E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.03.19. 21:24 - #17315

Gabye! Én kiflit még nem sütöttem, csak zsömlét. Ha megnézed a joghurtos zsömle receptjét, ott Margitka leírja, hogy mit mennyi ideig kell csinálni. Én a kiflit is ugyanígy csinálnám. De majd írnak nálam okosabbak is, hiszen szombatig még van idő. Nelly

nelly Előzmény | 2007.03.19. 21:16 - #17314

Kedves Bezsa! Lassan már nem is tudok mit mondani, mert a köszönöm az kevésnek tűnik. Kicsit már lelkiismeret furdalásom van, hogy túl sokat dolgozol értünk, és én csak megkapom készen ezeket a dolgokat, Te pedig mennyit fáradozol érte. Légyszíves állj le egy kicsit, és pihenj! Mi addig gyönyörködünk a munkádban, és sok-sok új ismeretet szerzünk az általad gyűjtött anyagból. Nelly

Gabye Előzmény | 2007.03.19. 21:12 - #17313

Sziasztok Pékecskék!

Bezsa, köszönjük a fűszerest, nagyon praktikus és hasznos dolog, nagyon kedves tőled hogy ennyit fáradozol miattunk

Olvasgatom, nézegetem milyen szépségek készültek itt megint..Mindenkinek gratulálok..

Én most kifli sütésre szántam rá magam..Szombaton szeretném megcsinálni - lévén máskor nincs időm - és Margtika volt olyan kedves, ajánlott egy kezdő receptet..A kérdésem az lenne, hogy a kiflinél szintén van a 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás, formázás, kelesztés, sütés, vagy ott csak egyszer kell dagasztani, aztán formázni, keleszteni?? Szóval ha valaki lenne olyan jó és iskolás szájbarágós módon leírná, mit kell csinálnom, annak nagyon hálás lennék

Előre is köszönöm: G

nelly Előzmény | 2007.03.19. 21:00 - #17312

Julika! Már akinek vannak fenn vastag betűk meg u-k, meg minden. Nekem speciel nincs semmi felül, csak ezek a gyönyörű képek. Ilyen az én keresőm. Nelly

superkeri Előzmény | 2007.03.19. 20:56 - #17311

         Sziasztok!

 Bezsa! Nagggyon szuper vagy! Köszönjük! Igen, ez még hiányzott, de most már okulhatunk a fűszeresből is

Mindenkinek gratulálok a sikekeres sütéseihez.

sajnos nálunk még pihenőre van állítva a kenyérsütőgép. A munkákkal szépen haladunk, idáig nagyon kedvezett az idő is, remélem nem lesz nagyon gonosz a továbbiakban sem.

Az összes betegnek, gyógyulást, jó egészséget kívánok.

Szokimoki! Köszi a levelet, holnap válaszolok.

 Sok szeretettel üdv. Mindenkinek.  Skeri


majorkaj Előzmény | 2007.03.19. 20:56 - #17310

Szia Kartika !
 
Amikro ide írod a hozzászólásodat akkor a fehér nagy keret fölött vannak a betűtípusok, betűméretek, színek beállítása, stb. És ott van a vastag B betű mellette Dőlt vastag I betű és az aláhúzott U betű. Megírod a szöveget, amit vastagon akarsz írni azt kijelölöd és rákkatintasz a vastag B betűre. Remélem így már világosabb.

Kartika Előzmény | 2007.03.19. 20:49 - #17309

Margitka és minden betegeskedőnek, jobbulást kívánok!

Nellykém törd még a fejed, és várom a te megfejtésedet is.

Hát kedves Szokimoki nem is értem miről irsz? mi van? hol? én vakon gépelek, a klaviaturán nem találok ilyet. Valamikor tudtam valami tört vonal meg mit tudom én mi kellett. Vagy nem jól tudom? kérek érthetőbb magyarázatot. Bocs!

bezsa Előzmény | 2007.03.19. 20:38 - #17308

Kislányok az extra.hura Batka feltette a meglepetésemet. Remélem hasznát veszitek.

szokimoki Előzmény | 2007.03.19. 20:26 - #17307

Sziasztok Lányok!

Emes! én is ugyanezt a Zsuzsi szelet receptet találtam meg Zazimaminak valamelyik nap. A 17178-as hozzászólásban van, írtam Nogeának az üzenőfalon. Ugyanígy a googleban találtam rá. Hátha már meg is csinálta Zazimami, és mondja  a végeredményt róla.


EmMargit Előzmény | 2007.03.19. 19:27 - #17306

Szia Bedolg!
 
A lisztek számozása nem a sikértartalmat, hanem a hamutartalmat jelöli.
 
Próbálj meg legközelebb még egy kicsit több vizet tenni. Ez azt jelenti, hogy a 2,7 dl-t egyből beleteheted, ez még biztos, hogy kevés is lesz, majd ahogy elkezdi dagasztani a gép a tésztát, még evőkanalanként tegyél hozzá. Tehát, 1 evőkanállal beleteszel és 1-2 percet vársz, hogy teljesen a tésztába dolgozza a gép. Ha még szoros, akkor ezt kell ismételni, míg a kellő állagúra lágyítod a tésztát. Hogy milyen is ez a kellő állag, ezt már próbálták többen is elmondani, én is leírni a tanácsok között, de igazán ezt látni kell. Ruganyos gombócnak kell a gépben forogni, aminek kicsit fényes, selymes a külseje. Nem lehet rücskös (túl szoros) és nem nyúlhat (túl lágy). Ha a behajlított ujjad külső felével a tésztához érsz finoman, akkor nem ragadhat rá. Amikor a dagasztólapátokat kiveszed, akkor persze ragad egy kicsi a kezedre is, de az nem baj.
Javasolnám még, hogy 1/3 rész finomlisztet tegyél csak és emellé 2/3 rész réteslisztet, így biztos, hogy a liszteken semmi nam múlhat.
 
Sok sikert kívánok a következőhöz, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.03.19. 19:01 - #17305

Nem! Ez csak délibáb! :)))

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:59 - #17304

visszhangzik a szoba? :)

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:57 - #17303

emes:

kenyerkének: http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28935550.jpg


bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:57 - #17302

emes:

kenyerkének: http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28935550.jpg


emes Előzmény | 2007.03.19. 18:42 - #17301

Vagy beleraksz egy kis tejszínt, és lesz házi vajad! :)

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:36 - #17300

emes: lehet, hogy joghurtcsináló gépet vettem, csak nem tudok róla? :))))

emes Előzmény | 2007.03.19. 18:34 - #17299

Tudod Beldog! Szerintem a te géped az állatorvosi ló!

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:30 - #17298

Margitka: azért tettem bele a sikért, mert úgy tudtam, a BL utáni szám minél nagyobb, annál magasabb a sikértartalma. Mivel nem volt 80as lisztem, gondoltam feljavítom az 55öst...

Legközelebb lefotózom közben is. Milyen volt a tészta? Háát, az elején ütögette az üstöt, mert csak 2 dl-t raktam bele, aztán szép lassan hozzáöntöttem a maradékot is. Amikor kivettem a lapátot, ragadt a kezemhez, meg is ijedtem.


EmMargit Előzmény | 2007.03.19. 18:19 - #17297

SZiasztok!
 
Limara! Szerintem csak a vaku miatt vannak a foltok, de majd Bedolg megmondja.
 
Bedolg! Először is a fehér búzaliszthez nem kell sikér. Ezt csak leszögezem. Bár gépi kenyérnél nem szokott problémát okozni, de a folyadékfelvételhez némi köze azért van. 
Szerintem még mindig szoros volt a tészta. Milyen volt az üstben a dagasztás közben? A legközelebbi tésztádat lefotóznád készítés közben is? 
Kint a társalgóban kérdeztem, hogy a dagasztólapátokat kivetted?
 
Várom válaszaidat, üdv, Margit

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 18:13 - #17296

Most vágtam meg, és tök jó, nem morzsálódik, és laza a belseje. Az oldala és az alja barnább, mint a teteje, de nem foltokban. Szerintem az a megvilágítás miatt látszik úgy. Köszi a bókot :)

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU