E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2007.03.23. 08:43 - #17535

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy Ildikó mostanában nem tud olvasgatni bennünket, de ha majd visszaolvass szeretném, hogy lássa, hogy eszünkbe jutott a születésnapján.

Ildikó!

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!


EmMargit Előzmény | 2007.03.23. 00:00 - #17534

Sziasztok!
 
Boglárka küldött a candidás diétához egy hasznos összefoglalót. Mivel külön ilyen topikunk nincs, így a diétás kenyérreceptesbe tettem be. Köszönöm Boglárkának a küldeményt, szerintem nagyon hasznos. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.03.22. 23:14 - #17533

Sziang!
 
Én akkor is amondó vagyok, hogy korábban kellene kivenned a lapátot. 60-70 perc kell egy kenyérnek végső kelesztésként, a 40 is kevés. Nem emlékszem, hogy írtad-e, hogy mennyi élesztőt teszel, mennyi liszthez, de lehet, hogy kicsit emeltebb adag élesztőt vagy folyadékot használsz, ezért tudott megkelni ilyen rövid idő alatt a tésztád? A hirtelen változás okát nem tudom megfejteni, pedig valami biztos van, csak rá kellene jönni  Üdv, Margit

Elisabeth Előzmény | 2007.03.22. 23:04 - #17532

Szia Masala! Látod én a szinezékre nem gondoltam, hogy ott is pancsolnak. Nemcsak romlott husit lehet kapni. A géppel kapcsolatosan nekem 1,5 hónapja van gépen, nekem azt tanácsolták mások, hogy kétlapátosat az szebben tudja kidolgozni. Igaz, hogy én kocasütögető vagyok, de nekem bevált. Azt hiszem, hogy amiért nem vagyok benne annyira sikeres, mert elsőre jobban sikerültek, szerintem valahol elrontom, csak még nem jöttem rá, hogy hol. Az én gépem AFK BM-3-om van, 12.990.-Ft volt az Auchanban.

sziang Előzmény | 2007.03.22. 22:50 - #17531

A lapátot akkor veszem ki, amikor még 1 óra 48 perc van hátra a programból!!

Ebből az időből 62 perc a sütés.

Eddig is így, csináltam és az elmúlt másfél évben ez szuper módszernek bizonyult!

Elisabeth Előzmény | 2007.03.22. 22:45 - #17530

Szia Szuperkeri! Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Neked sok szeretettel. Én még nem tudok ilyen szép képeket varázsolni, légyszi gondolt hozzá.

EmMargit Előzmény | 2007.03.22. 22:45 - #17529

Sziang!
 
Mikor veszed ki a lapátot????  8o
Az utolsó ejtés után 30 perc körüli idő szokott lenni a hátralevő kelesztés, ez persze, hogy nem elég. Az utolsó valós dagasztás után vedd ki a lapátokat, akkor biztos, hogy megkel időre a kenyered, sőt, lehet, hogy hamarabb is kell majd indítani a sütést. Üdv, Margit

sziang Előzmény | 2007.03.22. 22:44 - #17528

Fűtés??

Pólóban és rövidnadrágban járunk „KELÜNK” a lakásban, mint eddig J

(kicsit fázósak vagyunk, tehát az átlaghőmérséklet kb. 23 fok )

Liszt a régi helyén a kamrában, mint mindig .


sziang Előzmény | 2007.03.22. 22:38 - #17527

A dagasztásnál minden oké a tésztával, nem ragad stb...

A második ejtésnél kiveszem a lapátot mindig, de már akkor látszik, hogy nem lesz elég a hátralévő idő a megfelelő keléshez.


jegkasa Előzmény | 2007.03.22. 22:37 - #17526

Szia Superkeri!
Születésnapod alkalmából sok boldogságot.
 
Jégkása!

EmMargit Előzmény | 2007.03.22. 22:33 - #17525

Sziasztok!
 
Én kint a társalgóban írogatok, ide meg csak most néztem be.
 
Sziang! Batka egyetlen kérdésére nem válaszoltál. A fűtés a lakásban??? Nem azóta kelnek kevésbé a kenyereid, mióta kevésbé fűtesz? Persze, ha kevésbé fűtesz egyáltalán.
Nem lehet, hogy a liszt valami radiátor közelében volt és átlangyosodott egy kicsit eddig?
 
Kíváncsi vagyok, üdv, Margit

nelly Előzmény | 2007.03.22. 22:32 - #17524

Megnézted, amikor kész a dagasztással? Megtapogattad, hogy milyen az állaga? Mert én ebből tudom megállapítani, hogy kell-e még bele valami, amikor kiveszem a lapátot. Nelly

sziang Előzmény | 2007.03.22. 22:25 - #17523

Igen, langyos vízzel szoktam és is indulni,

sőt a gép is előmelegít kb.20 percet


nelly Előzmény | 2007.03.22. 22:24 - #17522

Zazimami! Ha mégis mellette döntessz, akkor kérek beszámolót, mert én is gondolkodom rajta. Jönnek vendégeim nemsokára, és szeretném őket elkápráztatni a sütési tudományommal. Mindennel. Kenyér, kalács, édes, sós. Nagy fába vágtam a fejszém, ugye? Nelly

nelly Előzmény | 2007.03.22. 22:17 - #17521

A hozzávalókat megmelegíted egy kicsit előre? Pl a vizet, vagy tejet? Mert jobb langyosan beletenni. Bár Margitka nem szokta, de nekem sokkal jobban kel, ha így csinálom a dagasztást. De ez is csak egy tipp. Nelly

Batka Előzmény | 2007.03.22. 22:17 - #17520

Az is jó! Más néven ismerem, de Limara receptje alapján is megcsináltam, talán kevesebb cukorral (de az az én mániám). Szóval csak ajánlani tudom.

zazimami Előzmény | 2007.03.22. 22:15 - #17519

Most épp Limara Hartyáni krémesével barátkozom :)

Batka Előzmény | 2007.03.22. 22:12 - #17518

Zazimami, csinálj inkább fantás sütit, mert az finom. Túrós.

sziang Előzmény | 2007.03.22. 22:12 - #17517

Jajjjj!

Az nekem nem jött be J


Batka Előzmény | 2007.03.22. 22:10 - #17516

Hát, nem csodálom, hogy tanácstalan vagy - én is. Mert még az üstcserével sem esik egybe a dolog, ha jól értem. Nem szeretnél inkább sütőben sütni?

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU