E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

zazimami Előzmény | 2007.03.19. 12:51 - #17275

Köszönöm, majd beszámolok, hogy hogy sikerült.

szokimoki Előzmény | 2007.03.19. 12:47 - #17274

Szia Zazimami!

Szerintem nyugodtan tedd bele a sütőport a szódabikarbóna helyett. Én így egy fél tasak sütőport tennék bele. A szalakáli helyett mindenképpen sütőport tennék bele.

 


zazimami Előzmény | 2007.03.19. 12:37 - #17273

Sziasztok!
Még mindig a Zsuzsi-szeletnél tartok! De mostmár elkezdtem. Nem tudom eldönteni, gofy azt az 1 kk szódabikarbónát mennyi sütőporral vagy szalalkálival helyettesítsem!!!!! Limara, sütőporral is megkeményedik a tészta? 1 az 1-ben tegyem bele???

emes Előzmény | 2007.03.19. 11:12 - #17272

Ahan! Meg fakultatív kirándulást szervezni!

Csak kéne egy fűtő, mert én nem tudok kemencébe tüzelni! Pedig van egy kemencénk, csak mióta Apu meghalt nem sütöttünk benne semmit. De ami késik nem múlik!


iriszi Előzmény | 2007.03.19. 10:59 - #17271

megnéztem indulni kéne Margit és pékinasai kategoriában

emes Előzmény | 2007.03.19. 10:43 - #17270

Hali lányok!

A társalgóban beszélgettünk és eljutottunk ide: www.pekrend.shp.hu

Nézzetek be az oldalra!

Tsók: Emes


emes Előzmény | 2007.03.19. 10:23 - #17269

Köszi Julika! Mindjárt keresem a recit!

majorkaj Előzmény | 2007.03.19. 09:56 - #17268

Szia Emes !

Én is válaszolhatok neked ? Margitka biztos, hogy HpKriszti sajtos rúd recijét érti sajtoson. Nagyon finom, nagyon egyszerű, már én is sütöttem.

 


emes Előzmény | 2007.03.19. 08:42 - #17267

Limara, Margitka!

Áruljátok már el nekem, mi az a sajtos?

Gyógyuljatok mindketten!

Tsók:Emes


Limara Előzmény | 2007.03.19. 08:09 - #17266

Köszönöm Iriszi!
Pizzatésztát dagasztattam a géppel, 50 dkg liszt 3 dl víz, 2 ek. olívaolaj, só, oreganó, pici cukor, és 2 dkg élesztő segítségével. Duplájára kelesztettem, kettévágtam, vékonyra nyújtottam, téglalap formára. Megkentem pizzakrémmel (nem kell vastagon) kirakatam sonkával, megszórtam reszeltsajttal és lecsepegtetett ananásszal. Feltekertem mint a beiglit, kb 1 cm vastagra vágtam. A tetejét még megszórtam sajttal, majd egy kicsit megint kelesztettem. 200 fokos sütőben sütöttem.

iriszi Előzmény | 2007.03.19. 08:00 - #17265

Limara jobulást kívánok neked!Hogyan csináltad a pizzás csigát?

Limara Előzmény | 2007.03.19. 07:42 - #17264

Sziasztok pékecskék!
 
Elég pocsék éjszakám volt nekem is, sikerült visszafertőződnöm a kisfiamtól, alig birok beszélni, annyira fáj a torkom, mondjuk ennek örülnek a drága fiúkáim!
 
Jégkása! Gyönyörű lett a kenyered, gratulálok!
Ildikó! A kuglófodat megcsipkedtem, nagyon fincsi
 
Bedolg! Sajnálom, hogy most sem sikerült a kenyér, de lássuk be egy hajszállal már magasabb lett! Megoldás szerintem a folyadéknál keresendő, ill. a gép nyitogatásánál! Megnéztem utolagos engedelmeddel az előző képeidet, és láttam, hogy egy szépen megkelt kenyeret nyitott teővel fényképezted. Nos, ezt bizony nem szabad. A lehető legkevesebbet nyitogasd a gépet, még dagasztás alatt is, de miután elkezdi a kelesztést, már tilos kinyitni, mert bizony attól is összeeshet.Azt nem tudom, hogy ennél a kenyérnél mennyit nyitogattad. Remélem nem haragszor, csak segíteni szeretnék, mert már engem is bosszant, hogy nem sikerül egy igazán klassz kenyeret kihozni ebből a gépből. Sokszor apróságokon múlik a siker.
A kefír valóban sűrűbb a víznél, de azt írtad, hogy felhígítottad vízzel, így szerintem nem lehetett sűrűbb mint a tej.
Ha még mindig nem veszett ki belőled a lelkesedés, akkor próbáld meg 2,7 dl vízzel, tejjel kezdeni a kenyeret, egyelőre ne joghurttal vagy kefírrel, hogy lásd milyennek kell lennie a tésztának.
 
Margitka! Nagyon jót nevettem a férjeden! Hát igen, ő is férfiból van! Sajtos nálam is terítéken van, szerda reggelre az iskolába kell vinnem egy adagot, bemutató tanítás lesz a kisfiaméknál, és utána szokás megkínálni a tannéniket, így felkértek egy kis sütésre. Én meg szívesen megcsinálom, este begyúrom, reggel korán majd kisütöm. Mondjuk az én fiúkáim is a sajtosra buknak, csinálhatok akármilyen sütit, mindig a sajtos a nyerő!
 
Na, megyek kicsit kúrálni magamat, meg összerakok egy jénais kenyeret is, szerencsére főznöm nem kell.
Legyen szép a napotok, üdv

bedolg Előzmény | 2007.03.19. 07:11 - #17263

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28919571.jpg

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28919572.jpg

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28919573.jpg


bedolg Előzmény | 2007.03.19. 06:55 - #17262

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam ide felmászni, nem engedett a g-portál.

Mindjárt linkelem a képeket is.

Limara: én úgy gondolom, a kefír mivel sűrűbb a víznél, nem ugyanannyi folyadéknak számít, mint most, mikor csak vízzel csináltam a kenyeret. Tehát tulajdonképpen nem 3 cl-ről van itt szó, bár az arányszámokat ne kérd rajtam számon :)

EmMargit: igen, Limara volt olyan kedves, hogy segíteni próbált, de lassan azt kell gondoljam, velem van a baj, nem a géppel. Azt hiszem, be is állítom a sarokba, bár a porceláncica billegni fog rajta :DDD


EmMargit Előzmény | 2007.03.18. 23:47 - #17261

Sziasztok!
 
Muszáj elmesélnem valamit. Kb. 2 hete nem sütök sajtost, reméltem lefutott a férjemnél a "sajtos korszak". Ma, jó késő este idejön és azt mondja nekem: Bezzeg régen, 2-3 évvel ezelőtt még sajtost is sütöttem neki, már alig emlékszik az ízére, és nem akarok-e ma (!!) még csinálni. Felajánlottam neki, hogy adok egy kis Cavintont felfrissíteni az emlékezetét, de inkább sajtost akart
Holnaptól újra indul a sajtos projekt , ma már nem vállaltam lázasan Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.03.18. 23:07 - #17260

Sziasztok!
 
Jégkásának gyönyörűen sikerlt a mai jénais kenyere. Nagyon örülök neki és gratulálok hozzá
 
bevágva megkelve készen
felülről
 
 
 
 
 
Ildiko is küldött nekünk képeket:
 
 
 
Köszönöm szépen a képeket Ildiko és gratulálok, nagyon gusztusos lett mindin, gondolom finomak is voltak.
 
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
 
Ui.: Jégkása küldött fejtörő képeket is, azt a kertesben találjátok meg.

EmMargit Előzmény | 2007.03.18. 21:30 - #17259

Sziasztok!
 
Gratulálok mindenkinek, aki szépeket sütött. Volt mit csodálni ma is
 
Kenyérke! Én is megcsodáltam megint a rozskenyereidet, egyszer azért megint fogok magamnak én is sütni egyet.
 
Elnézést, ma nincs erőm olyan részletesen válaszolni, mint ahogy szoktam.
 
Jobbulást kívánok én is minden betegnek! Őrület, hogy mennyi kórság kering a levegőben, rengeteg betegről hallok. Ez a hátránya, hogy elmaradt a hideg tél.
 
Bedolg! Láttam Limara ma segített. Vissza kell majd térni erre a folyadékkérdésre, mert valami nagyon nem stimmel.
 
További szép estét a még ébren levőknek és jó éjszakát, akik már aludni tértek. Üdv, Margit

nelly Előzmény | 2007.03.18. 20:07 - #17258

Kedves Kartika! Olvastam, és hiába eresztettem el a fantáziám, max a fogasnál leragadtam. A másikat sejtem, mint macska az esőt... Nelly

kenyerke Előzmény | 2007.03.18. 20:03 - #17257

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícséretet! Nagyon kedvesek, figyelmesek vagytok!

Az igazat megvallva nem nagyon szoktam az utóbbi időben fényképezni. Ezzel úgy vagyok, hogy mindig ugyanazt sütöm, mert egyszerűen nem maradhat el az asztalról, aztán többre már sem igényünk sem kapacitásunk nincs.

Számomra az igazi rozskenyér apró finoman szivacsos szerkezetű, de ez a rozskovász teljességgel megtáltosodott.

Felvágtam a ma sütött rozskenyeret is. Ez a rozs és a fehérkenyér között van. Emlékeztet a régi rozsláng kenyérre a 70-es években, ami aztán egyszercsak eltünt :-((

Képzeljétek el a felszíne cserepesedett volt. Frissen is nagyon finom.

Jelenleg az ukrán rozskenyerem alapösszetétele a következő:

340 g kenyérliszt
340 g RL 90/RL 60*
370 g rozskovász RL 180-ból

1-1 erősen csapott kanál őrölt kömény- és koriánder mag, egész köménymag, cukor.

Ez a sötétebb kenyérnek olyan finom fűszeres ízt ad, a világosnak viszont nem nem annyira.

Az albumba a *két különböző liszttel sült kenyérből egymás mellé tettem 1-1 szeletet viszonyításképpen.


Elisabeth Előzmény | 2007.03.18. 19:57 - #17256

Sziasztok Lányok! Nem győzök visszaolvasni. Gratulálok mindenki finomságához. Én most sztrájkolok, mert felcuppant rám 2 kiló. Nem tudom Ti, hogy bírjátok súlyilag. Mostanában csak kenyeret fogok sütögetni, persze nem magamnak, meg zsömit. Azért meg szoktam kóstolni, de a diétás kakaós kalácsból csak kóstolgattam, kóstolgattam. Itt az eredménye. Azért nem jelentkeztem, mert nem vagyok formában. Ez az influenza, vagyis nem tudom mi, na mindegy pocsékul vagyok. Átmentem maciba, téli álmot alszom, állatira elesett vagyok. Na, nem nyavajgok. De közben ellátom a dolgokat, csak ennyit nem szoktam napközben aludni. Nálunk is szépen fújt a szél, szegény madarak nem tudták nagyon megtalálni az etetőt. Lányok nagyon ügyik vagytok, hogy már ültettetek. Én holnap fogok palántának valót ültetni, meg virágot. A fagytól én is félek, mert 5 kis fánk van. A többivel nem tudom mi lesz. Remélem nem lesz komoly, most már szabadságolhatná magát a hideg. Margitka, mielőbbi gyógyulást kívánok. Tudod, az asszonyok nem lehetnek betegek. Természetesen minden gyermeknek és felnőttnek szintén mielőbbi gyógyulást kívánok. Megyek még egy-két dolgot elintézni, aztán elterülök, mint a pocsolya.

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU