A receptet már beírtam. Azt nem tudod, hogy a bolti zsemlének hány százaléka korpa? Szerintem nem viszik túlzásba, de lehet, hogy nincs igazam.
Az én tapasztalatom, hogy a búzakorpa sokkal durvább ízű, szinte kesernyésebb. A zabkorpának nincs ilyen mellékíze. Az is igaz, hogy a búzakorpa harmadába kerül, mint a zab. Ha sokat használok, akkor inkább zabkorpát teszek a tésztába.
Szia Margitka!
Légyszíves pihenjél, mert így sokára fogsz meggyógyulni. Tudom könnyű mondani. A hőemelkedés az nagyon alattomos, sokkal jobban kikészít, mert a magasabb láz az ki tudja dobni a szervezetből. Nálunk is tele a padlás a dokikkal, nem traktállak vele. ÁGYNYUGALOM!!!!!!
Szia Masala!
Igen jól emlékszel legnagyobb örömömre. Megkérlek légyszíves írd le a recit a bármitbe, hátha valaki kedvet kap. Szerintem a fogyizóknak is jó lenne. Egyetlen gondom van, hogy a zabkorpát helyettesíthetem-e búzakorpával? Nagyon örülök neki. Köszönöm.
Nem tudálékoskodni akarok csak leírom, hogy a normál zsemlébe, ami 5 dkg-os 30 gr szénhidrát van, míg a korpászsemlébe szintén 5 dkg-osba 25 gr van.
Hoztam valamit. Már korábban feltettem a gépi kenyérsütéshez egy, a hibákat ismertető részt a "Néhány tanács......" közé. Azóta egy érdekes, hosszú ideje foglalkoztató problémára úgy tűnik sikerült megtalálni a megoldást. Bár ez jobbára a sütőben sült kenyerekre volnatkozik, ezt is hozzátettem, mert ez is egy kenyérhiba végül is. Akit érdekel, megkérem olvassa el itt:
A pogácsa készítés kimaradt az életemből. Volt néhány sikertelen manőverem: kőkemény pogácsa, kiszáradt pogácsa, nagyon sós pogácsa és az egyetlen, ami állagra jó volt, az SÓ NÉLKÜL készült. És akkor itt fel is adtam. Azóta is gyűjtöm a jó pogácsa recepteket, hátha egyszer......
Éppen azért gondoltam, hogy segítsen a magyarázat helyett. Mi, MÁS generáció már kinyögtük a tanulópénzt, de ahogy látom a Csibék türelmetlenebbek. Ha nem lesz gyors sikerélményük, elmegy a kedvük a sütögetéstől! Lágy kotyvaszt bármikor tudok csinálni / főleg ha írott recept nélkül kezdek sütni/.
Ez szuper lett, majd megkérjük Batkát, hogy hozza ide a többi közé. Nagyon jól látszik, hogy egész rázkódik a gép, annyira kemény a tésztád. Ügyes vagy, hogy sikerült feltenned
Tervezem, hogy csinálok egy olyat, amin a teljesen lágytól fokozatosan a legkeményebbig végigmutatom az összes tésztát, de megígértem Batkának, hogy most egy kicsit békén hagyom a videókkal. Én nem tudom feltölteni ugyanis sehova, csak Batkának tudom elküldeni és ő teszi fel. A kezdőknek gondolnám segítségnek, ugyanis nagyon nehéz elmagyarázni, hogy milyen is a jó tészta. Épp a napokban volt róla szó.
Bármelyikre kattintok, ugyan az megy. Nem én akartam a hármat. Kicsit küzdöttem vele, de csak összejött. Sajnos sötét is , majd máskor jobban figyelek a fényre.
Ez a videó nem jöhetett volna létre Limara segítsége nélkül.
Sajnos még csak egy van, DE az 3 példányban. NEM tudom kitörölni a fölösleges kettőt. Türelmetlen voltam és rákatt. a töltésre, közben meg újra feltöltötte. Margit a fiacskád nem tudna segíteni, hogy szedjem ki onnan?
A kemény tészta dagasztását fényképeztem le, hátha segít valakinek.
Köszönöm a válaszokat,nagyon rendik vagytok. Teljesen felbuzdultam az embernek kell néha egy kis sikerélmény.Most van időm kisérletezni,mert itthon vagyok GYESEN. Sajna nincs fényképezőnk még, netet is most vezettettük be, és most habzsolom asok infót. Láttom itt sok a szakértő , bizti lesz még kérdésem hozzátok.Majd még benézek,Ügyik vagytok, láttam asok guszta finomságot.Üdv mindenkinek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit