E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ircsi13 Előzmény | 2007.03.17. 08:13 - #17155

Szisztok!Vidám napsütéses napot mindenkinek!

Szia Margitka!

Gratulálok az új változtatásokhoz!Külön köszönet a rengeteg munkáért. A kenyeres videó óta a kenyereim minősége lényegesen megváltozott.Az elő kovászomat kiöntöttem,ma már tudom nem kellett volna.Már van rozskovászom is,és rendszeresen használom,igaz eddig csak izesítésre. Tegnap megsütöttem Bundik hólyagos kenyerét jénaiban,nagyon finom lett.Óriási változás az első kenyértől a mostaniig.Rendszeres olvasó és recept használó vagyok és rengeteget tanulok.Külön köszönet mindekinek a rengeteg segíségért,hogy szinte bármikor lehet Rátok számítani. További sikeres sütögetést kívánok. Maradok továbbra is hűséges olvasótok

Ircsi                   

 


Mokula Előzmény | 2007.03.16. 23:16 - #17154

Köszönöm Elisabeth,

Vasárnap mesütöm.
Mokula


Elisabeth Előzmény | 2007.03.16. 22:59 - #17153

Szia Mokula! Az 1 cs. élesztő az 5 dkg-os friss élesztőt takar. A másikat porélesztőnek, szokták nevezni. Ha egy pár oldallal előrébb mész, nem tudom pontosan mennyivel, akkor az enyémet megláthatod fényképen. Sok sikert.

Mokula Előzmény | 2007.03.16. 22:41 - #17152

Sziasztok,

Nagyon megtetszett a hajtovány receptje. Segítsetek légyszi, hogy az 1cs élesztő az milyen típusú élesztőt takar. Friss vagy szárított?
Köszi
Mokula


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 21:58 - #17151

Szia Jégkása!
 
Jó munkát holnapra, én is veled tartok ezekben a napokban is  
 
Jó pihenést vasárnapra, üdv, Margit

jegkasa Előzmény | 2007.03.16. 21:50 - #17150

Sziasztok!
 
Csak most jutottam géphez, ma dolgoztam nekem nincs 4-s ünnep.
 
Ildikó!
 
Fogadd őszinte részvétem."A csend beszél tovább helyettem,
Hiszen te nem vagy már mellettem.
Néha még reménykedem, talán nem hallottam jól,
Reménykedem, talán vársz még rám valahol.
Akár hol is vagy, biztos jól érzed magad,
Mert bár a tested itt maradt, a lelked szabad.
Szabadon száll tova a széllel,
Számodra már nincs több próbatétel.
Meghaltál már régen, mégis nehezen búcsúzunk,
Szívünkbõl egy darabot örökre neked adunk."
 
 
Mindenkinek gratulálok a szép kenyerekért.
Jó pihenést annak  aki megteheti. Megyek holnap is dolgozni.
Jó éjt.!
 

EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 21:42 - #17149

Bedolg!
 
Nos, amire jutottam, az nagyon fura lesz. Szerintem kevés volt a folyadék és/vagy az élesztő a tésztádban, Ez látszólag ellentmond minden eddiginek, de van magyarázat.
 
Tehát, azt írtad, hogy szoros volt a tésztád, a 2. dagasztás után nem tudott visszasimulni és majd másfélszeres kelesztési idő alatt sem kelt meg normális méretűre. Ezek így együtt arra utalnak, hogy a folyadék volt egy kicsit kevés. Az élesztő szerintem alapban kevés volt, mert az 50 dkg liszthez nyugodtan lehet 1/5 kocka frisset tenni.
 
Hogy mitől huppant vissza a kenyér teteje? Nos úgy gondolom, hogy csak nagyon kicsit eshetett vissza, a képen legalábbis semmi targikusat nem látok. Lehet, hogy az élesztő egy kicsit elfáradt a túl hosszú és gondolom meglehetősen meleg kelesztés alatt. Ez csak tipp.
 
Azt javasolnám, hogy következőre pontosan ugyanezt a kenyeret csináld meg, a következó apró változtatásokkal.
Folyadékot kb. 2 evőkanálnyival tegyél bele többet és tedd bele az 1 dkg élesztőt.
Mindig mindenhol azt írom, hogy egyszerre csak egy dolgon változtassunk, mert így lehet kiszúrni és rájönni pontosan, hogy mi volt a hiba, de két ok miatt térek most el ettől. Az egyik, hogy rettentően szeretném, hogy legyen egy igazán gyönyörű, sikeres kenyered, a másik, hogy a szükséges élesztőmennyiségben nagyon biztos vagyok.
Nagyon figyeld a tésztát a dagasztás alatt, nehogy most lágy legyen, de ennyi plusz folyadéktól még nem szabad ellágyulnia.  Mind a két lapátnak dagasztania kell. Ha időnként elmászik az egyikre az nem baj, de alapban, nagyjából középen kell lennie.
A végső kelesztési idő kb. 1 ó, 1.10 perc körül várható.
 
Na kíváncsi vagyok, majd mesélj. Sok sikert, üdv, Margit

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 21:17 - #17148

majorkaj: :))

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 21:16 - #17147

EmMargit: akkor úgy néz ki, magamra marad megint ez az alantas házimunka :)

A 2. dagasztás után kb. másfél órát kelt. Egyenletes volt a teteje, csak egy helyen volt domb benne, de az meg azért, mert kivettem a lapátot, és szerintem nem terült el utána egyenletesre.


majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 21:12 - #17146

Bedolg !
 
Persze, hogy tud Lala masszírozni, a hasikádat belülről.

EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 21:11 - #17145

Bedolg!
 
A mosogatásba nem szállok bele én sem  fogjuk rá, hogy csak azért, mert messze lakom
 
Visszatérve a kenyeredre. A 2. dagasztás után mennyit kelt? Az üstök szabvány méretek, az összes hasonló gépnek nagyjából azonos méretű az üstje is, ez nem lehet ok.
A leírtak alapján se az élesztő, se a folyadék nem tűnik soknak.
A 2. dagasztás és a kelés alatt szép sima, domború volt a kenyér teteje vagy dimbes-dombos?
 
Várom válaszaidat, üdv, Margit

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 21:08 - #17144

majorkaj: áá, ez nem tűnik olyan jó bótnak :)

Lala tud masszírozni? :))


majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 21:03 - #17143

Bedolg !
 
Én Erzsébeten lakom, de Te is jöhetnél hozzám mosogatni. Kapnál cserébe egy kis Lalát vagy egy szelet kenyeret, na ?

emes Előzmény | 2007.03.16. 21:00 - #17142

Hát bedolg! Én nem tudok segíteni, nekem Hauserem van. De hátha valaki más!

Most Jó éjt kívánok mindenkinek. A gyereket elrakom holnapra, mi meg megyünk a játék partyra!

BULI VAN!


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 21:00 - #17141

Lányok!

Ha valaki Soroksáron jár, igazán beugorhatna elmosogatni :))

Cserébe kaphatna mondjuk csokis- meggyes muffint... Vagy egy szelet kenyeret :))

(a kenyérsütő gép előtt direkt kevés lisztből készült kaját ettem, mert ugye mindig bikiniszezon.. most meg szinte csak kenyeret eszem egy hete :)))


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:50 - #17140

szokimoki: jajj, te is olyan drága vagy :)

 


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:49 - #17139

emes: szépek lettek ezek a hajtoványok :)

AFK BM-3 a tipusa a gépemnek, bal oldalon már nézegettem, de csak az egykaros verziójáról írnak pár sort.


szokimoki Előzmény | 2007.03.16. 20:49 - #17138

Sziasztok Lányok!X

Emes! Nagyon guszta lett a hajtoványod!

Julika! neked meg a kenyered lett nagyon guszta!

Limara! nekem tetszik a kenyered! Egy kicsit sötétebbre sült, de nagyon fincsi ropogós lehet!

Bedolg! Ez a kenyered már határozottan jobb mint az előző! Még 1-2 próbálkozás, és meglásd, tökéletes lesz!


emes Előzmény | 2007.03.16. 20:42 - #17137

Bedolg! Milyen tipusú géped van? Írd meg hátha van itt valakinek olyan és tud róla mondani valamit. Ill. bal oldalon vannak gépleírások, ott is találhatsz valamit! Nekem segített. Ha már tanácsolta ezt valaki, bocsi!

Tsók:Emes


emes Előzmény | 2007.03.16. 20:32 - #17136

Lányok! Megsütöttem a hajtoványt! Hogy ez milyen finom!

Limara! Köszönöm neked! Mind a receptet, mind a segítséget! Tényleg belefért a kiló liszt a gépembe!

Íme:

 Most sül a 2. tepsi. Azon már teljesen egybe vannak a hajtoványok! Olyan szép!

Ma megint megyünk társasjáték partira, és közölték, hogy ma sem tehetem be a lábam sós süti nélkül! Hát nesze nekik! Hi-hi!

Tsók: Emes


[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU