E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.03.18. 15:40 - #17235

Már rágom a körmöm!

zazimami Előzmény | 2007.03.18. 15:39 - #17234

Szokimokinak hála, megvan a Zsuzsi-szelet receptje. Most már csak annyi gondom van, hogy nincs szódabikarbónám :((
Az 50 dkg liszthez ír 1 kk szódabikarbónát, de nekem csak sütőporom és szalakálim van itthon. Helyettesíthetem ezek közűl valamelyikkel? Ha igen, akkor mennyit kell bele tenni?

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 15:36 - #17233

Elindítottam a programot. Köszönöm a segítséget.

Limara Előzmény | 2007.03.18. 15:32 - #17232

Ja, és az élesztőt nyugodtan tedd a hűtőből a gépbe, de ne érintkezzen a sós folyadékkal, mert az előmelegítés alatt tönkre megy! HAJRÁ! szorítok!

Limara Előzmény | 2007.03.18. 15:30 - #17231

Csipetkeállagra ne hajazz, az bizony rettentő kemény, még sütőben sült kenyérhez is. Milyen a jó tészta? Ez nehéz, de körülbelül akkor jó, ha a gép símán viszi, nem zörög, nyikorog, de nem húz farkincát mikor elválik az edény oldalától. Ha hozzá érsz, akkor ne ragadjon az ujjadhoz a tészta, de rugalmas legyen. nem hasonlít sem a fánk, sem a pogi tésztájához. Nehéz leírni, ezért írtam, hogy ezt a receptet próbáld ki, ez jó szokott lenni. Igen, a liszt 50 dkg, kifelejtettem, bocsi. A budafoki élesztő jó, sőt az a legjobb!

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 15:25 - #17230

Limara: és a liszt az 50 dkg?

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 15:25 - #17229

Az élesztőnél nem gond, ha közvetlenül a hűtőből teszem a gépbe?

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 15:23 - #17228

Limara: ja, aszkorbint tettem bele, egy késhegynyit.

Sárga csomagolásút, azt hiszem Budafoki élesztőt használok.

Már nincs lelki erőm, de dacból már csak azért is hozzálátok megcsinálni. Most hogy olvaslak, valóban kemény volt a tészta, mert nyikorgott, meg verte az oldalát.

Most akkor milyen is a jó tészta? Kb olyan, mint a pogácsatészta, vagy fánktészta? Mert én eddig a csipetkeállagra hajaztam :)


Limara Előzmény | 2007.03.18. 15:10 - #17227

Bedolg! Még egy! Milyen élesztőt használsz?
 
Császárzsöminél ennyi nem sok ennyi liszthez!

Limara Előzmény | 2007.03.18. 15:06 - #17226

Bedolg! Ez a folyadék rendkívül kevés! Ha van még lelki rőd, akkor légy szíves próbáld meg a következőt: 1,5 tk. só, pici aszkorbinsav, vagy 1 ek. ecet, 3 dl víz és tej fele-fele arányban, vagy csak víz, 2 dkg olv. margarin, 1 tk. cukor, 1,2 dkg élesztő. A normál alap programon csináld, ne kapcsolgasd a gépet, és ebben a sorrendben tedd a gépbe a hozzávalókat. Ha a dagasztás utolsó 10 percekor azt látod, hogy a tészta annyira lágy, hogy nagyon tapad a gép oldalára, kis farkincája van, mikor elválik, akkor és csakis akkor tegyél hozzá 1 ek. lisztet, 2 percig várjál, míg beledolgozza. Ha a tészta nem lágy hanem keményebb, hangosan veri az üst oldalát, akkor 1-2  ek vizet tegyél még hozzá, és várd meg, míg beledolgozza! Ha leáll a dagasztás, gyorsan lopd ki a lapátokat, kicsit formázd a tésztát gömbölyűre, de gyorsan, és tedd vissza az üst közepébe, takard le összehajtogatott abrosszal, és hagyd a programot végig futni!
Azt a kis hullámot a tetején okozhatta a hosszú kelesztés, de nem tudott feljönni a tészta, mert kevés benne a folyadék.
Mit szólsz hozzá?

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 15:05 - #17225

Van egy receptem, amit már kézzel, sütőben megsütöttem, csak az volt a gond, hogy olyan élesztőszagúra sikeredett. Szerintetek sok benne az élesztő?

Császárzsemle: 50dkg liszt 550es, kb 2 dkg élesztő, 2ésfél dl langyos tej, 1 tk méz, 1 tojásfehérje, 1 tk só, 1 tojássárgája


nelly Előzmény | 2007.03.18. 15:03 - #17224

Limara! Az aszalt meggyes... kalács recije alapján csináltam.60 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg margarin, 2,4 dkg élesztő Nelly

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 14:57 - #17223

Limara: 50dkg BL80 liszt, 1/5 élesztő, 2,7 folyadék (kefír és víz), 1 tk cukor, 1,5 tk só, 1 dkg margarin

Előmelegítéssel kezd, 20 perc, aztán összekutyul, dagaszt. Itt kikapcsoltam a gépet, és elölről kezdettem vele a programot. Tehát elméletileg kb 40 perccel több ideje volt megkelni, mintha csak rendesen, a normál programmal sütöttem volna. 


Limara Előzmény | 2007.03.18. 14:50 - #17222

Nelly! Én nem szoktam mérni sem a csokit, sem a meggyet, sűrűn megszórom a tésztát. Mennyi vajat tettél bele? Tojást?

Limara Előzmény | 2007.03.18. 14:47 - #17221

Hát, ez még sajnos mindig keletlen kenyérke! Légy szíves, írd le hogy miket raktál a gépbe! A géped előmelegítéssel kezd?

bedolg Előzmény | 2007.03.18. 14:39 - #17220

Szerintem semmivel sem lett jobb az előzőnél...

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28899635.jpg

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28899634.jpg

 


nelly Előzmény | 2007.03.18. 14:38 - #17219

Mielőtt elutaztunk, megsütöttem a kalácsot. Hát nekem valahogy nem akar sikerülni! Olyan száraz lett, és egyáltalán nem kelt szép magasra. Pedig jó sokáig kelesztettem. Nem tudom, hogy talán sok benne a meggy és a csoki? Szerintetek, ha mérni kellene, mennyit raknátok bele? Attól félek, hogy túl sokat tettem bele? De nem volt hideg semmi töltelék, az élesztő is 2,4 dkg volt, akkor meg mi a csudáért nem kel meg a kalács? Nelly

nelly Előzmény | 2007.03.18. 13:47 - #17218

Drága Ildikóm! Most értem haza, és elkezdtem visszaolvasni. Megdöbbenve olvastam fájdalmadról. Szavakban nem is tudom kifejezni, mit érzek. Fogadd részvétem, és ha lesz erőd újra közénk jönni, szerettel várunk! Nelly

bezsa Előzmény | 2007.03.18. 13:38 - #17217

Sziasztok!

Ma kaja főzés szempontjából úrinő vagyok. Nem kell főznöm és sütnöm sem, bár......

Iriszi! Irok a kertesben.


Limara Előzmény | 2007.03.18. 13:25 - #17216

Sziasztok!
Gyönyörűeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!

[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU