Gabye! Én kiflit még nem sütöttem, csak zsömlét. Ha megnézed a joghurtos zsömle receptjét, ott Margitka leírja, hogy mit mennyi ideig kell csinálni. Én a kiflit is ugyanígy csinálnám. De majd írnak nálam okosabbak is, hiszen szombatig még van idő. Nelly
Kedves Bezsa! Lassan már nem is tudok mit mondani, mert a köszönöm az kevésnek tűnik. Kicsit már lelkiismeret furdalásom van, hogy túl sokat dolgozol értünk, és én csak megkapom készen ezeket a dolgokat, Te pedig mennyit fáradozol érte. Légyszíves állj le egy kicsit, és pihenj! Mi addig gyönyörködünk a munkádban, és sok-sok új ismeretet szerzünk az általad gyűjtött anyagból. Nelly
Bezsa, köszönjük a fűszerest, nagyon praktikus és hasznos dolog, nagyon kedves tőled hogy ennyit fáradozol miattunk
Olvasgatom, nézegetem milyen szépségek készültek itt megint..Mindenkinek gratulálok..
Én most kifli sütésre szántam rá magam..Szombaton szeretném megcsinálni - lévén máskor nincs időm - és Margtika volt olyan kedves, ajánlott egy kezdő receptet..A kérdésem az lenne, hogy a kiflinél szintén van a 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás, formázás, kelesztés, sütés, vagy ott csak egyszer kell dagasztani, aztán formázni, keleszteni?? Szóval ha valaki lenne olyan jó és iskolás szájbarágós módon leírná, mit kell csinálnom, annak nagyon hálás lennék
Julika! Már akinek vannak fenn vastag betűk meg u-k, meg minden. Nekem speciel nincs semmi felül, csak ezek a gyönyörű képek. Ilyen az én keresőm. Nelly
Bezsa! Nagggyon szuper vagy! Köszönjük! Igen, ez még hiányzott, de most már okulhatunk a fűszeresből is
Mindenkinek gratulálok a sikekeres sütéseihez.
sajnos nálunk még pihenőre van állítva a kenyérsütőgép. A munkákkal szépen haladunk, idáig nagyon kedvezett az idő is, remélem nem lesz nagyon gonosz a továbbiakban sem.
Az összes betegnek, gyógyulást, jó egészséget kívánok.
Amikro ide írod a hozzászólásodat akkor a fehér nagy keret fölött vannak a betűtípusok, betűméretek, színek beállítása, stb. És ott van a vastag B betű mellette Dőlt vastag I betű és az aláhúzott U betű. Megírod a szöveget, amit vastagon akarsz írni azt kijelölöd és rákkatintasz a vastag B betűre. Remélem így már világosabb.
Margitka és minden betegeskedőnek, jobbulást kívánok!
Nellykém törd még a fejed, és várom a te megfejtésedet is.
Hát kedves Szokimoki nem is értem miről irsz? mi van? hol? én vakon gépelek, a klaviaturán nem találok ilyet. Valamikor tudtam valami tört vonal meg mit tudom én mi kellett. Vagy nem jól tudom? kérek érthetőbb magyarázatot. Bocs!
Emes! én is ugyanezt a Zsuzsi szelet receptet találtam meg Zazimaminak valamelyik nap. A 17178-as hozzászólásban van, írtam Nogeának az üzenőfalon. Ugyanígy a googleban találtam rá. Hátha már meg is csinálta Zazimami, és mondja a végeredményt róla.
A lisztek számozása nem a sikértartalmat, hanem a hamutartalmat jelöli.
Próbálj meg legközelebb még egy kicsit több vizet tenni. Ez azt jelenti, hogy a 2,7 dl-t egyből beleteheted, ez még biztos, hogy kevés is lesz, majd ahogy elkezdi dagasztani a gép a tésztát, még evőkanalanként tegyél hozzá. Tehát, 1 evőkanállal beleteszel és 1-2 percet vársz, hogy teljesen a tésztába dolgozza a gép. Ha még szoros, akkor ezt kell ismételni, míg a kellő állagúra lágyítod a tésztát. Hogy milyen is ez a kellő állag, ezt már próbálták többen is elmondani, én is leírni a tanácsok között, de igazán ezt látni kell. Ruganyos gombócnak kell a gépben forogni, aminek kicsit fényes, selymes a külseje. Nem lehet rücskös (túl szoros) és nem nyúlhat (túl lágy). Ha a behajlított ujjad külső felével a tésztához érsz finoman, akkor nem ragadhat rá. Amikor a dagasztólapátokat kiveszed, akkor persze ragad egy kicsi a kezedre is, de az nem baj.
Javasolnám még, hogy 1/3 rész finomlisztet tegyél csak és emellé 2/3 rész réteslisztet, így biztos, hogy a liszteken semmi nam múlhat.
Margitka: azért tettem bele a sikért, mert úgy tudtam, a BL utáni szám minél nagyobb, annál magasabb a sikértartalma. Mivel nem volt 80as lisztem, gondoltam feljavítom az 55öst...
Legközelebb lefotózom közben is. Milyen volt a tészta? Háát, az elején ütögette az üstöt, mert csak 2 dl-t raktam bele, aztán szép lassan hozzáöntöttem a maradékot is. Amikor kivettem a lapátot, ragadt a kezemhez, meg is ijedtem.
Limara! Szerintem csak a vaku miatt vannak a foltok, de majd Bedolg megmondja.
Bedolg! Először is a fehér búzaliszthez nem kell sikér. Ezt csak leszögezem. Bár gépi kenyérnél nem szokott problémát okozni, de a folyadékfelvételhez némi köze azért van.
Szerintem még mindig szoros volt a tészta. Milyen volt az üstben a dagasztás közben? A legközelebbi tésztádat lefotóznád készítés közben is?
Kint a társalgóban kérdeztem, hogy a dagasztólapátokat kivetted?
Most vágtam meg, és tök jó, nem morzsálódik, és laza a belseje. Az oldala és az alja barnább, mint a teteje, de nem foltokban. Szerintem az a megvilágítás miatt látszik úgy. Köszi a bókot :)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit