Szia Lányok!
A társalgót végigolvasva jól kimosolyogtam magam.
Sorry, de az ígéretemet nem tudtam betartani, hogy sütök kenyeret. Sajnos a mérleg eleme lemerült. Mérlegem van még, az egyikkel az a bajom, hogy a 10 dkg-ig csak 4 vonás van, ami 2,5 dekánként mér. A súllyal rendelkező mérleghez meg nincs 1 dkg-os súlyom. Biztos ez azért van, mert nincs egy negyedik mérlegem, csak azt nem tudom, hogy azzal mi probléma lenne. Különben minden rendben van.
A Lala kiflivel kapcsolatosan kérdezem, hogy amikor kinyújtottam a tésztát, megkentem vajjal, szerintetek mi van akkor, ha megszórom sajttal? Hú ez még rímel is. Jó ötletnek tartjátok? Nálunk a sajtos mindig kelendő. Hétvégén megsütném.
A receptet már beírtam. Azt nem tudod, hogy a bolti zsemlének hány százaléka korpa? Szerintem nem viszik túlzásba, de lehet, hogy nincs igazam.
Az én tapasztalatom, hogy a búzakorpa sokkal durvább ízű, szinte kesernyésebb. A zabkorpának nincs ilyen mellékíze. Az is igaz, hogy a búzakorpa harmadába kerül, mint a zab. Ha sokat használok, akkor inkább zabkorpát teszek a tésztába.
Szia Margitka!
Légyszíves pihenjél, mert így sokára fogsz meggyógyulni. Tudom könnyű mondani. A hőemelkedés az nagyon alattomos, sokkal jobban kikészít, mert a magasabb láz az ki tudja dobni a szervezetből. Nálunk is tele a padlás a dokikkal, nem traktállak vele. ÁGYNYUGALOM!!!!!!
Szia Masala!
Igen jól emlékszel legnagyobb örömömre. Megkérlek légyszíves írd le a recit a bármitbe, hátha valaki kedvet kap. Szerintem a fogyizóknak is jó lenne. Egyetlen gondom van, hogy a zabkorpát helyettesíthetem-e búzakorpával? Nagyon örülök neki. Köszönöm.
Nem tudálékoskodni akarok csak leírom, hogy a normál zsemlébe, ami 5 dkg-os 30 gr szénhidrát van, míg a korpászsemlébe szintén 5 dkg-osba 25 gr van.
Hoztam valamit. Már korábban feltettem a gépi kenyérsütéshez egy, a hibákat ismertető részt a "Néhány tanács......" közé. Azóta egy érdekes, hosszú ideje foglalkoztató problémára úgy tűnik sikerült megtalálni a megoldást. Bár ez jobbára a sütőben sült kenyerekre volnatkozik, ezt is hozzátettem, mert ez is egy kenyérhiba végül is. Akit érdekel, megkérem olvassa el itt:
A pogácsa készítés kimaradt az életemből. Volt néhány sikertelen manőverem: kőkemény pogácsa, kiszáradt pogácsa, nagyon sós pogácsa és az egyetlen, ami állagra jó volt, az SÓ NÉLKÜL készült. És akkor itt fel is adtam. Azóta is gyűjtöm a jó pogácsa recepteket, hátha egyszer......
Éppen azért gondoltam, hogy segítsen a magyarázat helyett. Mi, MÁS generáció már kinyögtük a tanulópénzt, de ahogy látom a Csibék türelmetlenebbek. Ha nem lesz gyors sikerélményük, elmegy a kedvük a sütögetéstől! Lágy kotyvaszt bármikor tudok csinálni / főleg ha írott recept nélkül kezdek sütni/.
Ez szuper lett, majd megkérjük Batkát, hogy hozza ide a többi közé. Nagyon jól látszik, hogy egész rázkódik a gép, annyira kemény a tésztád. Ügyes vagy, hogy sikerült feltenned
Tervezem, hogy csinálok egy olyat, amin a teljesen lágytól fokozatosan a legkeményebbig végigmutatom az összes tésztát, de megígértem Batkának, hogy most egy kicsit békén hagyom a videókkal. Én nem tudom feltölteni ugyanis sehova, csak Batkának tudom elküldeni és ő teszi fel. A kezdőknek gondolnám segítségnek, ugyanis nagyon nehéz elmagyarázni, hogy milyen is a jó tészta. Épp a napokban volt róla szó.
Bármelyikre kattintok, ugyan az megy. Nem én akartam a hármat. Kicsit küzdöttem vele, de csak összejött. Sajnos sötét is , majd máskor jobban figyelek a fényre.
Ez a videó nem jöhetett volna létre Limara segítsége nélkül.
Sajnos még csak egy van, DE az 3 példányban. NEM tudom kitörölni a fölösleges kettőt. Türelmetlen voltam és rákatt. a töltésre, közben meg újra feltöltötte. Margit a fiacskád nem tudna segíteni, hogy szedjem ki onnan?
A kemény tészta dagasztását fényképeztem le, hátha segít valakinek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit