki a lapátokat, akkor biztos, hogy megkel időre a kenyered, sőt, lehet, hogy hamarabb is kell majd indítani a sütést. Üdv, Margit
Én kint a társalgóban írogatok, ide meg csak most néztem be.
Sziang! Batka egyetlen kérdésére nem válaszoltál. A fűtés a lakásban??? Nem azóta kelnek kevésbé a kenyereid, mióta kevésbé fűtesz? Persze, ha kevésbé fűtesz egyáltalán.
Nem lehet, hogy a liszt valami radiátor közelében volt és átlangyosodott egy kicsit eddig?
Megnézted, amikor kész a dagasztással? Megtapogattad, hogy milyen az állaga? Mert én ebből tudom megállapítani, hogy kell-e még bele valami, amikor kiveszem a lapátot. Nelly
Zazimami! Ha mégis mellette döntessz, akkor kérek beszámolót, mert én is gondolkodom rajta. Jönnek vendégeim nemsokára, és szeretném őket elkápráztatni a sütési tudományommal. Mindennel. Kenyér, kalács, édes, sós. Nagy fába vágtam a fejszém, ugye?
Nelly
A hozzávalókat megmelegíted egy kicsit előre? Pl a vizet, vagy tejet? Mert jobb langyosan beletenni. Bár Margitka nem szokta, de nekem sokkal jobban kel, ha így csinálom a dagasztást. De ez is csak egy tipp. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit