E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Hirina Előzmény | 2007.03.22. 12:53 - #17475

Szia superkeri!

Boldog szülinapot!!!!

Hirina


Bundik Előzmény | 2007.03.22. 12:47 - #17474

Kedves Superkeri!
 
Jövőd ködbe vész,
de múltad már kész.
Egy nap,ismét egy újabb nap.
Ennyivel is idősebb vagy.
De csüggedned nem szabad.
Szép emléked csak akad?
A folyamatos jelen-az ÉLET,
számodra soha ne érjen véget.
 
Boldog szülinapot!

emes Előzmény | 2007.03.22. 12:43 - #17473

Tsók: Emes

szokimoki Előzmény | 2007.03.22. 12:18 - #17472

És egy kis versike:

Itt a tavasz,
végre már.
Most elhiszzük,
lesz még nyár.

Kizöldül,
az erdő, mező,
ha esik rá,
sok, sok eső.

Rügybe borult,
bokor és ág,
szirmát bontja,
minden virág.

Míg a méhek,
beporoznak,
a madarak,
fészket raknak.

S mind,
akik velünk vannak,
együtt örülünk,
a tavasznak.




szokimoki Előzmény | 2007.03.22. 12:16 - #17471

Kedves Superkeri!

Én is kívánok neked Nagyon Boldog Születésnapot!

 


emes Előzmény | 2007.03.22. 10:15 - #17470

Ha valaki erre jár az illetékesek közül, legyen szíves az alábbi müzlis recit kitörölni innen! Csak segíteni akartam új péktársunknak, mert nem találta. De már sikerült neki!

Bocsi! Köszi!


emes Előzmény | 2007.03.22. 10:10 - #17469

Müzli-szelet

 

20 dkg aszalt sárgabarack (apróra vágva)

20 dkg aszalt szilva (apróra vágva)

15 dkg aszalt meggy

20 dkg mazsola

17 dkg mandula, dió (durvára vágva, vagy darálva)

8 dkg pirított búzacsíra

7 dkg pirított hajdinapehely

3 dkg pirított quinoa mag

4 dkg puffasztott barnarizs

3 dkg pattogtatott amarántmag

4 dkg búzakorpa

7 dkg zabkorpa

4 dkg lenmagpehely

7 dkg szezámmagpehely

15 dkg zabpehely

 

Az összes anyagot egy nagy tálban összekevertem, majd elfeleztem.

 

Az egyik feléhez tettem még 4 ek kakaóport és 1 cs sütőport. 2 dl tejet összekevertem 5 tojás sárgájával és 4 ek mézzel. Eközben az 5 tojás fehérjét 5 ek vízzel nagyon kemény habbá vertem. A sütőt előmelegítettem és a tepsit kibéleltem sütőpapírral. Amikor a tojáshab készen volt, akkor a tejes keveréket ráöntöttem a szárazanyagokra, kézzel bekevertem, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Egyből a tepsire öntöttem, elsimítottam és a sütőbe tettem. Kb 1/2 órát sütöttem.

 

A másik feléhez  tettem még 10 dkg kandírozott narancshéjat és 1 cs sütőport. 2 dl 100%-os narancslét összekevertem 5 tojás sárgájával és 4 ek mézzel. Eközben az 5 tojás fehérjét 5 ek vízzel nagyon kemény habbá vertem. Amikor a tojáshab készen volt, akkor a narancslés keveréket ráöntöttem a szárazanyagokra, kézzel bekevertem, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Egyből a tepsire öntöttem, elsimítottam és a sütőbe tettem. Kb 1/2 órát sütöttem.

 

Még melegen felszeleteltem és így hűtöttem ki. Nagyon finom lett érdemes kipróbálni. Nem lett túlságosan édes, tehát lehet bele több mézet, cukrot vagy esetleg édesítőszert tenni. A hozzávalóknál leírtak szerintem cserélhetők, nekem ezek voltak itthon.


emes Előzmény | 2007.03.22. 10:04 - #17468

Margitka! Köszi! Megtaláltam a Bürlit! Legközelebb ezt fogom megsütni, és így közelebb jutok a kovászhoz is! Azt írtad, hogy a maradékot el lehet rakni. És utána úgy kell kezelni, mint a kovászt? Etetni kell? Vagy csak jó lesz még egy sütéshez?

Köszi! Tsók: Emes


emes Előzmény | 2007.03.22. 09:15 - #17467

Margitka!

Köszönöm a sikéres tanulmányodat. Ugyan én nem sütök kovásszal, de kaptam választ egy-két olyan kérdésre, ami felvetődött már bennem.

És egyszer én pont itt kérdeztem a sikérről, és valaki azt válaszolta, hogy azt nem lehet túladagolni! Hát mint kiderült, lehet!

Ugyan a biokémiai rész nekem magas, de elhiszem!

Tsók: Emes


Bundik Előzmény | 2007.03.22. 08:36 - #17466

Szia Limara!
 
Én azt figyeltem meg, hogyha lecsukott tetővel dagaszt a gép, akkor érezhetően melegebb lesz a tészta, mintha a dagasztás alatt végig nyitva van. Utóbbi időben lecsukva dagasztottam, és ekkor nem lett egy-két kenyerem tökéletes. Keleszteni meg kelesztőtálban kelesztek, éppen a melegítés miatt.

Bundik Előzmény | 2007.03.22. 08:34 - #17465

Kedves Margit!
 
Kétszer is átolvastam, megrágtam a sikérről szóló megfigyeléseidet. Ahogy így elgondolkodtam rajta, tényleg jól rátapintottál a lényegre.
 
Nekem is volt már törős, rücskös kenyerem (de azért megettük!) Bár az a furcsa, hogy ha fehérkenyeret sütök, az mindig jól sikerül. Ha tk és fehér rozslisztet is teszek bele, akkor néha ilyen robbantott lesz. És ez csak mostanság vagy így. Most Téged olvasva ötlött fel bennem, hogy talán túlmelegedik. Hidegebb időben nagyon jó lett. Ez a mostani tavaszi meleg lehet az oka?
 
Másrészt minden kenyerembe teszek kovászt is. Hol aktívat, hol folyós, inaktívat. És tényleg igazad van! Másként viselkedik a tészta. Eddig erre az ok-okozati összefüggésre nem is figyeltem fel.
 
Azt hiszem a tk+fehér rozsos kenyeremnél halmozottan jöttek elő ezek, egyrészt túlmelegedett, másrészt a kovász állaga is befolyásolta.
 
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. "Felvilágosodtam". Olyan problémát oldottál meg, amelyre mi csak jó hosszú idő után jöttünk volna rá. Ezután ezeket is számításba veszem.
 
Kíváncsian várom a többiek véleményét, tapasztalatát.

wbora Előzmény | 2007.03.22. 08:24 - #17464

Limara!

google-ba kerestem rá a túrófelfújtra, de most nem adja ki azt a receptet. Otthon majd rákeresek. Az enyém egy diétás változat volt, csak fehérje: 25 dkg túró, 6 tojás, 2 tk folyákony édesítő. Tojásfehérjét kemény habbá vertem, a túrót a tojjássárgával és az édesítővel jól kikevertem, kettőt össze, majd sütni.


Limara Előzmény | 2007.03.22. 08:09 - #17463

Drága Superkeri!
 
Születésnapod alkalmából nagyon sok boldogságot, örömet kívánok! Isten éltessen nagyon sokáig!

Limara Előzmény | 2007.03.22. 08:05 - #17462

Jó reggelt pékecskék!
 
Bedolg! Nagyon gusztusosak a pogik, gratulálok, örülök, hogy sikeres lett!
Jégkása és Wbora is nagyon szépeket sütött, szokás szerint!
Wbora! Túrófelfújt receptjét nagyon szeretném, és ha van akármilyen felfújt recepted, azt is! Köszönöm!
Margitka! Elolvastam az új hibaelhárításos részt! Szerintem nagyon jó lett! Nem tudom, egyet értetek-e vele, de én még egy dolgot tapasztaltam. Én ugye a sütőben sütött kenyereket is csak 1x 20 percig dagasztom, utána kelesztem mindjárt. Az a tapasztalatom, ha a gépben hagyom kelni a tésztát, akkor gyakran lesz sérült a felülete, míg ha kelesztőtálban, akkor nem. Ez gondolom attól lehet, hogy a gépben a fűtőszál alul van és a kelesztés alatt ki-be kapcsolgat a gép, a tészta alulról több meleget kap, nem egyenletesen melegszik át. Persze lehet ez badarság, de már mániámmá vált.No és persze ez is inkább a szorosabbra dagasztott tésztánál van így.
 
Ma kifordítom a fiúk szobáját a négy sarkából, szombaton gyerekzsúr lesz, holnap lesz a kisfiam 9. szülinapja. Azért be-be kukkantok, de valami gyorsat is kellene főznöm.
Tényleg kislányok, légy szíves, ne hanyagoljátok a Mit főzzek holnap... fejezetet, gondoljatok szegény ötlettelen társaitokra is! Köszönöm!
 
Legyen szép a napotok! Üdv

Bundik Előzmény | 2007.03.22. 08:00 - #17461

Sziasztok!
 
Masalának teljesen igaza van a bolti pékárukkal kapcsolatban. Még a lángosos korszakomban történt, hogy pékségből sikerült 50kg-ós zsákos kenyérlisztet szereznünk. Megkértük a szállítót, hogy hozzon egy kevés barnalisztet is, mivel édesanyám cukros volt, és szerettünk volna barnakenyeret sütni. Erre liszt helyett hozott valami barna adalékot azzal, hogy a pékségben is ezt teszik a BL80-ba, hogy barnakenyeret kapjanak! Azóta nem túl nagy bizalommal vagyok a bolti "egészséges" kenyerek iránt

masala Előzmény | 2007.03.21. 22:40 - #17460

Elisabeth azért ne feletsd el, hogy a legegészségesebb tk. lisztes pékáruban is van színezék, hogy barnább legyen. Különben el sem hinnék az emberek, hogy rozsos vagy korpás.

masala Előzmény | 2007.03.21. 22:38 - #17459

Margit érdekes az eszmefuttatásod! Bízom benne, hogy Te érted, miről van szó és szükség esetén segíteni fogsz nekünk, feltörekvő tudatlanoknak. Kétszer olvastam el a -szerintem-lényeges részt és arra jutottam, hogy biztos igazad van! Irigylem ezt a nyughatatlanságot benned, azt hiszem én ilyen mélységekig nem jutok el. Kb. értem, miről írtál, mert hasonlóval én is találkoztam, de nem gondoltam, hogy ennek ilyen oka lehet. Én jénaiban nem sütök, de a szoros tésztákkal már jártam úgy, hogy nem lettek szépek. Már a kenyér videó előtt is csináltam összegyömöszölt tésztát, de csak a videó után jöttem rá, hogy ennek van létjogosultsága, hogy a saját lábán álljon meg. Nekem viszont a szétrepedés nem volt ropogós, ezért nem is kedveltem.

Gratulálok a búvárkodáshoz!!


Elisabeth Előzmény | 2007.03.21. 22:30 - #17458

Szia Masala! Hú már válaszoltál is, már ki akartam kapcsolni a gépet, mert a banda már alszik, meg nekem sem ártana eltenni magamat holnapra. Sajnos nem tudom, mert én is csak vásároltam, meg a kórházban adták, de ők sem tudták megmondani. Mondjuk eléggé barna a zsemle, kb. olyan, mint a barnakenyér. Csak azért kérdeztem, mert nincs zabkorpám, de majd beszerzem, de gondoltam, hogy megpróbálnám addig búzakorpával. Legfeljebb kevesebbet teszek bele. Leírom a recit, aztán átgondolom, hogy mennyit tegyek bele, de biztos, hogy nem sokat, nehogy rossz íze legyen. Mégegyszer köszönöm. Referálni fogok róla, meg a kép is.

masala Előzmény | 2007.03.21. 22:27 - #17457

Nyugodtan szórd meg sajttal, attól még finomabb lesz. A Lala kifli lehet egy alap és még édesen is meg lehet sütni.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.21. 22:22 - #17456

Szia Lányok! A társalgót végigolvasva jól kimosolyogtam magam. Sorry, de az ígéretemet nem tudtam betartani, hogy sütök kenyeret. Sajnos a mérleg eleme lemerült. Mérlegem van még, az egyikkel az a bajom, hogy a 10 dkg-ig csak 4 vonás van, ami 2,5 dekánként mér. A súllyal rendelkező mérleghez meg nincs 1 dkg-os súlyom. Biztos ez azért van, mert nincs egy negyedik mérlegem, csak azt nem tudom, hogy azzal mi probléma lenne. Különben minden rendben van. A Lala kiflivel kapcsolatosan kérdezem, hogy amikor kinyújtottam a tésztát, megkentem vajjal, szerintetek mi van akkor, ha megszórom sajttal? Hú ez még rímel is. Jó ötletnek tartjátok? Nálunk a sajtos mindig kelendő. Hétvégén megsütném.

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU