E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:31 - #17135

EmMargit: lemértem az üstömet, 22X13 cm. Nem lehet, hogy ez túl nagy, és azért nem kel meg a tetejéig?

Úgy sütöttem, ahogy javasoltad. Az első dagasztás után kikapcsoltam, majd újraindítottam. Kb 2ésfél óra kelesztés- dagasztás után kapcsoltam be a sütőprogramot.

 


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:22 - #17134

Szia Muci!
 
A sikér másik neve: szejtán, búzahús.
Persze, hogy jó, csak nem kell mindenhez. A bal oldalon, a kezdőknek szóló részben szintén olvashatsz róla bővebben.
Simán a liszt tetejére szoktam szórni, nincs semmi extra teendő vele. Üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 20:21 - #17133

Szia Muci !
A szejtán=sikér
Akkor szoktuk használni ha a liszt fele nem BL 80-as. Ha pl. rozs-, vagy más sikér nélküli liszt is van a kenyérben. Kis kanállal kell adagolni és csak bele kell tenni az üstbe. De itt bal oldalon a Néhány tanács és ötlet kezdőknek címúű topicban olvashatsz róla bővebben.

Muci Előzmény | 2007.03.16. 20:16 - #17132

Sziasztok!!! Szeretném megkérdezni tőletek : szejtánt vettem ,hogy a folyadékba kell-e tenni,vagy a liszbe? és hogy jó a szejtán?

EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:16 - #17131

Bedolg!
 
A lisztkeverékekkel saját tapasztalatom nincs, de nem sok jót olvastam róluk.
 
Milyen programmal sütötted? Fix, vagy valami más? Meddig volt a kenyér az üstben? Ennyi lisztből a peremet el kellett volna érnie!!

Elisabeth Előzmény | 2007.03.16. 20:12 - #17130

Sziasztok Lányok! Ne hari, de nem lesz kép a barna kivakart kenyeremről, mert a lányom lebeszélt róla, azt mondta, hogy gusztustalan. Én hülyeségből kicsipkedtem 2 szemnek valót, meg egy mosolygós szájat, vagyis smiley-t. Majd legközelebb. Most Ildikó sora után, bennem is előjöttek az emlékek, jól kibőgtem magam. Pedig már 22 éve nincs Édesanyám. Holnap jelentkezem.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.16. 20:06 - #17129

Ildikó! Fogadd őszinte részvétem. Gondolj arra, hogy Édesanyádnak ez megváltás volt, mert nem kell tovább szenvednie. Az idő múlása fog segíteni a megnyugváshoz és a helyzet elfogadásához. Együtt érzek veled.

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:02 - #17128

Elolvastam.

Okulva az eddigiekből, 500 g liszttel, összesen 2,7 dl folyadékkal, és 1/6 élesztővel+ egy csipettel.

Szépen megnőtt kelesztés alatt, de sütéskor visszaesett. Eddig azt hittem, azért van, mert felemeltem a gép tetejét. Most direkt nem emelgettem, és az ablakát is lefedtem.

Az érdekes viszont, hogy a kenyérmix-szel készült kenyér is így járt. Pedig abban elméletileg aztán jónak kellene lennie a liszt- élesztő aránynak.

Tehát marad a túl sok cvíz, ugye? Pedig a keverőlapát alig bírt a tésztával, olyan kemény volt. És csak az egyik lapáton voíLt tészta, nem mint a korábbi esetekben.


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:02 - #17127

Bedolg!
 
Az első az  Úgy látszik véletlenül kétszer a másodikra kattintottam.
Változatlanul az az érzésem, hogy a kenyerednek magasabbnak kellett volna lennie. Mennyi lisztből készült?

majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 19:59 - #17126

Sziasztok !
 
Meghoztam a tegnapi kenyerem képét. A burgonyapelyhes, rozskovászossal már régen szemezgetek. Bekészítettem a teljes adagot a gépbe és csak utána olvastam végig areceptet, hgoy ez egy gép kenyér. Jénaiban terveztem a sütést, így pluszban adagoltam hozzá a BL-80 lisztet, hogy jó kemény tésztát kapjak. Tudtam, hogy a burgonyapehely miatt el fog lágyulni, így kitámogattam a jénaiban konyharuhákkal. Persze utána is elterült, de nem lett lapos, mivel az egész mennyiségből készítettem. Nagyon finom, puha, lágy bélzetű kenyér.
 

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 19:48 - #17125

Szia EmMargit!

Mindjárt leteszem a csemetémet, és elolvasom a baloldali részt.

A második link az megvágott kép, legalábbis nekem az jön be.


ILDIKO Előzmény | 2007.03.16. 19:40 - #17124

Draga lanyok!

Jo estet! MINDENKINEK nagyon koszonom egyutterzo sorait.Ne haragudjatok majd ram hogy egy darabig nem, vagy nem surun fogok jelentkezni. Egyenlore Nekem most nagyon nehez.Nem vagyok az a konnyen atbilleno tipus. Sokat gondolok most ratok es fogok is.

Vigyazzatok magatokra es szeretteitekre!!!! Mindig halas szivvel : Ildiko


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 19:33 - #17123

Sziasztok!
 
Limara! Jobbulást a kisfiadnak!
Milyen lett a kenyér?
 
Bezsa! Ha nem írtál FIF-re semmi rosszat és jól sikerült a kenyérkéd, akkor ezek szerint a dagasztás is bevált, örülök neki.
 
Bedolg! Ez a kenyér már kategóriákkal jobb, mint az előzőek. A kérdésedre, hogy miért esik vissza sülés közben a kenyér teteje, bizony megtalálod a választ a bal oldalon, a "Néhány ötlet és tanács........a tipikus kenyérhibák elárításához" részben.
Igaz ez még nagyon új, csak néhány napja szerepel az oldalon és még a reklámozásáig nem jutottam el, de azért ott van
Jelen esetben azért szerintem nem annyira egyszerű a megoldás, mert gyanítom, hogy még valami probléma lehet azon kívül is. Mennyi lisztből készült ez a kenyér? Megvágott képet tudsz feltenni róla? Valamiért az az érzésem, hogy még magasabbnak kellene lennie, de lehet hogy tévedek, ezért a kérdéseim. Várom válaszodat.
 
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

wbora Előzmény | 2007.03.16. 19:23 - #17122

Ildikó! Fogadd őszinte részvétemet.

bezsa Előzmény | 2007.03.16. 18:12 - #17121

Sziasztok!

Margitka A FIF-fel csak dagasztottam, burgonyapelyhest. Jénaiban sütöttem, nagyon szép lett a csemetéim rávetették magukat. A fiam azt mondta, hogy most már valamilyen érdemrendet érdemelnék a kenyerekért.

Ajándékul ma ő főzőtt nekünk. A nemlehetabbahagyni csirkét. Úrinő voltam. Holnap neki sütöm a kenyerét.

Uncsim rájött a trükkre a banános piskótánál. Beleharapott és közölte, hogy banán ízű és ennyi.

Nemrég vittem őket haza, jót játszott a kertben.

Elvetettem a bazsalikom és petrezselyem magokat a virágosládába.

 


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 18:06 - #17120

emes: köszi a drukkolást :))

Íme: http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28860827.jpg

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28860826.jpg

Az íze nem olyan rossz, mint a kinézete :)


Limara Előzmény | 2007.03.16. 16:49 - #17119

Margitka!

Vigyázz magadra, pihenjél! Jobbulást neked! Nálunk sajnos a kicsi is elkapta.


Gabye Előzmény | 2007.03.16. 16:46 - #17118

Kedves Ildikó!

Fogadd őszinte részvétem!

"A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog... valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába. Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk egymásnak egymás életében, ez mit sem változott. Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is beszéltél. Ne változtass hangszíneden. Nevess ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken. Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel a nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést. Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt, hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj."
 
Henry Scott

EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 16:14 - #17117

Szia Limara!
 
Kicsit sötétre sült ez a kenyér, nem?
Ezen kívül csak megrepedt, az meg várható volt. Remélem ízleni fog nektek is, én szeretem ezt a kenyeret, a tegnapi is finom lett. Majd mesélj!
 
További szép npot kívánok, üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 16:11 - #17116

Kedves Ildikó !

Fogadd őszinte részvétemet.


[Későbbi] [17835-17816] [17815-17796] [17795-17776] [17775-17756] [17755-17736] [17735-17716] [17715-17696] [17695-17676] [17675-17656] [17655-17636] [17635-17616] [17615-17596] [17595-17576] [17575-17556] [17555-17536] [17535-17516] [17515-17496] [17495-17476] [17475-17456] [17455-17436] [17435-17416] [17415-17396] [17395-17376] [17375-17356] [17355-17336] [17335-17316] [17315-17296] [17295-17276] [17275-17256] [17255-17236] [17235-17216] [17215-17196] [17195-17176] [17175-17156] [17155-17136] [17135-17116] [17115-17096] [17095-17076] [17075-17056] [17055-17036] [17035-17016] [17015-16996] [16995-16976] [16975-16956] [16955-16936] [16935-16916] [16915-16896] [16895-16876] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU